בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הסרת משקפיים בלייזר

פורום הסרת משקפיים - כאן תוכלו להתייעץ בנושא הסרת משקפיים בלייזר. פורום הסרת משקפיים בלייזר יעסוק ב: ניתוח להסרת משקפיים, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר, לייזר עיניים, הסרת משקפיים בלייזר, קטרקט, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר בעיניים ועוד
מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר:
פרופ' אירית בכר
לפרטים נוספים
פרופ' אור קייזרמן
לפרטים נוספים
ד''ר אליה לוינגר
לפרטים נוספים
האם נכון לומר, בשיטת אינטרלזיק (כמובן גם בשאר השיטות) תיקון לכל דיופטר הוא מינימום 14 מיקרון?
שלום, רציתי לשאול האם זה סביר ושכיח כמעט שבועיים לאחר ניתוח אינטראלאסיק (מספר בסביבות 4 בשתי העיניים), שהראיה מקרוב מטושטשת (למשל בהתבוננות במחשב או בספר- אין שיפור מאז הניתוח) והראיה מרחור סבירה אך לא חדה? האם צפוי שיפור משמעותי עד כדי ראייה תקינה במצב זה?
בעיקר מוטרדת מהראייה מקרוב
תודה
טל שלום רב,

הדבר אפשרי, בחלק מהמקרים הראיה מתייצבת לאחר כ 3 חודשים
יחד עם השיפור ביובש.

בברכה
ד"ר אליה לוינגר.
 
אולה
13:13 24.05.16
האם נכון לומר, בשיטת אינטרלזיק (כמובן גם בשאר השיטות) תיקון לכל דיופטר הוא מינימום 14 מיקרון?
היי
במידה ואני עושה ניתוח בשיטת PRK והמספר שלי גדול 7
הבנתי שהראיה חוזרת בהדרגה בין 4-8 שבועות. השאלה מה זה אומר? שעד חודשיים אני לא אראה כמו שצריך? אני אוכל לנהוג? לעבוד? אני מעצבת שיער במקצועי וחשוב לי לדעת כמה זמן לא אוכל לתפקד....
או שבעצם הראיה פשוט לא 6/6 אבל רואים בסדר ורק נגיד אותיות קטנות וכו לא רואים ממש טוב?
תודה לעונים.
שלום רב,
בניתוח מסוג ההחלמה ממושכת יותר.
רוב האנשים יהיו מסוגלים לחזור לתפקוד טוב כולל נהיגה תוך 7-10 ימים.
גם לאחר תקופה זו ההחלמה ממשיכה אבל נראה לי שחופש מחלה של כשבוע יספיק לרוב במנותחים.

בהצלחה
שלום,

נבדקתי בשתי מכונים שונים, לאחר ניתוח לייזר בשיטת אינטרלזיק יישאר עובי קרנית 320 (יש לי מספר -9 כולל צלינדר עובי קרנית 563, קרנית סימטרית)
1. האם כדאי לי לגשת לניתוח בשיטת אינטראלזיק, עובי 320 מאוד קרוב ל 300 (מבחינת אקטזיה ומחלות אחרות, אני יודעת שרופאים משאירים לפחות 300, ולפי ספרים חייבים להשאיר 250. פעם היה 250 עכשיו 300, אולי עוד לא חקרו מספיק ו 320 קרוב מאוד ל 300)
2. בשיטת PRK ישאר בערך 365. איזו שיטה עדיפה, מצד אחד אינטרלזיק משאיר קרנית דקה מדי, מצד שני בשיטת PRK קיימת אפשרות לעכירות עקב המספר הגבוהה.


תודה מראש
שלום רב,
שתי השיטות מקובלות אבל ההחלמה עם ה PRK במספרים כה גבוהים ארוכה מאוד.
כמובן שכדי לספק תשובה מקצועים צריך להתרשם מהתמונה הכוללת, גיל,עובי קרנית, צילומי קרנית אבל אינטואיטיבית אם אפשר אישית הייתי בוחר באינטראלזיק.

בברכה,
ד"ר אורי מלר
היי,
אני שוקלת לעשות ניתוח לייזר
המספרים שלי גבוהים -7 ויש לי 2 שאלות:
1) בבדיקת התאמה אמרו לי שיש לי קרנית דקה.המליצו לי לעשות טיפול עם טיפות הרטבה שבוע ולחזור. במיפוי שלאחר הטיפול אמרו שהקרנית תקינה וניתן לנתח.
השאלה אם צריך להתייחס לעובי הקרנית לפני הדמעות מלאכותיות או אחרי?
2) יש לי תופעה של יובש בעיניים ואי סבילות לעדשות מגע. אבל כשאני מרכיבה משקפיים אני בסדר אולי רק בבוקר קצת שורף לי.אמרו לי שאחרי ניתוח התופעה מחריפה ואז זה חוזר למצב שיש לי היום. השאלה כמה זה מחריף ואם זה נסבל בכלל או שאני חצי שנה לא אוכל לתפקד...
תודה לעונה!
לא מכירה אותך, אבל אם יש לך יובש בעיניים וקרנית דקה מדי לא ממליצה לך לעשות את הניתוח. את מסכנת את העיניים שלך, קיימות הרבה מחלות הנובעות מקרנית דקה (עיוות קרנית וכו), בנוסף ביובש הניתוח לא מומלץ, היובש יכול רק להחמיר (יותר טוב לא יהיה).
נכון שיהיו מכונים שיסכימו לקבל אותך וגידו לך שאת ל בסיכון, אצליהם הכל עניין של כסף המוסר נעלם מזמן. כדאי לך לבדוק לעומק את הנושא ולקרוא על זה באינטרנט, יש רבה חומר.
 
ד"ר אורי מלר
15:15 05.05.16
שלום רב
אין קשר בין טיפות הרטבה לעובי קרנית אבל יש קשר לביצוע המיפוי של הקרנית. אם אמרו לך שתקין כנראה שהתכוונו לצילומים.
כנראה שהיובש נגרם מהעדשות.
אם הקרנית דקה או גבולית ויש יובש מהעדשות היית שוקל ביצוע PRK או LASEK.

בברכה,
ד"ר אורי מלר
שלום, המספרים שלי מינוס 8 עם חצי צלינדר ומינוס 7.5 עם 1.5 צלינדר. עובי קרנית 560.
מה עובי הקרנית במקרה הגרוע ובמקרה הטוב לאחר הניתוח בשיטת intralasik?
האם כדאי לשלב את wavefront עם intralasik?

תודה רבה וחג שמח.
 
ד''ר אליה לוינגר  
10:55 26.04.16
שלום רב,

קשה לי לתת תשובה מדויקת מאחר ויש מספר פרמטרים המשפיעים על העובי הסופי של הקרנית. למשל קוטר הטיפול וגם עובי המתלה. אני ממליץ לפנות לרופא המטפל בשאלה זו.
 
דונה
11:33 26.04.16
אתה צודק בגלל זה שאלתי במקרה הכי הגרוע ובמקרה הכי טוב.
כמה מורידים עבור עובי המתלה במקרה הגרוע והטוב? וכמה מורידים עבור כל מספר במשקפים במקרה גרוע וטוב?
 
ד''ר אליה לוינגר  
19:12 27.04.16
שלום רב,
מתלה 90-160 מיקרון
תיקון לכל דיופטר 14-30 מיקרון
בהצלחה
תודה רבה על התשובה. האם תשובתך נכונה לשיטת האינטרלזיק ? אם לא מה קורה בשיטת האינטרלזיק בלבד, כמה מורידים עבור עובי המתלה במקרה הגרוע והטוב, ועבור כל מספר?
שלום פרופ' בכר,

1. לפני 6 שנים (בגיל 22) עברתי בהצלחה ניתוח לייזר שתיקן את ראייתי בשתי העיניים ל-6/6. בשנה האחרונה אני חש שראייתי בעין שמאל השתבשה ואני רואה מטושטש. בדקתי את העניין, ואכן עין זו איבדה חלק מראייתה ונאמר לי שהיא עומדת על 6/5 עם צילינדר מסוים. יש מרחק מסוים של חצי מטר (למשל ממסך המחשב) שממנו אני מתקשה ממש לראות וצריך להגדיל את הכתב. אני רואה עכור וכאילו עם כתמים שחורים שמפריעים לבהירות ומשגעים אותי. זה גורם לי לרצות לשטוף את העיניים, אך גם זה לא עוזר. תופעה כזו מוכרת?

2. כשניגשתי לבדוק את העניין לפני שבועיים, הרופא שניתח אותי ב-Care אמנם לא ראה אותי, אך האופטומטריסט כן. הוא אמר שהקרנית בסדר גמור ושיש ירידה קלה בראייה, אך לא נהוג לעשות ניתוח לתיקון המצב אם הראייה לא הידרדרה מאוד (2-3 מספרים).
מה דעתך על כך?

תודה,
מרדכי
שלום ד״ר
לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח לאסיק בשתי העיניים. מיד לאחר הניתוח ראיתי מעולה, ועכשיו בשבוע האחרון אני לא רואה מרחוק, רואה מטושטש. לדוגמה- רואה מטושטש את הכתוביות בטלוויזיה, ובלילה בכביש לא רואה בכלל את השלטים וקשה לי לנהוג. האם הדבר קשור לטיפות שניתנו לי? ( שם הטיפות: סטרודקס) ובמידה וכן מתי להערכתך הראייה תשתפר? בנוסף אני רואה את הרמזורים כמו זיקוקים והדבר מסנוור מאד האם גם זה יעבור?

שאלה אחרונה, אני עובדת במקום עם אדים בעוצמה מאד חזקה (במטבח)
ולפני שעברתי את הניתוח שאלתי את הד״ר האם אפשר לחזור לעבוד עם אדים הוא אמר שכן וטען שזה מעולה כי זה מרטיב את העין.
חזרתי לאחר 4 ימים ונהפוך הוא, אני מרגישה שזה מייבש לי את העין ומרגישה צורך לשים טיפות. שאלתי היא- האם אדים בעוצמה רבה שכזו שמייבשים לי את העין יכולים להזיק לעיניים?

תודה רבה מראש
 
פרופ' אירית בכר  
15:44 24.04.16
אדים לא יזיקו לעין. בדמעות יש גם מרכיב שומני. לכן כדאי מאוד להשתמש בתחליפי דמעות
 
ליאן
01:04 26.04.16
תודה על המענה אך טרם ענית לי על השאלה הראשונה- האם זה בסדר שאני עדיין לא רואה מרחוק אני רואה מטושטש, עד עד כדי קושי בנהיגה? זה לגיטמי? זה אמור לחלוף? (עברתי ניתוח לאסיק)
תודה
 
פרופ' אירית בכר  
15:38 27.04.16
המלצתי היא להגיע למרפאה בה נותחת לבדיקה.
באופן כללי ממה שקראתי אם אני מנהל אורך חיים ספורטיבי אתם ממליצים על PRK.
בהנחה שפתיחת המתלה והחלמתו היא הבעיה.
אני רק מניח.

האם ניתוח smile מתאים גם הוא לבעלי אורך חיים ספורטיבי?
שלום רב
במאמר מסוים מצוינים באופן יחסי כמה מיקרון יורד בכל שיטה של ניתוח. אין מידע לגבי zlasik
באיזו שיטה מורידים יותר מהעובי באופן יחסית lasik או zlasik?
וכמה מקרון בממוצע יורד?

בנוסף הייתי רוצה לדעת, מדוע הניתוח zlasik מוצג בצורות שונות במכונים השונים? במקום אחד נראה שעושים רק חתח וממנו שולפים שכבה. במקום אחר נראה שמסיטים תריס ומבצעים ניתוח בדומה לlasik.
אם הפרוצדורה שונה מדוע כולם קוראים לזה zlasik, האם מדובר בהטעיה?
בכל הטכנולוגיות המשמשות בשיטת הלאסיק מרימים שכבה עליונה במפני שטח הקרנית בעובי של בין 90 ל160 מיקרון. ואח"כ בעזרת לייזר משנים את צורת השכבה הפנימית שהתגלתה. בשיטת לאסיק רגילה מבצעים זאת בחתך של סכין במכשיר מכני. עובי החתך לא אחיד עקב כך , לעיתים מתקבלת שכבה בעובי 100 מיקרון ולפעמים 160 מיקרון בשל אופי המכשיר.
טכנולוגיה אחרת היא שימוש במכשיר ליזר ייעודי הנקרא פמטוליזר והוא מבצע את הפרדת השכבה לא כחתך של סכין. השליטה כאן מדוייקת וצפויה באופן משמעותי והסטיה היא בת מספר נמוך מאוד של מיקרונים. שכבה אופיינית היא בת 90 מיקרון או 110 מיקרון לפי בחירת המנתח. המכשירים השונים נקראים בשמות מסחריים שונים. Z LASIK הוא מכשיר מבית חברת ZEIMER השוויצרית. ישנם מכשירי פמטולייזר אחרים המבצעים זאת באופן דומה.
 
דביר
17:58 25.04.16
לגבי הרמת המתלה. האם בטוח שכל הניתוחים כוללים הרמה?
בגלל שאחת החברות, מדגימה שיטה בה נעשה פתח זעיר בלבד?
מפה נובע הבלבול שלי.
על פניו שיטות שונות, אותו שם.

ציתות ממקור
"קרן לייזר פמטו-שניה (Femtosecond) זעירה ומדויקת, מבצעת חיתוך כפול בעומק הקרנית, של החלק העודף בקמירות הקרנית, ללא כל פגיעה בשכבת הקרנית החיצונית.
בעקבות פעולה זעירה זו, נוצרה בעומק הקרנית שכבת קרנית עודפת, שלאחר הוצאתה ייעלם ליקוי הראיה.
קרן הלייזר מייצרת פתח זעיר, להוצאת החלק העודף."
 
פרופ' אירית בכר  
18:08 25.04.16
טכנולוגיה זו נקראת SMILE וגם היא עושה שימוש בפמטולייזר.
 
דביר
21:59 25.04.16
זה קצת מבלבל בגלל שהחברה מפרסמת את זה כZLASIK
ומשם זה מתפתח לזה.
תודה.
פרופ' בכר טרם ענתה לי על ההודעה הקודמת(הנמצאת תחתיי) והניתוח קרוב, אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה!
 
ד''ר אליה לוינגר  
11:57 22.04.16

שלום,
אני ממליץ לפנות שוב לפר' בכר לשם הבהרות.

בברכה, ד"ר אליה לוינגר
שלום רב פרופסור,
בעוד כשבוע אני מגיעה לבדיקת התאמה ובעזרת השם ניתוח PRK אצלך באסותא אופטיק. כחודש וארבעה ימים לאחר מכן אני טסה לאיטליה לתשעה ימים.
רציתי לדעת האם קורים מצבים בהם צריך טיפול רפואי דחוף כחודש לאחר הניתוח והאם מסוכן שאשהה בחו''ל בזמן הזה?
האם כחודש לאחר הניתוח אני אמורה לראות טוב ולעבור את שלב הכאבים וההחלמה?
האם אוכל להיכנס לים ולטייל כרגיל, ללא מגבלות?

הטיסה נקבעה לפני שנקבע הניתוח ומשפחתי מחכה לה בקוצר רוח. אני לא רוצה להוות "מטען" ולהכביד עליהם, אך גם לא רוצה לדחות את הניתוח. התאריך של הניתוח מושלם בשבילי כיוון שאני בחופש בחול המועד ואוכל להחלים בנחת בבית. בנוסף אני מחכה מאוד לניתוח!
מה דעתך?

אשמח למענה,
נופר
ביצעתי ניתוח אינטרלאסיק ומונובשייו במרפאה בירושלים .עין ימין רואה מצוין שמאל רואה מאד מטושטש... האם ניתן לתקן את הניתוח מונוביישן? אולי עשיתי טעות ? מתי היטשטוש יסתדר?
שלום רב,

ראשית ניתן לתקן ניתוח מונוויזן. הטישטוש באחת העיניים נובע מכך שהיא מתוקנת לקרוב. אני ממליץ להמתין על שהמוח יתרגל למצב החדש.
עשיתי את הניתוח אינטרלאסיק יום חמישי , בעין אחת רןאה טוב אך בעין שמאל רואה מטושטש .. האם צריכה לדאוג ? כמה זמן עלי לחכות עד שאראה טוב ? או שאדע שיש בעיה ?
שלום רב,
במידה ואין שיפור או יש החמרה אני ממליץ לשוב לרופא המטפל לבדיקה חוזרת.
הייתי בשני מכונים שונים, יש לי מספר -3 ובנוסף צילינדר 4 בשני העיניים. בשלוש שנים האחרונות המספר גדל ב-1 בשני העיניים!! כאשר הצילינדר לא השתנה כבר 15 שנה. עובי הקרנית הוא 510.
הייתי במכון אחד אשר המליץ חד משמעית אך ורק על ניתוח לאסיק כאשר לגישתו ביצוע prk כרוך בסיכון גדול ולא סביר של הייז/עכירות מאחר והמספר והצילינדר ביחד הם 7 ולכן יש סיכון גדול.
מאידך, המכון השני המליץ אר ורק על prk גם הוא בדגש על כך שדווקא בגלל הצילינדר הגבוה והקרנית שאינה עבה במיוחד עדיף להימנע מחיתוך ולא לבצע לאסיק שעלול לגרום נזקים לא פחות חמורים בעתיד.
השורה האחרונה היא שאני כיום עם המון חששות לכאן ולכאן וגם קצת לא מבין כיצד דווקא בגלל המספר והצילינדר הגבוה ודווקא בהתבסס עליו מגיעים המכונים למסקנות שונות בנוגע לשיטת הטיפול.
האם בנתונים כמו שלי ולנוכח מה שציינתי אולי המסקנה המתבקשת היא ששני הניתוחים לא מומלצים עבורי ועדיף להישאר עם משקפיים?
שלום רב,

הנתונים הם חלקיים בלבד ולא שלמים. קשה לי לקבוע לכן איזה ניתוח הוא הממולץ. ההבדל נובע משינויי גישה של הרופאים במכונים השונים. לגבי נחיצות הניתוח ההחלטה היא כבר של המטופל.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.
עברתי לפני כשבועיים ניתוח PRK . היו לי מספרים גבוהים (סביבות מינוס 8).
לפני כשלושה ימים יצאתי החוצה באור יום ושכחתי לשים משקפי שמש למשך כעשר דקות (כשהייתה שמש חזקה בחוץ)
כחצי יום לאחר מכן החלה הדרדרות בראייה כיום אינני רואה טוב בכלל.
אני לחוצה מאוד.
שאלותיי הן:
א. האם העובדה שלא הייתי עם משקפי שמש זמן קצר גרמה נזק ?
ב. האם יכול להיות עדיין שיפור משמעותי בראייה ?

תודה
שלום רב,

אל דאגה החשיפה הקצרה לשמש לא גרמה ככל הנראה לנזק. הראיה תשתפר בהדרגה. יש צורך בסבלנות מאחר ומדובר במספרים גבוהים ובשיטה עם קצב החלמה איטי.
שלום,

לפני כחודש עברתי ניתוח אינטרהלאזיק.
באופן כללי אני רואה ברור ונקי אבל כיתוב למרחק שראיתי חד וברור עם המשקפיים אני רואה מטושטש או לא מצליח בכלל לקרוא. גם מספרי רכב ושילוטים בכבישים אני רואה טוב רק כשאני מתקרב.

בבדיקה של אופטמיטריסט בביקורת נאמר לי שיש לי קצת צילינדר.

ממה נהיה הצילינדר? אף פעם לא היה לי צילינדר. והאם זה אמור להסתדר ולעבור?
 
ד''ר אליה לוינגר  
09:37 17.03.16
יעקב שלום,

קשה לי להעריך מה זה קצת צילינדר. כעיקרון עם הזמן הראיה עוד תשתפר. ממליץ על המשך מעקב הרופא המטפל.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
בעוד כמה שבועות קבעתי אצל ד"ר שטרסמן בהדסה ניתוח לייזר בשיטה של ה PRK

נאמר לי שהניתוח מלווה בכאבים עזים מאוד למשך שלושה ימים

מהי מידת הכאבים? האם הינן כאבי שאי אפשר לעמוד בהם? ולמשך כמה זמן הכאבים?
והאם הטיפות עיניים יעזרו?

ומהו אחוז ההצלחה בשיטה זו?
חשוב להגיד שהעיניים עומדים על -4.75
 
ד''ר אליה לוינגר  
13:41 15.03.16
שלום רב,
קשה להעריך את מידת הכאבים שתרגישי מאחר וזהו דבר סוביקטיבי. יש מטופלים שמדווחים על כאבים חזקים ויש כאלה שמספרים שלא מובן להם למה הפחידו אותם כל כך. אני מעריך שתקבלי טיפול והמלצה כנגד הכאבים. בהצלחה.
אני עובד באזור עם אדים(מקום של שטיפת כלים).האם אפשר לעבוד במקום לאחר ניתוח אינטרה לאסיק? תודה
שלום רב,
לאחר כשבועיים אין מניעה.
עשיתי ביום חמישי האחרון ניתוח אינטרה לאזיק ואני לא מצליח לקרוא כיתוב למרחוק. מרגיש כאילו יש לי מספר / מספר וחצי והראיה לא כל כך ממוקדת. אציין שאני מקפיד לקחת את הטיפות בדיוק כפי ההוראות.

זה תקין? ואם כן, בדרך כלל מתי זה אמור להסתדר ?
שלום רב,
הדבר שכיח. בהמשך חדות ואיכות הראיה ישתפרו. בכל מקרה אם יש שינוי לרעה ממליץ לפנות לרופא המנתח לבדיקה נוספת.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  129  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוח לייזר   לייזר עיניים   ניתוח עיניים   ניתוח לייזר בעיניים   ניתוח
RSS RSS פורום הסרת משקפיים בלייזר