בריאות, רפואה
מאמרים | פורומים | קהילות | רופאים  
  חיפוש במאמרים  
הריון ולידהדיאטה, תזונהתרופות, ויטמיניםעיניים, משקפייםניתוחים פלסטייםרפואה משלימהקוסמטיקה, איפורעיצוב שיערפסיכולוגיהאורטופדיה
 
מין, יחסים, זוגיותכושר גופנירפואת שינייםרפואת ילדיםלב, כלי דםעזרה ראשונהמחלות, טיפוליםגיל הזהבחוק משפט, ביטוחמתכוני בריאות
הוסף למועדפים 
פורומים רפואיים
 

פורום הסרת משקפיים בלייזר

פורום הסרת משקפיים - כאן תוכלו להתייעץ בנושא הסרת משקפיים בלייזר. פורום הסרת משקפיים בלייזר יעסוק ב: ניתוח להסרת משקפיים, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר, לייזר עיניים, הסרת משקפיים בלייזר, קטרקט, ניתוח עיניים, ניתוח לייזר בעיניים ועוד
מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר:
פרופ' אור קייזרמן
לפרטים נוספים
פרופ' אירית בכר
לפרטים נוספים
ד''ר אליה לוינגר
לפרטים נוספים
שלום רב,
עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר לפני 6 שבועות בשיטת z-lasik. כבר לאחר הניתוח, חוויתי הרגשה של מן לכלוך בעין שחוסם את שדה הראיה וגורם לטשטוש בראיה לעומת זאת בעין שמאל אני רואה 6:6. לאחר הניתוח, השתמשתי בטיפול תרופתי של טיפות סטרואידים (sterodex) ואנטיביוטיקה (ciloxan) למשך חודש ימים ודמעות מלאכותיות סיסטיין (לעיתים קרובות). לאחר כשבועים משלא ראיתי שינוי במצב בעין ימין, הבחנתי שישנה מן נקודה לבנה מרכז עין ימין שככל הנראה היא זו גרמה לי לטשטוש בראיה. חזרתי לרופא המנתח שזיהה שישנו מן פצע חיצוני במרכז העין וביצע שיוף של האזור והורכבה לי עדשה טיפולית וכמו כן, הונחתי להמשיך ולהשתמש בטיפות הסטרואידים והאנטיביוטיקה פעמיים ביום. כבר מיום למחרת, הרגשתי שיפור משמעותי בתפקוד בעין ימין ולאחר שבוע הגעתי לבדיקה לביקורת ולהסרת העדשה ונמצא כי ראייתי בעין ימין היא 6:6 בשתי העיניים. במשך כשבועיים מלאחר השיוף של אותו ״הפצע״ הייתי ממש מרוצה מהתוצאות ומראייתי בשתי העיניים ולא הבחנתי באותה ״הנקודה״ כלל והטיפול התרופתי הומשך. אתמול, כשבועיים וחצי לאחר טיפול השיוף, לפתע נראה שהבעיה חזרה ובמשך כל היום הרגשתי שוב תחושה של לכלוך בעין אשר פוגם באיכות הראיה ממש כמו בפעם הקודמת וכשאני מסתכל, הבחנתי שוב באותה הנקודה הלבנה במרכז העין בדיוק באותו גודל ובאותו מיקום. האם בעיה זו מוכרת לאחר ניתוח בשיטה זו? האם אחד מסוגי הטיפות שצויינו לעיל, יכול לגרום לזיהום שבא לידי ביטוי במראה של כתם/פצע חיצוני במרכז בעין? אני ממש ממש מודאג מכך שאותו ״הפצע״ הופיע מחדש בדיוק באותו המיקום ומכך שזה עלול להחמיר. אשמח לקבל תשובות בהקדם.
תודה, מור
יש להגיע לבדיקה קלינית במרפאה
 
יגל
14:53 18.04.14
הקישור הוא :

goo.gl/FJsfQT
שלום,

1) מה היקף הטיפול המקסימלי אשר ניתן לבצע כיום בניתוח לאסק?
אני שואל רק לגבי האופטיק זון ולא הטרנזישן.

2) מדוע לא ניתן לקבוע היקף טיפול בהתאם למטופל (ניתן לקבוע עד גבול מסוים אותו שאלתי בשאלה 1)? כלומר, מדוע עדיין מתבצעים ניתוחים שהיקף הטיפול אינו מתאים להיקף האישון המורחב בחושך של המטופל?


תודה רבה
 
ד''ר אליה לוינגר  
11:04 28.03.14
שלום רב,
1. הדבר תלוי לקוטר הקרנית אך אני בדרך כלל מבצע תיקון בקוטר לא פחות מ 6 מ"מ.
2. לעיתים קרובות אני משנה את קוטר הטיפול לפי קוטר האישון של המטופל אך העלת קוטר הטיפול גם מעלה את עומקו. חוץ מזה יש מחקרים המצביעים שבחלק מהמקרים אין השפעה משמעותית של קוטר הטיפול ועל תלונות של סינוורים או הילות לאחר הטיפול.
בברכה,
דר' אליה לוינגר

 
אור
11:32 28.03.14
אך אם כך מדוע טוענים שלאנשים בעלי אישונים רחבים יש סיכויי גבוה להילות וסנוורים? אם אין משמעות להגדלת קוטר הטיפול, מדוע טוענים שעל קוטר הטיפול להיות קוטר האישונים המורחבים בחושך?
כבר שאלתי פה בעבר וטענת כי אני בעל סיכוי גבוה להילות וסנוורים. זה לא בגלל שקוטר הטיפול יהיה בשבילי לא מספיק?
בנוסף, גיליתי כי בעדשות שהינן בעלות קוטר אופטי של בערך 7.5 מ"מ יש לי הילות בצורה מסוימת. כאשר האופטמטריסט נתן לי עדשה אחת ללא צילינדר, ראיתי קצת פחות טוב אך ללא הילות וסנוורים בכלל. אז אני יכול להסיק שהבעיה הינה יותר צילינדר מאשר קוטר טיפול?
אני מבין שאתה לא יכול לתת תשובה החלטית ללא בדיקה, אך נבדקתי כבר בכמה מקומות ואני אשמח אפילו רק לכיוון השערתי מבחינתך..
 
ד''ר אליה לוינגר  
23:39 30.03.14
שלום רב,

אני מבין את מצבך ולכן אני חושב שבחלק מהמקרים פשוט כדי לוותר על האפשרות של ביצוע ניתוח.
 
אור
23:46 30.03.14
אבל איך אני יכול לדעת אם לוותר?
כרגע אני במצב לא פשוט. עדשות לא מתאימות לי יותר מדי וניסיתי את כולן. הן לא מתאימות לאו דווקא בגלל בעיות הלילה אשר אפילו דיי התרגלתי אליהן. הבעיה איתן זה יותר אי נוחות ועין אחת שלא הצליחו להתאים לי עדשה.
המצב שנוצר הוא שכרגע אני הולך עם עדשות אבל יכול להמשיך בעתיד רק עם משקפיים או הולך לניתוח. אני לא יודע פשוט אם ללכת על זה ולעשות ניתוח. 3 רופאים המליצו לעשות. רופא אחד המליץ לא לעשות בגלל ההילות בעדשות (אבל הנה עדשה בלי צלינדר לא גרמה להילות וסנוורים). ברחבי האינטרנט מאמרים רבים טענו עד היום כי יש קשר בין אישונים רחבים לבעיות לילה אך מאמרים וכתבות בשנתיים האחרונות טוענות אחרת. טוענים כי כל עוד יש לפחות 6 מ"מ קוטר טיפול אז לא נמצא עד היום קשר ישיר בין אישונים רחבים לבעיות לילה.
מה דעתך?
 
ד''ר אליה לוינגר  
23:50 30.03.14
שלום שוב,

או שאתה עושה ניתוח ונשאר בסוף עם הילות לאחר מכן או נשאר עם משקפיים.
לדעתי תשקיע במשקפיים.
 
ד''ר אליה לוינגר  
09:54 17.04.14
אור שלום רב,
בחלק מהמקרים אני מתאים את קוטר הטיפול לקוטר האישון, אומנם יש מגבלות ועליך לדעת שככל שמגדילים את קוטר הטיפול משייפים יותר קרנית.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר
 
אור
11:07 17.04.14
הייתי אצל עוד פרופסור מוערך בארץ והוא הסביר לי כי אני לא אמור לסבול מהילות וסנוורים. לא הבטיח כמובן אך אמר שסביר להניח שלא אסבול. אמר שנעשה טיפול של קוטר של 7 מ"מ - אופטי כמובן, עם טרנזישן לכיוון ה-9.
התחיל להסביר לי רבות שמקוטר מסויים האור כבר לא נכנס בשולי הקרנית ובנוסף שמחקרים בשנים האחרונות הפריכו קשר ישיר בין גודל אישונים לקוטר שיוף. (כל עוד מתבצע לפחות קוטר מסוים - אני קראתי שמינימום 6 מ"מ נבדק במחקרים)
1. עברתי ניתוח prk בשתי העיניים לפני שבוע וקצת. לפני כמה ימים הורידו לי את העדשות מגע והריאייה נהייתה גרועה יותר ממה שהיה עם העדשות, גם מקרוב ומגם מרחוק.. זה נורמלי? זה ישתפר?

2. מאז שהורדתי את העדשות מגע יש לי מן תחושה מציקה, כאילו יש לי משהו בתוך העין. יש מקום לדאגה? אולי זה חתיכה קרועה שנשארה מהעדשות מגע?

3. עבודה רבה מול מחשב מדי יום מעל את הסיכוי שיגדל לי המספר בשנים הקרובות?
 
ד''ר אליה לוינגר  
09:57 17.04.14
שלום רב,
כל מה שתיארתה תופעות נורמליות לחלוטין, אין מה לדאוג.
עבודה ממושכת מול מחשב אלולה לגרום ליובש ולכן ממליץ להשתמש בתחליפי דמעות.
בברכה,
ד"ר אלי הלוינגר
 
עידו
10:45 03.04.14
שלום,
רציתי לשאול איפה יש את המכשור הכי מתקדם ומשוכלל באמריקן לייזר,קר,אסותא?
 
ד''ר אליה לוינגר  
09:46 07.04.14
שלום רב,
המיכשור מתקדם ככל הנראה במידה שווה ואתה צריך לשאול את עצמך יותר מי הרופא שעומד מאחורי המכשיר והחברה שתיתן לך בהמשך את השירות לאחר הניתוח.


בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.
התבקשתי לא להרכיב עדשות מגע (יש לי חודשיות) 24 שעות לפני בדיקת התאמה לייזר בעיניים. למעשה עברו 21 שעות, האם זה בסדר? אמרו לי שאני מתאים לניתוח, אבל האם אני צריך לעשות בדיקה חוזרת ולוודא שלא הרכבתי עדשות 24 שעות?

האם זה נכון שתהליך הנסיגה במספר הוא תהליך פיזיולוגי וגנטי שאינו ניתן לעצירה, והוא מתרחש עם ההתערבות הניתוחית או בלעדיה? זאת אומרת אם אני עובד הרבה מול מחשב, אין קשר ישיר שתהיה לי נסיגה במספר אחרי הניתוח? אלא זה עניין גנטי? יש לי 6 בשתי העיניים.
 
ד''ר אליה לוינגר  
23:41 30.03.14
שלום רב,

לדעתי להסיר עדשות פחות מיממה זה מעט מידי. לגבי הנסיגה במספר לא ניתן לחזות את התופעה מראש אלה לבצע בדיקה של שינוי המספר בשנה האחרונה ועל פי זה להעריך. בנוסף קשה להעריך האם יש שינוי במספר על פי הפעולות שאתה מבצע בחיי יום יום.
 
אליה
14:45 23.03.14
אני בת 24 עם מספר 6.5 בעין אחת ובשניה 5.75 וגם צילינדר 1.75- בשתיהם הייתי מעונינת להסיר את המשקפיים אך שמעתי שלאכדאי לםני שמסימים ללדת כי המספר עלול לעלות שוב בעקבות הלידה. האם זה נכון? ואם כן ואם לא מה מומלץ לי לעשות.
אודה לכם על תשובתכם...
 
ד''ר אליה לוינגר  
11:02 28.03.14
שלום רב,.
כעיקרון 3 דברים אפשריים.
1 המספר לא ישתנה לאחר ובמהלך ההריון
2 המספר ישתנה ולאחר ההריון ישוב להתחלה
3 המספר ישתנה.
לכן מאחר וקשה לחזות מה יקרה עליך לקחת בחשבון את כל האפשריות ולהחליט.
בברכה,
דר' אליה לוינגר
 
בן
14:52 17.03.14
שלום אני בן 21 ויש לי מספר של כ6 בכל עין עם צילינדר.
מזה שנים רבות יש לי את התופעה שרק לאחרונה שגיליתי שיש לה הגדרה מקצועית וקרואה floaters.
אצלי זה ברמה שניתן להבחין בהם אבל מעולם לא הפריעו לי ברמת הראייה, למעט זה שפשוט הם שם.
האם המצב תקין בהתחשב בזה שזה כבר הרבה זמן אצלי אך בגיל כל כך מוקדם יחסית והאם יש צורך לבדוק את העניין.
ולגבי ניתוח להסרת משקפיים האם קיימת מניעה כלשהי לבצע ניתוח לייזר בכלל וprk בפרט כאשר קיימת התופעה והאם הניתוח עלול לשנות את מצבה ולהחמירה.

תודה
 
פרופ' אירית בכר  
15:46 17.03.14
ראשית יש לשלול מחלות או בעיות בעיניך. הפלואטרס קיימים כאשר שמים לב אליהם. ניתן ללמוד להתעלם מהם כמו מרעש רקע . לאחר ניתוח ליזר אנשים נוטים להיות יותר מודעים בתקופה הראשונה לאיכות הראיה והבעיה מתעוררת. אם בדיקה קלינית שללה בעיות בריאותיות אזי אין לכך משמעות.
אני מתעלם מהם ועד היום חי איתם בשלום.
האם בדיקת התאמה מספיקה בשביל לוודאות שהעין בריאה ואין מדובר בתופעה שמעידה על בעיה אחרת או שיש לבצע בדיקה ספציפית לנושא?

תודה
שלום רב,
ביצעתי ניתוח בשיטת לאסיק ביום שני ה 10.3.14 ומיד לאחר הניתוח היה שיפור בראיה כמובן מאחר והמס' שלי היה -4.5 בעין אחת ובשניה -5.75 עם צילינדר של 0.75 אך עברו 6 ימים מאז הניתוח ואני עדיין רואה מטושטש.מרגיש שחלה עוד יותר ירידה בראיה ובחדות מאז היום החמישי(לא משמעותית אך עדיין מציקה).עם המשקפיים הייתי רואה יותר טוב וחד באופן וודאי.בשיחה עם הרופא והמזכירה שלו אמרו שאני אמור לראות מצוין בניתוח לאסיק כבר לאחר מס שעות.האומנם לא היו כאבים כלל ורק תחושה מציקה בשעות הראשונות שלאחר הניתוח אך לאחר מכן הרגשתי מצוין וואני מקפיד על כל 3 סוגי הטיפות כמו רובוט כל 4 שעות כמו שנאמר לי אך עדיין אין שיפור בראיה ויש לי כאילו הרגשה שנשאר מס' ושהוא לא ירד ל0.0
מה עושים.ייעוץ יתקבל בחום.תודה.
 
פרופ' אירית בכר  
14:33 16.03.14
כדי להסיר כל דאגה מומלץ להגיע לבדיקה אצל הרופא המנתח.
 
דקל
17:50 13.03.14
בבדיקות מראה כי אני רואה 6/6 אם כי יש פלוס חצי בכל העין .
מרגישה כי ראייתי אינה איכותית ובנוסף כי נהייה לי כאבי ראש בזמן קריאה או בהייה בטלוויזיה . בדקו לחץ עיני תקין . מה יכולה להיות הסיבה והאם כדאי לבצע תיקון בשביל הפלוס הקטן שיש ....
 
פרופ' אירית בכר  
11:18 14.03.14
הנטייה היא לא לבצע תיקון למספר כה נמוך. הסיכוי להחמרה במצב זה קיים ויש לקחת זאת בחשבון. קיים סיכוי כי גם מספר זה ישתנה בעתיד. מעקב לאורך השנה הקרובה יכול לעזור להחליט כיצד לנהוג.
שלום ד"ר
אני בן 28 ויש לי קוצר ראיה של 11.5-\10.5-
עשיתי בדיקה ראשונית אצל אופטומטריסט להתאמה לניתוח להסרת משקפיים
עובי הקרנית שיצא בבדיקה הינה קרוב ל530
אני מציין שיש לי גם 1.5-/1- צילינדר
בבדיקה נאמר לי שמרב הסיכויים שאנותח בשיטת prk משום שאז נשאר יותר עובי של קרנית אחרי הטיפול. ואצלי עקב המספר הגבוה יש צורך בליטוש חזק יותר.
עוד נאמר לי שמרב הסיכויים הם שאשאר עם קוצר ראיה קל גם אחרי הניתוח.
שאלתי היא האם השתלת עדשה תוך עינית תוכל להביא אותי לראיה 6/6?
האם הסיכונים הקיימים בניתוח לייזר זהים לסיכונים בעדשה תוך עינית (סינוור, ראיה כפולה, שארית של קוצר ראיה, יובש כרוני)?
האם בהשתלת עדשה אזדקק למשקפי קריאה אח"כ? (זה מחליף את העדשה הקיימת?)
והאם קיים סיכון של עיוורון בהשתלת עדשה לעומת ניתוח לייזר?
תודה
שלום רב,
אתה מעלה שאלות חשובות והתייחסות אליהן באה לידי ביטוי במעמד בדיקת ההתאמה.
קשה לי לבצע ייעוץ התאמה דרך הפורום כיוון שיש צורך במספר בדיקות נוספות ורק לאחר מכן יהיה ניתן ללבן את השאלות שהעלית.


בהצלחה,
ד"ר אליה לוינגר.
 
אהרון
21:45 11.03.14
1. איזו שיטה מתאימה לקרנית דקה כשלי, INTER LASIC או TRANS PRK? וכן לגבי עדשה קמורה במיוחד איזו מהשיטות הנ"ל עדיפה?
2. האם שיטת ASA שונה משיטת TRANS PRK? ובמידה וכן באיזו שיטה ההחלמה קצרה יותר?
3. בהתפתחות עכירות לאחר PRK האם הדבר עובר והוא בר ריפוי?
 
ד''ר אליה לוינגר  
08:45 12.03.14
שלום רב,
כל השיטות שציינת הן אותה גברת בשינוי אדרת (אותה שיטה בשם אחר).
במהלך הניתוח משייפים את שכבת האפיתל ובהמשך מסירים את מספר המשקפיים
בכל השיטות התוצאה הסופית היא אותה תוצאה סיכויי ההצלחה דומים, עוצמת הכאב ככל הנראה דומה והסיכויים והסיכונים של הניתוח דומים גם כן.

בהצלחה,
ד"ר אליה לוינגר.
אני בן 32, האם הסרת משקפיים בלייזר תשפיע בדרך כלשהי על הצורך למשקפי קריאה בהמשך?
 
ד''ר אליה לוינגר  
08:43 12.03.14
שלום רב,
הניתוח להסרת משקפיים בשלב זה מטרתו להסיר את המשקפיים מרחוק ובהמשך במידה ותזדקק למשקפיי קריאה בגיל מבוגר יותר הניתוח לא יכול למנוע או לשנות זאת.

בהצלחה,
ד"ר אליה לוינגר.
הלכתי למספר ייעוצים חלק אמרו לי שבגלל שאני בן 20 אני יכול לבצע רק שיטת prk , האם זה נכון?
 
ד''ר אליה לוינגר  
01:07 11.03.14
שלום רב,

יש צורך לדעת מהם הנתונים של הבדיקה ולקבוע אני חודש שההמלצה ל PRK היא פשוט משנה זהירות.
האם אחד הרופאים או המשתמשים יכול לתת לי בבקשה חוות דעת על דר יובל דומניץ. אני אמורה לעבור אצלו ניתות וזה מאוד חשוב לי
 
אלון
14:55 10.03.14
היי
בן 36 חולה קרוהן כ20 שנים ,מטופל באימוראן ,בודסון {סטרואיד} ,ציפרלקס- עובי קרנית 464,עין ימין 1.25 עין שמאל 1.75 עם צילינדר.
האם יש מניעה מלעבור ניתוח לייזר בעיניים?
תודה
 
פרופ' אירית בכר  
15:36 10.03.14
מחלת קרוהן מהווה התווית נגד לניתוח לייזר בעיניים.
עברתי ניתוח PRK ועדשה אחת נפלה לי 24 שעות לפני המועד שאמורים גם ככה להוציא אותה. זה מסוכן? יש הוראות מיוחדות? אני לא מרגיש שינוי או תחושה מוזרה
 
ד''ר אליה לוינגר  
22:01 08.03.14
שלום רב,
במידה ואין שינוי בתחושה או כאב ככל הנראה אין לכך השפעה. ככל הנראה מחר תפגש עם הרופא המנתח.
שלום,
עברתי ניתוח לאסיק אצל פרופ' קייזרמן (אגב, תודה רבה!!) ונאסר עלי להתאפר בעיניים במשך חודש.
פעולת הסרת האיפור כרוכה בשפשוף אינטנסיבי של העין וזה מדאיג אותי- לאם לאחר חודש כן מותר לשפשף?...
זה יכול לגרום לנזק? אם אפשר לקבל פירוט בנושא אשמח, כי זה מטריד אותי.. מה גורם לנזק ומה לא? שפשוף בלילה זה בעייתי? (מתוך שינה, בטעות.)

את הניתוח עברתי לפני שבוע.

תודה רבה!
שני
 
ד''ר אליה לוינגר  
09:18 06.03.14
שלום רב,

ניתן לאחר חודש להסיר איפור אני בטוח שאפשר גם לעשות זאת יותר בזהירות.
שלום,

הייתי ב-3 מכונים כאשר בשלושתם נאמר לי כי אני מתאים לניתוח והומלץ לי פעמיים על לאסיק ובאחד המכונים על לאסק. (אישית העדפתי לאסק)
הלכתי לחוות דעת שנייה במכון מסוים והומלץ לי לבסוף לא לעשות ניתוח.
הסיבה היא בגלל שבלילה האישונים מאוד רחבים (8.5 מ"מ בערך).
נאמר לי שמחקרים לא הוכיחו שיש קשר ישיר בין גודל האישון בלילה לבין סנוורים והילות לאחר ניתוח אך כאשר הסברתי שבעדשות רכות אני רואה הילות ומעיין כפילות, נאמר לי כי עובדה זו, לא כדאי לי לעשות את הניתוח.
הסברתי בנוסף כי בעדשות קשות אני כן רואה טוב עם הילות מינימליות, דומה לאיך שאני רואה במשקפיים.
אשמח לדעת מדוע עדשות רכות מדמות יותר טוב את המצב של לאחר הניתוח? אישית חשבתי שעדשות קשות מדמות יותר טוב מכיוון שמשחקות תפקיד של "קרנית חדשה", כפי שתהיה לאחר הניתוח. עדשה רכה לעומת זול מכילה המון מים ומקבלת את הצורה של הקרנית של העין (למרות שקרנית העין שלי לא סבלה מאי סדירות כלשהי).
מספרים: 2 בשתי העיניים ו0.75 צילינדר.
תודה רבה
 
רואה הילות
11:04 24.01.14
אני סובל מהילות כבר שמונה שנים אחרי הניתוח ואפילו עברתי תיקון לאחר שלא הוסבר לי בפעם הראשונה שאסבול מהילות, אך לא רק שהתיקון לא הצליח אלא החריף את הבעיה וכיום יש לי צלקת קטנה (haze( בעין שנותחה פעם שנייה ויש לי בה כפל ראיה של אורות והילות ענקיות. אמנם כבר עברו שמונה שנים אך עדיין לא התרגלתי למצב וכל יום שעובר מזכיר לי את הטעות שעשיתי. אז תעשי את שיקול דעתך אם כדאי או לא.
 
אור
18:03 31.01.14
אך הטכנולוגיה שונה היום מאוד לעומת מה שהיה לפני 8 שנים.
דבר שני, האם עשית לאסיק או לאסק?
"סובל" מאישונים מורחבים בלילה?
מה היה היקף הטיפול (ללא טרנסיזן זון).
 
רואה הילות
18:28 02.02.14
עשיתי ניתוח prk (לאסק) כולל וייבפרונט.
האישונים שלי מאוד רחבים כ-7 מ"מ בתנאי חושך, אני לא יודע מה היה היקף הטיפול .
גם לי אמרו אז שהטכנולוגיה מאוד מתקדמת וכו' ומכייוון שסמכתי על הרופא האמנתי, אך לצערי הרב אני משלם על כך עד היום.
 
אור
12:33 03.02.14
אז יש לי בעצם אפילו אישונים יותר רחבים משלך. עם עדשות רכות יש לי בעיה שרואה הילות. ברגע שמכוון פנס ליד העין והאישון קטן, ההפרעות נעלמות.
מבאס לדעת שהיום עם כל הטכנולוגיה ועם כל ההתקדמות במדע, אני לא יכול לראות כמו שצריך ביום ובלילה אלא אם אני לובש משקפיים. עדשות ולייזר לא פתרונות טובים בשבילי.
אם מישהו שמע על פיתרון אחר (גם בתוך תחום העדשות) אשמח לשמוע.
 
רן
08:08 26.02.14
אהלן חבר'ה,
אני מצטרף לאזהרות. לי יש אישונים רחבים גם באור יום יחסית, שלא נדבר על הלילה. עשיתי 2 בדיקות התאמה ב2 מכונים שונים, ולא הוזכרה מילה בנוגע לסינוורים והילות. חקרתי על זה לבד באינטרנט וגיליתי שאני בסיכון לסבול מהתופעות האלה בלילה, אך הרופא הרגיע אותי וטען שרוחב האישון נמדד במצב המקסימלי שלו ובהתאם נקבע הליטוש לעין. לפני 7 חודשים ביצעתי PRK עם WAVEFRONT (שעליו טענו שימנע כל בעיה בראיית לילה). בעיקרון אני די מרוצה אני מתפקד בלי משקפיים (מינוס 3 לפני הניתוח וצילינדר קל). בלילה, ואפילו בשעות הראשונות של הבוקר אני רואה לא משהו. סינוורים והילות.. לנהוג בלילה בכביש מהיר זה סיוט.. אני רואה יותר אורות מאשר רכבים וזה מסוכן מאוד. מה גם שאני אפילו לא רואה 6/6 ועין ימין שלי התחרבשה לגמרי אחרי הניתוח... לסיכום אני לא רוצה להבהיל, הלייזר בהחלט שיפר את איכות החיים שלי, אבל לכל בעלי האישון הרחב למיניהם, תחשבו פעמיים. קחו בחשבון שהלייזר ישפר לכם את הראיה בתנאי אור יום ושמש, אבל בתנאי תאורה ירודה, המצב לא יהיה נוח בכלל...
 
אור
15:30 02.03.14
תודה רבה על התשובה.
האם אתה זוכר מה היו גדלי האישונים בבדיקה?
מה הכוונה צלינדר קל?
ומה קרה לעין ימין אם מותר לשאול?
 
אור
15:32 02.03.14
איך אתה טוען בכל זאת שהניתוח שיפר את איכות חייך אם ברגע שאין אור יום אתה לא יכול לתפקד בצורה נורמלית? שלא לדבר על לנהוג.
 
רן
07:29 03.03.14
לצערי גודל אישון מדויק אני לא יכול להגיד לך, אבל מספיק גדולים כדי לדעת שהייתי חייב לבדוק לעומק את הנושא. אני מעריך באזור ה8 מ"מ

צילינדר קל - היה לי צילינדרים של רבע וחצי.

לגבי עין ימין, לפני הניתוח היא היא היתה העין החזקה, אחרי הניתוח היא לא מתקרבת לעין שמאל. הרבה זמן לא הייתי בביקורת במכון ככה שאני לא יכול להגיד לך מה מצבה המדויק מבחינת מספר וכאלה, אבל אני מרגיש שנשאר שם צילינדר (למרות שלפני הניתוח היה צילינדר מזערי ביותר של רבע, ואני לא מצליח להבין איך הוא לא ירד בניתוח). אני אנסח לך את זה ככה, אני רואה הרבה יותר טוב בעין ימין מאשר לפני הניתוח, אבל ההרגשה היא כאילו רואה דרך עדשה שלא מתאימה לי, ובמידה והייתי צריך להסתדר רק עם עין ימין, לא הייתי יכול.

בשורה התחתונה? עין ימין אצלי לא להיט, יש בלילה הילות וסינוורים (לא ברמה מוגזמת), אבל עדיין אני מסתכל על הצד החיובי. בעבר לא יכולתי לעשות שום דבר ללא משקפיים, היום אני כבר לא זקוק להם. התוצאה של הניתוח אמנם לא מושלמת.. אבל השיפור הוא גדול.

מקווה שעניתי לך על כל השאלות, במידה ותרצה לשאול עוד משהו תשאיר לי את המייל שלך אני אחזור אליך.
 
אור
11:18 03.03.14
שמי אור דרך אגב. השם אלי נכנס באמצע כי כתבתי ממחשב שלא שלי וזה זכר את השם של בעל המחשב.
orlindner@gmail.com
אשמח אם תחזור אלי.
 
ד''ר אליה לוינגר  
08:36 10.02.14
שלום רב,
הנקודה החשובה ביותר היא גודל האישונים שלך שאינו גדול מהממוצע באוכלוסייה. ולכן ישנו סיכויי גדול שלאחר הניתוח תסבול מסנוורים והילות..
במידה ואתה לוקח אפשרות זו ובכל מקרה הולך להסיר את המשקפיים עלייך לשקול שוב את אפשרות הניתוח אם לא, תישאר עם משקפיים.

בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.
 
אברהם
19:29 28.02.14
אני בן 54 ברצוני לברר לגבי השתלת עדשה תוך עיני במספר פלוס 5.75. 5.5 האם כדאי עדשה מולטיפוקאלית או עדשה רגילה ומשקפיים לקריאה
האם מרגישים את העדשה בעין ביום יום ?
האם יש תופעות שלהרגשת גוף זר בעין ?
אשמח לחוות דעת
 
ד''ר אליה לוינגר  
23:09 28.02.14
שלום רב,
נתחיל מהסוף, לא חשים את העדשה המושתלת בעין והיא עשויה מחומר מיוחד שלא גורם לתגובה או דחיה של העין. לגבי עדשה מולטיפוקאלית יש צורך במספר בדיקות וחישוב של כוח העדשה ולאחר מכן ניתן לשקול אופציה זו.
 
אברהם
14:01 01.03.14
תודה לך דוקטור לוינגר על תגובתך שלא חשים את העדשה המושתלת בעין ובכל זאת אחדד את שאלתי לי קשה מאוד להתאים עדשות מגע ביום יום מבחינת נוחות גוף זר בעין הילה וסינוורים בלילה ובכל זאת איך יכניסו לי עדשה תוך עיני ובפעם הראשונה זה יתאים מבחינת נוחות בעין ואי הרגשת גוף זר סינוורים והילה בלילה
אודה לך תגובתך האינפורמציה שתקדם את המשך דרכי
בברכה אבי אשכנזי
 
ד''ר אליה לוינגר  
18:49 01.03.14
שלום רב,
החדרת העדשה נעשית תחת הרדמה ובניתוח ולא כמו בהרכבת עדשת מגע העדשה נשארת בתוך העין ולא מחליפים אותה. בנוסף עדיין יש סיכוי לתופעת לוואי של סינוורים והילות גם בעדשות מולטיפוקליות בלילה. התאמת העדשה נעשית על ידי חישוב מיוחד שקובע את מספר העדשה שתושתל.
+ הוספת הודעה
   1  2  3  4  5  6  7  8  9  ...  119  
 חיפוש בפורום זה
תגיות
ניתוח לייזר   לייזר עיניים   ניתוח עיניים   ניתוח לייזר בעיניים   ניתוח
RSS RSS פורום הסרת משקפיים בלייזר