מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר דויד סליחהבדויה12/11/2009
מתנצלת ד"ר , רק לאחר פרסום הודעתי השנייה הבחנתי בתשובתך לראשונה. בכל מקרה, ביקרתי אצל הרופא המנתח שלי והוא אמר כי בניתוח הם גירדו את עצם הזנב ומכאן הכאב. האם הכאבים הללו צפויים להמשך גם אחרי סגירת הפצע? או שהם עוברים ברגע שהבשר גדל סביב העצם והיא לא חשופה יותר? למעשה, האם הכאבים מקורם בגירוד שהתבצע או מעצם חשיפת העצם? בנוסף,רציתי לדעת מהו ההבדל בעצם בין מה שעשו לי בניתוח לבין השיטה שבה אמרת שאתה משתמש. אחת מסיבות הדאגה שלי הן שאני טסה עוד 8 שבועות להודו לחופשה ממושכת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהיה לך קצת קשה...
ד''ר דוד נויפלד15/11/2009פצע כזה יכול לקחת גם שלושה חודשים עד שיסגר לגמרי.
לגבי הכאבים - קשה לי לענות מבלי שהייתי שם אבל אני מניח שהם ישתפרו ככל שהפצע יחלים.
באשר לשיטות השונות - יש היום נטיה להיות מינימליסטיים בניתוח הזה לעומת מקסימליזם שהיה מקובל תמיד. זה שינוי גישה וכנראה זה עובד, וגם אם יש חזרה כלשהי גם אז הניתוח החוזר קטנטן ובהרדמה מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז המלצתך?
נטלי15/11/2009אז המלצתך היא לדחות את הנסיעה שלי? האירוניה היא שעשיתי את הניתוח כדי שלא אצטרך לסבול בהודו... ייתכן שאם הייתי יודעת שיגרדו לי את העצם לא הייתי עושה אותו, לפחות לא עכשיו.. בכלל לא ממש הבנתי למה בעצם הגירוד נעשה. לדעתך אני צריכה לשנות את מועד הנסיעה? או לחכות ולראות איך תהיה ההרגשה קרוב יותר למועד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף ד"ר
נטלי15/11/2009הרופא נתן לי אביטרן 50 בנרות לשכך את הכאבים. בנוסף הבנתי שהוא גם נוגד דלקת. ברמת העקרון אני מעדיפה שלא להשתמש בהם אם אני לא חייבת (כלומר אם אני לא "מתה מכאבים"), מה גם שהם לא ממש מקהים את הכאב ומובן שדרך השימוש פחות נעימה ונוחה מאשר אוראלית. אך השאלה שלי האם בנוגד הדלקת שבהם יש השפעה טובה ? או מועילה בכלל? והאם יש משהו אחר שאתה ממליץ עליו?
המון המון תודה על העזרה, נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה כפולה...
ד''ר דוד נויפלד15/11/2009לגבי הנסיעה קשה לי לנבא... תראי איך תרגישי ואיך הפצע יראה ואז תחליטי. ד"א, דיברת עם המנתח שלך על הנסיעה - לפני הניתוח?
לגבי נוגדי דלקת - אני משתדל להמנע מהם עד כמה שאפשר כיוון שאני הוא זה שאח"כ צריך לטפל בסיבוכים של הטיפול - כמו דימומים ממערכת העיכול כך שאם אופטלגין ו/או אלגוליזין פורטה מספקים אזי עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן הודעתי
נטלי15/11/2009לרופא שלי על הנסיעה והוא אמר שלא צריכה להיות בעיה. בניתוח שעבר הפצע נסגר ללא כל בעיה תוך חודש וחצי, נדהמתי בעצמי (פעם שעברה לא הייתה קרבה לעצם). שוב, אינני מוטרדת מסגירת הפצע אלא מהכאבים בעצם הזנב. לא השבת לשאלתי מדוע למעשה גירדו את העצם והאם זהו הליך מקובל? והאם בכל הנוגע לכאבים שנובעים מכך עליי להתייעת עם אורטופד?
שנית, מודה לך על המענה המהיר והאכפתי, נטלי .
נ.ב
האם תמונה של המקום תתרום לך להבין יותר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
ד''ר דוד נויפלד15/11/2009לשאלה למה - תשאלי את מי שעשה.
אם העצם עצמה נחשפה (כלומר-קולפה מהמעטפת שלה) יש מצב שזה מקור הכאבים וצריך לחכות שזה יתכסה. אורטופד לא יעזור בשלב זה.
כאשר עושים הניתוח הרדיקלי אכן יורדים עד לעצם ואולי יש חוסר הבנה בינך לבין המנתח שלך לגבי המלה "גרד". את נתפסת למילה. זה נכון שבפעם הקודמת הכל היה יותר קל אבל לזכור גם שזה חזר ואולי הניתוח הראשון גם לא היה מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי15/11/2009תודה רבה על כל עזרתך ד"ר, כיף וטוב לדעת שיש במי להעזר גם במידה והוא לא הרופא המטפל שלך. אשמח להיוועץ בך גם בעתיד. כל טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)