מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמינים מדאיגים?דני23/05/2008
שלום
ראשית אציין שאני בן 19 ,
סבלתי בעבר מהצרות בשופכה, ודלקת כרונית בשתן, אולם כיום המצב יותר טוב.
במהלך פסח האחרון התחלתי להרגיש דקירות באזור הקרסול, מעין תחושה של כאב שמקרין לאזור הרגל התחתונה, כעבור שבוע זה חלף.
לאחר שבועיים הרגשתי את אותם כאבים רק הרבה יותר חזקים, והם חלפו אחרי יומיים, אולם מאז ברגל הייתה לי הרגשה של חולשה, רגל חלשה, כאילו אני צריך יותר לסחוב אותה, היא לא נרדמה לי לגמריי אף פעם אבל תמיד היה תחושה של שרירים חלשים
תחושה זו נעלמה לי לאחר שבוע וחצי
אחרי שבוע, כל אזור השפתיים החל להיות חלש ואני מרגיש חוסר תחושה באזור השפתיים, על גבי השפתיים, וקשה לי לבטא הברות מסוימות כמו ר'
האם אלו תסמינים מדאיגים? או שיש דברים שבאים וחולפים?
האם החוסר תחושה בשפתיים אמור להעלם ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים
ד''ר איתן אוריאל25/05/2008חולשת צד חדשה המלווה בנימול סביב הפה או קושי בדיבור מחייבת פניה מיידית לעזרה רפואית. מבלי לבדוק אותך אינני יכול להוסיף פרטים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה משונה ומפחידהאברהם23/05/2008
שלום
היום בעבודה הרגשתי פתאום תחושה בראש כאילו מישהו נותן לי חבטה חזקה בראש וכאילו מישהו מטלטל לי את הראש בחוזקה (קצת קשה לי לתאר את ההרגשה)
זו לא בדיוק תחושה כמו של ראש מסתובב אלא כמו ורטיגו אולי, אבל פתאומי לשניה-שתיים.
אולי גם הרגשה של כאילו משהו בתוך הראש עומד להתפוץ לי החוצה או כאילו התפוצץ לי.
לאחר מכן היתה לי הרגשה של חוסר מנוחה ושקט, כאילו לא יכול לעמוד במקום אחד ומעט הרגשה כאילו אני לא יציב.
אני חייב לציין כי התופעה קתה לי מספר פעמים בהפרשים של כמה חודשים, ורובם לא בזמן מאמץ אלא כשאני יושב על הכסא מול המחשב למשל או מול הטלויזיה.
היום הרגשתי גם לחץ פנימי רגיע באף מכיוון פנים לחוץ (אבל זו הפעם הראשונה שזה מתלווה).
רציתי לדעת:
* מה יכולה להיות התופעה ?
* האם התופעה מסוכנת ?
* מה בא בחשבון בכלל ?
* לאיזה רופא לפנות אם בכלל ?
לפני כחודש ביצעתי בדיקות דם שגרתחות בגלל תלונות על עייפות וחולשה אך פרט לסוכר גבוה מאט וקולסטרול גבוה מעט לא נראה דבר בבדיקות.
* האם יש קשר ?
אני מאוד מפוחד מהתופעה וחושש כאילו מתפוצץ לי משהו בראש או דבר דומה !\\בבקשה כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה
ד''ר איתן אוריאל25/05/2008מבלי לשמוע פרטים נוספים ולבצע בדיקה נוירולוגית אינני יכול לענות לשאלתך. באופן כללי ,כאב ראש חזק מאוד המופיע בעוצמה מקסימלית באופן פתאומי וחד מחייב פניה מיידית לעזרה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ..... אבל
אברהם25/05/2008תודה בכל מקרה
אבל קשה לי להגדיר את מה שהיה לי ככאב ראש.
זה היה יותר כמו שמישהו נתן לי חבטה בראש לשניה. (קשה לי להגדיר את התחושה באופן מדויק).
בכל מקרה אם מדובר בכאב ראש, אז אני מבין שהוא היה אמור להימשך ולא להימשך לשניה ?!?
האם כאב ראש יכול להימשך לשניה ועדיין ייחשב לכאב ראש ?
תודה שוב בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתוכל לענות לשאלת המשך .... תודה
אברהם28/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי הגעת להארה ?
ע09/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין מיגרנה לנימול בלחי?נורית22/05/2008
שלום,
אני סובלת ממיגרנות שנים רבות, בקיץ היה לי התקף מיגרנה חזק במיוחד שכלל נימול בלחי וקצת בלשון. הופנית למיון, לא עשו בדיקוץת, אלא רק שוחחו איתי וקבעו שזו מיגרנה.
לאחר הלכתי לנוירולוגית אשר המליצה להפסיק להשתמש במדבקה הורמנלית למניעת הריון בה השתמשץי כחצי שנה. עשיתי זאת וכמות וחוזק המיגרנות אכן ירדו מאוד.
אך עדיין יש לי לעיתים רדימות בלחי, קצת כמו לאחר הרדמה של רופא שיניים, או כמו שהרדמה כזו מתחיל הלחולף.
זה מאוד מטריד אותי, מכיוון שכרגע אני בהריון איני יכולה לעשות CT שנקבע, ממזמן ורק עכשו קיבלתי תור.
האם תופעה זו קשורה למיגרנות?
האם מיגרנה יכולה לעשות נזק בלתי הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
ד''ר איתן אוריאל22/05/2008באופן לא שכיח האאורה,דהיינו התחושה המקדימה את כאב הראש ומופיעה רק בקרב מהחולים, עשויה לתת סימנים סנסורים. מאחר ולא נראה מדברייך כי הנימול קשור לאאורה יש צורך בהערכה נויורלוגית בהקדם לאבחון הסיבה לתלונות. מאחר והריון מהווה מצב פרו טורמבוטי כלומר מעלה את רמת הקרישיות בדם יש להתייחס לכל תלונה נוירולוגית חדשה בהריון ברצינות.לרוב מגרנה הינה מחלה שפירה שאיננה גורמת לנזק בלתי הפיך,במקרים נדירים מאוד תוארו מקרי שבץ מוח על רקע מיגרנה.בנוסף חשוב לזכור כי מיגרנה עם אאורה ,בעיקר בקרב נשים מעשנות ו/או משתמשות בגלולות, מעלה אף היא את הקרישיות בדם באופן משמעותי ועלולה לגרום לשבץ ותחלואה קרדיווסקולרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשולה21/05/2008
שלום רב,
מתי קורים יותר מקרי שבץ מוחי, בשכיבה או בעמידה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל22/05/2008לא ידוע לי על קשר בין פוזיציה לשבץ. במקרים של אי ספיקה במערכת זרימת הדם האחורית למוח עלולים הסימפטומים הנוירולוגים להופיע יותר בזמן עמידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושהאיזה אחד19/05/2008
שלום רב ההיום יצאתי לסתובב עם חברים שלי בקניון והרגשתי חוסר תחושה בכול הגוף בעיקר בידים וברגלים אני פשוט לא מרגיש אותם בככל ואני מרגיש שאני עומד לפול בגלג חוסר התחשוה הזאות לא מרגיש אותם בככל מה עושים במצב כזה זה ממש מעצבן ומציק ויש לי גם זרמים חשמלים בצאוור בידים וברגלים וואלה אני מקוה לקבל תשובה מהירה אני מאוד לחוץ מהקטע הזה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה
ד''ר איתן אוריאל20/05/2008אני מציע לפנות בהקדם לרופא כדי שיתרשם מתלונותיך ויבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין חוסר ויטמין Dיונ19/05/2008
לכאבי ראש
ולחץ בשרירי הצוואר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין
ד''ר איתן אוריאל19/05/2008רמות נמוכות של סידן,משניות לחוסר ויטמין D,עלולות לגרום לסימפטומים נוירולוגיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה אומר קודם כל סידן
יונ19/05/2008ואחר כך ויטמין D ?
Vitamin D 25 (OH)
15.9
:סוחייה יכרע
Deficiency: 10 ng/mL - מ ןטק
Hypovitaminosis: 10 - 40 ng/mL
Sufficiency: 40 - 100 ng/mL
Toxicity: 100 ng/mL - מ לודג
Ca-Calcium (B)
10
השאלה אם מחסור בויטמין D גורם לבחילות, סחרחורות הקאות לחץ בראש התכווצות שרירים צוואר לסת וכו..
בכל מקרה האם עליה של הויטמין תתקן את התופעות?
או שאם היה הרבה זמן נמוך זה מזיק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן
ד''ר איתן אוריאל20/05/2008במידה והמקור לרמות הסידן הנמוכות הינו מחסור בויטמין D טיפול בויטמין יעלה את רמות הסידן. מאחר וויטמין D צריך לעבור מספר שינויים ביוכימיים בגוף כדי להפוך לפעיל ולסייע לספיגת הסידן ממערכת העיכול גם מחלות כבד או כליה עשויות לגרום לרמה נמוכה של ויטמין D פעיל. היות ותלונותיך אינן ברורות לי אני מציע לפנות לרופא המטפל כדי יישמע את הסיפור ישירות,יבדוק אותך ויעבור על בדיקות המעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת הסידן
יונ21/05/2008דווקא טובה 10
הויטמין D נמוך תקופה ארוכה.
מה שקורה זה שיש תופעה של כיווץ שרירי בצוואר דבר הגורם לכאבי ראש, וגם לחץ במצח.
רופא שבדק אמר לתקן את הויטמין D
השאלה אם מחסור ממושך בויטמין D לא גורם לנזקים בלתי הפיכים מבחינה ניורולוגית, מערכת עצבים, שרירים.
הרופא אמר שזה יכול להיות קשור לכאבי ראש ולסחרחורות.
ניתן לתקן אמר בחשיפה לשמש .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבץ מוחי ותוצאות
רצבי חן30/05/2008לאחר 8חודשיים אירוע מוחי, מרגיש חוץ מהגבלה מסוימת בצד השמאלי,מתרגז בקלות (פתיל קצר מאווד) חוסר סבלנות ,הפתיות להמון דברים שבעבר הייתה התיחסות והיום ממש אדישות.
מרגיש שינוי בחשיבה,זיכרון,בילבול מסויים ,חוסר מוטיבציה,(אך לא דיכואני).ממש אישיות שונה ..
כמו שאומרים בסלג .חטף מכה בראש..
שאלתי האם זה מצב או תוצר של האירוע ?אוו שכל הכדורים למינהם ,לחץ דם,שומנים,מדללים,תורמים את חלקם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבץ מוחי
פרופ' נתן בורנשטיין30/05/2008סיבוכים מאוחרים לאחר שבץ מוח עלולים לכלול דכאון, שעשוי בהחלט להסביר חלק מהתלונות שציינת, והן ירידה קוגנטיבית שעלולה לפגוע בזכרון ובריכוז. אני מציע לפנות לרופא המטפל כדי שיעריך את המצב,יחליט על האבחנה וימליץ על הטיפול המתאים שכן לחלק מהסיבוכים ניתן להציע פתרון תרופתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחימירי18/05/2008
שלום רב
אמי עברה היום בצהריים אירוע מוחי קשה ולאחריו פרכוסים, היא בת 84, עם עבר של צינתורים בלב ופקקת ברגליים, הרופאים טענו שבמצב הנתון אין לתת כל טיפול שיכול להחמיר עם המצב ורק לקוות שיהיה שיפור מעצמו.
אודה מאד להתייחסות בענין
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
ד''ר איתן אוריאל19/05/2008הטיפול העיקרי בשבץ מוח ניתן לביצוע רק בשעות הראשונות לאחר התחלת האירוע וגם אז רק בהתויות סלקטיביות. עיקר הטיפול בהמשך אכן מתרכז במניעת סיבוכים משניים כגון דלקת ריאות ופקקות בורידי הרגליים ובמניעת אירוע מוחי נוסף. כמובן שיש צורך במידע נוסף ובבדיקה של אימך כדי להחליט על הטיפול המיטבי בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, המשך
מירי19/05/2008תודה רבה ד"ר
אמי הגיעה מהר מאד לאחר האירוע לבית החולים והיה זמן לתת טיפול, הטענה היתה שלא ניתן לה טיפול בגלל הפירכוסים
אודה להתיחסותך
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל18/05/2008
שלום רב,
האם תמיד כשאומרים "היה לו שבץ" מתכוונים לשבץ מוחי, או שיש עוד שבצים בגוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' נתן בורנשטיין18/05/2008למרות שקיימים באיזורים שונים בגוף תהליכים פתולוגיים נוספים בעלי מנגנון דומה לשבץ,כגון אוטם שריר הלב,הרי שהמילה שבץ או STROKE מכוונת לטריטוריה מוחית בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שחשובה לירונית15/05/2008
האם ייתכן שקוורנומה שיש לי במוח דיממה עקב הרמת משהו כבד מאוד, הרמתי טלויזיה (אני בחורה) יומיים לפני שהכל התחיל לי, יכול להיות שהטלויזיה היא הסיבה, ומה הסיכוי שקוורנומה זו תדמם שוב (מדובר בקוורנומה באזור הפריאטלי הימני בגודל של 7 מ"מ ). תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר תענה לי בבקשה
רונית15/05/2008זה חשוב לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקברנומה
ד''ר איתן אוריאל16/05/2008הסיכון הממוצע לדמם מקברנומה הינו נמוך יחסית ועומד על פחות מאחוז לשנה. אינני יכול לומר לך מה הסיבה שהקברנומה דיממה בעבר ומהן ההשלכות לעתיד או הטיפול האופטימלי במסגרת זו. אני מפנה אותך שוב להתיעץ עם נוירוכירורג או נוירורדיולוג המומחה לנוירורדיולוגיה פולשנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימוליאירה14/05/2008
שלום
אתמול בבוקר קמתי עם הרגשה מוזרה של רגליים רדומות (זה ממש הזכיר לי את ההרגשה שהיתהלי בלידה, אחרי שהאפידורל התחיל להתפוגג אך עדיין לא יצא לגמרי מהגוף) ושל נימול ושל רגליים כבדות. יש לציין שההרגשה היא סימטרית והיא מגיע מכפות הרגליים ועד אזור הטבור.
מאז עבר יום וחצי וזה לא הפסיק . הלכתי היום לחדר מיון, שם עשו לי בדיקות דם וצילום של עמוד שדרה תחתון ולא מצאו כלום. אמרו לי לקבוע תור ל MRI בגב וגם לבוא עוד שבוע לביקורת.
מה זה יכול להיות? מה היית מציע לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל15/05/2008נימול חדש בגפיים התחתונות ורושם של פלס תחושתי בגובה הטבור מחייב הערכה נוירולוגית דחופה. יש צורך בבדיקה נוירולוגית וכן לשקול ביצוע מיידי של הדמיה טובה של עמוד השדרה(MRI או CT וMRI בהמשך) ובדיקות נוספות כגון ניקור מותני. מאחר ואני מניח כי נראית על ידי נוירולוג במיון שהתרשם מהסיפור באופן ישיר וביצע בדיקה נוירולוגית אינני במעמד לחלוק עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד המוחמרים14/05/2008
שלום אמא שלי עברה שני ניתוחי ראש להסרת גידול . לאחר הניתוח הראשון היא השתקמה יפה לאחר השני היא התחילה להשתקמם ומיד לאחר חודש חלה נסיגה .כיום פעולות פשוטות כמו זריקת כדור היא לא מציחה לעשות רצון לא חסר לה . כמו כן היא כבר לא יכולה לעמוד גם אם אנו מסייעים לה ומנסים להעמיד אותה היא אינה נותנת מעצמה כאילו מהו במוח מסרב לשתף עימה פעולה . הרפאים אומרים שהכל תלוי במוח ובמה שהיא משדרת לו . אנחנו על סף יאוש לא יודעים איך לעזור לה . אנא תפנו אותי לאן שצריך . בתודה מראש מירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד
ד''ר איתן אוריאל14/05/2008יתכן כי אימך תוכל להינות מכדורים נוגדי דכאון ממשפחת הSSRI ,ניתן אף לשקול מתן תרופות העשויות להעלות את המרץ והמוטיבציה כגון ריטלין אולם לשם כך יש לפנות לנוירולוג על מנת שיבצע הערכה נוירולוגית,ישלול גורמים אחרים להפרעה התפקודית ויוודא שאין התויות נגד למתן התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתמשה13/05/2008
ד"ר שלום,
בן 32. לפני יומיים חזרתי מחו"ל עם ג'טלג. לאחר נטילת גלולת מלטונין, קיבלתי שיחת טלפון דחופה ולא יכלתי ללכת לישון מיידית כפי שתיכננתי, אלא נאלצתי לעבוד. לאחר כשעתיים מנטילת המלטונין, במהלכן נאלצתי להישאר ער למרות העייפות, החלו סחרחורות והייתי חייב לשבת כדי לא ליפול. האם הדבר מהווה סימן אזהרה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
פרופ' נתן בורנשטיין14/05/2008כדי לדעת כיצד להתייחס לסחרחורת חשוב להבין האם מדובר בסחרחורת סיבובית,דהיינו תחושה שהחדר סובב סביבך כמו בקרסולה או הרגשת חוסר יציבות בתוך הראש. בנוסף יש לדעת האם היו תלונות נלוות כגון הפרעה בשמיעה או טינטון וכן לבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהא12/05/2008
שלום רב,
לא יודעת אם אני בפורום הנכון אך אמרו לי לפנות לניורולוג.
אני בהריון שבוע 34. לפני כחודש הפסקתי להרגיש את הזרת ביש שמאלית.
מהתחלה לא התחייסתי לזה אך נכון להיום זה מאוד מטריד כי אני פשוט מרגישה שחצי מכף יד רדומה כל הזמן.
מה זה יכול להיות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל14/05/2008בהריון שכיחה תסמונת התעלה הקרפלית בשורש כף היד העלולה לגרום לנימול בשלוש וחצי אצבעות אולם היא איננה כוללת את הזרת. מאחר ויש להתייחס לתלונות נוירולוגיות חדשות בהריון ברצינות רבה, שכן הריון גורם לקרישיות יתר בדם, אני מציע לגשת בהקדם ליעוץ רפואי לצורך ביצוע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת11/05/2008
שלום רב,
ברצוני לדעת, אם אדם עובר אירוע מוחי ומגיע תוך חצי שעה לבית חולים, מה הסיכוי שלו לצאת ללא פגיעה כלל?
25%?
ד''ר איתן אוריאל14/05/2008לא ניתן לענות על שאלה כזו שכן הצפי באירוע מוחי תלוי בגורמים רבים מעבר לזמן ההגעה למיון הכוללים ,בין היתר , את מנגנון השבץ-חסימת כלי דם מול דימום,האיזור המוחי שנפגע,היקף הפגיעה ומצבו הבסיסי של החולה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוורנומהרונית08/05/2008
שלום רב, לפני חודשיים עשיתי CT מוח עם חומר ניגוד עקב כאבי ראש והתקפים נוירולוגיים קלים (נימול, חולשה) בCT לא נמצא דבר , לאחר מכן עשיתי MRI שבו נמצאו 2 ממצאים: מתחת לטנטוריום: מבנה תקין למעט נוכחות אנגיומה רידית קטנה ומטושטשת בצד הימני של הגשר שאורכה המירבי כ11 מ"מ (הנוירוכירורג טוען שלא רואים כלום וזו אפילו לא אגיומה)
מעל לטנטוריום: מימין לקו האמצע, מעל החדר הצדדי הימני בקורקס המדיאלי של הונה הפריאטלית הימנית מודגמת קוורנומה מעוגלת עם מרכיב המוסידריני דומיננטי שצורתה מעוגלת וקוטרה המירבי 7.7 מ"מ, לאחר הזרקת גדוליניום לוריד קיים רושם של האדרה קלושה בשוליה של קורנומה זו. נראה שמדובר בקומפלקס של אנגיומה/קוורנומה.
היום אני סובלת מלחצים בראש והאוזניים וטנטון באוזן ימין, יש לציין שמאז אני לא רגועה כי קוורנומה זו דיממה פעם, הנירוכירורג אמר שלא ניתן לנתח ואין גם צורך רק מעקב של MRI פעם בחצי שנה, אבל אני לא רגועה ומפחדת מאירוע מוחי. (אני בת 27 חצי שנה לאחר לידה וגינלית, חודש וחצי לאחר הלידה הכל התחיל) אשמח לחוות דעת נוספת וסליחה על האורך. רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוורנומה
ד''ר איתן אוריאל11/05/2008ההחלטה לגבי טיפול כירורגי או צינטורי צריכה להנתן על ידי הנוירוכירורג שהתבונן בהדמיה ישירות והתרשם מהקוורנומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)