התאוששות מניתוח, שיטת נונא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאוששות מניתוח, שיטת נונא
    מטוחר
    22/10/2007

כמה שאלות:
    א) מה תקופת ההתאוששות הממוצעת מניתוח? עשיתי לפני שנתיים ואחרי שבוע הייתי ממש בסדר, מבלי כאבים משמעותיים בהחלמה. יש מקומות שמדברים על חמישה שבועות של עינוי.

ב) מה היעילות של שיטת נונא? האם היא תחליף אמיתי לניתוח?

ג) למה טחורים באים והולכים? אני לא מוצא בזה שום הגיון. נבדקתי ביולי, היו לי טחורים בדרגה 4 והפרוקטולוג המליץ על ניתוח. בינתיים השתפר המצב, חזרתי להקפיד על קורנפלקס סיבים, שזיפים מיובשים וסלט בתדירות גבוהה, ובמשך כמה שבועות היה ממש בסדר. לא שיניתי שום דבר והופ חזר לי טחור אכזרי ומענה שחיסל אותי לגמרי. ואני שואל, למה?

ד) מה זאת אומרת לא להתאמץ ביציאות? בדרך כלל המכה הראשונה יוצאת יחסית בקלות (תסלחו לי על הגרפיקה) אבל ממשיכה להיות תחושה כאילו משהו ממתין לצאת ואז אני מתאמץ והוא יוצא. האם מוטב לוותר על המאמץ הזה? או שיש בכך סיכון שצואה לא מפורקת תלחץ על פי הטבעת ותגרום לטחורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התאוששות מניתוח

ד''ר דוד נויפלד
    23/10/2007

א. תלוי בסוג וטכניקת הניתוח ותלוי באדם וכושר הסיבולת שלו.
    ב. לא מכיר ואין לי מושג.
    ג. הסבר חלקי נתת בעצמך. החלק השני תלוי ב-ד.
    ד. אין כזה דבר ששרידי צואה נותרים יגרמו לטחורים אלא ההיפך, הצורך האובססיבי ללחוץ ולהוציא הכל הוא זה שגורם לטחורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו