מניעת הישנות בעזרת ניתוח פיסורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניעת הישנות בעזרת ניתוח פיסורה
    ד``ר רפאל אלון
    10/01/2011

לרופא היקר

שלום רב

אני סובל מפיסורה שהולכת וחוזרת כבר במשך כמה שנים, בדרך כלל פיסורה אחורית אך בבדיקת רופא נמצאו לפעמים גם פיסורות בחלקים אחרים, כאשר על פי רוב הפיסורה היתה מלווה בדמם (כאב וכו'), נעזרתי בטיפול שמרני שהועיל לפעמים.
    הומלץ לי בעבר היותר רחוק על ידיד כירורג לגשת לניתוח, ובעבר היותר קרוב (לפני כ 4 חודשים) ע"י פרוקטולוג מומחה גם אותה המלצה ואכן קבעתי תור לניתוח שאמור להתבצע בעוד כשבועיים(זמן ההמתנה לניתוח באופן פרטי ע"י אותו מנתח)
    לאחרונה ממש היתה לי פיסורה אבל ללא דמם, אך עם כאבים עזים, וכעת המצב יחסית רגוע.
    מקריאה של תשובות לגבי ניתוח פיסורה אני מבין שמטרת הניתוח לאפשר ריפוי של פיסורה נוכחית פעילה, ולא בהכרח מניעה מהישנות פיסורה בעתיד, על כן ברצוני לשאול:
    1. האם יש צורך ותועלת בניתוח אם הפיסורה לא פעילה כעת (לפחות לפי הכאב שאיננו כעת)?
    2. אם כל מטרת הניתוח זה רק לאפשר ריפוי פיסורה נוכחית אז מדוע לא הולכים על הזרקת בוטוקס בלבד שבאחוזים גבוהים עוזר לתקופה של כמה חודשים (שמן הסתם זה זמן הריפוי) ?
    3. מדוע לאדם אחד יש נטיה לפיסורה ולאדם אחר אין כל נטיה ובעיות מהסוג הזה ? (ואני לא מתכווין רק על נטיה לסוג היציאות)
    4. אני מבין שגם ניתוח וגם הזרקה נועד לאפשר שחרור של כיווץ השריר שמונע את ריפוי הפיסורה, האם יש דרך לאפשר מניעה של כיווץ השריר גם לטווח הארוך , מה שאולי יאפשר מעבר טוב יותר של היציאות מבלי לפצוע את הרירית.
    (מתסכל לחשוב שאעבור ניתוח על כל מה שכרוך בכך (כולל תשלום בשר"פ) והפיסורה אכן תתרפא ובסוף בגלל איזה יום צום או שלא שתיתי מספיק במקרה והיציאה לא תהיה רכה במיוחד והכל יחזור לקדמותו)
    5. האם בניתוח פיסורה בודקים (או לפחות אפשר לבקש לבדוק) באופן כללי את מצב הרקטום לשלילה של בעיות נוספות כמו טחורים פנימיים ועוד ? (מאחר והמנותח בהרדמה זה מצב אידיאלי לבדיקה נוחה ויסודית יותר)

המון תודה על התשובות לשאלותיי באופן אישי, ועל התשובות באופן כללי לאנשים אחרים שמהן גם לומדים.

תום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח פיסורה - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    11/01/2011

הבנת לא נכון.
    הניתוח נותן מזור לטווח ארוך - נבדק עד 10 שנים- 97% ללא חזרות.
    אם אין תסמינים אין אינדיקציה לניתוח. בניתוח יש סיבוכים אפשריים שלא כדאי להתמודד איתם אם אין אינדיקציה מיידית.
    נראה לי מוזר שלמנתח פרטי זמן ההמתנה לניתוח הוא חודשיים ויותר. כבר מהר יותר בציבורי.
    הבוטוקס טוב ל3-6 חודשים (כמו בהזרקות קוסמטיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דניאל
    11/01/2011

תודה ד"ר

אכן גם לי היה מוזר שצריך להמתין לניתוח פרטי כל כך הרבה זמן.
    עד ללפני שבוע שבועיים היו לי כאבים עזים, כרגע המצב יחסית רגוע אבל זה עלול להשתנות בכל רגע.
    בתקופת ההמתנה (כ-4 חודשים) בין הביקור אצל המנתח עד לניתוח עצמו היו לי לפחות 2 תקופות של פיסורה, כך שאם אבטל כעת וזה יתפתח שוב לא אוכל לקבל ניתוח מיידי.
    מה ההמלצה לעשות במקרה כזה ?
    ובעניין השאלה לגבי בדיקה אפשרית של איזור הרקטום בזמן שהוא מורדם, האם זה פרוצדורה מקובלת או שצריך/אפשר לבקש את זה במקום ?
    אני שואל זאת כי אני מרגיש במישוש אצבע קצת בפנים משהו שמרגיש כמו טחור, וכן מאחר וסבלתי לאורך שנים מפיסורות ולא רק אחוריות אלא גם במקומות נוספים בפי הטבעת, האם זה מצריך בדיקה נוספת/מיוחדת ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    12/01/2011

כאשר יש איזשהו ספק תמיד מבצעים בדיקה נקרא EUA="בדיקה תחת הרדמה".
    לגבי ההחלטה על הניתוח - זה בינך לבין המנתח - תשאל אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו