מה יכול להיות ? !!! ...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה יכול להיות ? !!! ...
    ארי
    02/07/2007

שלום רב ,
    עברתי לפני שבועיים בדיקת קולונוסקופיה ( הבדיקה נעשתה ללא טשטוש והיתה מכאיבה - יש לי בעיה במציאת וורידיים - בזמן הבדיקה כל הזמן זזתי) .
    תשובת הבדיקה היתה תקינה , אבל אחרי כמה שעות מהבדיקה היציאה שלי היא - רק קרישי דם וקרישי שומן בצבע צהוב וגם עם דם - ומלווה בזה כאבי בטן .
    הלכתי למיון - הבדיקות היו תקינות מצילומי רנטגן , CT , בדיקות דם ושתן , אפילו דופק ולחץ דם תקין וגם כן החום שלי לא עלה על 36.2 ., אושפזתי 4 ימים להשגחה .
    אתמול שוחררתי מבה"ח , הכאבים חלפו אבל היציאות ... יותר מעשרה פעמים הולכת לשירותיים ( יציאה קרישי דם ומשהו צהוב – צבע הדם לפעמיים אדום כהה ולפעמיים אדום בהיר ) .
    אז מה זה יכול להיות הדבר הזה ? רופא גסטרו אומר שאולי יש לי פיסורה ולכן ביקש יעוץ פרוקטולוג, אבל האם ייתכן כך ? ואם כן , זה לא מופיע בקולו' ?!!! ואם לא ,מה זה יכול להיות ? האם צריך לסבול כל כך זמן עד שידעו ממה זה ? האם כדאי ללכת לב"ח אחר ( בנתיים אני מטופלת בשיבא ) ?
    בנתיים יש לי בדיקה נשיפה הליקובטר עוד יומיים ויעוץ פרוקטולוג לעוד שבוע .
    הערה : אני בת 24 , בריאה בד"כ , לא לוקחת תרופות , צימחונית ,רזה ( 42 ק"ג אורך 155 ס"מ , הקולו' נעשתה בגלל כאבי בטן ושלשוליים מתמשכים ולפעמים עצירות וגם כן בגלל היסטוריה משפחתית בסרטן המעי .
    תודה מראש על כל עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה יכול להיות ? !!! ...

הוספת תגובה

• סליחה

ד''ר דוד נויפלד
    02/07/2007

היה נדמה לי שעניתי לך.
    לא ברור לי למה בדיוק עשו לך קולונוסקופיה, אבל זה נשמע שהבעיה שהיתה לפני קיימת גם אחרי.
    א. את זקוקה לתרביות צואה כולל לפרזיטים.
    ב. פיסורה היא לא מחלה של גסטרו. הם בד"כ קופצים מעל אזור פי הטבעת, ברם, הסימפטומטולוגיה לא נשמעת לי כמשהו הנגרם ע"י פיסורה (שלשולים..דמיים...קרישים...שומן - זה לא פיסורה). אבל כדאי שתבדקי בכל זאת.
    ג. כדי שהיסטוריה של סרטן תהיה רלבנטית לגביך, הסרטן היה צריך להופיע אצל קרוב משפחה מהדרגה הראשונה בגיל 30. האם כך הוא הדבר?
    זה מה שאני יכול לומר מתוך הנתונים שבידי.
    לגבי החלפת בית חולים, לא ברור לי מה זה ישנה. הרפואה בארץ היא ברמה אחידה בין בתי החולים!
    אם את לא מסתדרת עם הרופא שמטפל בך, תחליפי אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , אז מה זה כן יכול להיות ???

ארי
    02/07/2007

בהתחלה תודה על תשובתך ,
    אזבאמת מה זה יכול להיות ? !!! אם אין בעיה במעי הגס , אין בעיה בקיבה , לא פיסורה , לא ... ולא ... אז מה כן ? !!! ... אני בדילימה לא יודעת מה לעשות , אם יש אפשרות לכוון , תודה .

הקולונוסקופיה נעשתה בגלל כאבי בטן ושלשוליים מתמשכים ולפעמים עצירות וגם כן בגלל היסטוריה משפחתית בסרטן המעי וחוץ מזה בשבועיים האחרונים שלפני הבדיקה היה לי שלשולים עם קצת דם ,ולכן הרופא המליץ על קולונ' דחופה ...
    בקשר לגיל חולי הסרטן במשפחתי הוא כך : שני דודי נפטרו מזה אחד בגיל 55 והשני בגיל 50 , סבתא בגיל 78 , אבל גם כן שני מבני דודי נתגלו אצלם פופלוים במעים בגיל קטן יחסית אחד בגיל 27 והשני בגיל 33 .
    אבל אחרי הקןלונ' בכמה שעות היו רק יציאות של קרישי דם ושומן לא יותר והיום (פעם ביום-יומיים) יציאה "רגילה" עם דם והשאר קרישי דם ושומן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

ד''ר דוד נויפלד
    03/07/2007

אינני חושב שזה המקום לספקולציות.
    עלי\ך לבצע את תרביות הצואה שהזכרתי אתמול.
    בנוסף, אם ממשיכות התלונות, והקולונוסקופיה אכן מהמנה, יש להמשיך בברור מערכת העיכול: צלום המעי הדק ולשקול גסטרוסקופיה ואולי CT.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו