Pilonidal Sinus w/ Cyst

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Pilonidal Sinus w/ Cyst
    צחי
    23/06/2009

שלום,

אני בן 21 ואני סובל ממופעים חוזרים של Pilonidal Sinus with Cyst, לפני כשלוש שנים תגובה חריפה שלא הגיבה לאנטיביוטיקה ונוקזה במיון. לפני כחצי שנה, הופעה חוזרת של כאבים ורגישות מקומית שהגיבה לאנטיביוטיקה ולפני כחודש, הופעה גדולה ומשעמותית המלווה בכאבים וברגישות, שנוקזה במיון.

נאמר לי כי קיים ניתוח הפותר את הבעיה, אשמח לדעת אודותיו, השלכות, סיכונים וכו'.
    והאם מלבד ניתוח יש דרכים אחרות לפתור את הבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Pilonidal Sinus w/ Cyst

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    23/06/2009

ישנם מס' ניתוחים שונים לבעיה שלך אך חשוב לדעת שאין הצלחה של 100% וישנה נטיה לחזרה. בנוסף, ממליץ לאנשים גם גילוח שער סביב קו האמצע. שוב, זה לא מונע לגמרי את החזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הניתוחים

צחי
    23/06/2009

איזה סוגים ניתוחים יש? האם מבוצעים בהרדמה מלאה או חלקית? כמה זמן החלמה והתאוששות? מה ההשלכות הבריאותיות שלהם?

נכון לעכשיו, אחרי פעמים של ניקוז המקום, אני מעדיף להימנע מראש מהכאב הבלתי נסבל הזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוחים...

ד''ר דוד נויפלד
    24/06/2009

א. כריתה מלאה של האזור החולה, עם או בלי מתלה (flap). דורש הרדמה חלקית או כללית.
    להרדמה מלאה יש פה חסרון בולט מכיון שהשכיבה היא על הבטן ולא נוח לטפל בצינור ההנשמה.
    ב. כריתה מוגבלת של התעלות הגורמות למחלה כולל התעלה שיצרה את האבצס. זה עושים בד"כ בהרדמה מקומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו