בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הסרת משקפיים בלייזר

פורום הסרת משקפיים - כאן תוכלו להתייעץ בנושא הסרת משקפיים בלייזר. פורום הסרת משקפיים בלייזר יעסוק ב: ניתוח להסרת משקפיים, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר, לייזר עיניים, הסרת משקפיים בלייזר, קטרקט, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר בעיניים ועוד
מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר:
ד''ר אליה לוינגר
לפרטים נוספים
פרופ' אור קייזרמן
לפרטים נוספים
פרופ' אירית בכר
לפרטים נוספים
שלום ד"ר
לפני כשנתיים ביצעתי ניתוח לייזר, בשיטת intralasik
לאחרונה מזה זמן מה שעין שמאל שלי אדמומית בעיקר בחלק בחיצוני של הלבן, קרוב לאישון. בנוסף אני מרגיש שהראייה שלי בעין הזו היא שונה מעין ימין, העין מתעייפת מהר ואני רואה בה מטושטש בשעות הלילה ובאופן כללי פחות טוב מעין ימין.
מאז הניתוח אני ממשיך עד היום עם טיפות של viscotears מדי פעם כי אני מרגיש שזה קצת עוזר לי , אך ללא שום המלצה או משהו. בעבר שבאתי לביקורת של חודש לאחר הניתוח הרופא אמר לי שיש לי יובש בעין, ולכן אני חושב שזה משהו שמלווה אותי עד היום.
רציתי לדעת אם מדובר בתופעה מוכרת, האם יש איזושהי תרופה לעין שנועדה גם לטווח הארוך שלאחר הניתוח?

תודה רבה
 
ד''ר אליה לוינגר  
00:05 01.08.14
שלום רב,
ככל הנראה מדובר ביובש אני ממליץ לשקול לפנות לרופא המטפל לביקורת ויתכן מאוד והוא יוכל להמליץ על טיפול לטווח ארוך יותר ולהקלה.
שלום, רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוח לייזר אסור להיכנס לבריכה\ים, וכמה זמן אסור להתאמן בחדר כושר?

תודה.
ובנוסף, האם יש שאלות שחשוב לשאול בייעוץ לפני?
 
ד''ר אליה לוינגר  
00:03 01.08.14
שלום רב,
המדיניות של המכון שלנו היא חודש ללא ים או בריכה. שבועיים המנעות ממכון כושר/ ריצה.
 
חי
20:52 28.07.14
אם אני חוששת מניתוח לייזר עד כדי כך שלא אגש לניתוח אלא אם כן הוא יעשה תחת הרדמה כללית. האם יאשרו לי לעשות הרדמה כללית?
 
ד''ר אליה לוינגר  
00:01 01.08.14
שלום רב,
הבעיה היא שיש צורך בשיתוף פעולה של המטופל במהלך הטיפול ותחת הרדמה כללית אין דבר שכזה.
 
אביאל
12:01 17.07.14
בחור בן 25 היה לי מספר יציב מינוס 4 כבר 5 שנים ועכשיו גדל לי המספר בחצי ולפני חצי שנה רציתי לעשות תיקון בלייזר
הבנתי שהניתוח רק מאפס וכביכול אם הייתי עושה את הניתוח היום היה לי מספר מינוס חצי מה שאומר שהייתי צריך תיקון חוזר וזה ממש מבאס
האם עכשיו כדאי לי לעשות את הניתוח או להמתין ליציבות של המספר לכמה שנים?
זה ממש בעייתי כי כל הזמן המספר גדל קצת...
תודה.
 
ד''ר אליה לוינגר  
10:17 23.07.14
שלום רב,
כעיקרון עדיף לבצע תיקון לאחר שהמספר מתיצב ז"א שינוי של עד חצי מספר לשנה.
אני ממליץ בהמשך בכל מקרה להוועץ עם הרופא המטפל.


בהצלחה,
ד"ר אליה לוינגר.
 
אביאל
13:05 25.07.14
אבל אם המספר עולה הוא ימשיך לעלות לא?
תודה.
 
ד''ר אליה לוינגר  
00:00 01.08.14
שלום רב,
הדבר יתכן, אך כאמור ההגדרה להתיצבות המספר היא חצי מספר בשנה.
שלום,
לפני כמה שנים ניסיתי להורחד מספר בעיניים ע"י שיטת בייטס. התהליך היה קשה ומייגע, אך הצלחתי להוריד (!!) בערך מ1.5 ל0.75 ומ1 צילינדר לרבע.
הבעיה היא שאני מנהל אורח חיים מאד מתוח ולחוץ, ועסוק כל היום בהרבה דברים, כך שהבנתי שהשיטה הזאת לא בשבילי והחלטתי בלית ברירה לעשות ניתוח לייזר (מאז שהפסקתי לתרגל המספרים עלו וכיום אני בסביבות 1.5 ו1.5 צילינדר).

ממה שהספקתי להבין לגבי השיטה, קוצר ראייה נובע בחוסר גמישות בשרירים, ותרגילי השיטה בעצם עוזרים לשרירים להיות גמישים. אי לכך, אם אני עושה ניתוח ליזר, בעצם לא פתרתי את הבעיה "מבפנים".
השאלה שלי היא מה יקרה אם השריר ישנה את צורתו שוב לאחר הניתוח (לאו דווקא מיד ולאו דווקא בגלל הניתוח)?
 
פרופ' אירית בכר  
11:40 27.07.14
כאשר מבנה העין נכון , אנו רואים היטב. כאשר גלגל העין ארוך או קצר מהמבנה הנכון או שמידת קמירות הקרנית אינה מתאימה, קרני האור אינן מתמקדות במרחק הנכון בעין. ניתן להתגבר באופן חלקי מאד על הבעיה ע"י שינוי קמירות העדשה שבעין. פעולה זו מצריכה מאמץ קבוע בעיניים, דבר הגורם לעיתים לכאבי ראש ועייפות.
בשונה מכך, ניתוח הלייזר משנה את מידת קמירות הקרנית וכך קרני האור מתמקדות נכון. כאשר זה המצב אין כל מאמץ בעיינים ולכן תמשיך ותראה טוב וגם תופעות הלוואי של עייפות וכאבי ראש יעלמו.
 
ג
21:36 28.05.14
שלום, רציתי לדעת מה ידוע על השיטה החדשה להסרת משקפיים smile?
נראה שיש בה את כל היתרונות. האם אחוז הסיבוכים בה נמוך?
אשמח אם תוכל לפרט
 
ד''ר אליה לוינגר  
11:10 29.05.14
שלום רב,
שיטת הsmile חדשה, היא לא מתאימה לכל מטופל, בדרך כלל מדובר במספרים בינוניים, לא ברור האם ניתן לבציע תיקון במידה ותהיה נסיגה במספר ולא ניתן לבציע תיקונים בשיטה הממוחשבת. אני ממליץ בהמשך לפנות לבדיקת התאמה לראות האם השיטה מתאימה עבורך.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
 
פרופ' קיזרמן
18:01 11.07.14
שיטת SMILE מתאימה למספרים בין -2 ל -10. יש לה יתרון על פני LASIK שהיא לא מצריכה את חיתוך הקרנית ועל כן אינה מחלישה כל כך את הקרנית וגם יוצרת פחות יובש. מהניסיון שלי התוצאות הן טובות מאד.
 
אור
11:00 17.07.14
לפני כשבועיים התקשרתי אליכם על מנת לתאם פגישת התאמה במיוחד בשביל שיטת סמייל.
אני בעל מינוס 2 בשתי העיניים וצלינדרים של 0.5 ו0.75.
בשיחה הטלפונית נאמר לי כי השיטה אינה מתאימה לי וכי המספר צריך להיות לפחות מינוס 3.
לפי מה שאתה כותב פה אני כן מתאים לשיטה וכן כדאי לי לבוא לבדיקה?
יש לציין שאני לא מעוניין בשיטה ניתוחית אחרת.
 
שיו
00:08 09.07.14
האם ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בשיטה של PRK כאשר נמסר לי שיש לי אי סדירות בקרנית,מהן ההשלכות? מהם הסיכונים ? האם יש סיכוי להצלחה מלאה ?(בת 39 ללא מחלות
 
ד''ר אליה לוינגר  
11:11 09.07.14
שלום רב,
יתכן ואי הסדירות של הקרנית נובעת ממצב שלא מאפשר ניתוח. יש צורך לעבור בדיקת התאמה ולנתח את כל הנתונים המתקבלים לאחריה ואז להחליט.
 
מעיין ויס
11:19 08.07.14
שלום,
לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח אינטראלאסק.
בימים האחרונים לאחר שאני שמה את טיפות המקסידקס אני חשה בתחושת צריבה חזקה (מאוד!) בעור שמסביב לעיניים (אשר מלווה אותי לאורך היום וגם נראית ויזאולית ככתם אדום מסביב לעין).
למותר לציין, כי התחושה הזו מגבירה את תחושת אי הנוחות שממילא מתלווה להחלמה לאחר הניתוח.
מאחר וצפויים לי עוד כשבועיים יחד עם הטיפות הללו - האם יש דרך לטפל בתופעה הלא נעימה?
תודה,
מעיין
 
פרופ' אירית בכר  
12:17 08.07.14
החליפי את הטיפות לסטרדקס. סביר שתחושת הצריבה תעלם. יש לקבל מרשם רופא לטיפות אלו.
עברתי לפני יומיים ניתוח לייזר lasik וראיתי טוב בשני העיניים. מאתמול התחלתי לראות טיפה מטושטש בעין ימין. האם זה תקין?
 
ד''ר אליה לוינגר  
00:14 08.07.14
שלום רב,

יתכן והטישטוש על רקע יובש. בהמשך ממליץ על בדיקת הרופא המנתח.
לפי בדיקה שנערכה לי. בעיגול למקרה הגרוע ביותר (המקסימום בין שתי העיניים) המספר שלי הוא 5.75 בשתי העיניים צילינדר 2.75 בשתי העיניים. עובי קרניות 460. אמרו לי שאני מתאים לשיטת TRANS-PRK אך רציתי לקבל חוות דעת נוספת האם עובי הקרניות שלי מתאים, מה העובי שישאר לאחר הניתוח והאם תהיה אפשרות לתיקון.
אולי יש שיטה אחרת.

דבר נוסף, האם השיפור בטכנולוגיה, עיקרו בחיתוך מינימלי יותר של הקרניות כך שיותר אנשים יתאימו לניתוח? והאם בשנים הקרובות צפויה עוד התקדמות שיאפשרו שיוף בטוח ומינימלי יותר של קרניות דקות.
 
ד''ר אליה לוינגר  
08:21 02.07.14
סער שלום,

קשה לי להתיחס ברצינות למקרה, יש צורך בבדיקת התאמה מדוקדקת.
אבל באופן כללי הקרנית שלך דקה ביחס לאוכלוסיה הכללית והמספר לא נמוך. ככל הנראה לא תוכל לעבור תיקון חוזר אם יש נסיגה של המספר.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
אני שלושה חודשים לאחר prk ואני מסנוור מהשמש. זה לגיטימי ואני מבין שזאת אחת מתופעות הלוואי.
השאלה שלי היא האם הסינוור החזק מהשמש מעיד על כך שהעין באמת יותר רגישה וכעת היא חשופה ליותר נזקים ויש להקפיד על משקפי שמש עד שהתופעה תעבור או שמא הסינוור זו רק תופעת לוואי והעין מועדת לנזקי קרינת שמש בדיוק כמו בעבר.
ובהמשך לשאלה הקודמת האם יש לנסות להסתובב עם משקפי שמש כמה שפחות כל עוד הסינוור לא חזק מדי על מנת להתרגל לאור השמש.או.שהתופעה בדרך כלל נעלמת מעצמה.

תודה רבה.
 
פרופ' אירית בכר  
16:20 29.06.14
לאחר ניתוח PRK יש רגישות גבוהה יותר לשמש. מומלץ להגן על העיניים מקרינה באופן מקסימלי כחצי שנה כדי להמנע מתופעות לוואי נוספות . אנו ממליצים לכל האוכלוסיה להגן על העיניים במשקפי שמש טובות.
שלום,
אני נותחתי להסרת משקפיים ב2007. כיום לאחר 7 שנים של ראייה טובה , התחילו לי שוב בעיות בראייה. בעיקר בנהיגה בלילה איני רואה למרחק . האורות מאוד מטושטשים וגם בישיבה מול המחשב/טלוויזיה עלי להתקרב כדי לראות טוב יותר.
האם זוהי תופעה מוכרת ? מה ניתן לעשות? והאם ניתן לעבור שוב ניתוח לייזר לתיקון הראייה?

תודה
ליהי
 
ד''ר אליה לוינגר  
11:56 24.06.14
שלום רב,
אני ממליץ על בדיקה ויעוץ הרופא\המכון בו עברת את הניתוח.
 
אורי
02:01 20.06.14
יש לי יובש בעיניים ורציתי לדעת אם יש בעיה לעשות ניתוח לייזר


תודה רבה
 
ד''ר אליה לוינגר  
18:34 20.06.14
שלום רב,

כעיקרון ניתוח לייזר מחמיר יובש לתקופה מסויימת, ובאחוז מאוד קטן יש אפשרות שהוא ישאר. בכל מקרה אני ממליץ לבצע בדיקה ולעדכן גם את הרופא הבודק.
שלום

אני בן 42
מגיל 17 אני עם משקפיים, התחלתי עם מינוס 1 לאחר כמה שנים הגעתי ל מינוס 3 וזה המצב כבר 20 שנה לערך.
בזמן האחרון אני שם לב שיותר נח לי להסיר את המשקפיים לקריאה של דברים קטנים.
מעולם לא היו צילינדרים וכדומה.

השאלה
האם נכון לצפות שעליה בגיל תוריד את המספר בקוצר הראיה ? מה הסיכוי שזה מתקזז ?
אם אכנס לניתוח לתיקון הראיה, האם אוכל בהמשך כשאהיה "רחק רואי" לעשות ניתוח נוסף לתיקון הפוך או שכבר עדיף לי להמתין שיתקבע המספר לקרוב ורק אז להינתח?
האם "רוחק ראיה" יתקבע בכלל או שזו הידרדרות עד הקבר ?

תודה
 
ד''ר אליה לוינגר  
18:33 20.06.14
שלום רב,

ראשית קשה להעריך את מידת השינוי והאם יקרה הדבר במספר. מאחר ואתה מעל גיל 42 יש נסיגה ביכולת לעשות פוקוס לקרוב. בדרך כלל במטופלים מעל גיל 40 אני מבצע ניתוח בשיטת נונוויזן ז"א עין אחת מתוקנת לרחוק ועין שניה אני משאיר שארית מספר לקרוב. על מנת שהמטופל יקבל תחושה איך הטיפול "עובד" אני מבצע סימולציה שלו עם עדשות מגע ובמידה והמטופל מתאים אפשר לבצע את הניתוח.
 
דליה
07:21 17.06.14
שלום, לפני כשנה עברתי ניתוח להסרת משקפיים. מאז, פעמים רבות פתיחת העיניים מתוך שינה נהייתה לא נעימה ולעיתים מלווה בכאבים. מעין הרגשה שהריסים או משהו אחר שורט את העין. מה הסיבה לכך והאם יש אפשרות לטפל? תודה
 
ד''ר אליה לוינגר  
12:56 18.06.14
שלום רב,
יתכן ומדובר בתופעה על רקע יובש בעיניים. אני ממליץ על בדיקת רופא עיניים ולשקול שימוש במשחה או ג'ל ללחות.
 
שמעון
22:20 17.06.14
שלום, אני עומד לעשות ניתוח להסרת משקפיים (prk ב'עיניים' אצל פרופ' קרמר).
א. רציתי לקבל חוות דעת על הניתוח, הרופא והחברה
ב. יש לי בעיות יובש ורציתי לדעת אם יש עם זה בעיה (בבדיקת התאמה אמרו שזה בסדר) ואם זה יחמיר

תודה
 
אור
12:47 15.06.14
היי
אני מתלבט בין lasik לprk.

מבחינתי, אני מעדיף לחכות ולהמתין שהראייה תתייצב מאשר ניתוח פחות בטוח מבחינת side effects לעתיד.
מקובל לומר כי החיסרון העיקרי של prk הינו בהחלמה הממושכת אך מה לגבי החיסרון של הורדת שכבת הבאומן שהינה שכבה שאינה מתחדשת?
מה תפקידה? חיפשתי רבות באינטרנט אך לא יודעים היום עדיין בוודאות מה תפקידה.
נאמר כי כנראה יש לה קשר לריפוי מפגיעות, ספיגה מסוימת של קרני UV ועקב כך שהינה החלק הקשה ביותר בקנית, היא גם שומרת על יציבותה.
כמו כן, לאחר הורדת השכבה, האפיתל צומח על בסיס הסטרומה שהינו לא הבסיס ה"מוכר" לאפיתל.
מה ההשלכות בעתיד לגבי הורדת השכבה? אני בעל עיניים בהירות ורואה את עצמי כבעל עיניים רגישות במידה מסוימת. (עיניים בהירות מועדות לפגיעה יותר מעיניים כהות בהיבט הפגיעה של גרני UV - כך לפחות נאמר לי ע"י רופאי עיניים מספר פעמים).
עניין זה מאוד מפחיד אותי.
לעומת זאת, בלאסיק, חיתוך הקרנית מפחיד אותי עקב כך שמדי פעם אני עוסק בספורט כמו כדורסל, כדורגל וכדומה.
רופאים רבים מציעים למי שעוסק בכך לעבור prk במקום עקב הסיכוי לפגיעה בעין.
כיצד שחקנים כדורסל רבים כמו לברון ג'יימס, דווין וייד, עומרי כספי ושחקני NFL רבים עברו לאסיק מבלי החשש לפגיעה?
הפגיעה הינה נדירה יחסית וגם אם במקרה המתלה זז, הבנתי שלא מסובך להחזירו למקום. עד היום כל המתלים שזזו חזרו למקומם בלי בעיות מיוחדות (כך לפחות קראתי).
בסופו של דבר, אני מאוד מבולבל ומתקשה בלבחור את השיטה העדיפה עלי.
אשמח להסבר ולדיעה בעניין מצד המומחים.

תודה רבה מראש
 
פרופ' אירית בכר  
16:35 15.06.14
אם עדין לא נבדקת, יתכן שהמנתח ימליץ על אחת השיטות כמתאימה יותר עבורך.
אם שתי השיטות מתאימות לך, עליך להחליט . שתי השיטות טובות. סינון קפדני של המנתח הוא תהליך המנפה את המועמדים שאינם מתאימים ומידת הסיכון בשתי השיטות נמוכה ביותר.
בהצלחה
 
אור
17:55 15.06.14
אכן נבדקתי כבר ונמצאתי מתאים לשני הסוגים.
אני פשוט נמצא בדילמה גדולה לגבי השיטה.
ברור לי כי הסיכונים יחסית נמוכים אך במה עדיף לבחור?
גם גישות המומחים משתנות ממומחה למומחה מה שגורם לי לבלבול רב.
מצד אחד, הסיכון שהמתלה יפתח כתוצאה ממכה ומצד שני סיכון ארוך טווח עקב אובדן שכבת הבאומן.

מה אמור להכתיב לי את התשובה?
 
ג
22:03 31.05.14
שלום רב, לפני שלושה ימים נותחתי בשיטת לאזיק. נאמר לי שזמן ההחלמה הוא קצר, ואכן , לא חשתי כל כאב.
עם זאת, למרות שעברו כבר ארבעה ימים, אני לא רואה טוב, בעיקר באחת העיניים יש טשטוש רציני, ומתקשה לקרוא בספר או במחשב (שוב -טשטוש).
האם אלה תופעות נפוצות? האם יתכן שיש לי עכשיו + ? מדוע קשה לי לקרוא?
האם תופעות אלו אמורות לעבור מאליהן ואם כן, תוך כמה ימים?
 
ד''ר אליה לוינגר  
13:42 05.06.14
שלום רב,

יתכן ומדובר ביובש משמעותי בעיניים. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לרופא המנתח לבדיקה ומעקב.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
שלום רב,

לפני כשבוע ביצעתי את ניתוח האינטראלסיק.
רציתי לדעת מהו זמן ההחלמה המקסימלי מהניתוח?

ואם ברצוני לבצע צניחה חופשית או צלילת מיכלים (scuba) האם זה אפשרי? כמה זמן לאחר הניתוח אצטרך לחכות כדי לבצע זאת? ובמידה וזה אפשרי, האם צריך להשתמש במשקפי מגן?

תודה רבה,
איתי.
 
ד''ר אליה לוינגר  
12:21 27.05.14
שלום רב,

לאחר ניתוח ממילא יש להמתין חודש על לצלילה. ממליץ לחכות לפחות תקופה זו לצלילה ולצניחה ממליץ בכל מקרה על משקפי מגם גם אם לא עברתה ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.
יום טוב ביום שלישי האחרון עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטה
LASEK WAVEFRONT ובסוף הניתוח סמו לי עדשה מהניתוח אני מרגיש תחושה של אי נוחות בעיין במהלך כל היום ובלילה מתוך שינה יש לי עוד יותר כאבים של אי נוחות ומחוסר ברירה אני סם בעיין טיפות הרדמה ולוקח כדור וליום שהוליום לא עוזור לי אני קם כל שעה אני חושב שהעדשה לא זזה לי יש לציין שאני מקפיד על כל הטיפות
שאלה
1} עם עד שמורידים לי את העדשה שזה עד יום שני יכאב לי ?
2}אני מנסה שלא לעזר בטיפות הרדמה עם אני עושה נזק שאני סם אותם ?
יש לציון שאני גם לוקח כדורי הטביל שלא עוזרים לתחושת האי נוחות
בתודה מראש ושבת שלום
 
ד''ר אליה לוינגר  
22:46 23.05.14
שלום רב,

לצערי הרב כל התופעות שאתה מתאר הן חלק מתהליך ההחלמה של הניתוח. אני מאמין שעוד כ 24 שעות תהיה הטבה משמעותית. סבלנות.
 
ש
14:01 24.05.14
סליחה על ההפרעה יש עוד שאלה מי תחילת היום יש לי טשטוש בעיין
זה בסדר או שיש זה בעיה
 
ש
14:24 24.05.14
שחכתי לציין שזה טשטוש שאני לא רואה ממש מטושטש
 
ד''ר אליה לוינגר  
12:19 27.05.14
שלום רב,

סבלנות ככל הנראה עד שכתבתי את התשובה כנראה הראיה משתפרת. מאחר ומדובר בניתוח עם קצב החלמה איטי יותר זהו מצב הדברים. בכל מקרה יש גם מעקב צמוד של הרופא המטפל.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  120  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוח לייזר   לייזר עיניים   ניתוח עיניים   ניתוח לייזר בעיניים   ניתוח
RSS RSS פורום הסרת משקפיים בלייזר