טחורים ודם סמוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טחורים ודם סמוי
    ליאורה
    02/07/2007

ד.נ.
    האם דם סמוי בצואה יכול להיגרם מטחורים פנימיים? והאם יש טעם להמשיך לעשות בדיקות שנתיות של דם סמוי בצואה, אם קולונוסקופיה שבוצעה בעקבות הימצאות דם סמוי בצואה נתנה תוצאות שליליות?
    תודה, אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טחורים ודם סמוי

הוספת תגובה

• דם סמוי

ד''ר דוד נויפלד
    02/07/2007

כן. טחורים יכולים להיות סיבה לדם סמוי.
    אם כבר עשית קולונוסקופיה אתה "מכוסה" לפחות לחמש שנים. לאחר מכן, אפשר לחזור לבדיקות דם סמוי או לחילופין לחזור על הקולונוסקופיה עפ"י הנתונים האישיים שלך - שאין לי אותם: גורמי סיכון, סיפור משפחתי, גיל וכד'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים ודם סמוי - הבהרה

ליאורה
    17/07/2007

ד"ר נויפלד שלום,
    תודה על תשובתך. אבל האם דם סמוי בצואה לא יכול להיגרם גם מגורמים אחרים (פרט לטחורים וגידול במעי הגס), העשויים לחייב בדיקה נוספת כלשהיא?
    אשר לגורמי סיכון, סיפור משפחתי וגיל - אני בן 72, יש לי יל"ד (מאוזן), אימי נפטרה בגיל צעיר (44) מסרטן קיבה ואבי נפטר בגיל גבוה (91) מסרטן ושט. תזונתי מאוזנת, משקלי תקין ואני עוסק בפעילות גופנית.
    אודה על הבהרתך. אלדד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

ד''ר דוד נויפלד
    17/07/2007

בקונטקסט המתואר, רצוי שתבצע גם בדיקת מערכת העיכול העליונה - גסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו