שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יובל
    21/05/2009

שלום רב ד"ר

סבלתי מטחורים שאובחנו ע"י רופא פעמיים בהפרש של שנה וטופלתי במשחה נגד טחורים

כעת אינני ממש סובל מטחורים אך מרגיש באיזור פי הטבעת הרגשת אי נוחות

האם אפשר להשתמש במשחה גם ללא אבחנה של רופא והאם יש התמכרות או תופעות לוואי למשחה. או אם אני אנסה להתבטא בצורה יותר ברור:

האם אני יכול להשתמש במשחה בכל רגע שאני רואה לנכון?

תודה ויום טוב

יובל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    21/05/2009

אם משחה נמכרת ללא מרשם רופא כל אחד על אחריותו יכול להשתמש בה, אחרת צריך בדיקה ו המלצות של פרוקטולוג מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר

יובל
    21/05/2009

השאלה שלי היא לא לגבי אחראיות רפואית.

ברור שאם קניתי תרופה ללא מרשם אז זה על אחראיותי. השאלה היא אם זה יכול להזיק יותר משיכול לעזור.

גם לדוגמא - אקמול זה תרופה ללא מרשם אבל רצוי לא לקחת באופן קבוע כי זה יכול להזיק לכבד. זו הייתה כוונתי

תודה רבה

יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקמול

ד''ר דוד נויפלד
    21/05/2009

האקמול הוא אולי OTC אבל הוא רשום כתרופה ומגיע עם דף הסבר והזהרות.
    "תרופה" שלא רשומה כתרופה בספר התרופות של משרד הבריאות - אין עליה פיקוח, פיקוח שאמור לסכם את הבעיות האפשריות והסיבוכים האפשריים ולכן זה "עליך" כצרכן. לנו אין הכלים לאמוד זאת כיוון שאין נתונים. באשר לשימוש עצמאי בתרופה מוכרת, שוב זה עליך. אם הבעיה מינורית, ניחא אבל תמיד רצוי להבדק ולהתייעץ באיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וסופ"ש נעים ד"ר

יובל
    22/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו