ניתוח פיסטולה בזמן הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח פיסטולה בזמן הריון
    אנונימית
    05/08/2018

שלום רב, לפניי כחודש הייתי אצל פרוקטוחוג שאיבחן אצלי פיסטולה ופיסורה וקבע שנדרש ניתוח. לאחר הביקור אצלו גיליתי שאני בהריון.
    ידוע לי שהמצב הקיים עשוי להחריף משמעותית בהריון ונקודת ההתחלה שלי אינה אופטימלית ולכן מעוניינת בהתערבות הכירוגית. האם מקיימים ניתוח זה בנשים הרות? אם כן באיזה שליש הריון זה הכי פחות מסוכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פיסטולה בזמן הריון

הוספת תגובה

• ניתוח פיסולה בהריון

ד``ר רפאל אלון
    08/08/2018

בעיקרון מומלץ שלא לנתח בהריון ולדחות, אם ניתן, את הניתוח לתקופה לאחר הלידה. בתחילת הריון יש סיכון להפלה ובשליש האחרון סיכון ללידה מוקדמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פיסטולה בהריון

אנונימית
    09/08/2018

תודה רבה על המענה.
    האם יש טיפול זמני כלשהו שניתן לעשות כדי להקל על הכאבים?
    משתמשת כיום בעזראקאין לאלחוש ובניפידיפין ללא תחושת הקלה משמעותית, הכאבים עזים וכל איכות החיים משתבשת כך.
    מכיוון שהפתרון לפיסטולה הינו כירוגי אינני מוצאת טיפולים אלטרנטיביים.. אשמח לנסיונך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פיסולה בהריון

ד``ר רפאל אלון
    09/08/2018

אין בעצם טיפול לא ניתוחי לפיסטולה. גם פעולות כמו הזרקת דבק ביולוגי או "פקק" מוגדרות כטיפול כירורגי. כך שאין לי בעצם הצעה איך לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו