מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבצס פרינאלי שהתפוצץ לבדאמיר04/09/2017
שלום לך ד"ר ואני מתנצל מראש אם יש בפניה שלי מספר רב של שאלות אך אני בחוסר ודאות.
פניתי למיון עקב כאבים עזים לפני 3 שבועות והתברר שזה אבצס פרינאלי,לפני ההחלטה לנתח התפוצץ לבד והכאב חלף ושוחררתי הביתה.
הייתי במרפאות החוץ אצל כירורג שבוע אחרי זה ואמר לי שאם תימשך יציאת המוגלה,זו כנראה פיסטולה.
שבועיים אחרי הייתי אצל פרוקטולוג שאמר לי שהריח של המוגלה כבר אינו חריף ואין לו כרגע מה לעשות עם זה.
אני 3 שבועות אחרי האירוע והמוגלה ממשיכה לצאת.
אני שואל
1- האם זה טבעי שמוגלה ממשיכה לצאת 3 שבועות אחרי?
2-אני עושה אמבטיות עם סבון ומנקה אחרי כל יציאה ויציאת מוגלה,האם מסוכן לגעת במוגלה כזו והאם רצוי לשטוף אחרי יציאת מוגלה גם אם כמות קטנה?
3-חבר שלי עבר ניתוח פיסטולה וסבל מכאבים עזים במשך שבועיים וחצי ואני חושש מזה.
הפרוקטולוג אמר לי שאצלי זה גבוה ולא כמו אצל חבר שלי,
הוא בדק את שנינו.
האם זה אומר שבמידה ומדובר בפיסטולה,לא אסבול מאותם כאבים כי זה גבוה?
4-אני מנסה למצוא עבודה וחושש שאהיה יום שלם בעבודה בלי אמבטיה ומקלחת והמשך יציאת מוגלה בלי שטיפה.
5-האם אבצס הופך לפיסטולה?
אודה לך אם תענה לשאלותי וסליחה על אורך הטקסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורסה ופיסטולה
ד``ר רפאל אלון04/09/2017ברוב המכריע של המקרים, מורסה בפי הטבעת מביאה לפיסטולה, שהיא "תעלה" המחברת פתח ברירית אל פתח בעור, במקום הניקוז. פיסטולה כזאת דורשת טיפול מכיון שאם התעלה הזו נסתמת תהיה חזרה של מורסה. המצב אצלך של המשך הפרשה מוגלתית מראה שעדיין יש במקום תהליך דלקתי פעיל שלא נרגע בעקבות הניקוז. יש צורך בטיפול אנטיביוטי ובהמשך טיפול, לרוב ניתוחי, בפיסטולה. סוג הטיפול/ניתוח בפיסטולה תלוי במהלך שלה וביחס שלה לשרירי הסוגר האנאלי ואם הרושם של הרופא שלך שזו אינה פיסטולה שטחית יש צורך בבדיקת אולטרא-סאונד רקטלי כדי להדגים את מהלכה והיחס לשביבה.
ברוב המרים תהליך ההחלמה של ניתוח כזה הוא קל מבחינת כאב ותפקוד, פרט להפרשה מאזור הניתוח עד שהאזור מחלים. במקרים מורכבים יותר לעיתים יש צורך ביותר מניתוח אחד לפתרון הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמיר04/09/2017תודה דוקטור
לקחתי אוגמנטין למשך 9 ימים אחרי הביקור במיון
אני חייב לקחת עוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רפאל אלון04/09/2017האם היתה לכך השפעה מטיבה? אם לא צריך להחליף את האוגמנטין בתרופה/ות אחרת/ות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)