טחורים ובירור דרכי טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טחורים ובירור דרכי טיפול
    זיו
    25/01/2010

שלום רב,

אני סובל מטחורים פנימיים וחיצוניים כבר למעלה מעשור, ובכלל זה פליטות והתזות דמיות ביציאות מעת לעת, התעוררות והתנפחות של הטחורים לעתים רחוקות (כולל דליפות נוזליות ודמיות לתחתונים), ומזה למעלה משנה- החמרה בהתפתחות הטחורים החיצוניים שהביאה לדליפות נוזליות לתחתונים עד מחוץ למכנסיים, אף כשפי הטבעת "רגוע" והטחורים אינם מעוררים או נפוחים, דליפות שבעטיין אני מותיר סימנים לחים על המושב. כן הביאה החמרה זו להתגברות העצירויות והפיכתן קשות, ארוכות וכואבות יותר.

כבר עברתי בדיקה פרוקטולוגית, והומלץ לי בעקבותיה לעבור ניתוח להסרת טחורים. מאידך, גם שמעתי חוות-דעת רפואית כי יותר עדיף לא ללכת על אופציה כירורגית (בין היתר בשל סיכון, הגם שמזערי, לסיבוכים שונים, כגון פגיעה בשריר הסוגר העלולה לגרום העדר שליטה על יציאות), אלא לנקוט גישה יומיומית ידידותית כלפי הטחורים, דוגמת תזונה נכונה ועתירת סיבים, שתיה מרובה, אמבטיות מים פושרות, פעילות ספורטיבית ועוד. אלא שמנסיון אני יכול לאמר כמעט בודאות שגישה זו אינה פתרון מוחלט (אני כבר מיישם אותה חלקית), ולא תמנע דליפות נוזליות או התנפחויות מלוות בכאבים מעת לעת של הטחורים.

ברצוני לדעת אילו טיפולים לסילוק טחורים מעניקה "הכללית", מהקל לכבד; האם בכלל הטיפולים מעניקה "הכללית" גם טיפול לייזר או תפירת/הכלבת טחורים (מה שכמדומני ידוע כ'שיטת דופלר'); מהם הטיפולים המומלצים והאמינים ביותר- הקיימים בכלל, כולל כאלה שמציעות מרפאות פרטיות; אילו הכנות או הליכים מקדימים דורש כל טיפול (זריקות, סוגי הרדמה מקומית, התכוננות עוד בבית וכו'); בכמה זמן ובאילו תופעות / סיבוכים כרוך הליך ההתאוששות מכל טיפול; והאם אפשרי במצבי, כפי שקראתי באתר "הכללית", גם טיפול פשוט מקומי לא-כירורגי.

בתודה מרובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טחורים ובירור דרכי טיפול

הוספת תגובה

• כל הטיפולים...

ד''ר דוד נויפלד
    26/01/2010

מלבד לייזר (שאני לא מכיר) מוצאים ב"כללית".
    פרטיחם מדויקים עליך לקבל מהמנתח שתבחר.
    באשר למכונים הפרטיים-אין לי מושג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

זיו
    26/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו