פיסורה לאחר הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסורה לאחר הריון
    גאיה
    16/04/2009

שלום,

אני סובלת עוד ממהלך ההריון, ילדתי לפני כשנה וחצי , מפיסורה- סדק קדמי בפי הטבעת.
    התקופה מאז הלידה אופיינה בהתקפים ולא הייתה בהכרח רציפה בכאבים עזים, אלא שנדמה שהתקפים הולכים ופוקדים לעיתים תכופות יותר. אני משערת שאי ההחלמה של הפצע ודאי גורמת לתכיפות ההתקפים....
    פקדתי מספר כירורגים במהלך התקופה הזו כשהדעות היו מכל מיני סוגים ולרוב הופניתי לביתי מצויידת במשכות פלא, ומרככי צואה. נכון, היה שיפור מה עם הטיפול אך לרוב גם זה הסתיים בהתקף ששיכנע אותי שאי אפשר לחיות חיים איכותיים באופן זה.
    שאלתי היא:
    אני מתלבטת זמן מה בעניין הניתוח, שמעתי ממספר כירוגים כי תתכן אי שליטה ביציאות , דליפה וכיוב', וכן לידות עתידיות יכולות להרע את המצב, צירי לחץ, לחץ וכובד על האגן.... הייתי שוקלת קיסרי בלידותי הבאות אך למיטב הבנתי, שינויים הורמונליים, מאזן נוזלים שונה ועוד במהלך ההריון יכולים להחזיר את הבעיה ולא רק עצם הלידה עצמה. מאחר ואני מתכננת עוד לידות בעתיד, אפילו הקרוב, אני מאד מאד מוטרדת בשאלה זו.
    כמו כן , הייתי רוצה לדעת מה משך ההחלמה מניתוח כזה והאם ייתכן שזוהי בעיה כרונית ותתכן נטייה למצב כזה מאחר וסבלתי מכך בעבר או שאני למעשה חוזרת להיות "בריאה" ככל אדם והנטייה היא ללא קשר לעבר בעניין זה.

אודה לך מאד על תשובתך המהירה ואשמח , אם זה אפשרי לקבל המלצה על הרופא הטוב ביותר המבצע ניתוחים מעין אלה בכל מקום בארץ....
    רב תודות
    גאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיסורה לאחר הריון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    16/04/2009

במידה ומצב לא משתפר או מחמיר בהחלט יש לשקול ניתוח עם הצלחה של כ-95% וסבירות נמוכה של אי שליטה. ישנה גם אופציה של הזרקת בוטוקס (אפשר לעשות את זב במרפאה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו