טחורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טחורים
    ארז
    01/12/2007

שלום,
    כבר מזה כמה שנים שבפי הטבעת מופיעה לי לעיתים בליטה קטנה, חיצונית, דבר שהחל לאחר טיול בו היה לי קלקול קיבה ושלשולים רבים וכנראה לא שמרתי טוב מספיק על הגיינה. עם זאת, עד כה הבליטה לא היתה כואבת אלא רק מציקה מבחינת עצם נוכחותה ונעלמה לאחר הקפדה על הגיינה.
    עם זאת, הפעם הופיעה לי בליטה קטנה שלא עברה גם לאחר שבוע. ביומיים האחרונים התפתחה לכדי בליטה משמעותית מלוה בכאב שמורגש בישיבה וכן גם בשינוי תנוחה (אני חושב שכאב עקב שינוי תנוחה מתרחש עקב הפעלת שרירי הבטן, שכן גם שיעול יוצר כאב).
    מהקריאה בפורום ובפורום נוסף התרשמתי שכנראה מדובר בטחור עם קריש דם והבנתי כיצד עלי לנהוג מבחינת תזונה ומניעה. עדיין, העניין מטריד מאוד ומקשה על ישיבה ממושכת שנדרשת ממי בעבודתי ובלימודי.
    1. כיצד ניתן לפתור את הבעיה במהירות האפשרית וכמה זמן עלול להימשך הטיפול עד להיעלמות הכאב? (איני מתכוון להפסיק טיפול לאחר היעלמות הכאב בכדי למנוע הישנות מקרים אלו, אך הדבר חשוב לי בכדי לחזור לתפקוד נורמלי כהתחלה).
    2. הבנתי שאמבט פושר מס' פעמים ביום מועיל לכאב, אך הדבר עזר לי לפרקי זמן קצרים מאוד. כיצד ניתן לטפל בבעיה באופן טבעי עד שאגיע במהרה לרופא לבדיקה וקבלת טיפול? (מקריאה במספר מקומות צויינו בצל ושום, שמן שומשום...?)
    3. האם הענין של דחיפת הטחור חזרה פנימה רלוונטית למקרה זה? האם נכון לעשות דבר שכזה? נגיעה בו אף גורמת להיווצרות של גרד וגירוי באזור כולו.

אשמח אם תענה בפירוט על שאלותי,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טחורים

הוספת תגובה

• טחורים

ד''ר דוד נויפלד
    02/12/2007

קודם כל צריך להיבדק. התאור שלך יכול להיות מכלול של דברים. יכול להיות טחור חיצון ואז זה לא "יחזור" פנימה, אבל אם זה טחור פנימי צנוח אז כן יחזור. לעומת זאת הבליטה יכולה להיות ביטוי של פיסורה ואז זה יסביר את הכאבים. הגיינה במקרים האלה היא משנית בחשיבותה ולא מהווה טיפול ישיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו