בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הסרת משקפיים בלייזר

פורום הסרת משקפיים - כאן תוכלו להתייעץ בנושא הסרת משקפיים בלייזר. פורום הסרת משקפיים בלייזר יעסוק ב: ניתוח להסרת משקפיים, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר, לייזר עיניים, הסרת משקפיים בלייזר, קטרקט, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר בעיניים ועוד
מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר:
פרופ' אירית בכר
לפרטים נוספים
פרופ' אור קייזרמן
לפרטים נוספים
ד''ר אליה לוינגר
לפרטים נוספים
שלום רב, לפניי 3 שבועות עברתי ניתוח אינטראלאסיק, עדיין מרגיש שהראייה שלי לא חדה וברורה ובעיקר מול מחשב מרגיש הילה בסביבת העבודה.

האם תופעה זאת נורמאלית? לאחר כמה זמן אני אמור לראות יותר טוב?

אני ממשיך עם המקסידקס לשבוע הקרוב ואז אמור להפסיק לחלוטין למעט שטיפות.

תודה רבה

שרון
 
ד''ר אליה לוינגר  
21:12 26.01.15
שלום רב,

אני מעריך שבהמשך הראיה עוד תשתפר. ממליץ להמתין ולחכות.
 
שרון
09:21 27.01.15
תודה רבה, נקווה לטוב...
שלום רב.

אני מאוד חוששת מניתוח, אבל כל כך רוצה לראות בלי עזרים...
יש לי מספרים גבוהים, 8.5- בערך בשתי העיניים, וגם צילינדר (אולם לא גבוה מאוד). לפני שנתיים עברתי בדיקת התאמה באחד המכונים, ונמצאתי מתאימה לשיטה שלאחריה ההחלמה קצרה יותר (לאסיק?).

אני יודעת שאינכם יכולים להמליץ על מכון מסוים, אבל בבדיקה פשוטה באינטרנט גיליתי שבכולם משתמשים במכשירים הפועלים בשיטות החדישות ביותר, שמצמצמות משמעותית את תופעות הלוואי ומשפרות את הראייה לאין ערוך. האם כל המכשירים להלן הם בעצם "אותה הגברת בשינוי אדרת"? ואם לא, תוכלו לפרט יתרונות וחסרונות של כל מכשיר?

1. Schwind Amaris 500E
2. Amaris 1050RS
3. The 4D method: Q + wavefront
4. (Wave Light EX500 (Alcon), Visumax (ZEISS
5. Allegretto 400 עם טכנולוגיית Custom-Q

תודה רבה,
עדי.
 
ד''ר אליה לוינגר  
10:13 21.01.15
עדי שלום,

כעיקרון כל המכשירים בעלי רמת דיוק גבוהה. אני ממליץ לבחון יותר מי עומד מאחורי המכשיר לדעתי זה חשוב הרבה יותר.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
 
עדי
13:47 21.01.15
תודה, צודק בהחלט בקשר לבחירת המנתח המתאים, וזה ברור לי.
אם כי בקשר למכשירים השונים, ראיתי שאחד עובד בשיטה של ארבעה-ממדים, אחד בשבעה-ממדים... כולם טובים, כולם מוצלחים, רציתי לדעת אם יש איזו עדיפות למכשיר מסוים.

בכל אופן, שאלה נוספת:

הבנתי שכשהמספר גבוה וכשיש צילינדר, הסיכוי לנסיגה עולה. האם ייתכן מצב שלאחר כמה שנים מהניתוח אחזור למספרים של היום (8.5-)? משום שהבנתי שהעין יכולה להמשיך להתארך, וכתוצאה מכך הקרנית הופכת קמורה, מה גם שמתווספים לזה תהליכי ההזדקנות של העין (כיום אני בת 31).
 
ד''ר אליה לוינגר  
11:11 22.01.15
עדי שלום,

קשה לי להעריך במדויק. יש צורך לדעת נתונים מבדיקות נוספות ולא רק מידע לגבי המספרים. ההמלצה שלי היא לשקול ביצוע בדיקת התאמה חדשה, מאחר והאחרונה בוצעה לפני שנתיים. יתכן וחלק מהממצאים בבדיקה השתנו.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
 
נתן
23:16 19.01.15
שלום רב,
אני מתכנן לעבור ניתוח להסרת המשקפיים בשיטת ה-PRK בזמן הקרוב.
הבעיה היא שבטווח של בערך כחודש-חודש וחצי ימים ממועד הניתוח אני אמור לעבור קורס מקצועי מאוד חשוב וממושך (משכו חודש וכולל חומר לימוד רב ובחינות) שבין היתר חשוב לפרנסתי.
רציתי לדעת מה הסיכוי שבעקבות הניתוח תיגרם לי בפרק זמן של חודש-חודש וחצי לאחר הניתוח מגבלה כלשהי בראיה ללמוד חומר לימוד רב ? (קראתי שלעיתים עוברת תקופה עד שהראיה מתייצבת)
 
ד''ר אליה לוינגר  
10:14 21.01.15
נתן שלום,

הדבר תלוי מהו המספר ההתחלתי שיש לתקן. ברוב המקרים חודש וחצי לאחר הטיפול הינה תקופת החלמה מספקת המאפשרת תפקוד יום יומי טוב מאוד.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
העיניים.
וצילינדר של 0.75 ו- 0.25
 
אילי
21:10 15.01.15
לפני 3 שנים עברתי ניתוח בעיניים. אני בת 60 היום. עין ימנית לקריאה ועין שמאל לרחוק. הקריאה לא הכי הכי והוא המליץ על משקפי קריאה אם יהיה לי קשה לקרוא אבל אני קוראת .גם הרחוק לא הכי הכי אבל בסדר לעומת מה שהיה לפני הניתוח כי הרכבתי משקפי מולטיפוקל. אני במעקב כל הזמן אצל הרופא כי אני לא רואה טוב כמו שהבטיח שאראה
הרופא המליץ לנתח את העין שאני רואה בה קרוב לרחוק והוא אמר לי שאני אראה יותר טוב אבל אצטרך משקפי קריאה כי לא אראה מקרוב. מה זה אומר? שרק לקריאה אצטרך משקפיים? ומה עם טלוויזיה או מחשב או סתם לנקות את הבית האם אצטרך משקפיים ? תודה
 
פרופ' אירית בכר  
11:14 16.01.15
בגיל 60 אין לעיניים יכולת לשנות את המרחק בו מתמקדים. בחירה של עין אחת לקרוב והשנייה לרחוק היא פתרון שמתאים לחלק מהמטופלים אך זו פשרה באיכות הראיה. התיקון אותו תיארת ישפר את איכות הראיה לרחוק כולל טלוויזיה וסרט.
למרחק קריאה תזדקקי למשקפיים וכנראה גם למרחק מחשב.
 
ארי
16:27 12.01.15
על פניו כפי שמציגים זאת במקומות שונים נראה כי הטכנולוגיה החדשה RELAX SMILE היא טכנולוגית העתיד בתחום שנותנת תוצאות דומות לניתוחים הקיימים במינימום פגיעה בעין.
אם כך, מדוע לא כל המכונים מצטיידים במכשור הנ"ל ומאפשרים ללקוחותיהם את השירות? האם ניתן להסיק מכך כי מדובר בעוד טכנולוגיית נישה לא מבוססת דיה ולא בדבר שעתיד לשנות את פני התחום?
 
ד''ר אליה לוינגר  
10:28 13.01.15
ארי שלום,

אני חושב שעדיין יש מגבלות לשיטה, קשה לי להגיד שמדובר בדבר שעומד לשנות את פני התחום.
חוץ מזה מדובר בבחירה חופשית של המטופל לבצע ניתוח במקום ובטכנולוגיה שיבחר.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
 
ארי
20:53 10.01.15
1. על סמך מחקרים שנעשו מה שיעור המנותחים שיחזרו לאחר הניתוח לתפקוד מלא ללא כל תופעת לוואי (כולל סנוורים, ראיה כפולה, עיניים יבשות וכו')?

2. האם עובי הקרנית בניתוח PRK משפיע על תוצאת הניתוח ויכולת ההחלמה? יש לי מספר 2-. האם אני צפוי לעבור את ההליך בצורה טובה יותר מאדם עם 7-?
 
פרופ' אירית בכר  
11:20 11.01.15
מעל תשעים ושבעה אחוז מהמנותחים אינם סובלים מתופעות לוואי כלשהם. אך הדבר תלוי בבדיקות התאמה מלאות אשר מאתרות מטופלים בעלי סבירות גבוהה יותר לפתח תופעות לוואי .
משך הליך ההחלמה אינו מושפע מעובי הקרנית או מהמספר.
הליך זה מושפע יותר משיטת הטיפול. בלאסיק ההחלמה מיידית , בתוך שעות.
בשיטת PRK ההחלמה בת מספר ימים. טכנולוגיית Trans PRK מקצרת את תהליך ההחלמה באופן ניכר.
 
הילה
10:04 08.01.15
שלום רב,ברצוני לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.
הלכתי לכמה מכונים אבל אני לא מצליחה להבין את ההבדל בינהם
היום ההתלבטות שלי היא לגבי עיניים בירושלים או אי קליניק בתל אביב הייתי שמחה לשמוע על היתרונות והחסרונות של המכשירים שהם עובדים איתם או למצוא המלצות בעד או נגד אני מאוד חוששת בכל זאת עיניים שלי😊
 
ד''ר אליה לוינגר  
09:10 09.01.15
שלום רב,
לצערי לא נוכל להמליץ לך על מכון מסוים בתור מנהלי הפורום.
בכל מקרה בהצלחה.
שלום,

קיבלתי את הטיפות הנ"ל כנגד טיפול בדלקת..
קראתי את הוראות השימוש ומצוין שם שאם משתמשים בטיפות במשך 10 ימים אז יש בתופ השימוש לבצע בדיקת לחץ עיניים...
האם זה באמת חשוב?

הרופאה אמרה שאני צריך להשתמש 10 ימים..כמו כן כיוון שאני לאחר ניתוח לייזר
אז לפני כמה שבועות בדקו לי לחץ והכל היה תקין...
 
ד''ר אליה לוינגר  
09:09 09.01.15
שלום רב,

מאחר ואתה במעקב והשימוש בטיפות הוא לזמן קצר אין סיכוי רב לעליה של הלחץ התוך עיני.
 
שמואל
20:08 27.12.14
שלום,

האם מנותח לאסיק יכול לעשות תרגילי bate הכוללים אימון שרירי
העניים , מאחר כי יכול להיות שהעניים ישתחררו מהלחץ של השררים ויחזרו
לצורתם הטבעית אבל הקרנית תישאר מנותחת ?
והאם לאחר הניתוח עם צלינדר השרירים מתרפים ?

תודה
 
ד''ר אליה לוינגר  
21:16 27.12.14
שלום רב,

אין שום מניעה רק להזהר מחבלה ישירה בעין.
 
גידי
15:26 23.12.14
אני בן +50 ומרכיב משקפי מולטיפוקל.
איזה הליך הסרת משקפיים מומלץ/נותן תוצאות טובות יותר ונוחות ביום יום (כולל עבודה רבה מול מחשב)

פריסבי לאסיק או טיפול בעין אחת לרחוק ועין שנייה לקריאה מקרוב?
 
ד''ר אליה לוינגר  
08:28 24.12.14
גידי שלום רב,
זוהי שאלה טובה אך קשה ליל לענות עליה מאחר ולא כל הנתונים של בדיקת ההתאמה ידועים לי.
שלום,
ביצעתי השבוע בדיקת התאמה במכון "עיניים" ונמצאתי מתאים.
הרופא המליץ לי לעשות ניתוח בשיטת Lasek אך הוא לא הציע לי לבצע שדרוג wavefront.
התקשרתי למכון עיניים לשאול מדוע לא הוצע לי לשדרג את הניתוח בWavefront והם אמרו שישנם הרבה אנשים שלא ממליצים להם לעשות שדרוג wavefront כיוון שזה לא ישפר להם את הראייה.
האם הגיוני שעם ובלי Wavefront תוצאות הניתוח יהיו דומות? באילו מקרים שדרוג הניתוח בWavefront אינו נדרש?
יש לציין שאני מוכן להשקיע את הכסף אפילו לצורך שיפור קל בראייה.
 
ד''ר אליה לוינגר  
10:43 21.12.14
בן שלום,

בחלק מהמקרים במהלך המדידות מתגלה שהעיוותים בקרנית הם לא גדולים ולא מצריכים שימוש בטכנולוגית ה wave front.
בכל מקרה ניתן להוסיף פרופיל נתוחי זה בכל טיפול. אני ממליץ לפנות לשיחה שוב עם המנתח.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
 
אלי
11:41 19.12.14
שלום,

אני כשלושה חודשים אחר ניתוח לאסק, היתי כרגע אצל רופאת עיניים, ומהבדיקה עולה שבעין אחת6/7.5 ואילו בשנייה 6/10... ראשית מה זה אומר?

וכן התלוננתי שיש לי גירוד בעיניים והרופאה אמרה שזה אלרגיה ונתנה לי למשך חודש טיפות zaditen... רציתי לשאול האם הטיפות לא מסוכנות והאם באמת חשוב להשתמש בהם חודש שלם?
 
פרופ' אירית בכר  
12:16 19.12.14
מומלץ להגיע לבדיקה במרפאה בה עברת את הניתוח לבדיקה והמלצה
 
אלי
12:19 19.12.14
כן אבל מה לגבי הטיפות?
ניתן להתייחס לכך בבקשה?
 
שמואל
12:54 15.12.14
שלום, לפני הלאסיק היה לי צלינדר R 3×10 L 5.50×165 לאחר כמה חודשים חזר -1.25 באותם זוויות בשתי העניים . האם זה אומר שהייתה נסיגה ? והאם זה אומר שלא הייתי מספיק יציב ? ומה אפשר לעשות חוץ מתיקון ? תודה מראש
 
ד''ר אליה לוינגר  
08:34 19.12.14
דני שלום רב,
יתכן שיש נסיגה, אך קשה לי להתיחס למספרים היבשים בלבד יתכן ומדובר בגורמים נוספים. אני ממליץ לפנות לרופא המטפל לבדיקה.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
שלום רב,
עברתי לפני שנה ניתוח חיגור בעין שמאל עקב היפרדות רשתית שהייתה לי.
כרגע יש לי מספר -6 בעין ימין . -8 בעין שמאל.
האם יש מניעה לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים ?
האם זה לא בעייתי מבחינת הרשתית ?(למרות שניתוח לייזר זה בקרנית)
בנוסף לכך ,כתוצאה מהניתוח חיגור המספר בעין שמאל עלה. זה אומר שאני אצטרך לחכות ?
 
ד''ר אליה לוינגר  
08:33 19.12.14
צחי שלום רב,
עקב ניתוח החיגור המספר עלה וזוהי תופעה ידועה ושכיחה. אני ממליץ להוועץ עם הרופא המטפל ולשקול מתי העיתוי המתאים לניתוח להסרת המשקפיים.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
שלום,
לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח לייזר בעיניים, ניתוח שני לאחר 8 שנים מהראשון (תיקון). עין שמאל החלימה לאחר חודש ואני רואה בה טוב, עין ימין לא החלימה לחלוטין ומתברר שיש לה עכירות, גם במהלך כל חודש ההחלמה כשהייתי מגיעה לביקורת הרופא אמר שהעין הימנית מחלימה לאט יותר וכי יש לה כתם... כרגע הרופא נתן לי טיפות עיניים לעין ימין לטיפול בעכירות למשך חודש (לוטמקס). האם העכירות יכולה להיעלם לאחר הטיפול ואראה טוב בעין הזו? או שהעכירות תמיד תישאר? כרגע שבועיים מאז תחילת לקיחת הטיפות האלו אני לא מרגישה שיש איזשהו שיפור בראיה בעין ימין.
אשמח לתשובות, וגם ממה מלכתחילה נגרמת עכירות? האם זה קשור בדיוק הרופא בניתוח או שזה לא משהו שקשור ליכולות הרופא והיה נגרם בכל מקרה.
תודה רבה, ליאת.
 
ד''ר אליה לוינגר  
08:30 19.12.14
ליאת שלום רב,
כעיקרון הטיפול בלוטמקס אמור להעלים את העכירות בקרנית. כמו כן הדבר תלוי בגודל ובמיקום העכירות ולכן קשה לי להתיחס מעבר לזה מאחר ויש צורך בבדיקה קלינית של העין.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
שלום רב,
אני ממש מודאגת!!
אני חודש אחרי הניתוח,לאחרונה עיין ימין שלי התחילה לקפוץ במשך היום
וזה ממש מציק,מדוע התופעה הזו קיימת? האם יש משהו שנתין לעשות?
ובנוסף,אני מרגישה יובש בעיניים במשך שעות הבוקר והערב ומקפידה על דמעות מלאכותיות.אבל זה לא כ״כ עוזר לי.
אשמח לתשובה.
 
ד''ר אליה לוינגר  
08:29 19.12.14
רחלי שלום רב,
הקפיצות של העין, לא מצביעות על בעיה כל שהיא. מניסיוני כמו שזה הופיע כך זה יחלוף.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
 
אביטל
17:34 07.12.14
הי,

אני שבועיים אחרי ניתוח אינטרלאסיק. הבנתי שרצוי להימנע מלהתאפר בשבועיים-שלושה לאחר הניתוח, ורציתי לדעת האם לאחר שבועיים אני יכולה בביטחון להתאפר לפחות באזור העפעפיים, לדוגמא: אייליינר (לא צלליות או חומר אבקתי)?
ואם כן, האם יש להיזהר בהסרת האיפור בגלל השפשוף או בגלל החומר שבמסיר האיפור?

באיזה שלב אוכל להתאפר באופן מלא (עפרון בעיניים, מסקרה, צלליות וכו') ללא חשש כלל?
תודה רבה!
 
ד''ר אליה לוינגר  
22:02 07.12.14
שלום רב,
ניתן לאחר שבועיים להתאפר באופן חופשי.
שלום,
מה ההבדל בין ניתוח trans-prk לניתוח prk בלבד ?
למה אני לא מוצא בפורום אנשים שרשמו תגובות על ניתוח trans-prk ?
 
ד''ר אליה לוינגר  
22:01 07.12.14
שלום רב,
כעיקרון בשתי השיטות השיכבה החיצונית של הקרנית, הנקראת אפיתל, מוסרת.
ניתן להסיר אותה מכאנית או על ידי קרן לייזר. בטראנס מסירים על ידי לייזר וב PRK בצורה מכנית.
התוצאות דרך אגב די דומות.
שלום. אני רואה באתרי המכונים הבטחה לראייה חדה. לכך שגם אחרי לאסק מקסימום כמה שבועות ורואים טוב. מכניסה לפורום אני רואה שיש המון המון בעיות ותופעות לוואי כמו טשטוש מוחלט, יובש, כאבים חזקים, רגישות ואפילו המספר שהיה לפני הניתוח חוזר. למה להכניס עיניים בריאות לכל התהליך הזה? אפילו שנמצאתי מתאים לשיטת לאסק אני לומד מניסיונם של אחרים ומבין שהראייה לא בהכרח תשתפר וגם אם כן לזמן מוגבל ואף אם אראה מדויק יהיו לי תופעות שהיום איני סובל מהן כשאני לא רואה טוב.
 
פרופ' אירית בכר  
13:58 07.12.14
פורום זה נועד לעזור לאותם מטופלים שהתגלו אצלם בעיות. אין הם מעידים כלל על מרבית המטופלים המרוצים מהתוצאות ואין להם כל בעיה או תופעות לוואי.
מסיבה זו אין הם פונים לפורום זה.
הצעתי לך היא להיבדק ביותר מאשר מרכז רפואי אחד. אם אינך שלם עם הטיפול אל תעבור אותו.
 
איילת
22:03 26.11.14
האם ישיבה ממושכת מול מחשב אחרי ניתוח לייזר יכולה להשפיע על התוצאות?
כמו מהו הזמו המינימלי שכדאי להיות עם משקפי שמש אחרי לאסק?
 
ד''ר אליה לוינגר  
19:38 29.11.14
שלום רב,
עבודה מאומצת מול מחשב עם ניתוח וללא ניתוח גורמת ליובש בעיניים ולכן מומלץ על הפסקות. אני ממליץ חצי שנה לאחר הניתוח להקפיד על משקפי שמש.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  123  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוח לייזר   לייזר עיניים   ניתוח עיניים   ניתוח לייזר בעיניים   ניתוח
RSS RSS פורום הסרת משקפיים בלייזר