תפקוד המעיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקוד המעיים
    בני
    29/07/2009

שלום רב,
    יש לי פיסורה ,ואני מטפל עם משחה וקונסיל לריכוך היציאות,אני שותה פעמיים ביום קונסיל,למרות זאת היציאות לא יוצאות דייסתיות,אמנם עם נפח ולא קשות,יש לציין שאני אוכל הרבה סלט ירקות קצת דברי חלב ,פירות ,ולא אוכל בשר בכלל ,דג פעם בשבוע,שותה המון מים במשך היום,ועושה הליכה ביום 40 דקות( מהירה).יש לציין שעבר כחודש מתחילת הפיסורה וכל החודש הראשון היציאות היו קשות וכל יום היציאה היתה כ40 דקות של סיוט וכאבי תופת.
    הרגשתי שיש לי בפי הטבעת בחודש הראשון בליטה או משהו כזה שמפריע ליציאה וכנראה גרם לי לכאבים חזקים במשך החודש הראשון.עכשיו הכאבים רגועים ויש לי קצת כאבים נסבלים ביציאות,
    1.השאלה הראשונה:האם יש מצב שהמעיים לא מתפקדים טוב ואיך אפשר לבדוק זאת.
    2.השאלה הבאה: עשיתי בדיקת קולונוסקופיה לפני כשנה(לאבא שלי היה סרטן המעי הגס)יכול להיות שהמעיים נפגעו בעקבות זאת,
    3.השאלה האחרונה :האם בעקבות הליכה מרובה במשך כשנה ושינוי הרגלי תזונה לטובה ,והורדת סוכר ומלח ופחמימות,והורדת משקל הגוף מ-95 ל-75 ק"ג השפיע לרעה על המצב.
    שכחתי לציין שהפיסורה הופיעה לי ולאישתי ביחד לאחר חזרה מטיול של 10 ימים בחו"ל שכנראה אכלנו רק כריכים .
    יש לציין שהייתה לי פיסורה לפני כשנה וחצי ולא עברתי סבל כזה ,לאחר כחודש עבר לי ,
    בבדיקה לפני כשבוע הרופא אמר יכול להיות שהפיסורה הקודמת לא נרפאה ופשוט לא כאב לי ,
    בני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקוד המעיים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    30/07/2009

1. ישנם בדיקות של עצירות כרונית עקב מעבר לא מהיר במעיים אך לא נראה לי שזה אצלך
    2. לא חושב זה קרה בעיקבות קולונוסקופיה
    3. ספורט וירידה בריאה במשקל רק משפרים מצב ולא מחמירים, טיול שלך עם כרכים בלבד בהחלט שינה יציאות שזה יכול היה להחמיר את הפיסורה או לגרום לה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו