פורום סרטן ורפואה משלימה - יש לך שאלה?

כשחולים בסרטן, צריך להתמודד גם עם הסרטן וגם עם הטיפולים הקשים ותופעות הלוואי שלהם. בפורום סרטן ורפואה משלימה תלמדו איך רפואה אלטרנטיבית יכולה לעזור להתמודד עם מחלת הסרטן, סרטן ראות, סרטן השד, מלנומה, סרטן העור,לוקמיה, כימותרפיה, הקרנות ועוד

מנהלי הפורום

פרופ משה פרנקל
פרופסור גיל בר-סלע
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • אבקת גלעיני מישמש לפילינג
    קטי
    19/10/2017

    האם באבקה של גלעיני מישמש מותר להשתמש לצורך פילינג לפנים

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גלעיני משמש

    ד''ר משה פרנקל
    26/10/2017

    לא ממליץ על שימוש בגלעיני משמש, לא מודע לשימושים קוסמטיים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול במטוטן ותופעות לוואי
    אילנה
    15/10/2017

    שלום לכם
    גילו אצלי לפני כשלושה וחצי חודשים קרצינומה אדרנוקורטיקלית (נדיר מאוד) גוש של 16 ס"מ שלא התפשט הוצא בניתוח בשלמות שוליים נקיים ושלמים כעת מטופלת במטוטאן הגעתי ל3 גרם כעת למניעה טיפול שאמור לקחת כמה שנים. תופעות לוואי עייפות ובעיקר שלשולים נאמר לי לנסות סטופיט אבל רציתי לדעת האם הרפואה המשלימה יכולה להציע לי סוגי טיפולים בעיקר לשלשול ובאופן כללי. תודה אילנה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיטוטן- תופעות לוואי

    ד''ר גיל בר-סלע
    15/10/2017

    אילנה שלום
    הטיפול בסטופאיט אינו כרוך בתופעות לוואי, כך שבאופן עקרוני אין לחשוש מלקחת אותו.
    לגבי רפואה משלימה- בהחלט כדאי להתאים תזונה שיכולה להפחית את כמות ונפח היציאות. ניתן לתת טיפול מתחום רפואת הצמחים והומאופטיה שיעזור לטיפול ביצוב מערכת העיכול.
    לגבי עיפות, פעילות גופנית סדירה מאד עוזרת בהפחתת העיפות, כנ"ל אכילה מסודרת בזמנים מוגדרים. ניתן להעזר גם בדיקור או בטכניקות טיפול אחרות שיכולות להקל על העיפות. באופן כללי כדאי להעריך גורמים נפשיים (חרדה, דכאון) שמשפיעים ולטפל אם צריך.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    אילנה
    15/10/2017

    -תודה לך ד"ר בר -סלע אנסה לפנות לרפואה המשלימה במכבי לשם ייעוץ.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התמודדות עם שלשולים

    ד''ר משה פרנקל
    16/10/2017

    קודם כל שינויים בתזונה....אנחנו הרבה ממליצים על דיאטת BRAT שעיקרה B בננות, R אורז, A תפוחים (לא מיץ), T טוסט, תה קמומיל, מנטה, קינמון, מרק עוף, גזר מבושל...להימנע ממוצרי חלב, סוכרים וירקות טריים בשלבים החריפים של השלשולים....
    יש מספר מחקרים שמציינים שפרוביוטיקה יכולה להיות לעזר בשלשולים מכימותרפיה,
    דיקור ורפלקסולוגיה יכולים להיות גם לעזר, ספציפית בשלשולים וגם בשיפור הרגשה כללית.
    תרופות הומאופתיות כמו VERAT , ALOE ואחרים בייעוץ של איש מקצוע יכולים להיות גם לעזר.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    אילנה
    17/10/2017

    תודה ד"ר פרנקל אילנה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    אילנה
    17/10/2017

    תודה ד"ר פרנקל אילנה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה

    אילנה
    17/10/2017

    תודה ד"ר פרנקל אילנה

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן הרכתום- שוני בגודל בשתי בדיקות שונות
    אפי
    18/08/2017

    שאלה: בבדיקת קולוסקופיה התגלה אצל אמי גידול בגודל של כ-7.5 סנטימטר מסוג קרצינומה ברכתום.כעבור שבועיים בפט סיטי נצפה הגידול באורך 3.5 סנטימטר. הייתכן?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול בסרטן צוואר רחם
    נועה
    09/07/2017

    שלום רב.
    אמי נמצאת בטיפול רדיו פלוס כימו לסרטן צוואר הרחם דרגה 3b עם הידרונפרוזיס. מעוניינת לדעת קשר לטיפול ביולוגי שלא הוצע לה בשלב זה. כמו כן על יעילות טיפולים אלטרנטיביים כמו שמן ריק סימפסון או אנטינאופלסטון לממאירות מסוג זה.
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן צוואר הרחם- שאלות

    ד''ר גיל בר-סלע
    10/07/2017

    הטיפול שיכול להביא לריפוי של מחלתה של אימך הוא השילוב של קרינה וכימותרפיה. למרות תופעות הלוואי הקשות בתקופת הטיפול, כמעט כולן יחלפו מספר חודשים לאחר מכן וסיכויי הריפוי גבוהים. לגבי הטיפול הביולוגי- אני מניח שכוונתל לתרופה אווסטין, היא ניתנת בשילוב עם הכימותרפיה במידה שיש כבר גרורות של הסרטן במקומות אחרים בגוף, אבל לא במצב שבו נמצאת אימך שהוא טוב יותר.
    לגבי רפואה משלימה, שמון קנביס יכול להקל על הכאב שיש בעקבות הטיפול והמחלה ובהחלט כדאי להעזר. האם מינונים גבוהים של הקנבינואידים בעלי הריכוז הגבוה בשמן CBD -THC יכולים להביא לריפוי סרטן בבני אדם- אין עדיין מידע. צריך לזכור שלשמן בריכוזים גבוהים יש גם תופעות לוואי משמעותיות.
    לגבי אנטי-נאופלסון, למרות השם, אין מידע שמצדיק שימוש בתכשיר זה ותרומתו אינה ברורה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מידע על High grade glioma
    Alona
    19/06/2017

    בת 80, ממצאי Ct-
    בלי ועם ח.נ.
    ללא עדות לדימום תוך גולגלתי חריף.תהליך אינטרא אקסיאלי פרונטלי
    פאראפלציני מימין, מתאדר בהיקפו. מימדיו 5 על 2.4 ס״מ, מוקף בצקת.
    אפקט מסה קל על חדר מיון. מבנה הצרבלום תקין. עיבוי ריריות במערות הפנים.
    מבנה הארובות תקין.מעבר צווארי גולגלתי תקין. מבנה גרמי סדיר.
    סיכום; תהליך אינטרא אקסיאלי פארפלציני. מימין.- מתאים במקום הראשון לתהליך שאתי ראשוני מסוג high grade glioma.
    ברקע-תת פעילות של בלוטת התריס,יל״ד,דיסלפדמיה. ב2014 עברה דופלר רגליים שהדגים הפרעה בסיגמנט האורטו פי מוראלי
    מעוניינת בטיפול ביולוגי נסיוני .
    תודה רבה על כל מידע.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחקר

    ד''ר גיל בר-סלע
    19/06/2017

    לפונה שלום
    על מנת שנוכל לבדוק התאמה למחקר, בבקשה להעביר את הפרטים למייל
    l_rapaport@rambam.health.gov.il
    ניצור קשר לגבי מחקר אפשרי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אפשרות כניסה לקבוצת מחקר
    שי גוטמן
    19/06/2017

    אבא שלי בן 79 עם סרטן לבלב שחזר פעם שניה
    אחרי פד סיטי
    מטופל ע"י ד"ר ולריה סמיניסטי ברמב"ם
    לא התקבל לקבוצת מחקר , אנו ממש נואשים לקבלתו לקבוצת מחקר וטיפול באמצעים חדשים.
    אשמח אם תוכל ליצור איתנו קשר
    המון תודה שי

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מחקר

    ד''ר גיל בר-סלע
    19/06/2017

    שי, כתבתי לך לפני 2 דקות למייל הישיר ששלחת אליי

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול משלים בסרטן אשכים
    דן
    12/05/2017

    חולה בסמינומה גרורתית. צפוי לעבור טיפול כימי. האם יש המלצות לרפואה משלימה להתמודדות עם המחלה או הטיפולים?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי לכימותרפיה

    ד''ר גיל בר-סלע
    14/05/2017

    דן שלום
    הטיפול בכימותרפיה בסרטן האשכים הוא לתקופה קצרה, אך בהחלט אינטנסיבי. כפי שהסבירו לך סיכויי הריפוי מאד טובים.
    יש מקום לשילוב רפואה משלימה על מנת להפחית את תופעות הלוואי לטיפול ולשפר את מצבך הכללי. אני בדרך כלל ממליץ על שילוב בטיפול בצמח הדבקון הלבן MISTLETOE , אשר נמצא יעיל למטרה זו במספר מחקרים. כמו כן תמיכה מבחינת טיפולים משלימים דוגמת דיקור סיני , דמיון מודרך וכדומה- בהחלט יכולה להשתלב ולתרום.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • propecia kindly advise opinion
    יניב עזר
    29/04/2017

    שלום בן 46 בריא , אוכל מאוזן ומקים אורח חיים תקין להערכתי.לא נוטל שום תרופות. נטלתי9 שנים פרופצייה בשל התקרחות גנטית הפסקתי ,( נטלתי דקל ננסי) חזר ההתקרחות. לפני חודש הרופא נתן שוב לא השתמשתי עדיין
    בעלון מצויין הגברת % סרטן הערמונית, אשמח להרחבה על קבוצות של משתמשים לשנים רבות, אבי חלה בקרסינומה , הוחדרו גרגרים רדיואקטיבים בגיל 68 ונותח בהצלחה.
    עלון החדש כן רשום שיש נטייה לדיכאון אשמח להרחבה
    מה עוד ידוע על התרופה מבחינת סיכונים גבוהים, היום אניחושב פעמיים אם לנטול תרופה לצורך קוסמטי, אבל זאת התרופה שעוזרת לי לשיער תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • propecia

    ד''ר גיל בר-סלע
    01/05/2017

    השימוש בתרופה פרופציה הוא לשתי התוויות: להתקרחות מוקדמת כתוצאה מעודף בהורמונים גבריים ולהגדלה שפירה של הערמונית.
    התרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי לטווח הקצר והארוך. הסיכון לפגיעה בחשק המיני ובזיקפה עולה. התוצאות לגבי העלאת הסיכון לסרטן הערמונית אינן אחידות ויתכן שקשורות לשינויים גנטיים ספציפיים בחלק מהמשתמשים. בכל מקרה יש עדויות שכאשר מופיע סרטן ערמונית הוא בעל צורה "אלימה יותר". המידע לגבי השפעות נפשיות גם אינו אחיד, אך מספר מחקרים קטנים הראו שכיחות גבוהה יותר של דיכאון. במחקרים הגדולים לא נצפה הבדל. כמו כן ייתכן שהסיכון לאירועי לב עולה במידה מסוימת.
    ישנן קפסולות שמגיעות מסין שנקראות YSC (Yangxue Shengfa capsule(הצמח שנחקר במעבדה מראה כיוון השפעה דומה לזה של התרופה ומשמש בסין כתרופה עממית להתוויה זו. אין מחקרים קליניים מסודרים

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוחלת חיים והאם נטיפול עוזר
    ורד ממן
    12/04/2017

    שלום
    אני בת 42 בעבר סבלתי מכאבי ראש קשים וסוג של פירכוסים..קלים פעם בכמה שנים..בחודשים האחרונים התחילו לי באבי ראש חזקים אחרי mri ו2 וביופסיות ראש התגלה הממצא הזה anaplastic astrocytoma דרגה 3
    בשבוע הבא מתחילה הקרנות וכדורי כימותרפיה טמודל האם זה עוזר האם יש טיפול בחו"ול שיכול להתאים מה תוחלת החיים והאם לדעתכם יוצאים מזה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אסטרוציטומה

    ד''ר גיל בר-סלע
    13/04/2017

    ורד שלום
    אני מניח שלא ניתן לנתח את הגידול ולכן הוחלט על טיפול בכימותרפיה וקרינה בלבד. אני מניח שהיה לך ממצא גם קודם לכן , אשר השתנה, לפי התיאור שמסרת. מטרת הטיפול האונקולוגי היא להקטין את המחלה ולהשאיר אותה במצב לא פעיל (הגידול בדרך כלל אינו נעלם לגמרי). התקווה היא שמצב זה ימשך זמן רב . ניתן לשלב רפואה משלימה כחלק מהטיפול האונקולוגי. מתוך מטרה להקל על תופעות הלוואי של הטיפול ואולי להשפיע במשהו על מהלך המחלה.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אסטרוציטומה

    ד''ר משה פרנקל
    13/04/2017

    מבחינה של רפואה משלימה ניתן לשפר את איכות החיים ע"י שילוב דיקור וטיפולי מגע כמו רפלקסולגיה כאשר המטרה העיקרית להוריד מתח ולהקל על תופעות של חולשה והעדר אנרגיה. מעבר לכך יש המשתמשים בגינסנג לשיפור עייפות וחולשה. יש הטוענים ששימוש בכורכום ותה ירוק משפר את יעילות הטמודל. (מתבסס על מחקרים מעבדתיים קטנים ). בהודו יש המשתמשים בפרוטוקול בנרגי הכולל שימוש בתרופות הומאופתיות של רוטה וסידן זרחתי. ייתכן ופניה ליחידה לרפואה משלימה המסונפת למחלקה אונקולוגית יכולה להיות לעזר בבחירת הטיפול המתאים.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קרינת פט סיטי כל חודשיים
    מאיר
    31/03/2017

    שלום רב
    אמא שלי חולת סרטן שד טריפל נגטיב, בפעם השלישית, עברה 2 קוי טיפול בכימותרפיה (קרבופלטין+גמזר, אריבולין) ללא הצלחה כלל, עכשיו עקב בדיקה גנטית של הגידול (FoundationOne) יצא שיש לה מוטוציה המתאימה לטיפולים הנוגדים her2 , ולכן הציעו לה להכנס למחקר על תרופת נרטניב (קוד המחקר הוא NCT01953926), הענין הכואב הוא שלצורך המחקר דורשים ממנה לעבור כל חודשיים בדיקת פט סיטי, קרינה עצומה מאד, האם עדיין הרווח גדול או קטן כיון שעלולה מרוב קרינה למצוא את עצמה עם סרטן חדש לחלוטין ? אם הרווח עדיין גדול מה עליה לעשות בכדי למזער נזק מהקרינה ? תודה רבה מראש

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • PET-CT

    ד''ר גיל בר-סלע
    31/03/2017

    הנזק המצטבר מקרינה מתייחס בעיקר לילדים ולאנשים צעירים הנחשפים לבדיקות הדמיה רבות לאורך חייהם, כך ששנים ארוכות אחר כך עולה הסיכון להתפתחות סרטן באחוז מאד קטן.
    אין מה להשוות סיכון זה לבדיקות הדמיה שצריך לבצע במסגרת מחקר כאשר כבר יש מחלת סרטן מפושטת בגוף ועדיין לא נמצא טיפול שעוזר. על מנת להמחיש כימותרפיה מעלה את הסיכון להופעת סרטן נוסף למי שהבריא 5-7 שנים לאחר הטיפול באחוז גבוה יותר מהסיכון בחשיפה לבדיקות הדמיה.
    לדעתי אין כלל מה להשוות ומאד מומלץ להיכנס למחקר.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה רבה מאד

    מאיר
    31/03/2017

    תודה רבה מאד

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול לא כימותרפיים בסרטן לבלב
    אתי לוי
    04/02/2017

    אני מתעניינת בקשר לאימא שלי שחולה בסרטן הלבלב האם יש טיפול חדשני שהוכיח את עצמו מלבד כימותרפיה והאם דר ברזי סקי מטפל בסוג זה של סרטן המון תודה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סרטן לבלב

    ד''ר גיל בר-סלע
    03/03/2017

    אתי שלום. אני רק כעת רואה את פנייתך שהיא די ישנה ואיני יודע אם עדיין רלוונטי.
    איני מכיר את דר. ברזיסקי- כך שאיני יכול להתייחס לחלק זה.
    למייטב ידיעתי אין טיפולים חדשניים לסרטן הלבלב. לחלק קטן מהאנשים החולים יש נשאות גנטית ל-BRCA , הגן של סרטן שד-שחלה ואז נפתחות אפשרויות טיפול חדשות. כמו כן לעיתים ניתן למצוא תרופה על בסיס התאמה אישית של תרופה לגידול- בדיקת NGS .
    לגבי רפואה משלימה, שילוב תכשירים של צמח ה-MISTLETOE עם הכימותרפיה נתן תוצאות טובות יותר מכימותרפיה לבד וגם הראה שיפור באיכות חיי המטופלים תחת הטיפול הכימותרפי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש קשה נייד מעל עצם הבריח
    מודאג בן 29
    02/03/2017

    שלום דר
    אני לא יודע אם זה הפורום הנכון אני לא חולה סרטן אבל חושש שאני כן .
    לפני 3 שנים היה לי קליקים בגרון נשלחתי לאולטראסאונד וסיטי צוואר ללא ממצא , חי עם הקליקים עדיין ולא טופל .
    שיעול טורדני לפני 4 חודשים סיטי חזה הבדיקה תקינה השיעול עבר לי ללא טיפול.
    לפני שנה גיליתי גוש מעל עצם הבריח קשה נייד
    נשלחתי לאולטראסאונד נמצא ( גוש שומני בגודל 0.7*0.2 סמ ללא הסתדיות וללא זרימת דם ) חשוב לציין רופא עשה לי את הבדיקה שאלה :
    איך נקבע שזה שומני ולא ממאיר ?
    האם יש מקום לבירור נוסף ? אם כן איזה רופא מומחה ?
    יש מקום לניקור הגוש על מנת לשלול גוש ממאיר ?
    תודה רבה דר/פרופ

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גוש שומני

    ד''ר גיל בר-סלע
    03/03/2017

    להרבה אנשים יש גושים שומניים בגוף הנקראים ליפומות. אלו הם צבר של תאי שומן שיוצר מראה גושי. יכולות להיות קטנות או גדולות ואינן מסוכנות. ה-US היא בדיקה טובה לזיהוי ליפומות כיוון שמבדילה טוב בין שומן לרקמה מוצקה. במידה שהמראה היה של ליפומה והממצא אינו משתנה- אתה יכול להיות שקט ואין צורך לדקור את הממצא לאבחון תאי.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה ושנה טובה
    תה תה
    01/10/2016

    לפרופסור גיל בר-סלע

    תודה ענקית על שהיית לי לעוגן כתשע שנים (לא ניקבע לי תור נוסף). ניראה לי כי המילה תודה מבטאת את כל מיכלול המחשבות שלי .


    שנה טובה ,מתוקה ובריאה


    תה תה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה ושנה טובה - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    01/10/2016

    תה תה שלום
    תודה על ההערכה ושנה טובה לכם

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם להמשיך לקחת טמוקסיפן אחרי 5 שנים שכבר לקחתי?
    דלית
    27/09/2016

    שלום רב
    שמי דלית אני בת 55.
    בגיל 50 התגלה אצלי בשד גוש סרטני בגודל 1 סמ.
    הגוש הוצא בניתוח הבלוטות נבדקו והיו נקיות.
    קבלתי 16 טיפולי הקרנות וטמוקסיפן!
    בקרוב אסיים את 5 השנים של הטמוקסיפן
    וההמלצה של האונקולוגית שלי היא להמשיך לקחת
    את הכדור עוד שנתיים. באץתחודות גוף שלי אני לא
    רוצה להמשיך לקחת את הטמוקסיפן גם בגלל
    תופעות הלוואי שהוא עושה לי בגוף.
    א

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם להמשיך לקחת טמוקסיפן אחרי 5 שנים שכבר לקחתי? - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    01/10/2016

    דלית שלום
    ישנה תרומה קטנה להמשך טיפול בטמוקסיפן לאורך שנים מעבר ל-5. מצד שני ההשפעה היא בלתו בסיכון לחזרה. כיוון שהסיכון לחזרה הוא נמוך אצלך, גם התרומה תהיה מאד שולית.

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טמוקסיפן ורלקסין
    הילה
    08/08/2016

    שלום רב,
    האם יש בעיה בנטילת טמוקסיפן יחד עם רלקסין 500?
    תודה רבה

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טמוקסיפן ורלקסין - תגובה

    ד''ר גיל בר-סלע
    09/08/2016

    הילה שלום
    רלקסין הוא תכשיר של מיצוי צמח הולארינה. כמובן שאין מחקר ישיר שבדק את שאלתך, אך למיטב הבנתי אין חשש מנטילת התכשיר ביחד עם טמוקסיפן. מיצוי הצמח אינו עובר אותו מסלול בכבד שבעבר העלה חשד לפגיעה ביעלות הטמוקסיפן בשילוב עם מספר תרופות נוגדות חרדה ודכאון (חשש שבסוף התבדה מבחינה קלינית ונמצא מעבדתי בלבד).

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
