שימוש ברקטוג'סיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש ברקטוג'סיק
    שמואל
    10/05/2011

שלום רב ד"ר,
    אני בחור בן 31, סובל זה מספר שנים מפיסורה כרונית. ניסיתי לטפל עם ניפידיפין 0.2% תוך כדי הקפדה על תזונה עשירה בסיבים (כמיטב הבנתי הלא מקצועית) ושתיה מרובה. הטיפול תמיד עזר והעלים את הפצעים, אולם תמיד הבעיה חזרה: מספיק שפעם אחת היתה לי יציאה מעט קשה, והפיסורה היתה חוזרת.
    שוב הלכתי לפרוקטולוגים מומחים והתייעצתי, ורופא שפגשתי הציע לי לנסות תרופה חדשה בשם רקטוג'סיק. הוא סיפר שמי שמקדם את התרופה טוען שהיא המוצא האחרון לפני ניתוח. כעת אני משתמש בתרופה זה מספר ימים, למרות חשש גדול מפני תופעות הלוואי המרובות שעליהן מתריע העלון המצורף.
    שאלותיי:
    1. האם תרופה זו עושה איזשהו שינוי לטווח הארוך, מעבר לתקופה בה משתמשים בה? כלומר, האם כאשר אפסיק את השימוש בה הסיכוי הוא שהפיסורה תחזור כמו במקרה של הניפידיפין?
    2. האם טרם מחשבה על אופציה ניתוחית כדאי גם לנסות ניפידיפין 0.4%?
    3. מדוע הפיסורה תמיד חוזרת? האם זה בגלל שלא טיפלתי מספיק טוב והפצעים לא החלימו לחלוטין (כמו שפעם אמר לי רופא אחד)? או מסיבה אחרת?

אני מודה מראש על התשובה וההתייחסות.

חג עצמאות שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש ברקטוג'סיק

הוספת תגובה

• שימוש ברקטוג'סיק - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    11/05/2011

שתי בעיות עקרוניות:
    1. רקטוג'זיק ונייפדיפין עובדות על אותו אתר סופי - השריר החלק. לא נראה, אם כי לא הוכח, ששילוב שניהם מוסיף משהו.
    2. הסיבה שזה חוזר אצל חולים מסוימים, שיש בעיה בשריר אשר במנוחה הוא היפר-אקטיבי יחסית לממוצא באוכלוסיה ולכן הפתרון - כאשר הבעיה מתמידה - הוא ניתוח לביתוק השריר ע"מ להורידו למתח נורמלי במנוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד התייחסות

שמואל
    11/05/2011

שלום ד"ר,
    ראשית, תודה רבה על התייחסותך והמענה.
    לגבי שאלתי הראשונה האם רקטוג'סיק תעשה שינוי שיימשך מעבר לזמן הטיפול, האם ידוע לך משהו על כך?
    דבר שני, בקשר לשאלתי על ניפידיפין 0.4%, השאלה התייחסה למקרה שהרקטוג'סיק לא תעזור, האם אז כדאי לנסות במקומה ניפידיפין 0.4
    רוב תודות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד התייחסות - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    12/05/2011

לא ידוע לי על נזק בשימוש לטווח ארוך. התרופה מבוססת על ניטרוגליצרין שחולי לב לוקחים שנים.
    נייפדיפין לא צריך 0.4 מספיק 0.2%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו