שיטות חדישות בניתוח טחורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיטות חדישות בניתוח טחורים
    דן
    28/07/2009

אני סובל מטחורים, פנימיים וחיצוניים, רבים ומאוד גדושים. מפעם לפעם דימום (גם לא בזמן יציאה, בלי להרגיש עד שאני נרטב מהדם).

שמעתי שיש שיטות חדישות, מבוססות על קשירת עורקים באזור ללא כאב בעזרת מכשיר דופלר לאיתור העורקים החולים הגורמים לטחורים. לשיטה אחת ששמעתי עליה קוראים, אם אינני טועה THD ולאחרת קוראים HAL DOPPLER (המורואיד ארטרי לייגישן?)

אבקש עזרה בלהבין האם השיטות האלה באמת עדיפות על ניתוח טחורים "מסורתי" והאם הן יכולות להתאים גם למקרים של מצב טחורים כשלי, כאמור פנימי וחיצוני וגדולים.

ברור לי שאי אפשר להתאים שיטה לחולה בלי לבדוק אותו להתייחס למקרהו לגופו, אבל אני מבקש לדעת על השיטות באופן כללי, וגם האם עצם דרגת החומרה של הטחורים לכשעצמה, יכולה להוות התווית-נגד לשיטות אלה או חלק מהן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    30/07/2009

שיטה זו לא מטפלת בטחורים חיצוניים. יש "לתפור" טכניקה ניתוחית/שיטה לחולה ובעיתו ולא הפוך ולכן אין שיטה "הכי טובה" או "יותר טובה".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו