קולונוסקופיה תקופתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולונוסקופיה תקופתית
    היי
    08/01/2009

שלום, אני חולה במחלת קרוהן כעשר שנים. על אף האופי הקל יחסית של המחלה (ללא תרופות מספר שנים וגם ללא שלשולים), רופאי המליץ לי לעשות בדיקת קולונוסקופיה אחת לשנתיים כמעקב. המחלה התבטאה אצלי בעבר בסימפטומים חמורים בפי הטבעת בין היתר פיסורה. האם הבדיקה עלולה לגרום לפיסורה? חבל לי להכניס עצמי לסיכונים רק בשביל לבדוק שהכל בסדר..... תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה תקופתית

הוספת תגובה

• מה אתה חושב..

ד''ר דוד נויפלד
    08/01/2009

סכנה של סרטן זה מספיק חשוב...כדאי...סיכון...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא ד"ר נויפלד - האם יש סיכון

היי
    08/01/2009

לפיסורה? בתור מי שחיה שנה עם פיסורה אני יכולה לאמר שהחיים היו גהנום עלי האדמות..... אובדן הכרה מרוב כאבים....ועכשיו הכל בסדר ואני חיה רגיל , עובדת לומדת מבלה.... באופן כללי מעבר לסימפטומים שהיו בפי הטבעת כמעט אין סימפטומים נוספים כך שהמחלה קלה. מרוב ניתוחים בפי הטבעת ירדה לי האפשרות לשליטה בסוגרים. אני פשוט לא יכולה להרשות לעצמי "הרפתקה" נוספת באזור. לכן אני שואלת האם יש סיכון או לא? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל מקרה

היי
    08/01/2009

ההחלטה בין סיכון למות מסרטן לבין סיכון לחיות חיים ארוכים ומלאי סבל בגלל בדיקה שנכשלה היא לא טרוויאלית.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדרי עדיפות

ד''ר דוד נויפלד
    11/01/2009

כל אחד וסדרי העדיפות שלו! אם את לא סומכת על רופא תפני לאחר ואם את לא סומכת על רופאים בכלל למה את שואלת אותי?
    מסרטן מתים! במחלת קרוהן יש שכיחות יתר של סרטן ובמיוחד כאשר מדובר בקרוהן של המעי הגס. זה מחייב מעקב צמוד!
    פיסורה יכולה להגרם בזמן קולונוסקופיה אבל עם תשומת לב נאותה אפשר להמנע מכך. לא כל קולונוסקופיה גורמת לפיסורה. חוץ מזה בפיסורה אפשר לטפל.
    מציע לך לסדר את סדרי העדיפות שלך. ובכל מקרה את תחליטי. אבל אל תפני לקבל חיזוקים after the fact.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו