סינוס פילונידלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינוס פילונידלי
    תמר
    01/11/2009

שלום,
    לפני כשבועיים עברתי ניתוח לכריתת סינוס פילונידלי.
    הוציאו לי את התפרים לאחר 10 יום. לבנתיים אני מקפידה על מנוחה כללית ושוטפת את האיזור 3 פעמים ביום לפחות.
    רציתי לדעת מתי אוכל לחזור לשגרה הכוללת פעילות ספורטיבית (בעיקר אירובית) ומקלחת פעם-פעמיים ביום?
    בנוסף, למרות שהרופא טען כי הוא חושב שהציסטה הפילונידלית היא מולדת במקרה שלי ולא נגרמה כתוצאה משיער, אני רוצה לצמצם את הסיכוים ולהסיר את השיער באיזור ( לפי המלצות של רופאים בהם נתקלתי באינטרנט ובספרות המקצועית), שאלתי היא מתי אוכל להתחיל את הסרת השיער (שכן המקום עדיין רגיש למגע והחתך והמקום ממנו הוצאו התפרים עדיין נראים לעין)? מהי השיטה הטובה ביותר (לייזר\גילוח\שעווה)? ועד שאוכל להסיר את השיער , האם כדאי לגלח ולשמור את המקום נקי משיערות או שאין חשש בחודש הראשון לאירוע חוזר?

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סינוס פילונידלי

הוספת תגובה

• אני מניח...

ד''ר דוד נויפלד
    01/11/2009

לפ התאור שלך שעברת כריתה גדולה של האזור ולא כריתה מוגבלת של הסינוסים בלבד..
    אם כך הם הדברים אז זה לוקח זמן לא מועט עד שהכל מחלים וחוזר למוטב.
    באשר לשערות - היום מודרני השימוש בלייזר. בינתיים אפשר לגלח אבל לזכור שחלק מהשערות המעורבות הן כלל לא מקומיות אלא כאלו שנושרות מגבוה יותר ומחליקות במורד הגב עד שהן מצטברות בין העכוזים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו