בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הסרת משקפיים בלייזר

פורום הסרת משקפיים - כאן תוכלו להתייעץ בנושא הסרת משקפיים בלייזר. פורום הסרת משקפיים בלייזר יעסוק ב: ניתוח להסרת משקפיים, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר, לייזר עיניים, הסרת משקפיים בלייזר, קטרקט, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר בעיניים ועוד
מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר:
ד''ר אליה לוינגר
לפרטים נוספים
פרופ' אור קייזרמן
לפרטים נוספים
פרופ' אירית בכר
לפרטים נוספים
 
ירדן אטיאס
17:48 24.04.15
שלום רב לכם,

עברתי ניתוח בשיטת הלאסיק לפני שבוע וחצי ובביקורת השנייה נאמר לי שנשאר לי רבע מספר בעין שמאל וצלינדר, לפני הניתוח היה לי -2 בכול עין ו0.5 צילינדר.
איך זה יכול להיות שממספר 2 שהיה לי י קודם יש לי מספר כלשהו ??
זה אמור להשתנות או שזה המצב הנוכחי שיהיה לי תמיד?
 
ד''ר אליה לוינגר  
00:06 26.04.15
שלום רב,

אל חשש,המספרים שציינת עוד עשויים להשתנות מאחר וכשבוע וחצי מהניתוח זהו זמן קצר מידי.
 
ירדן אטיאס
11:57 26.04.15
תודה רבה, ואיך אני יכולה לעזור שכן אולי זה ירד?

הקפדה על טיפות? תזונה כלשהי? לא להתאפר יותר מהזמן שנאמר לי?
שלום רב!
בשתי עיניים יש לי מספר 3-, וצילינדר 3.5 ו3.75. אין לי קרניות דקות
רציתי לשאול איזה שיטה מתאימה לי יותר מבחינת הצילינדר- צ'ייס פרימיום, או ז-לאסיק עם וויבפרונט.
דבר נוסף, רציתי לשאול האם הלייזר באמת מתקן את הצילינדר, כלומר מונע ממנו להופיע שוב, או פשוט מאפס אותו ל-0, ואין שום מניעה שיחזור. תודה רבה!
אני מכירה ומטפלת בשיטת Z LASIK . לכן לא אוכל להעיד על השיטה השנייה שהזכרת. Z LASIK מטפלת בנתונים כפי שתארת בהצלחה מרובה.
כאשר הצילינדר גבוה קיים סיכוי לחזרה חלקית שלו אך הסטטיסטיקה שבידנו מראה כי במרבית המקרים היציבות נשמרת .
ניתוח טראנס PRK לאחר הניתוח קיבלתי דף עם הוראות לאחר הניתוח היה כתוב לי חודשים טיפות לסיכוך ושבוע אנטיביוטיקה וחודש סטרוידים עשתי מה מה שכתבו אבל בביקרות לאחר כחודש הרופא אמר שטעו והביאו לי הוראות של ניתוח לאסיק ככה שאני צריך להמשיך עם סטרוידים חודשים נוספים אם זה נכון ??
ןועוד שאלה אם אני יכול ללכת לים או לבריכה ??
 
מרדכי
13:45 19.04.15
תודה מראש/
עליך להמשיך עם סטרואידים עוד חודשיים כפי שנאמר לך.
ניתן ללכת לים ולבריכה.
 
ינון
20:42 12.04.15
היי

לפני שנה עשיתי בדיקה להסרת משקפיים בלייזר
הרופא שבדק אותי אמר שיש לי קרעים ברשתית והזמין אותי למומחה רשתית
הגעתי לאחר מספר ימים לאותו מומחה והוא אמר שאעבור ניתוח מקדים לאיחוי הרשתית ואז אני יכול לגשת לניתוח עד כאן הסיפור בקצרה.

אשמח לדעת מה אתם חושבים על הסוגיה, והאם היא נשמעת הגיונית שצריך להכין את העין כדי שתהיה "תקנית" כדי לעבור את הניתוח

תודה
 
ארטיום
18:58 30.03.15
שלום רב. עשיתי PRK לפני חודש וחצי.
בזמן החודש הראשון הראיה התייצבה לאט לאט, כשהגעתי לבדיקת אופטומטרסית לאחד חודש, עם עין ימין ראיתי את כל השורות אפילו את הקטנה ביותר. עין שמאלה עדיין לא הייתה 100%. ירדתי למינון של 2 טיפות sterodex ביום. תוך 3-4 ימים שמתי לב שבעין שמאל הראיה נהייתה ממש טובה (כאילו אף פעם לא היה לי שם מספר) ודווקא עין ימין הייתה הרגשה שהראיה טיפה הדרדרה לעומת מה שהיה בבדיקה אצל האופטומטריסת.. האם זה נשמע בסדר שבתקופה של התייצבות הראיה (3 חודשים) יכולים להיות שינויים כאלו?
 
ד''ר אליה לוינגר  
09:12 12.04.15
שלום רב,
שלום רב,
הדבר מאוד שכיח ואפשרי.ככל הנראה יש מרכיב גם של יובש שמשחק תפקיד חשוב. אני ממליץ להמתין עוד חודש. בהמשך אם אין שיפור לפנות לרופא המטפל.


בהצלחה,
ד"ר אליה לוינגר.
 
ארטיום
09:27 12.04.15
אכן שמתי לב שעין ימין מתייבשת לעיתים קרובות יותר מאשר עין שמאל. ברגע שאני שם טיפה של סיסטן, הראייה מתחדדת ל10-15 שניות ואז שוב מתחילה להתייבש..
בעוד חודש אני אבקר אצל פרופ׳ אירית לבדיקה שגרתית (3 חודשים אחרי הניתוח) ונראה במה מדובר. שוב תודה!
האם אני יכול לדעת את התוצאה הסופית או שזה לא מספיק זמן תוודה מראש
3 שנים בדיוק לאחר הסרת המשקפיים בניתוח במרפאות אסותא, ולהלן התובנות (קצת מבעסות, אני יודע):

- כנראה שלא מומלץ לעשות את הניתוח מעל גיל 50. אמנם מאפשרים עד גיל 55-אני הייתי בן 54 לערך - אבל, השנים הטובות מאחוריך והעיניים לא מגיבות טוב לתהליך

- היובש מכה בעיניים, מרגיז, מסיח את הדעת ודורש טיpול די קבוע באמצעות טיפות עיניים

- חלק מתופעת הלוואי של יובש קבוע היא-דלקת הלחמית, ואז נדרשים גם לטיפות רפואיות

- עשיתי מונוויז'ן - עין אחת רואה למרחוק ואחת לקריאה. חוסך משקפי קריאה אבל גורם ל"חוסר מיקוד" כאשר מזיזים את העיניים במהירות, מאובייקט לאובייקט

- תופעה קבועה של "ערפל" שכאילו רואים, כנראה נובע מכך שנוזל העין איננו צלול בגיל זה, והראייה החדה מציגה זאת ללא הרף. בעיקר, כאשר מסתכלים על משטחים לבנים

- הרגשה לא נוחה גם לעת ערביים, לפני השקיעה.

חשבתי שכדאי שמי ששוקל ניתוח הסרת משקפיים בלייזר, ידע זאת. לא תמיד מציגים את תופעות הלוואי הללו במכונים להסרת המשקפיים.
שלום לכולם
עברתי ניתוח אינטרלאסיק לפני חודשים וחצי.
כשאני מול מחשב אני פשוט רואה מטושטש.
בלילה הראיה שלי ממש חלשה.
מספרים שהיו 6.5 בהתאמה,כמו כן צילינדר של 1.5
בבדיקה שעשיתי אחרי חודש מתברר שנשאר לי מספר.
שאלתי היא,האם יש סיכוי שזה ישתנה עוד לטובה? אחרי כמה זמן אפשר לעשות ניתוח חוזר? אני אמור לשלם על ניתוח תיקון?
תודה וחג שמח
שלום רב,

אני ממליץ לחכות עוד כחודש. במידה והמצב לא ישתנה אפשר לפנות שוב לרופא המנתח ולהיוועץ איתו.
עברתי לפני יותר מ-10 שנים ניתוח להסרת משקפיים. היה לי מספר גדול מאד. הניתוח לא נחל הצלחה ודי מהר נאלצתי לחזור להשתמש במשקפיים, אך במספרים נמוכים בהרבה.
היום המספר שלי כבר יציב יותר מ-5 שנים והרופא המליץ על ניתוח תיקון באחת מהעיניים, מה שאמור לפתור גם את בעיית הראייה מקרוב איתה איאלץ להתמודד בקרוב ( אני בת 41 ). שאלתי היא מה ידוע על הסתגלות לראייה באיכות סבירה, לקרוב ולרחוק, בניתוח מסוג זה? אני נוהגת הרבה, קוראת הרבה ומשתמשת הרבה במחשב ומודאגת שאולי יפגום באיכות הראייה באחת מפעילויות אלה.
 
פרופ' אירית בכר  
14:30 05.04.15
מומלץ לבצע הדמיה של מספר ימים בעזרת עדשת מגע בעין המתוכננת לניתוח .
 
ד''ר אליה לוינגר  
01:32 09.04.15
שלום רב,

ההתלבטות שלך מובנת מאוד. אפשר לשקול ביצוע סימולציה של התיקון שמוצע לך. הדבר יוכל לתת לך הערכה במה מדובר והאם את יכולה להסתגל למצב החדש.
 
א
14:01 31.03.15
שלום ד"ר,
עד איזה גיל מומלץ (אם מומלץ בכלל) לבצע תיקון קוצר ראיה בלייזר ?
מה עמדתך לגבי ביצוע ניתוח בגיל 50 ? אם עוד מספר שנים אצטרך לעבור ניתוח קטרקט אז למעשה ניתוח הלייזר מיותר מכיוון שניתן לתקן את קוצר הראיה בהחלפת העדשה.
תודה
 
פרופ' אירית בכר  
14:28 05.04.15
גיל 50 אינו מהווה מגבלה לניתוח לתיקון ראיה.
יש להגיע לבדיקת התאמה באחת המרפאות. תהליך הופעת הקטרקט בהחלט נבדק. כמו כן יש להבין לעומק את ההשלכות על הראיה לקרוב. כאמור, לאחר בדיקת התאמה.
שלום רב, לפניי 3 שבועות עברתי ניתוח אינטראלאסיק, עדיין מרגיש שהראייה שלי לא חדה וברורה ובעיקר מול מחשב מרגיש הילה בסביבת העבודה.

האם תופעה זאת נורמאלית? לאחר כמה זמן אני אמור לראות יותר טוב?

אני ממשיך עם המקסידקס לשבוע הקרוב ואז אמור להפסיק לחלוטין למעט שטיפות.

תודה רבה

שרון
 
ד''ר אליה לוינגר  
21:12 26.01.15
שלום רב,

אני מעריך שבהמשך הראיה עוד תשתפר. ממליץ להמתין ולחכות.
 
שרון
09:21 27.01.15
תודה רבה, נקווה לטוב...
 
טל
15:56 01.04.15
שרון האם השתפר?כי אני באותו מצב
 
שרה
16:49 20.03.15
הבן שלי סובל מאלרגיה בעיניים. לקח תקופה טיפות סטרואידים. כיום לא מטופל, אך עדיין סובל מיובש ואודם בעיניים. האם יוכל לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?
 
פרופ' אירית בכר  
15:45 22.03.15
ראשית יש לטפל באלרגיה. רק לאחר בדיקת רופא ניתן לדעת אם אפשר לנתח.
האלרגיה מטופלת כל הזמן, אך רופא העינים טוען שאין תרופה שיכולה לרפא אותה לחלוטין. זה בא והולך. וכשבא- מטופל בסטרואידים.
שלום,
אני עברתי ניתוח לאסיק לפני כשבעה חודשים. מאז אני סובלת מכל מיני תופעות לוואי, במיוחד מראייה כפולה ומפיזור של מקורות אור (starbursting) (במיוחד בשעות הלילה). הראייה הכפולה מתבטה ככה שאני רואה מן צללים לדוגמה בכתוביות בטלויזיה. כמו כן, כל מיני כתוביות מאורות ברחוב נמרחים בשעות הלילה. קראתי באינטרנט שלתופעה הזאת קוראים ghosting. זה מאוד מאוד מפריע, במיוחד בנהיגה בלילה או בראיית סרט. הרופא המנתח אומר שהתופעה אמורה לעבור עם הזמן ושהטופוגרפיה שלי נראת בסדר, אך התופעות עדיין קיימים ואני פשוט מייואשת ומתוסכלת ומפחדת שהתופעות יישארו לצמיתות. איכות החיים שלי ירדה לאחר הניתוח ללא ספק...

אז רציתי לשאול:האם מומלץ ללכת לחוות דעת נוספת? מה ניתן לעשות במצב הזה? האם יש עדיין סיכוי שהכל יסתדר מעצמו? האם ניתוח נוסף או עדשות מגע קשות יכולות לעזור? תודה...
 
פרופ' אירית בכר  
15:43 22.03.15
אמנם בחלק רב מהמקרים התופעה נעלמת או הופכת לפחות מורגשת אך יתכן וניתן לעזור כבר בשלב זה. חוות דעת נוספת תמיד מומלצת. ניתן לבקש להיבדק באותה מרפאה ע"י רופא אחר
 
אליה
17:16 09.03.15
שלום ,

נותחתי בלאסיק לפני 4 שנים ונישאר לי צלינדר :
R -1.00 *171 L-1.00 *7

כאשר אני מביט ימינה ושמאלה קיצון ( מחזק את שרירי העניים ) הצלינדר נעלם ( הוא פוחת לכמה שעות )
וכאשר אני מרפה הוא חוזר .
האם זה יכול להביע על שרירים חלשים ?

ומה ניתן לעשות

פניתי כבר לרופא המנתח

בברכה ,

אליה
 
ד''ר אליה לוינגר  
13:53 11.03.15
שלום רב,

אין מדובר בחולשת שרירים כלל. אני ממליץ על המשך מעקב ויעוץ הרופא המטפל.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.


שלום עשיתי prk ליפני שלוש שבועות ובעין שמאל אני רואה יותר חד מה הסיבה לכך והאם זה ישתנה ובימין אני יראה יותר טוב תודה מראש
 
ד''ר אליה לוינגר  
13:52 11.03.15
שלום רב,

עדיין לא עבר מספיק זמן מהניתוח. יש צורך להמתין עד להתיצבות המספר סבלנות.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.
 
שי
21:55 25.02.15
שלום
עברתי לפני שבוע אינטרה לאסיק והרופא נתן לי אחרי שבוע להשתמש בג'ל סיסטיין פעמיים שלוש, אבל זה לא מספיק. האם אפשר לשים יותר והאם אפשר להשתשמש גם בדמעות מלאכותיות תוך כדי?
תודה.
 
ד''ר אליה לוינגר  
01:17 26.02.15
שלום רב,

אין מניעה מלהשתמש יותר בגל וגם בתחליפי הדמעות
שלום רב,

לפני 3 חודשים עברתי ניתוחים בשתי העייניים - ניתוח חיגור להפרדות רשתית.
היה לי -4 בכל עין עם צילינדר, היום המספר הוא -11 וצילינדר.

האם ניתן לעשות ניתוח לתיקון ראייה במצב שלי.

אם לא בארץ אז איפה באולם יכולים לעזור במקרה שלי.

תודה
שלום רב,

מאחר והמספר מאוד גבוה אופציה של לייזר יכולה להיות מוגבלת. תתכן אולי אפשרות להשתלת עדשה או החלפת העדשה התוך עינית. חשוב לציין שאלה ניתוחים פולשניים יותר מלייזר ויש צורך גם ביעוץ של מומחה הרשתית המטפל בך. בכל מקרה יש צורך בבדיקה ולא רק להתבסס על תאוריה.
שמי יצחק אני חייל בן 20. עברתי ניתוח לפני 6 ימים שיוף קרנית (תיקון)
וראייתי ממש השתפרה והשתמשתיבSTERODEX וZYMER. היום ביום השישי לניתוח הלכתי לבדיקה, הרופא המטפל הביא לי מרשם לטיפות FML לאחר ששמתי אותם ראייתי הדרדרה ממש כרגע אני רואה עכור ממש. מזל שיש לי את העין השניה, השאלה שלי היא אם להמשיך להשים את הטיפות או להפסיק? ממש מצטער שאני צריך לבוא אלייך ולא לדבר עם הרופא המוסמך שלי . תודה רבה בכל אופן אשמח אם באמת תגיבי לי על השאלה
 
ד''ר אליה לוינגר  
22:42 22.02.15
שלום רב,
מאחר ויש הדרדרות אני ממליץ לפנות לבדיקה של הרופא המנתח.
שלום

נמצאתי מתאים לניתוח PRK ואינטרלאסיק. אני לא יודע מה לבחור ואשמח להתייחסותך בקשר לקריטריונים הבאים איזה ניתוח עדיף לי, תודה.
1. היום עם משקפיים אני מרגיש שבלילה אני לא רואה כל כך טוב.
2. יש לי בעיית יובש בעיניים שהובחנה כבלאפריטיס בעבר. בעיקר בבוקר. שמעתי שPRK טוב יותר ליובש. האם נכון?
3. האם החיתוך בשיטת האינטראלסיק פוגע/מחליש את הקרנית?
יש לי מספר 7 בכל עין עם צילינדר של כ-1. הבנתי שבחיתוך כוח הקרנית במספרים כאלה יורד בכ-220 מיקרון ובעתיד זה יפגע בי אם תהיה לי בעיה בקרנית.
4. יש ניתוח שהוא יותר כואב? שמעתי שבחיתוך יש שטפי דם אחרי הניתוח?
5. אני מאמן חדר כושר ומשחק כדורסל. שמעתי שעדיף בגלל זה לעשות PRK? האם פגיעה בכדורסל באיזור העין יכולה לפתוח את החיתוך?
6. אם אני עושה את ניתוח החיתוך האם בעתיד ויחזור לי המספר, האם אני לא יכול לעשות תיקון נוסף?

אני ממש מתלבט איזה ניתוח לעשות, אשמח אם בהתאם לשאלות הנ"ל תוכל לעזור לי.

המון תודה
 
ד''ר אליה לוינגר  
21:52 21.02.15
ש0לום רב,

נראה לי שאת כל המידע אתה יודע. אני לא חושב שהמטופל צריך לבחור את הניתוח. יש עוד פרמטרים שיש צורך לדעת אותם על מנת להחליט על סוג הניתוח. אני ממליץ לפנות שוב לרופא המנתח לשיחה מעמיקה יותר.
 
דוד
22:54 14.02.15
שלום רב לפני שבע שנים עברתי ניתוח לייזר בשיטת לאסק. לפני שבוע עברתי תיקון לי מינוס אחד בכל עין . לציין כי עובי קרניות 450. כעת בחלוף שבוע אני מרגיש שבעין שמאל אני רואה עצמים קטנים ובעיקר בוהקים דוגמת מספרים או כתוביות בטלויזיה כפול. אני יודע שהחלמה היא איטית אך האם כפול בעין אחת זה לגיטימי ויעבור?
 
ד''ר אליה לוינגר  
22:45 16.02.15
שלום רב,

הדבר שכיח מאוד. ממליץ להמתין בהמשך התופעות שציינת יפחתו.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  124  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוח לייזר   לייזר עיניים   ניתוח עיניים   ניתוח לייזר בעיניים   ניתוח
RSS RSS פורום הסרת משקפיים בלייזר