פיסורה...פסטולה? 3 רופאים 3 אבחונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסורה...פסטולה? 3 רופאים 3 אבחונים
    משתמש בתוכנה
    14/12/2009

שלום רב,

הגעתי לפרוקטולוג עם פיסורה. כמי שזו היא לו הפעם השנייה, לאחר ריפוי עצמי לפני כשנתיים, ידעתי מה הבעיה רק שהפעם בשונה מהקודמת, הייתה נפיחות שהלכה והחמירה.
    ציינתי זאת בפניו והוא המליץ על טיפול רגיל בפיסורה (המשחה המרככת ותזונה) ואנטיביוטיקה למשך שבועיים (אוגמנטין) לטיפול בנפיחות.
    הוא אמר שאחזור אליו לאחר שאבריא בעתיד (לא דחוף).
    במשך השבוע הכאב החמיר והנפיחות החריפה. הצלחתי להגיע לכירוג בבית חולים שקיבל אותי בזמן המשמרת שלו (ללא תיעוד כי רציתי להתייעץ לגבי ניתוח). הוא התבונן והמליץ להפסיק את האנטיביוטיקה ולמרוח משחה אנטיביוטית (סינטומיצין) על הנפיחות.
    הכאב הלך והחמיר ועימו הנפיחות. לאחר יומיים נוספים של סבל נוראיים, הגעתי לרופאת משפחה שבדקה אף היא והמליצה לחזור לכירוג. באותו הערב לאחר כאבים אדירים הנפיחות הדלקתית, שהפכה למוגלתית התפוצצה (כמובן שהכלה רגעית בכאב).
    חשבתי לתומי כי צרותי תמו. אך כשהגעתי לכירוג הופתעתי לגלות, כי כעת אני בסכנה לפיסטולה וכי כעת לטפל במשחה אנטיביוטית ועוד שבוע בליעת אנטיביוטיקה ולחזור בעוד כחודש לביקורת.
    היום הלכתי לפרוקטולוג אחר שבדק ואמר כי שני הרופאים הקודמים אינם מבינים דבר ברפואה וכי הייתי צריך להבין כי משהו אינו בסדר וללכת למומחה.
    הוא הפנה אותי לניתוח בטענה יש פסטולה ודלקת ....
    אני מאוד מבולבל ומאוד מעוניין בחוות דעת סופית ומקצועית שתבהיר את מצבי ותמליץ על הטיפול הנכון.
    מעוניין להגיע אבחון ויעוץ.
    מה עלי לעשות?
    האם יש סיכוי לריפוי עצמי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    14/12/2009

תמיד מומלץ להתיעץ עם מומחה, תבוא למרפאתי ואשמח לבדוק אותך. ללא בדיקה קשה להגיד בדיוק במה מדובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסורה...פיסטולה

ד''ר דוד נויפלד
    15/12/2009

לעתים..הפיסורה קודחת תעלה מתחת לאוזנית אשר מתפתחת משנית לפיסורה. התוצאה היא שאז יכולה להתפתח מורסה בתוך האוזנית. אם וכאשר המורסה פורצת הרי שנותרת פיסטולה שטחית קטנה. הפתרון הוא פשוט למדי - לבצע ניתוח לפיסורה וגם להסיר את האוזנית המודלקת ואז הכל נרפא ובא שלום על ישראל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו