פצע מעל פי הטבעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבנתי

אלמוני
    15/06/2011

אם כך, אולי עדיף לי ללכת לפרקטולוג שיראה מה זה בדיוק ואז במקום ניתוח לבקש מעקב כל כמה חודשים ובמקרה שהמצב ילך ויחמיר, רק אז לעשות את הניתוח? כי לעשות את הניתוח כשזה לא מטריד אותי ואין נוזל שיוצא משם ואין כאב באיזור, כשאני נוגע, נראה לי מוקדם מדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    16/06/2011

זוהי אופציה אפשרית.
    תמיד כדאי ורצוי להבדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע מעל פי הטבעת
    אלמוני
    14/06/2011

שלום, יש לי זה כבר מספר שנים פצע בחריץ, כ-2-3 ס"מ מעל פי הטבעת. בהתחלה זה היה פצע סגור, אבל לאחרונה שמתי לב שהוא נהפך לפצע פתוח, עם חור קטן.בדרך כלל הוא לא הדאיג אותי, לפעמים הוא היה מגרד. לאחרונה התחלתי לשתוף את המקום בכל פעם שאני מתקלח ולייבש עם נייר לאחר המקלחת. אני יודע שבמצבים האלה יכול להיות מדובר או בפטריות או בפיסטולה. אבל אין לי שום הפרשות משם, הפצע לא מנופח, לא כואב (אם מנגבים, יש טיפה של דם ורוד). יש לי הרבה שיערות באיזור, אני מתמיד בפעילות גופנית ומזיע הרבה, ומבלה הרבה זמן בישיבה. לפי התסמינים, האם יכול להיות מדובר בפיסטולה, פטריות או משהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    פצע מעל פי הטבעת

הוספת תגובה

• פצע מעל פי הטבעת - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    15/06/2011

פטריות לא קשורות לענין.
    צריך לבדוק.
    אם פיסטולה תזדקק לניתוח.
    למה אתה מתחבא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלמוני
    15/06/2011

אני שמעתי שחוץ מניתוח יש גם דרכים אחרות לטפל בזה, כמו דבק ביולוגי או שאיבת הנוזלים. ניתוח עלול לגרום לבעיות בשרירי הסוגר, והרבה פעמים הפיסטולה חוזרת ויש צורך בניתוחים נוספים. ההחלמה מהניתוח היא גם לא קצרה במיוחד, לפי מה שקראתי. מה שיש לי דומה לפיסטולה אך ורק בכך שיש שם חור קטן. אין לזה שום סימפטומים אחרים. והמצב נשאר כזה כבר הרבה זמן. אז למה לעבור את הניתוח עם כל מה שנאמר, אם זו לא בעיה שמתפתחת או מפריעה לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    15/06/2011

אתה מערבב הכללות.
    דבק ביולוגי זה גם בניתוח.
    שאיבת נוזלים - לא יודע מה זה.
    פיסטולה לא נרפאת מעצמה אלא רק בניתוח. יש כל מיני טכניקות שבחלקן נועדות להגן על השריר.ברוב המקרים הפיסטולה לא חוזרת.
    באשר לסימפטומטולוגיה - אכן אם זה לא מפריע - אין מה למהר אבל אנחנו יודעים שאם מחכים מספיק זמן - יש מקרים שיתפתח סרטן בפיסטולה.
    זו תמצית הדברים. ההחלטה - שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו