בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הסרת משקפיים בלייזר

פורום הסרת משקפיים - כאן תוכלו להתייעץ בנושא הסרת משקפיים בלייזר. פורום הסרת משקפיים בלייזר יעסוק ב: ניתוח להסרת משקפיים, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר, לייזר עיניים, הסרת משקפיים בלייזר, קטרקט, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר בעיניים ועוד
מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר:
ד''ר אליה לוינגר
לפרטים נוספים
פרופ' אירית בכר
לפרטים נוספים
פרופ' אור קייזרמן
לפרטים נוספים
שלום,

עברתי בדיקת התאמה אצל ד"ר דוייב ונמצאתי מתאימה לשני הניתוחים.

1. האם אחרי ניתוח האינטראלאסיק החתך בעין מתאחה לחלוטין- או שנשארת איזו צלקת לתמיד ?
כלומר- העין חוזרת באיזה שלב למצב שלפני- או שתמיד תהיה חלשה/עדינה/בסיכון יותר כי היא מנותחת ?

2. לפי מה שקראתי רוב האנשים עושים את ניתוח הPRK - האם בגלל שהוא נחשב לפחות פולשני? או שיש עוד סיבות ?
מה אחוז האנשים (בערך כמובן) שעושים את ניתוח האינטרא לאסיק ?

3. כמה זמן אחרי הניתוח אסור להתאפר ?

תודה רבה.
 
פרופ' ישראל קרמר  
18:44 14.03.11
שלום רב,
1. הקליפה הנחתכת בניתוח זה נדבקת בהדרגה למיטתה בהיקף שלה.
זהו תהליך הדרגתי, ובחודשים הראשונים היא לא עמידה בצורה חזקה לחבלה ישירה.
2. לא רוב האנשים עוברים PRK! רוב האנשים עוברים ניתוח שנקרא אינטראלאסיק, אלא שהקריטריונים להתאמה שלו הם מחמירים, כגון עובי קרנית מספיק, מבנה סימטרי של הקרנית וכו'.
ניתוח ה - PRK הוא אכן פחות פולשני, ולכן ניתן לבצעו בקרנית דקה, וגם לבצעו בקרנית שהמבנה שלה הוא לא סימטרי ב - 100%. התנאים להתאמה ל - PRK פחות מחמירים עקב היותו לא פולשני.
3. שלושה שבועות
בברכה,
פרופ' קרמר
 
רן
12:06 22.08.16
האם ניתן להתאגרף לאחר ניתוח האינטרלאסיק או שזה בלתי אפשרי לחלוטין?
 
ד''ר אליה לוינגר  
20:29 25.08.16
שלום רב,

אומנות לחימה ואיגרוף ממליץ על PRK בלבד.
 
רן
20:35 25.08.16
בהמשך לשאלתי הקודמת...ביצעתי את הניתוח בעיניים(במרפאה שלך ד"ר אליה לוינגר) ושם ציינתי בפירוש שאני עוסק באיגרוף ושאלתי האם לאחר הניתוח אוכל להמשיך ונאמר לי שכן במפורש!!!!
בבדיקת התאמה נמצא שאני מתאימה לניתוח האינטרא לאסיק , אולם ראיתי שישנם יתרונות בשיטת הprk , לאחר שנים מהניתוח יתכן עיוות בשיטת האינטרא לאסיק שלא מצוי בשיטת ה prk האם זה נכון?
 
יוסי
14:55 23.08.16
אם זה כתוב ב1000 מקומות?
בניתוחי לאזיק יש סיכון לסיבוכי מתלה - ולא בPRK כי אין מתלה בPRK - בעוד שב PRK יש סיכון גדול יותר לצלקת[=עכירות?] בתהליך הריפוי הארוך.
אחוזי הסיכון ב2 השיטות נמוכים ובכל מקרה לא ידועים לי, אני לא רופא.

הנה דר' דוד לנדאו, פוסט מ2008:
"ללא כל ספק, השיטה של לייזר על פני השטח נחשבת לשיטה הבטוחה יותר עם פחות סיכון לסיבוכים.
מקובל לאמר שבשיטה של לייזר על פני השטח הסיכון לסיבוך הוא עד 1% לעומת סיכון לסיבוך עד 5% בשיטה של לייזר בעומק הקרנית מתחת לכיפה.
יחד עם זאת צריך לזכור בשיטה על פני השטח יש סיכוי לחוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים לאחר הניתוח והתאוששות הראיה איטית יותר."

פוסט נוסף מפורט גם מ2008:
 
ד''ר אליה לוינגר  
15:45 23.08.16
שלום,

במטופל שמתאים לאינטראלאסיק לא יקרה עוות של הקרנית.
זה קורה במטופל שאיננו מתאים לשיטה זו של אינטראלאסיק ובכל זאת מנותח בשיטה זו.

בברכה
פרופ' קרמר ישראל
שלום,
עברתי לפני כחודש וחצי ניתוח לייזר [PRK], אני נוטל 3 פעמים ביום טיפות FML על פי הוראת הרופא.
בביקורת האחרונה נמדד הלחץ תוך עיני ונמצא 20. לפני הניתוח היה תקין.

מה המשמעות של זה? האם זה משהו שיכול לגרום לנזק ארוך טווח? או שזו תופעה נפוצה וחולפת? כמו כן האמירה "להיות במעקב" - מהי? ללכת לרופא פעם בחודש? בשבוע?

אגב הרופא אמר לי להמשיך עם הטיפות כרגיל, ולא היה נראה מודאג אבל אני מעוניין בקצת יותר אינפורמציה...
תודה
שלום,

לחץ תוך עיני 20 הוא לחץ נורמלי ( הגבול העליון הוא 21-22). עדין, הקרוב אמנם לגבול העליון אך נחשב עדין בתחום הנורמה באוכלוסיה הכללית ולכן אין מה לדאוג.
לא יקרה כל נזק מלחץ בדרגה זו.
בחלק ממטופלי הPRK אשר מקבלים סטרואידים למספר שבועות ( כולל (FML) עלול להתפתח לחץ תוך עיני מוגבר הדורש מעקב וטיפול אחת לחודש וחצי- חודשיים עי טיפות להורדת לחץ .

כאשר תפסיק את טיפות הFML אני מניח כי הלחץ יירד בעתיד .

בברהה
פרופ' קרמר ישראל
שלום,
אני חייל והנני מעוניין לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים.
יש לי מספר התחבטויות שמונעות ממני לבצע את הניתוח:
1. מה סיכויי הצלחה לעבור את הניתוח באופן תקין?
2. מה התופעות של חוסר הצלחה ובמה זה כרוך?
3. מה הסיכוי לחוות תופעות לווי כרוניות כגון: סנוורים, ראייה חלשה בלילה, הילות וכדומה?
4. מה התופעה החריגה ביותר שיכולה לנבוע מהניתוח, ומה השכיחות שלה?
5. אם איני סובל מתופעות יובש, הילות וסנוורים בעין לפני הניתוח, יש סבירות שאסבול מזה לאחר הניתוח?

הערה:
ביצעתי בדיקות התאמה ללייזר.
עובי הקרנית שלי היא 530 מיקרון, אין לי בעיות רפואיות כלליות או ספציפיות הקשורות לעין לדוגמה: סנוורים, הילות, יובש וכדומה. המספרים שלי במשקפיים:
-1.75
-1.25

לפי מיטב הבנתי, כאשר המספרים קטנים סיכויי ההצלחה גבוהים.
יקיר שלום רב,

אתה בעצם מבקש להעלות על הכתב מהלך של בדיקת התאמה מלאה ושיחה על הניתוח. הדבר ארוך ומפורט. אני ממליץ לך לשוב לרופא הבודק ולשאול את השאלות הללו או לפנות שוב לבדיקת התאמה במקום אחר.
שלום רב,
לפני כשבועיים עברתי ניתוח prk, עדיין איני רואה באופן מרבי.
שאלתי היא - האם ניתן להתאפר לאחר שבועיים? הכוונה ממש עם עיפרון מתחת לעין וצללית...
וכן, מתי הראייה תשתפר? האם אני לקראת סיום ההחלמה?

תודה מראש!
שלום רב,

כן ניתן להתאפר, סבלנות בהמשך הראיה תשתפר.
היי, האם יש מספרים מסוימים או נתונים אחרים שמתאימים יותר לניתוח להסרת משקפיים?
אני בת 29 ללא בעיות בריאות מיוחדות אך סובלת תמידית מיובש בעיניים. יש לי מספר מינוס 4 בשתי העיניים ולאחרונה מרגישה ירידה משמעותית בראייה. ושוב לשאלה שלי: יש טווח גילאים/או מספר במשקפיים אידיאלי?
בגיל 29 הראיה כבר יציבה בדכ"ל והמספר שלך נמצא בטווח הבטוח לטיפול. יש לעבור בדיקת התאמה כדי להעריך את מידת היובש שאת סובלת ממנו. אם יש לאחרונה שינוי בראיה יש להתייחס לכך .בהתאם לתוצאות הבדיקה הרופא ימליץ לך אם לבצע טיפול, אם להמתין או לפסול אותך כלל מטיפול.
 
יעל
17:09 11.07.16
תודה על המענה, הראייה שלי בוודאות הדרדרה, אז אגש קודם לבדיקה ואמשיך בתהליך.
שלום רב,

אני חייל משוחרר, נמצאתי מתאים לעבור ניתוח בשתי השיטות PRK או LASIK. אני נוטה יותר לכיוון ה-PRK מכיוון שהוסבר לי ש-PRK מעט יותר בטוח.

יש לי כמה שאלות:

1. הדבר שאני חושש ממנו זה תופעות לוואי כרוניות שילוו אותי במשך שנים (כמה חודשים זה שטויות) כגון - סינוור, ראיית לילה חלשה, יובש בעיניים וכו'.. מה הסיכוי שתופעות אלה יופיעו ומה הסיכוי שלא יחלפו? הערכה גסה כמובן

2. האם יש חסרונות נוספים לניתוח שהם ארוכי טווח? למשל - האם אוכל לעבור ניתוח קטרקט בגיל מבוגר אחרי ניתוח PRK?
שלום רב,

הסכנה לתופעות הלוואי שצינת שישארו באופן קבוע הינו בערך פחות מאחוז.
בעתיד לא תהיה בעיה בניתוח קטרקט מאחר והיכולת החישובית שלנו הולכת ומתקדמת ורמת הדיוק גם כן בחישוב כח העדשה שצריך להשתיל בניתוח.
טיפול בשיטת PRK הוכיח עצמו במשך שנים רבות כניתוח בעל סיכויי הצלחה גבוהים . כאשר מבצעים את הטיפול בהתאמה אישית בטכנולוגית wavefront, הסיכוי להפרעות בראית לילה וסינוורים נמוך. בדיקת התאמה נכונה מאפשרת לפסול מועמדים לטיפול כאשר קיים סיכוי גבוה לסיבוך או לתופעות לוואי כרוניות, אם זאת תמיד קיים סיכוי מסויים לכך.
אין כל מניעה לעבור ניתוח קטרקט לאחר טיפול בלייזר.
שלום,עברתי בדיקת התאמה בשתי מכונים שונים ונמצאתי מתאים לניתוח בשיטת prk,למרות שיש לי עיניים עצלות בשני העיניים עם צילנדרים גבוהים של -4 ומספרים של -6 בערך,עובי הקרנית שלי הוא 545 ואמרו שלאחר הניתוח אוכל לראות בערך 50-60 אחוז מקסימום,השאלה האם שווה לעבור את התהליך עם כל ההחלמה הקשה של prk בהורדת מספרים כאלה גבוהים?
חשוב לומר שתמידי רציתי להוריד את המשקפיים אבל לאחר שהבנתי שהיכולת ראיה שלי לא תשתפר בצורה משמעותית אני שוקל זאת שוב.
בנוסף שמעתי על טיפול חדשני המטפל בעיניים עצלות על ידי אימון העיניים נירו ויזן האם זה אכן עובד?
שלום רב,

אפשר תחילה לבצע "אימון" עם נוירוויזן או שיטה אחרת ובהמשך אם יש שיפור בראיה לשקול ניתוח.
 
רונן
04:58 26.06.16
האם אתה חושב שבמצב של העיניים עכשיו,מומלץ לעבור את הניתוח בשיטת prk?
 
ד''ר אליה לוינגר  
23:35 26.06.16
שלום רב,

צר לי אך קשה לי להעריך מאחר ולא ידועים לי כל נתוני הבדיקה.
אני מרכבה משקפים מאז שאני מכירה את עצמי הלכתי לתיעץ להסרת מקפיים בליזר ואמרו לי שיש לי קרנית דקה ולא ניתן לעשות יש לי לציין שיש לי פזילה ועברתי מס' ניתוחים לתיקון הפזילה שאלתי האם אפשרי להסיר משקפים לקרנית דקה בליזר
 
פרופ' ישראל קרמר  
15:08 02.06.08
כן, תלוי באיזה מספר משקפיים מדובר ומה עובי הקרנית וצורת הטופוגרפיה של הקרנית.
אם המספר גדול מדיי, אפשר לחשוב על השתלת עדשה תוך עינית או על שיטת ליטוש לייזר ללא חיתוך קליפה.
 
אלמוג אמיר
14:56 23.06.16
סיגל שלום,

הייתי שמח לדעת אם עשית השתלת עדשה ואם כן האם זה הצליח?

תודה מראש,

אלמוג
שלום רב!
מחר 15.2.08 יש לי בדיקת התאמה ואני מאוד מפחדת. לפי כל הנתונים אמרו לי שרוב הסיכויים שאני אצטרך ניתוח בשיטת השתלת עדשה תוך עינית או השתלת קרנית (איך שלא קוראים לזה).
המספר שלי בשתי העיניים הוא 12- עם צילינדר גבוה גם.
הגעתי למצב ששום עדשה כבר לא מתאימה לי (כל סוג עדשה שאני מרכיבה מתקפלת לי בתוך העין) וגם עם משקפיים אני לא רואה טוב בכלל. בזמן האחרון אני בדיכאון תמידי מהמצב ובוכה הרבה.
לא אכפת לי לעבור כל סוג של ניתוח ובלבד שאוכל לחיות כמו בן-אדם!
הפחד הגדול שלי הוא שאולי אני לא מתאימה כלל לניתוח ואז אני פשוט אמשיך לחיות ברמת החיים הנמוכה שאני חיה בה כרגע ובלי תקווה למצבי!
במידה ולא אתאים לניתוח מה כן אפשר לעשות? הרי אין שום סיכוי שעם טכנולוגיה ורפואה מתקדמת כיום אשאר במצב הזה עד שאתעוור בלי פתרון כלל. בבקשה חיזרו אליי עם תשובה בהקדם האפשרי.
ליאת
 
אלמוג אמיר
14:53 23.06.16
עינת שלום,

הייתי שמח לדעת אם עשית את הניתוח, ואם כן האם הוא עבר בהצלחה?

תודה מראש,

אלמוג
 
ליהי
14:08 18.03.08
שלום,
מהם הסיכונים לניתוח השתלת עדשה תוך עינית.
במידה והמספר ישתנה במהלך חיי, האם ניתן עדיין לתקן/להוציא את העדשה מהעין ולהשתיל בה שתל חדש, כלומר האם ניתן לשחזר ניתוח בעוד כמה שנים?
מה היא רמת ההצלחה בניתוח, מה הסיכויים שארה 6/6?

תודה מראש
ליהי
 
ד''ר עמי הירש  
12:39 21.03.08
היתרון של ניתוח השתלת עדשה הינו מעצם העובדה שהראייה מתוקנת בלי לשייף את הקרנית.
במידה והמספר עולה ניתן לבצע ניתוח נוסף בקרנית עצמה.
אם את רואה כיום 6/6 הסיכויים הם גבוהים מאוד.
שלום רב, עברתי את הניתוח להשתלת עדשה בשתי העניים לפני 4 חודשים ועדיין יש לי רגישות מאוד גבוהה לאור וגם סינוורים, שגורמים לי לפעמים סחרחורות מתי זה צריך לחלוף והאם זה נורמלי? בסה"כ אני מרוצה מהניתוח.
אודה לתשובתך המהירה בתודה.
 
ד''ר עמי הירש  
16:40 27.03.08
תופעת הלואי ידועה ואמורה לחלוף בטווח של 6 חודשים.
במידה ונמשכת בדרך כלל תקבלי מהרופא המנתח המלצה לטיפות לשימוש בשעות הלילה לכיווץ האישון.
 
אלמוג אמיר
14:03 23.06.16
ליהי שלום,

אני בידיוק מצאתי תואם לניתוח השתלת עדשה.

הייתי רוצה לדעת אם את מרוצה מהניתוח? האם הסחרחורות עברו לאחר חצי שנה כפי שאמרו לך?

בברכה,

אלמוג
שלום רב,

אני צעיר בן 25 בעל מיופיה גבוהה של 17- בערך בכל עין.
היה לי קרע קטן ברשתית שתוקן בלייזר, ועוד דימום מקולרי ברשתית שהותיר אחריו צלקת קטנה במרכז הראייה בעין אחת (באותה העין של הקרע).
מאז שאני זוכר את עצמי אני מרכיב משקפי ראייה ואני מרכיב עדשות מגע רכות כ-10 שנים.
לאחרונה העיניים שלי (במיוחד העין "הבעייתית") דוחות את העדשות מגע הרכות (גם עם קשות יש בעיות דומות) וזה מתאפיין בצריבות ואי נוחות ואף כאב.
חלום חיי הוא להסיר את התלות במשקפיים וכעת כשנבצר ממני לשים עדשות מגע אני מרגיש שהצורך התחזק.
אני מבין שקיימת אופציה עבורי (נבדקתי ונמצאתי מתאים) של השתלת עדשה תוך עינית.
אני מאוד רוצה אך מאוד מפחד לעשות את הניתוח הזה בעיקר לאור העובדה שהבנתי שאחת התופעות של הניתוח היא התפתחות קטרקט.
לאור גילי הצעיר אני מפחד לסכן את הראייה הבעייתית גם ככה, אך מצד שני יש לי פגיעה קשה באיכות החיים ועובי העדשות במשקפיים בולט מאוד.

לאור מה שכתבתי אשמח לשמוע, כיצד מתגלים הסיבוכים לאחר ההשתלה? האם ניתן למנוע מבעוד מועד את התפתחות הקטרקט כתוצאה מן ההשתלה (ע"י הסרת העדשה המושתלת לפני התפחות הקטרקט למשל)?
כמו כן שמעתי שמכיוון שהעדשה תלויה על הקרנית, אז בכל תזוזה שלי עם הראש, ייתכן ואני "מקלף" את הקרנית? (ייתכן שאני לא מדייק בפן הרפואי ועל כך אני מתנצל).
בכלל אשמח לעצה ולדעתכם לאור המרשם הרפואי שציינתי מעלה מה הן האפשרויות העומדות בפניי.

בתודה מראש,
 
ד''ר אליה לוינגר  
20:44 09.04.13
שלום רב,
על פי הנתונים שציינת, ככל הנראה, השתלת עדשה תוך עינית הינו הפיתרון המתאים עבורך. אולם מצד שני, יש צורך בבדיקה על מנת לקבוע אם הדבר ניתן לעשות.
בשאלתך ציינת מספר אי דיוקים הקשורים לעדשה ולניתוח לכן אני ממליץ בכל מקרה על בדיקה שלאחריה נוכל לדעת האם ניתוח מסוג זה מתאים גם לך.
בברכה,
דר' אליה לוינגר.
 
אלמוג אמיר
13:55 23.06.16
שלום רב,

הייתי שמח לדעת אם עשית את הניתוח, ואם כן איך אתה מרגיש אחרי?
עברתי ניתוח לייזר בעיניים לפני כ17 שנים . מס העדשות היה אז 1.15 .
היום אני בת 52 . צריכה להרחיק את הדף כ30 סמ כדי לקרא טוב . זקוקה למשקפיים בנהיגה בעיקר בלילה . האם מומלץ לעשות תיקון ואיזה?
 
ד''ר אליה לוינגר  
10:39 21.06.16
שלום רב,
קשה לי להעריך האם הדבר רצוי או אפשרי. יש צורך בבדיקת התאמה ולאחריה נהיה חכמים יותר.
אמרו לי בהתחלה תמתין שבועיים, אחר כך חודשיים שלושה, אחר כך חצי שנה והיום שנה אחרי ראיית הלילה גרועה... רואה הילות מסביב לאורות כפילויות של כתוביות במסך כשהחדר חשוך... בקיצור אולי כל זה לא היה שווה...
דן ,אבקשך לקבוע פגישה עמי .
היי דר
לפני כחודש וחצי עברתי לייזר מסוג לאסיק בשתי העיניים
כעת נשלחתי לבדיקת סיטי בראש (ללא שום קשר לעינים)
האם מותר לי לבצע את הבדיקה? האם זה לא מסיק לעיניים?
תודה
 
ד''ר אליה לוינגר  
22:22 08.06.16
שלום רב,
אין שום מגבלה.
שלום,אני רוצה לשאול בבקשה על העדשות אורתו קיי , האם הינכם יודעים איפה אפשר לקנות אותן? והאם צריך לשים אותן באופן קבוע או רק פעם אחת? והאם הן יכולות להוות נזק?
שלום רב.
אני ממליץ לפנות לאופטומטריסט או רופא המתמחה בתחום.
כמו כל הליך יש יתרונות וסכנות.
אהלן,

רציתי לדעת האם ישנו איסור על עישון סמים קלים כגון מריחואנה וחשיש כמספר ימים לאחר הניתוח (הרי סמים יוצרים אדמומיות בעיניים למשל - אולי זה שילוב בעייתי?).

תודה רבה.
שלום רב,

העישון יכול לגרום גם ליובש ולכן ההחלטה על כך היא שלך בלבד.
שלום דר
עשיתי ניתוח לאסיק בשתי העינים לפני כחודש וחצי.
(המספרים שלי היו 3 ו2.5)
הרגשתי שהראיה לא מספיק טובה. כלומר אני רואה טוב אך למרחוק אני רואה מטושטש. חזרתי למרפאה בה בתעתי את הניתוח הפרופסור אמר שיש לי חצי מספר. וטען שאחזוכ עוד כלצי שמה לביקורת.
השאלה שלי האם הראייה יכולה להשתפר? בחיים לא שמעתי על מספר שנעלם. אני צפחדת שבצעתי את הניתוח מוקדם מדי. אני בת 21 ולהבנתי המספרים עולים בגליאים הללו. האם לדעתך הריאה שלי יכולה להשתפר? האםשמעת על מקרים כאלו?
תודה מראש ליאן
שלום דר
עשיתי ניתוח לאסיק בשתי העינים לפני כחודש וחצי.
(המספרים שלי היו 3 ו2.5)
הרגשתי שהראיה לא מספיק טובה. כלומר אני רואה טוב אך למרחוק אני רואה מטושטש. חזרתי למרפאה בה בצעתי את הניתוח והפרופסור אמר שיש לי חצי מספר. וטען שאחזוכ עוד כחצי שנה לביקורת.
השאלה שלי האם הראייה יכולה להשתפר? בחיים לא שמעתי על מספר שנעלם. אני מפחדת שבצעתי את הניתוח מוקדם מדי. אני בת 21 ולהבנתי המספרים עולים בגליאים הללו. האם לדעתך הראייה שלי יכולה להשתפר? האםשמעת על מקרים כאלו?
תודה מראש ליאן
 
ד''ר אליה לוינגר  
00:17 03.06.16
שלום רב,

היתי מחכה עוד קצת וממשיך מעקב לעיתים יש שינוי במספר.
שלום רב, אני שוקל בחודשים הקרובים לעבור ניתוח לייזר בעיניים.

1. קודם כל אשמח לשמוע את דעתך איזה מהשיטות הקיימות הכי טובה (כסף זה לא בעיה!!)

2. האם לאחר ניתוח לייזר מותר להיכנס לבריכה? כמה זמן צריך לחכות?
שלום רב,
נתחיל מהסוף יש מניעה מלהיכנס לבריכה כחודש לאחר הניתוח ללא תלות בשיטה. בהמשך אני ממליץ על בדיקת התאמה על מנת לבדוק האם אתה מתאים בכלל לניתוח.
האם נכון לומר, בשיטת אינטרלזיק (כמובן גם בשאר השיטות) תיקון לכל דיופטר הוא מינימום 14 מיקרון?
 
ד''ר אליה לוינגר  
22:52 24.05.16
שלום רב,

לערך ובקוטר אופטי של 6 מ"מ.
 
אולה
09:01 25.05.16
תודה על התגובה המהירה.
לא הבנתי את התשובה, אפשר בבקשה להסביר אותה.

תודה.
 
ד''ר אליה לוינגר  
23:11 26.05.16
שוב שלום,

הכוונה שיש חשיבות לקוטר הטיפול. ככל שקוטר הטיפול קטן יותר עומק הטפול קטן ולהפך. אני חושב שלא ניתן ללמד במסגרת הפורום את רפואת העיניים על רגל אחת. נסתפק בזה.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  130  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוח לייזר   לייזר עיניים   ניתוח עיניים   ניתוח לייזר בעיניים   ניתוח
RSS RSS פורום הסרת משקפיים בלייזר