קשירה או pph ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשירה או pph ?
    דנה
    20/05/2011

שלום,

רציתי לדעת האם קשירה יכולה להיות פתרון טיפולי למצב שבו ישנה צניחת רירית רקטום קלה מפי הטבעת, בשילוב עם מעט טחורים פנימיים?. כנראה שמרכיב הרירית הצנוחה משמעותי יותר ממרכיב הטחורים- מאחר ואין לי דימומים כלל, אך ניתן לראות בברור בעת פיסוק הישבנים- רקמה מבצבצת מתוך פי הטבעת, אשר בעת ניסיון מאמץ קל- מול מראה-או בעת בדיקת הרופא, אותה רקמה מתבלטת מפי הטבעת, וגולשת עד הגבול החיצון של פי הטבעת. היא לא יוצאת אל מחוץ לפי הטבעת, אך כן מגיעה ממש עד קצהו החיצוני- כך שניתן אפילו לגעת בה.

העניין מפריע לי בעיקר מפני שבחודש האחרון אני סובלת מגרד מציק באיזור, והבנתי שייתכן שזאת הסיבה.

רופא אחד שבדק אותי אבחן : טחורים פנימיים דרגה 3 ( אם כי לא ברור לי איך קבע כזאת דרגה- כי לא צונח לי משהו שאני צריכה לדחוף פנימה), אבל באבחנה הוא כתב באנגלית כתב: prolapse of rectal mucosa. בעברית רשם: טחורים פנימיים דרגה 3. אין כלל מרכיב חיצוני.
    והמליץ על pph.

רופא נוסף שבדק אותי אבחן: צניחת רירית רקטום , עם מרכיב קל של טחורים פנימיים מעטים- רק צד שמאל- דרגה 2. והמליץ על קשירה.

שאלתי: 1.האם קשירה יכולה לעזור לרירית צנוחה? או שכדאי לגשת ישר ל pph? הגרד נורא מציק לי ואני חוששת שהמצב יחמיר... מה אפשר לעשות כדי להקל על הגרד הזה?

2.האם קשירה יכולה לפגוע בהצלחת ניתוח pph בעתיד, במידה והיא לא תפתור את הבעייה? האם קשירה יכולה להזיק?

3. נאמר לי שהקשירה תכאב מפני שהרקמה ממוקמת "למטה".... כמה זמן חופשת מחלה מקובל לקחת לאחר הליך כזה?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשירה או pph ?

הוספת תגובה

• קשירה או pph ? - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    22/05/2011

צריך לבדוק.
    כדאי לנסות קשירות ואם לא עוזר אפשר לעבור ל-PPH.
    הקשירות לא אמורות להשפיע על תוצאת הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו