קולונוסקופיה במקרה של פיסורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולונוסקופיה במקרה של פיסורה
    אריאל
    19/01/2010

שלום,

לאחרונה חזרתי לבדיקה חוזרת אצל פרוקטולוג בעקבות פיסורה שלא עוברת. הרופא אמר שיש לי מה שנקרא "פי טבעת חולה" - מספר פיסורות, ואמר שאני צריך לעשות בדיקת קולונוסקופיה כדי לשלול דלקת במעי הגס (אם הבנתי אותו נכון). אני לא כל כך מבין מה הקשר בין הפיסורות לדלקת במעי הגס וחשוב לי להבין את הקשר לפני שאני הולך לעבור בדיקה כמו קולונוסקופיה. אשמח מאד לקבל הסבר למה בדיוק אני צריך לעשות בדיקה זו (לצערי הרופא לא רצה להרחיב יותר מדי פרטים). כמו כן, האם בגלל העובדה שאני סובל מכאבים כרוניים בפי הטבעת בדיקת הקולונוסקופיה תכאיב לי? האם עוברים הרדמה מקומית/כללית?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    19/01/2010

בדיקה בד"כ עוברת תחת סדציה (טישטוש) ולא הרדמה כללית וכנראה הוא חושד במחלה דלקתית של המעי כמו מחלת קרוהן שיכולה לגרום לפיסורה ובעיות אחרות סביב פי הטבעת והמשמעות מבחינת הטיפול היא אחרת לגמרי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו