מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צניחת רירית? או צניחת טחורים?דנה06/04/2011
שלום רב,
ענית לי כאן בנושא של צניחת רקטום, עם כל הבדיקות שעברתי.. ( מנומטריה, אולטראסאונד, ולבסוף- הדפקוגרפיה)- שאת כולן עברתי בגלל חשד לצניחת רקטום. ע"י גסטרואנטרולוג...
לבסוף- הלכתי לכירוג שכאמור אבחן צניחת רירית: Mucosol Rectal Prolapse. ולא הציע כל טיפול, פרט למעקב בעוד 6 חוד'.
לא הייתי שקטה, ולכן הלכתי לכירוג נוסף- לחוו"ד. הוא בדק אותי, לאחר שעבר על הבדיקות, ותשאל אותי, ואז- בבדיקה קלינית, כולל שימוש באנוסקופ, קבע: צניחת טחורים. בעיקר בצד השמאלי... והציע- שימוש בנרות ומעקב בעוד 2 חוד'.
שאלותיי:
1. החשד הראשוני לצניחת רקטום היה כנראה עקב התיאור שלי. אבל, לא ברור לי- למה האבחנה אצלי כ"כ מסובכת? מה ההבדל בין צניחת רירית? לצניחת טחורים?
2. איך אפשר לקבל אבחנה ברורה לגבי מה יש לי? אני ממש מבולבלת... הרי אני בסה"כ מתארת לרופאים את מה שאני ראיתי ו/או חוויתי... אני ראיתי גוש גדול. לא היה לי דימומים , לא כאב לי.. וזה חזר פנימה אחרי שנגעתי קלות עם היד.
עברתי מלא בדיקות. כולל קולונוסקופיה קצרה- עד 50 ס"מ... אז למה אין לי אבחנה ברורה?
3. בכל אופן- מה היית ממליץ לי לעשות? תמיד ממליצים להבדק. נבדקתי. אמרו לי: לכי לכירוג. לא לגסטרו- הלכתי. ועדיין- אני לא מבינה מה בדיוק יש לי. ומה הטיפול.
4. האם הטיפול בצניחת רירית, ובצניחת טחורים בדרגה כזאת, הוא זהה?
אשמח אם תוכל איכשהו לעשות לי מעט סדר בבלאגן, או- לכוון אותי למה עוד עלי לעשותץ
אגב: 2 הכירוגים אצלם הייתי- רשומים כחברים מן המניין ב"חברה הישראלית לכירוגיה של הקולון והרקטום".
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת רירית? או צניחת טחורים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/04/2011יש מצב שיש טחורים אבל גם רירית שצונחת.
אם תסדירי היציאות כראוי זה יפסיק לצנוח.
בכל מקרה, ממעוט התסמינים - אין כרגע צורך בטיפול.
לפעמים רק הזמן מגלה לנו האבחנה המדויקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצניחת רירית? או צניחת טחורים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד07/04/20111. אם לא רואים בעיניים - אז אין כרגע (יכול להיות שהיה ארוע חד פעמי אשר או שיחזור על עצמו או שלא). ולא תמיד יודעים "בדיוק" לפעמים נותרים עם השערות.
2. הבלגן הוא רק בראש שלך ומיותר.
3. הטיפול בצניחת טחורים ובצניחת רירית הוא דומה/זהה. אבל אצלך אין כרגע כל הצדקה לטיפול כלשהו. ושני מומחים כבר אמרו לך זאת. למה שלא תאמיני להם? הרי שילמת בשביל הדעה. אם תתמידי ותתעקשי הרי שבסוף תמצאי מישהו שיסכים לנתח אותך וזה יהיה כנראה שווה ערך לכל הבדיקות שעברת - מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד- המשך בבקשה
אלמונית07/04/2011שלום ד"ר,
תודה רבה על התשובות שלך. בסה"כ זה מרגיע לשמוע. אני יודעת שהבלאגן הוא בראשי, אבל הוא לא "הגיע" לשם סתם... זה לאור כל המפגשים עם הרופאים.
לפעמים עצם הידיעה מה יש לי- זה כבר מרגיע.
אגב- לגבי צורך בטיפול כרגע: למה אתה אומר שאין צורך? זה לא בדיוק נכון. כי כן יש לי סימפטומים, העיקרי שבהם: לאחר כל ביקור בשרותים- גם ללא מאמץ כלל ביציאה, אני רואה מהסתכלות במראה- בליטה גדולה ואדומה- מעין גוש שמבצבץ לו מפי הטבעת. וזה לא מצריך מאמץ מצידי כדי להבחין בגוש הזה. כל רופא שבדק אותי- איך שמסתכל בפי הטבעת ( מפסק לי את 2 הישבנים- וסליחה על התיאור המביך): ישר רואה את הגוש/בליטה הזאת.
פרט לכך- לפעמים מעט דימומים מפי הטבעת. ולפעמים גם תחושת חוסר נכונות - בעיקר אחרי ישיבה ממושכת בעבודה.
אז, לאור כל זאת:
1. 2 כירוגים אבחנו 2 בעיות שונות. כתבת לי שהטיפול ב2 האבחנות הוא דומה או זהה. האם היית ממליץ לי לקחת את הנרות שהכירוג השני רשם לי? ( הכירוג הראשון- לא נתן לי כזה דבר)? הבנתי שזה נר אחד ביום למשך 10 ימים. נדמה לי שזה "פרוקטוזין" ?
2. האם כדאי לנסות ולטפל בקשירה? הרופא מהקופ"ח שביצע לי את הקולונסקופיה הקצרה לפני כחודשיים, קבע שעלי לחזור אליו עם ממצאי הבדיקות החדשות, ואז יבדוק אותי שוב- וייתכן שבמהלך הבדיקה כבר יבצע "טיפול קטן- קשירה".
האם כדאי? או שזה עלול להזיק לי כרגע- אם זה לא טחורים, אלא צניחת רירית?
אני מודה לך מאד על הנכונות להסביר.
אני מאד רוצה לסמוך על רופאים... אבל קשה לי כרגע לתת אמון של 100% בגלל האבחנות השונות...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר נויפלד- המשך בבקשה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד08/04/2011או שאת סומכת או שלא...
אם זה אכן מפריע לך תנסי קשירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- וכן- זה מפריע לי
דנה09/04/2011תודה רבה,
ואכן- זה מאד מפריע לי....
לא נעים להסתובב עם בליטה- תיהיה אשר תיהיה- רירית, או טחורים או גם וגם.
אני עושה ספורט- והרבה, עובדת הרבה- גם בעמידה, נוהגת.. ובכלל- לא רוצה להרגיש שמשהו צונח לי משם.
מעדיפה - לטפל עכשיו.
למה לחכות? גם שמתי לב שבדר"כ אתה כן נוהג להמליץ כאן לאנשים שחוששים מניתוחים שונים- כגון: פיסורות או טחורים- שכבר יעברו ניתוח, כי חבל להמתין- אם משחות לא עוזרות...
ורק לי-נראה לי שאתה מסוייג מכך...
בכל אופן- תודה על ההסברים ועל התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: טיפול בצניחה- מה לעשות?
אנונימית17/04/2011לד"ר שלום רב,
בהמשך לשאלותי אלייך ולתשובותיך המפורטות באשר למקרה שלי- חשד לצניחת רקטום, שבבדיקות לא התגלה, ואובחנתי בסוף ע"י 2 כירוגים: 1. צניחת רירית רקטום. 2. צניחת טחורים.
השתמשתי בנרות רקטוזורין שהכירוג שאבחן צניחת טחורים רשם לי. נר אחד בכל יום בלילה, למשך 10 ימים.
לא ראיתי כל שיפור, ואפילו גרוע יותר: לפני כ3 ימים- כלומר- כשבוע לאחר שהתחלתי השימוש בנרות, החל להציק לי גרד באיזור פי הטבעת.
מהתבוננות במראה, לא רואה משהו חריג, פרט למעט אודם, אבל- מה שבעיקר אני רואה- זאת אותה התבלטות- מתוך פי הטבעת, שאם אני מחקה מאמץ- ולא קל שבקלים- גולשת החוצה מעט- עד כס"מ להערכתי.
זה גם אדום.
ועכשיו, כאמור- גם מגרד...
מה אני אמורה לעשות???
הכירוג שאבחן טחורים אמר לי להשתמש בנרות ולחזור אליו שוב רק בעוד 3 חודשים...
אגב- מאז הצניחה, אני סובלת מקושי מסויים בעת התרוקנות. להדגיש: אין לי עצירות. יש לי יציאה - עד שתיים, כל יום. יציאה רכה במידה. אבל במהלך היום- יש לי גם תחושת צורך ביציאה- שלא תמיד יוצאת, וכאשר כבר היא כן יוצאת- היא קטנה מאד ומעט קשה. ( כמו כפתור קטן..).
מה הפתרון? האם עלי ליצור קשר שוב עם הרופא בדחיפות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: טיפול בצניחה- מה לעשות? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/04/2011אוי.?.
דברנו על זה המון...
יש ברפואה מצב שהזמן צריך לעשות את שלו. עם הלחץ המתמיד, משהו בסוף ישבר וינתח אותך שלא לצורך...
תפסיקי עם הנרות - הם לא מרפאים שום דבר.
את יכולה לנסות PROCTOFOAM להקל על הסימפטומים.
בכל אופן, יותר מזה אינני יכול לייעץ מבלי לבדוק אותך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל למה ה"אוי" ?
דנה18/04/2011למה הוספת :"אוי"?
מה אני צריכה להבין מזה? זה ציני? או אולי אתה לועג לי ?או שזה, רציני? מבהיל?
בכל אופן- נראה לי שכדאי שתבהיר את השימוש במילה הזאת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחוצמזה- טחורים בדרגה 3- לא מנתחים?
דנה18/04/2011הכירוג אבחן דרגה 3. כי הם יצאו וחזרו..ונראים לעין.
מה נותן פה מימד הזמן, מלבד סבל שלי? הרי הבנתי גם מתשובותייך לפונים אחרים פה- שטחורים בדרגה 3 לא עוברים סתם כך...
למה צריך לחכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוחוצמזה- טחורים בדרגה 3- לא מנתחים? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/04/2011בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל למה ה"אוי" ? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/04/2011הבהרה - זו תגובה לאחר שעניתי על שאלותיך 10 פעמים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הגבלה על כמות שאלות?
דנה18/04/2011אני באמת לא מבינה אותך לפעמים...
רק שתדע עובדות: בפורומים אחרים בתחום הזה, יש רופאים שעונים ועונים ועונים- ותמיד מוכנים להשיב, תמיד בסבלנות, ובלי הגבלה על כמות השאלות פר אדם.
הרי מה זה משנה אם אני אוסיף עוד שאלה, או שפונה "חדש" ישאל שאלה? כך או כך- תצטרך לתת תשובה- ולהקדיש זמן.
אז נראה לי שאכשהו זה מציק לך אישית.
אני באמת לא מבינה למה אתה מגיב כך? אתה בסה"כ עושה מצווה ועוזר לאנשים. אבל אם זה גורם לך בסופו של דבר "להישבר", ולהגיב בצורה כזאת, אז אולי מוטב שתפסיק, או שתוסיף הבהרה בתחילת הפורום- שאתה מגביל את כמות השאלות לכל פונה.
חבל. באמת- כי מצד אחד- בא לי לומר לך תודה- כי עזרת לי בתשובותייך.
אך מאידך- בא לי לומר לך- שאתה מאד מאד מאד פוגע באנשים בחלק מהתשובות שלך.
ואתה הרי רופא.
חבל. לא יפה.
וסה"כ- השאלות נובעות ממצוקה אמיתית- בתחום אינטימי שלא קל למצוא לו מענה.
למה לסיים עם טעם מר?
בבקשה כך את הדברים לתשומת לבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הגבלה על כמות שאלות? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/04/2011תודה רבה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולם?
דנה18/04/2011אז לקחת לתשומת לבך?
חג שמח.
הרבה סבלנות, אורך רוח.
שתצא מעבדות לחירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
טחורים או פיסורה כאבים ודימום
נפיחות בפי הטבעת האם מדובר בטחורים?
טחור גדול לאחר ניתוח בקע מפשעתי האם יש קשר?
דימום בצואה - התייעצות במצב של טחורים
וריד נפוח בפי הטבעת לאחר ניתוח טחורים ופיסורה
מותר לקחת נורמלקס כל יום לתמיד?
משחת `המוס` לטיפול בטחורים מותרת בהריון?
כלי דם בולטים כמו טחורים אצל פעוט שלא סובל מעצירות
טחורים בחודש תשיעי להריון וכאבים מייסרים
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)