קונדילומה ואופן הטיפול בה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה ואופן הטיפול בה
    קורן
    30/01/2010

שלום ד"ר ,

אני זקוק ליעוצך מאחר ואני כבר מיואש ,מבטיח להשתדל להיות מאוד תמציתי:

לפני כ-3 חודשים עברתי ניתוח לכריתת קונדילומות באנוס ובתעלה האנאלית בבי"ח אסותא בחיפה לאחר כחודש התגלו 2 נגעים חדשים.הרופאה המליצה על ניתוח חוזר אך מאחר ולקח לי כחודש ימים לחזור לשיגרה ולעבודה ומאחר והסבל היה ממש בלתי נסבל והכאבים היו איומים רופאת המשפחה הפנתה אותי לגניקולוג שינסה למצוא פתרון אחר והוא שנתן לי סדרת טיפול בקרם אלדרה. הקרם לא הועיל עד כה (לאחר טיפול של חודש ימים)

שאלותי הן:

1. האם קיים טיפול פחות כואב עם זמן החלמה קצר יותר לאזור הזה? אני ממש חושש לסבול שוב מהכאבים הבלתי נסבלים של הניתוח באזור זה................

2. האם קיים טיפול תרופתי/ניסוי לכך? והאם כדאי בכלל להסיר את הנגעים אם בלאוו הכי הוירוס נשאר בגוף וקיים חשש להישנותו?

3. קראתי ברשת על רופא שמסיר בלייזר גם בתעלה האנאלית וטוען שהלייזר הוא הטיפול היעיל ביותר,האם אתה מכיר רופא באזור חיפה/צפון המתמחה בכך?

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובות...

ד''ר דוד נויפלד
    31/01/2010

1. מידת הכאבים כמידת הנזק בזמן הניתוח. אם נשארו שתי קונדילומות קטנות הרי ש"תיקון" קטן לא צפוי להיות קשה כפי שאתה מתאר.
    2. יש טיפולים נוספים כמו הקפאה ואף טיפול בחומצות ניגזרות של סאליצילט. שוב תלוי בגודל הנגעים. לגבי החלק השני של השאלה - לא מבין ההגיון שלה. אם משאירים - יגדל. לזכור שחלק מהוירוסים שבמשפחה הזו יודעים לעשות סרטן - אם משאירים מספיק זמן.
    3. לייזר יש בהרבה מקומות - בד"כ יותר יעיל ופחות פוגעני מטיפול בצריבה חשמלית. אינני מכיר בצפון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו