מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפקוגרפיהדנה29/03/2011
שלום ד"ר,
יש לי שאלה בקשר לבדיקת דפקוגרפיה שאליה הופניתי עקב חשד לצניחת רקטום:
עד כמה שידוע לי, בדר"כ, כאשר אדם רוצה להתרוקן הוא חש בלחץ- והבנתי שמה שמפעיל את המעיים במצב "בריא"- זה התנועתיות של המעי, ולא לחיצה או מאמץ בשרותים. ( כפי שקורה כשיש עצירות- ובדר"כ דווקא אין לי עצירות...).
1.אם כך, מה אמור "לגרום" לי להרגיש צורך "מלאכותי" ליציאה בבדיקה? כי הרי אתבקש להתרוקן, ואני חוששת כי לא יהיה לי "דחף" להתרוקן.
2.וגם באיזה "סוג" יציאה מדובר? כי אני לא רוצה להתאמץ- הבנתי שזה לא טוב..וזה בדיוק מה שגורם לצניחות. אז מה אמור כן לגרום לי ליציאה בזמן הבדיקה? והאם זאת אמורה להיות יציאה "קשה" שאצטרך להפעיל כח/מאמץ כדי להתרוקן? או יציאה "רגילה"... ( כמו אולי בחוקן)?
תודה על הסבר,
אנונימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפקוגרפיה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/03/2011"בחוקן" זו לא יציאה רגילה - טבעית.
בכל יציאה יש צורך במאמץ מסוים לבצע הצאיה - זה הטבעי.
משפט הפתיחה לא ברור לי - צניחה של הרקטום היא אבחנה קלינית בהסתכלות ולא אבחנה רנטגנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה?
דנה30/03/2011תודה על תגובתך, אבל אני די מבולבלת:
האם האבחנה של צניחת רקטום היא רק בהסתכלות? אין שום בדיקות נוספות שיש לעבור? כדי לאשרה? או כדי לקבוע את דרגתה?
איך מחליטים על טיפול? קרה לי פעם אחת לפני חודש וחצי בעת מאמץ גדול בשירותים. גוש בולט לעין- שנראה כמו מעין חצי כיפה- הוא היה רירי כזה...
מאז- לא קרה לי שוב, אבל אחרי יציאה בשרותים- במיוחד אם אני מתאמצת- אפילו מעט- אז בהסתכלות במראה אני רואה בליטה "מבצבצת" מתוך פי הטבעת. בצבע אדום. וזה אינו טחור- כי כל הבדיקות שעברתי עד כה- שללו טחורים. ( בדיקה רקטלית, קולונס' קצרה, אולטרא סאונד רקטלי ומנומטריה).
בדפקוגרפיה- שכרגע עברתי לא ראו פרולפס, אבל ראו רקטוצלה קטן שלא לוכד בריום, ואנטרוצלה לא מפריע/ חוסם.
האם ייתכן שבבדיקת כירוג הוא ממש "יעודד" פרולפס?
ואם לפי דברייך האבחנה היא רק קלינית בהסתכלות, אז בשביל מה כל הבדיקות האלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/03/2011שאלה טובה. התשובה מורכבת מדי.
אם מתמקדים בצניחה בלבד רצוי (אבל לא הכרחי) בדיקת מנומטריה להגדיר את תפקוד הסוגרים הבסיסי לפני הניתוח (בעיקר כדי שלא תהיינה טענות אחרי).
אם יש ספקות והסימפטומטולוגיה בעיקרה היא "הפרעה" בצאיה שמתבטאת בקושי ביציאה ועצירות כרונית הרי שאז יש צורך להגדיר כראוי את הנסיבות כדי שאפשר יהיה להציע טיפול נכון אפשרי.
הסיבה העיקרית אצלך שפנית לכתובת הלא נכונה ולא התחלת עם פרוקטולוג אלא סיימת איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- כי עדיין מבלבל נורא
דנה30/03/2011תודה,
אבל, אני לא ממש מבינה. לפי דברייך עולה כי הרופא- גם פרוקטולוג/ כירוג אמור להסתמך על תיאור המקרה שלי - בעיקר!
אבל- מאז, זה לא קרה לי ככה. אלא "רק" בליטה לאחר מאמץ שנשארת בתוך פי הטבעת, או אם אני "תופסת" את אזור פי הטבעת בשתי ידי ואז מתאמצת מול המראה- אז יש מעט גלישה החוצה- אך לא יוצא....וגם- מיד אחרי המאמץ- אחרי כמה דקות- הכל נראה שוב רגיל.. ובמיוחד- לאחר שאני מבצעת תרגילי רצפת אגן שלימדו אותי בפיזיותרפיה. ( הרקטום כאילו נשאב חזרה פנימה).
אז? פרוקטולג ינסה בכח להוציא לי את זה החוצה רק כדי לאשר או לשלול צניחה? ואם זאת הייתה צניחה חד פעמית- גם אם בגודל מלא, או נניח- צניחה מסויימת, אז מה עושים? לא רוצה שבדיקת פרוקטולוג שיכריח אותי להתאמץ וייחפש את זה- תגרום לכל זה לקרות שוב באופן מלאכותי, כאשר מנגד- בשרותים זה כבר לא קורה לי.
אין לי עצירות. מידי פעם יש לי קושי להתרוקן לגמרי. אבל- אני לא מפעילה מאמץ- מהפחד, ואז אני מרגישה לפעמים חוסר נוחות והרגשת מלאות/נפיחות- שחולפת לאחר לילה- עם היציאה הקבועה של הבוקר.
בקיצור- זה לא מוזר? כל הסיפור? האם פרוקטולוג ישר ירצה לנתח? או לגרום לזה לצאת? הפיזיותרפיסטית הסבירה לי שתרגילים כאלו יכולים להעלים לי את התופעה, אבל- אם אתאמץ- אני אגרום להחמרה. ולפי דברייך: מאמץ מכוון ע"י בקשה של כירוג= החמרה מכוונת?
מה לעשות? חשבתי שברפואה מסתייעים בבדיקות - מאחר והן מדד "אובייקטיבי" יותר מתיאור זה או אחר של חולה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- כי עדיין מבלבל נורא - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/04/2011אם זה לא יוצא בשירותים אין מצב "מלאכותי" שיעשה זאת. הבדיקה הנכונה היא במראה עיניים בשירותים.
אם זה לא קורה, כרגע לא עושים כלום. אם יתפתח, יש ניתוחים. בינתיים מרככי יציאות וביו-פידבק.
ושוב...אם הבעיה היא של עצירות על רקע קושי בהתרוקנות - יש טעם בבדיקות. אחרת, אין טעם, בטח לא כדי לאבחן צניחה שלא קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)