מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גזיםישראלה20/06/2010
לדוקטור שלום
עקב פיסורה אני לוקחת סיבים תזונתיים בנפייבר האם זה יכול לגרום לגזים שגורמים לכאבים בצד שמואול של הבטן העליונה,
מאוד אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים יכולים...
ד''ר דוד נויפלד21/06/2010לגרום ל"גזים". המעי צריך להתרגל. כנראה שבאופן כרוני הדיאטה שלך חסרה סיבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד" מרק חייקיןשרה.20/06/2010
שלום רב,
יש לי טחור חיצוני משולב וצנוח ולמען האמת אינני סובלת מכאבים או דימומים
אך הוא אינו אסטתי כלל.
אני משתמשת במשחת רקטוצורין שאכן עוזרת, רק שלאחר שאני מפסיקה את השימוש בה כעבור מספר ימים שוב הטחור גדל.
השאלה שלי היא האם ישנה משחה אחרת שיכולה להועיל לטווח ארוך יותר?
המשחה אכן מכווצת את הטחור רק שזה לא מחזיק מעמד ליותר מכמה ימים עם תום השימוש במשחה.
השאלה היא האם ישנה משחה אולי אפקטיבית יותר לטווח גדול יותר ממספר ימים.
או שמא עליי להמשיך להתשמש בפרוקטוצורין לצמיתות?
(כרגע פשוט אינני רואה טעם להשתשמש "בסכין" לדברייך כיוון שאין לי כאבים או דימום)
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את עקשנית
ד''ר דוד נויפלד21/06/2010אין משחה שמעלימה הטחורים.
המשחות למיניהן רק מקלות על הסימפטומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרט חייקין21/06/2010אין משחה כזאת. אם את צריכה אסטטיקה - זה רק כריתתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצ"ב תמונה (לא יפה). מה יש לי?יצחק20/06/2010
שלום רב לכם.
אזהרה לקוראים: מצ"ב תמונה לעיני הרופאים.
מזה שנים שאני מוצא סימני דם בניגוב. אולם בשנתיים האחרונות המצב הידרדר מאד, לפעמים דם שותת ולפעמים לא. אבל הבעיה העיקרית: מגרד באופן בלתי נסבל, כואב (כאילו שקיבלתי חבטה עם אלת בייסבול), בין בשעת היציאות ובין במשך היום, בין בלילה - מה שמקשה להרדם.
יש לי תחושה שהתרופה לוראטדין מסייעת להרגע קצת.
פניתי לפרוקטולוגים ולא ממש עזרו לי. אמרו שיש סדקים, הפנו לרופא עור שגם לא ממש ידע, אמר שאולי יש לי פסוריאזיס (ואולי לא... לא ממש הסתכל).
צילמתי עצמי במצב של אימוץ שרירי פי הטבעת. הופתעתי לראות בתמונה שכל האזור מסביב - אדום למדי.
איני יודע איך פי הטבעת אמור להיראות. האם אתם יכולים לאבחן משהו - כל דבר יעזור - על סמך התמונה הזו?
(אגב, אני סובל מבעיות עור מסוימות גם על גב כף היד, אבל ללא גירוד. רק סדקים ומעין יובש).
תודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה כמו...
ד''ר דוד נויפלד21/06/2010דלקת בעור כנראה על רקע רטיבות.
אתה זקוק לדאוג שהמקום יהיה יבש. להשתמש בפדי גזה פשוטים שיספגו הזיעה ולהחליף מספר פעמים ביום. כ"כ, בשבועיים הקרובים - משחת דרמאקומבין פעמיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועדיין, עוד שאלה
יצחק21/06/2010קודם כול תודה רבה! אני אגב משתמש בוזלין על מנת למנוע שתיתת דם ולהקל על הכאב, וזה אכן גורם לרטיבות מתמדת. שאלה: אני מבין שהתייחסת לאדמומיות של העור מסביב. תוכל לומר לי: המבנה של פי הטבעת, כך זה אמור להיראות? בעיקר, ה"בליטה" בחלק העליון. יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נראה ....
ד''ר דוד נויפלד21/06/2010מגורה וגס מהרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה לטחוריםאדם20/06/2010
שלום,
אני סובל מטחורים. אני בטיפול אצל פרקטולוג במשך 6 שבועות שכלל 3 קשירות טחורים.
בשבוע האחרון חזרתי לדמם. הפרקטולוג הציע לשלב בביקור הבא אצלו זריקה להקטנת הטחורים.
לצערי לא הצלחתי לקלוט את שם החומר. אבל מדובר בבקבוק חום שרשום עליו 4% של חומר כלשהו.
אני מצטער שהתיאור די כללי.
חשבתי אולי מישהו יכול להסיק באיזה חומר מדובר? מה הסיכונים?
מה יעילותו?
מודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה...
ד''ר דוד נויפלד20/06/2010תפנה אותה לכירורג המטפל. אין מספיק נתונים.
does not compute* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחאני19/06/2010
שלום,
אני 11 יום אחרי ניתוח כריתת טחורים. אתמול בערב והיום בבוקר עד הצהריים היו לי בערך כל חצי שעה שעה יציאות. במהלך הימים הראשונים לאחר הניתוח היו לי יציאות לסירוגין ואחרי 4-5 היו לי כבר יציאות יומיומיות.
1. ייתכן שהתרוקנתי אתמול והיום בתדירות גבוהה בגלל הניתוח, בגלל שהצטבר לי במהלך ההחלמה?
2. עוד יומיים יש לי ביקורת, האם הרופא מחדיר אצבעות לאיזור המנותח, כדאי לקחת לפני הבדיקה משככים, זה כואב?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין19/06/20101. יכול להיות אך המנתח יבדוק אותך ויגיד מה הוא חושב
2. בזמן הזה לאחר הניתוח אני לא עושה בדיקה רקטלית אלה אם כן ישנה חשיבות גדולה מאוד להחלטה טיפולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רירית ורקטוצלהרחל17/06/2010
בכל פעם שאני נזקקת לתת צואה הדבר מתבצע "בהמשכים". אני מוצאת את עצמי יומיים שלמים נכנסת כל כמה דקות לשירותים ובכל פעם יוצאת מעט צואה.מיותר לציין שהדבר מונע ממני לתכנן תוכניות ולצאת מהבית.
בבדיקות אנדוסקופיות ודפקוגרפיה שעברתי אובחנו: צניחת רירית, רקטוצלה וטחורים דרגה 3.
מהם האופציות הטיפוליות?
כיצד אוכל להקל את ה"התקפים" עד לפתרון מלא של הבעיה?
האם יש צורך גם ב"מנומטריה"?
תודה.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה...
ד''ר דוד נויפלד17/06/2010מנומטריה היא בדיקה קלה (קלה יותר מהבדיקות עד עתה). וחשובה.
לפני שהייתי מדבר על ניתוח, יש צורך בהסדרת היציאות בעזרת סיבים מסיסים ולעשות פזיותרפיה = ביו פידבק לרצפת האגן ולצאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוז פולינידליאור שלום17/06/2010
שלום!
עברתי ניתוח קריטת סינוס, ובסוף הניתוח הרופא תפר את האזור.
לפי מה שהבנתי מקראיה מקיפה בנושא, האזור ברוב המיקרים נשאר פתוח לקתופת ההחלמה.
אני מעוניין לדעת מדוע המקרה שלי שונה, והאם יש השפעה כלשהיא על תהליך ההחלמה.
נתון נוסף הוא שהרופא אמר שבמיקרה שלי לא היה הרבה מוגלה, אבל היו 7 חורים.
תודה רבה ולילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה..
ד''ר דוד נויפלד17/06/2010ככה.
אינני יכול להכנס לנעלי המנתח.
האמת שלא קראת מספיק.
רוב המנתחים שכורתים, סוגרים החתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחורים לאחר לידהלונה17/06/2010
שלום רב,לפני 7 ימים ילדתי.
3 ימים לאחר הלידה יצאו לי מס' טחורים גדולים מאוד, ניתן לאמר בגודל של 2 ס"מ, נפוחים, עם כאבים איומים שלא ניתן לתאר. אין דימום בשלב זה.
(אני סובלת באופן כרוני מטחורים קלים, ללא קשר להריון, משחה פרוטקצורין עוזרת לי וזה חולף ולא מציק לי ביום יום).
כיום, שאני במצב שתיארתי, המשחה לא עוזרת. אינני יכולה ללכת / לעמוד / לשבת /לשכב ואני ממש חסרת אונים. מרוב ייאוש לקחתי אקמול.. ניסיתי גם משחה בשם טראומיל.
אני יודעת שמנוחה וזמן, שטיפות מים וסבון וסבלנות יעבירו את זה בסוף.
אבל אין שום שיפור, ואני ממש רוצה לקחת משהו לריפוי והפחתת הכאב הנוראי.
מה עושים? משחה אחרת? אנטיביוטית?
אני מניקה.
ממתינה לעצה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומפרסים...
ד''ר דוד נויפלד17/06/2010במלח אנגלי 10%.
פדים עם הממליס של פרוקטוגליבנול.
במקום משחות - למרוח דבש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהישראלה16/06/2010
לדוקטור שלום
כבר זמן מה שהפיסורה לא כואבת לי אבל במקום זה כל פעם שאני מטילה שתן שורף לי כל האזור
כולל האזור שהפיסורה הציקה
האם ביבי פסטה יכול לעזור או קרם dermacombin
לתשובתך מאוד אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בייבי פאסטה...
ד''ר דוד נויפלד17/06/2010יחכן ויעזור...
דרמהקומבין היא משחה אנטיביוטית רחבת טווח. השימוש בה מצריך בדיקה לאשר הצורך ומרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש לוודא תקינות פי-הטבעת של ילד.אנואל16/06/2010
בצילום נראה פי-הטבעת של ילד בן 6+ רחב. מבקש לוודא תקינות המקום. בדחיפות. ובסודיות וביסקרטיות גמורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כירורג ילדים
ד''ר דוד נויפלד16/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת רירת ורקטוצלהרחל15/06/2010
בבירור שעברתי שכלל בדיקות רקטוסקופיות ודפקוגפיה אבחנו: צניחת רירית,רקטוצלה וטחורים דרגה 3.
האם הטיפול היחיד הוא ניתוחי?
מהו זמן ההתאוששות מניתוח כזה?
האם יש טעם לעשות גם בדיקת מנומטריה או שהבדיקות שעברתי יחד עם האבחנות מסבירות יציאות לעיתים תכופות מהם אני סובלת?
האם יש משהו שאני יכולה להקל על מצבי עד לפיתרון הבעיה?
תודה רחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הבעיה...
ד''ר דוד נויפלד16/06/2010ניתוח עושים ע"מ לפתור בעיות.
את צריכה לתאר קודם הבעיה ואח"כ תוצאות הבדיקות.
מנומטריה היא הבדיקה הפשוטה מבין הבדיקות שעברת והיא מאד רלבנטית לפני ששוקלים ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא...
רחל16/06/2010שלום.
הבעיה היא שבכל פעם בה אני נדרשת למתן צואה . מגיע בעקבות היציאה הראשונה אין סוף יציאות. אני מוצאת את עצמי בשירותים כל כמה דקות. במשך יום-יומיים. כשבכל פעם יש מעט יציאה של צואה. בעקבות כך עברתי את הבדיקות שציינתי בהודעה הקודמת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..שרה.15/06/2010
שלום רב,
יש לי טחור חיצוני משולב וצנוח ולמען האמת אינני סובלת מכאבים או דימומים
אך הוא אינו אסטתי כלל.
אני משתמשת במשחת רקטוצורין שאכן עוזרת, רק שלאחר שאני מפסיקה את השימוש בה כעבור מספר ימים שוב הטחור גדל.
השאלה שלי היא האם ישנה משחה אחרת שיכולה להועיל לטווח ארוך יותר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך בדיוק ...
ד''ר דוד נויפלד15/06/2010עוזרת המשחה?
ה"משחה" הטובה ביותר שאני מכיר למה שאת מתארת זו הסכין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
שרה.15/06/2010המשחה אכן מכווצת את הטחור רק שזה לא מחזיק מעמד ליותר מכמה ימים עם תום השימוש במשחה.
השאלה היא האם ישנה משחה אולי אפקטיבית יותר לטווח גדול יותר ממספר ימים.
או שמא עליי להמשיך להתשמש בפרוקטוצורין לצמיתות?
(כרגע פשוט אינני רואה טעם להשתשמש "בסכין" לדברייך כיוון שאין לי כאבים או דימום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל ...
ד''ר דוד נויפלד16/06/2010זה מספיק מטריד שאת מוכנה למרוח משחה לשארית חייך?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך פיסורהישראלה14/06/2010
לדוקטור שלום
האם יכול להיות שכשקפל עור מתחיל להעלם והכאבים חולפים שהפיסורה מחלימה?
אודה לך מאוד על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן...
ד''ר דוד נויפלד15/06/2010אבל כפל העןר לא יעלם לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליט אנמה בהריון- חודש שישירחלי14/06/2010
מתוכנן לי תור לפרוקטולוג והתבקשתי להשתמש בפליט אנימה כשעתיים לפני.
האם אין בעיה להשתמש בו בחודש שישי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא...
ד''ר דוד נויפלד14/06/2010אבל תוודאי שמי שנתן לך, יודע ומבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורהישראלה13/06/2010
שאלה לדוקטור
אני סובלת מפיסורה מספר חודשים
לאחר טיפול עם משחות לאחרונה אני לא מרגישה כאב כשהסתכלתי על המקום הבחנתי שקפל העור שהיה שם כימעט נעלם מה זה אומר?
תודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע...
ד''ר דוד נויפלד14/06/2010לא בדקתי אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)