מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמ"ש צווארי-EMGיעל07/05/2008
שלום,
אני בת 32. בעקבות כאבים מתמשכים ומתפתחים באזור הצוואר ותחושת נימול בידיים פניתי לאורטופד. הוא שלח אותי לבדיקת EMG להלן התוצאות:
בדיקת שרירים-צורת פוטנציאלים:
C5-6 DELTOID בצד ימין - יח' רחבות פוליפאזיות
C6-8 TRICEPS בצד ימין - יח' מעט רחבות פוליפאזיות צד שמאל-פוליפאזי
E,D,C בצד ימין-מעט מאוד פוליפאזי צד שמאל-מעט מאוד פוליפאזי
בדיקת עצבים:
MOTOR LATENCY ימין-2.2 שמאל-3.0
F-WAVE ימין-24.8 שמאל-29.6
SAP ימין-2.4 שמאל-2.3
סיכום:
chronic radiculopathy c5 ra. c6 lt
לפי הבנתי כדאי לפנות לנוירולוג לבדיקה. האם כך?
ומה אומרות תוצאות הבדיקה ומה הטיפול?
הכאבים רק הולכים ומחמירים. מעולם לא הגעתי למצב הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר איתן אוריאל07/05/2008הממצאים בבדיקה עשויים להצביע על לחץ על שורשי העצב היוצאים ממחוט השדרה הצוארי התחתון יתכן שעל רקע דיסקוגני. אכן מומלץ לפנות לנוירולוג כדי שיבצע בדיקה נוירולוגית,יעבור באופן ישיר על בדיקת הEMG וסביר להניח שימליץ גם על בדיקת הדמיה של עמוד השדרה הצוארי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת נפוצהיואב06/05/2008
שלום רב,
אני בן 41, בריא בדרכ, לפני כארבע שנים התחילו אצלי בעיות שיווי משקל, בדיקות שונות לא העלו דבר (כולל MRI) עכשיו חזרתי לבדיקות מעמיקות יותר לשלול אפשרות של טרשת נפוצה -
בבדיקות VEP ן SEP היו תקינות, בדיקת הכסא המסתובב הייתה תקינה עם ממצאים - ליקוי וסטיבולרי פריפריאלי דו צדדי.
האם יש חשש לטרשת נפוצה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה
ד''ר איתן אוריאל06/05/2008הממצאים בבדיקות העזר שתיארת אינם מכוונים לאבחנה של טרשת נפוצה. אולם כמובן שהתשובה הינה בעירבון מוגבל ועליך לפנות לנוירולוג כדי שישמע את הסיפור הקליני,יעבור ישירות על בדיקות העזר ויבצע בדיקה נוירולוגית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה (המאד) מהירה..
יואב06/05/2008הרופא ששלח אותי לבדיקה הנל הינו מומחה לאף אוזן גרון, והוא אכן שלח במטרה לשלול אופציה של טרשת נפוצה, ביום ראשון אני אמור לחזור אליו עם התוצאות להמשך טיפול, האם עליי בנוסף לפנות גם לנוירולוג? על פי המידע החלקי הנ"ל האם תוכל לתת איזה שהיא השערה במה כן מדובר?
ים תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.א.ג
ד''ר איתן אוריאל07/05/2008הרופא ששמע את סיפורך ממקור ראשון,בדק אותך והמליץ על ביצוע הבדיקות יחליט על הצורך בהמשך הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש בצד אחדדני06/05/2008
היום בבוקר עשיתי איזה מאמץ וקבלתי כאב ראש.
זה לא יוצא דופן במיוחד אצלי כאבי ראש.
הבעייה שזה היה כאב ראש בצד שמאל (שלי) ואני הייתי רגיל שכאב ראש זה בכל הראש כלומר סמטרי ולא רק מצד אחד.
מין כאב ראש של פעימות כאלה.
האם כאב ראש שגרתי הוא סמטרי או יכול להיות בצד אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל06/05/2008כמובן שאינני יכול להתייחס לפנייתך מבלי לבצע בדיקה נוירולוגית ולשמוע את הסיפור באופן ישיר. באופן עקרוני ,כאב ראש חדש בעוצמה עזה המופיע האופן חד ופתאומי במיוחד בזמן מאמץ מחייב פניה מיידית לעזרה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך....בעניין הסימטריות
דני06/05/2008הכאב ראש הוקל בנתיים בהרבה במשך היום והעצמה שלו לא היתה עזה במיוחד
במהלך חיי קרה לי כמה פעמים כאב ראש שבא בעקבות איזה כעס או משהו מטריד או אפילו איזה מאמץ פיזי
אבל שוב רציתי לשאול שאלה כללית שגם קשורה לעניין שלי
כאב ראש נורמלי שהרבה אנשים חווים מידי פעם
האם הוא חייב להיות סימטרי , ואם יש נטיה לצד אחד האם זה מעיד על משהו שונה ובעייתי?
כי בענייו הפתאומיות זה כבר קרה לי הרבה במהלך 45 שנותי
השוני הפעם היה הנטיה לצד אחד (שמאל שלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימטריות
ד''ר איתן אוריאל07/05/2008מבלי לבדוק אותך ולשמוע את הסיפור ממקור ראשון אני יכול רק להפנותך לתשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזכיר לי תופעת המיגרנה (MIGRAIN)
לא רופא22/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TIAדן05/05/2008
שלום
האם אירוע מוחי חולף משאיר סימנים כלשהם ?
והאם הדמיית CT תקינה יכולה להפריך ולשלול אירוע מוחי חולף שהיה בעבר ?
כלומר האם מעבר לסיפור הקליני יש דרך לדעת האם היה או לא היה אירוע מוחי חולף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TIA
ד''ר איתן אוריאל06/05/2008אירוע מוחי חולף איננו משאיר שארית נוירולוגית אולם מהווה סימן אזהרה חמור בנוגע לסיכון לשבץ מוח קרוב ולכן מחייב אשפוז ובירור. אכן הדרך לאבחן אירוע מוחי חולף הינה באמצעות הסיפור הקליני. בMRI בפרוטוקול מיוחד ניתן להדגים כמחצית ממקרי הTIA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, המשך השאלה
דן06/05/2008ערב טוב
אנסה לכתוב את השתלשלות העניינים, ואודה לך על התייחסותך.
בן 33 ללא מחלות רקע.
לפני כ 10 חודשים זו היתה הפעם הראשונה שהלכתי לנוירולוג, וזה היה לאחר תקופה של כאבי ראש ממושכים, וכן עקב כך שקרה לי יותר מפעם אחת שהרגשתי חולשה ומעט חוסר שליטה ביד שמאל לזמן קצר.
הביקור לא היה בסמיכות לאירועים של החולשה, לא היתה לי מודעות גדולה לעניין החולשה, והסיבה העיקרית שבגללה פניתי לנוירולוגית זה בגלל כאבי הראש.
בבדיקה נוירולוגית : חולשה מינמלית בכף יד שמאל BAB חיובי משמאל.
ונשלחתי לבדיקת סיטי מח בלי ועם חומר ניגוד, וכן דופלר עורקי צוואר במסגרת קופ"ח, וכן בדיקות דם כלליות.
בדיקת הסיטי היתה תקינה, וכן עורקי הצוואר, ובדיקות דם כלליות תקינות.
קיבלתי הפניה לבצע תפקודי קרישת דם, והתגלה קרדיוליפין חיובי (שאומת גם בבדיקות חוזרות), והנוירולוגית המליצה לי לקחת אספירין במינון של 100 מ"ג. וכן אלטרולט לכאב הראש.
בביקור חוזר לאחר 3 חודשים, אין חולשה, יש ארפלקסיה, אין הפרעות תחושה.
ושוב ההמלצה היא להמשיך את אותו טיפול.
רציתי לשאול כמה שאלות :
1. מה הכוונה ב BAB חיובי משמאל ? ובארפלקסיה ?
2. אולי זה ניסיון להתעלם קצת מהמציאות, אבל אני חושש שהיו לי גם תחושות של הירדמות קלה בצד שמאל בפנים (מה שלא אמרתי לרופאה) , האם זה משנה לצורך העניין ?
3. האם בכל מקרה של קרדיוליפין חיובי יש המלצה לנטילת אספירין, גם אם זה בגיל צעיר יחסית ? או שאולי היתה לי סיבה נוספת להמלצה הזו ?
4. לא שאלתי את הרופאה מה היה, אלא הסתפקתי בזה שהסיטי היה תקין, האם אפשר לדעת בוודאות שלא היה אירוע מוחי חולף ? האם זה משנה לעתיד ?
5 . האם יש מקום בבירור נוסף לאור הנתונים דלעיל ?
אודה לך מאוד אם תאיר את עיני בקשר לזה.
תודה מראש גם על הסבלנות.
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איתן אוריאל07/05/2008הבירור צריך לכלול גם אקו לב דרך הושט וכן בדיקות דם למרקרים אוטואימונים נוספים(קולוגנוגרם). יש לשקול גם MRI מוח ובדיקות דם ועזר נוספות לפי ההתויה הקלינית. לאור האירוע שעברת והממצאים בבדיקות המעבדה יש להתיעץ עם הנוירולוג המטפל או עם המטולוג בנוגע לטיפול נוגד קרישה בקומדין. בדיקת הCT התקינה איננה שוללת אירוע מוחי חולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה, ושוב ברשותך המשך
דן08/05/2008תודה ד"ר יקר על התשובה
האם במידה והנוירולוג שאצלו הייתי לא הפנה אותי לבדיקות הנוספות הנ"ל, האם עלי לפנות לרופא נוסף במסגרת הקופה ולהתייעץ ? האם יש צורך לחוות דעת אצל רופא פרטי ? (אני יודע שזה לא מסוג השאלות שנוח לענות עליהן, אבל אני שואל כי אני באמת לא יודע מה, ואם לעשות)
כמו כן לגבי המטולוג, עלי לפנות מיוזמתי לייעוץ כזה ?
ומה הדמיית MRI, תתן 10 חודשים אחרי הסיטי ?
ושוב, מה המשמעות של BAB חיובי משמאל ? וארפלקסיה ?
והשאלה שאני הכי חושש לשאול וגם לא שאלתי את הרופאה בזמנו, האם בעצם עברתי אירוע מוחי חולף או שלא בהכרח ?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איתן אוריאל11/05/2008אינני במעמד לחלוק על נוירולוג שהתרשם מהסיפור באופן אישי ובדק אותך ולכן אני ממליץ לשמוע להמלצותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב ד"ר, ושאלה לסיום
דן11/05/2008רציתי לשאול משהו שאני לא יודע אם יש לו קשר.
הייתי אצל רופא א.א.ג. בגלל טינטון, והפנה אותי לבדיקת שמיעה שגילתה ירידה עיצבית בשמיעה (בטונים גבוהים, כשאני נמצא בתחתית הנורמה) וזה בעיקר בצד שמאל, והמליץ לי על נטילת אביטול למשך חודש, וחזרתי אליו לביקורת וסיפרתי שאני סובל לפעמים גם מסחרחורת ואולי זה קשור, והוא נתן לי הפניה לבדיקת ENG (בעוד כחודש וחצי), ולהמשיך עם האביטול.
קראתי על הבדיקה הזו מעט והבנתי שהיא מיועדת לסחרחורת מסוג ורטיגו, העניין הוא שאני לא סובל מסחרחורת סיבובית אלא אני מרגיש תחושות כמו עירפול וטשטוש וכבדות באותו זמן.
האם הבדיקה טובה גם לזה ?
ולאור תשובתך עלתה בי המחשבה, האם יש קשר בין כל הסיפור הראשוני שלי שהתרכז בצד שמאל, לבין הירידה בשמיעה שהיא משמעותית יותר בצד שמאל ?
ואם כן, מה זה דורש ?
אני שואל כי יש לי תחושה שאיכשהו אני נופל בין הכיסאות.
ושוב רק תודות לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לסיום
ד''ר איתן אוריאל14/05/2008אכן הבדיקה מיועדת בעיקר לבירור סחרחורת סיבובית אולם שוב אין אני במעמד לחלוק על רופא שבדק אותך והמליץ על הבדיקה. צר לי אך מבלי לשמוע את התלונות ממקור ראשון ולבצע בדיקה אינני יכול להוסיף פרטים נוספים על אילו שכבר מסרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ביקור אצל נוירולוג נוסף
דן17/05/2008שלום ד"ר יקר
הלכתי לנוירולוג נוסף לקבל חות דעת נוספת.
והוא אכן ציין שהבירור שעברתי לא מספיק.
אמנם בבדיקה לא היו את הסימנים הנוירולוגיים שהיו אז (בבינסקי, וארפלקסיה.
הוא הפנה אותי לעשות MRI.
וכן כתב לרופא משפחה שצריך לעשות אקו לב והולטר.
רציתי לשאול האם MRI כללי עונה על הצרכים ? האם הוא כולל גם בדיקה של כלי הדם המוחיים או שזה רק ב MRA ?
וכן לגבי אקו לב, ציינת בתשובה קודמת שלך שצריך אקו לב דרך הוושט ? מה הייתרון ומדוע צריך אקו דרך הוושט במקרים כאלו ? והאם במידה ואקבל הפניה לאקו לב רגיל זה גם טוב ?
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור
ד''ר איתן אוריאל18/05/2008לפי ההתויה הקלינית יש לשקול שבדיקת הMRI תעשה גם בפרוטוקול MRA הכולל הזרקת חומר ניגוד והדגמת כלי הדם המוחיים שאינם מודגמים בבדיקה הרגילה. אקו לב דרך הושט מהווה את בדיקת הבחירה שכן הוא מסוגל להדגים איזורים שאינם נראים באקו הרגיל הנעשה דרך החזה ועלולים להוות מקור לתסחיפים מוחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות שריריםאור05/05/2008
שלום.אני בן 26 ובשנה האחרונה התחילו לי קפיצות/רעידות של שרירי הידיים,רגליים,גב וגם בצאוור.
ממש מן קפיצות שניתן לראות בכל עין.לא נוטל תרופות אבל בעבר לקחתי כ-3 שנים כל מיני צמחי מרפא בניסיון לטפל בחרדה.
שמתי לב שהקפיצות ותדירותן מתגברות מאוד כאשר אני נעזר בכדורי הרגעה המשפיעים על המעביר העצבי GABA (מדובר קלמנרבין/וואבן/קלונקס).
ביצעתי בדיקות דם כולל CPK -הכל תקין.
בדיקת EMG בידיים - תקינה ללא עדות לנזק עיצבי.
ממה זה יכול להיות?
מה לעשות הלאה לאיתור מקור הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות
ד''ר איתן אוריאל05/05/2008יש צורך להתרשם מה"קפיצות " באופן ישיר,לראות האם מדובר בתנועה של סיבי שריר מתחת לעור או בתנועה לא רצונית של המפרקים עצמם. בנוסף יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית ולראות האם קיים חוסר או ממצא נוירולוגי נוסף כגון חולשת שרירים וכן לעבור על בדיקת הEMG כדי לראות האם נעשתה בפרוטוקול הרלוונטי. לשם כך עליך לפנות ליעוץ נוירולוג. הינך גם מוזמן לפנות למרפאת עצב שריר במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת בעזרהרותם04/05/2008
שלום רב!
אחי בן ה17 סיפר לי שהוא נפל היום בצהריים וכתוצאה מהנפילה הוא נחבל ונשרט בידו וברגלו. החלק המדאיג בסיפור הוא שאחי טוען כי למשך זמן ממושך מאוד- בערך 2 דקות, הוא לא ראה כלום/ ראה שחור ומטושטש! וכי הוא שמע מעין צפצוף באוזניו במשך אותו זמן.
מה זה יכול להיות? לאחותי יש טרשת נפוצה ואני ואמי מודאגות מאוד ממקרה זה שעלול להעיד על משהו לא תקין אצל אחי. אשמח לתגובה מהירה לגבי מה האפשרויות ומה לעשות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
פרופ' נתן בורנשטיין05/05/2008התלונות אינן מתאימות לטרשת נפוצה, אולם במידה ואחיך נחבל בראשו עליו לגשת לרופא בהקדם לבדיקה נוירולוגית עקב החבלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך זקוקה לעזרה
רותם08/05/2008קודם כל תודה על תשובתך המרגיעה..
אחי לא נפגע בראש- האם מה שקרה לו מעיד על משהו מעבר לטשטוש רגעי חסר חשיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב,מיכל04/05/2008
ברצוני לדעת כמה אחוזים מהלוקים בשבץ מוחי יוצאים ללא פגיעה כלל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר איתן אוריאל05/05/2008הצפי בשבץ מוח תלוי בגורמים רבים מאוד הכוללים, בין היתר, את מצבו הבסיסי של החולה,מנגנון השבץ (חסימת כלי דם או דמם),גודלו ,הטריטוריה אותה הוא מערב,הטיפול בשלב החריף,מניעת סיבוכים משניים באשפוז,השיקום ועוד. TIA מוגדר כאירוע מוחי חולף הנמשך פחות מיממה ולאחריו החולה חוזר למצבו התקין ללא שארית נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן תרופה בתוך 3 שעותלולי01/05/2008
מדוע על פי פרוטוקול משרד הבריאות לא ניתן לתת את התרופה שבכותרת לאנשים מעל גיל 83, גם אם בני המשפחה מוכנים לחתום על מסמך אשר פוטר את בית החולים מכל אחריות לנזקים כתוצאה מתופעות לוואי של התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שעות
ד''ר איתן אוריאל01/05/2008אני מניח כי כוונתך לטיפול בtPA בשלב החריף של שבץ מוח. למחקר המקורי שהוכיח את יעילות התרופה הוכנסו חולים עד גיל 80 ולכן ,וגם עקב הסיכון הגבוה לדימום, בחלק מהמרכזים הגיל מהווה התוית נגד יחסית. אולם לא מדובר בהחלטה שרירותית וניתן לשקול כל מקרה לגופו, כך שאם מדובר בחולה שהינו עצמאי ומתפקד וללא התויות נגד נוספות אין מניעה ממתן התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
לולי01/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות נוירולוגיות מתרופותאלמוני30/04/2008
שלום רב,
יש לי בעיה שאני מקווה לקבל את עזרתכם בפורום.אני אדם בריא ולא לוקח תרופות קבועות אלא מידי פעם כדורי הרגעה בשל התקפי חרדה.
ביום אחרי שאני לוקח תרופת הרגעה שמשפיעה על המעביר העיצבי GABA אז קופצים לי איברים בגוף- איזורי הידיים,הרגליים מין דפיקות קלות כמו דפיקות לב אבל באזורים שהזכרתי).
הדבר קורה לאחר נטילת כדור קלונקס, ואבן, לוריבן, ולריאן בקיצור- כל מה שמשפיע על GABA.
עברתי בדיקות EMG אצל הנוירולוג והתמונה תקינה. גם בדיקות הדם תקינות.
מדוע זה קורה? אני אדם לחוץ וחרד מאוד ואני זקוק לכדורים ממשפחה זו ... אנא עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות
ד''ר איתן אוריאל30/04/2008אצל מיעוט מהחולים,ובעיקר בקרב קשישים,תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים עלולות לגרום לתופעות פרדוקסליות של חוסר שקט וחרדה. כדי להבין באמת את תלונותיך יש צורך לקבל היסטוריה מפורטת ולבצע בדיקה נוירולוגית. לחילופין ניתן לנסות תרופות חליפיות על בסיס צמחי כגון קלמנרבין אולם אין להפסיק את הקלונקס באופן חד אלא בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות שרירים בגוףאור29/04/2008
שלום.אני בן 26 ובשנה האחרונה קופצים לי איברים שונים בגוף אני ממש מרגיש מן "דפיקות" באזור הגב, במיוחד בידיים וברגליים.מדובר בדבר שנראה לעין.
בדיקות דם מקיפות יצאו תקינות וגם בדיקת EMG שבוצעה רק בידיים היכן שרוב הקפיצות קורות.
מה לעשות הלאה? אומרים שזה בר חלוף אבל זה כבר כמעט שנה! האם לאור זה שכל הבדיקות תקינות יתכן וזוהי תופעה שמגיעה בגלל התקפי חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות
ד''ר איתן אוריאל30/04/2008יש להעריך האם מדובר בתנועות לא רצוניות מתחת לעור (פסיקולציות) או בתזוזה ממשית של המפרקים הגורמת לקפיצה של גפה. בנוסף יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית ולעבור על תוצאות הEMG כדי לראות האם נעשה בפרוטוקול הנכון לאבחון הבעיה. לשם כך עליך לפנות לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציאליס שעבר וחזרה של המחלהלי28/04/2008
שלום רב,
לפני 4 שנים בערך לקיתי בשיתוק בל (פציאליס) שעבר כמעט לחלוטין במהלך מאד קלאסי של המחלה.
אולם בתקופה האחרונה אני חשה התכווצויות לא רצוניות בחצי הפנים שחלה ואף בתדירות קטנה יותר, בחצי השני וכן בתחושת נימול קלה. אני חוששת מאד כי השיתוק יחזור. אציין כי אני בתקופה מעט מתוחה . האם יש משהו שניתן לעשות על מנת למנוע חזרה של השיתוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציאליס
ד''ר איתן אוריאל30/04/2008יתכן ואת מפתחת סיבוך מאוחר של פציאליס-המיפשיאל ספזם הניתן לטיפול. כדי לאבחן את הבעיה ולשלול גורמים אחרים אני מציע לפנות לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחרונה הפרעות בהקלדה מזה כחודשייםדור27/04/2008
אודה מענה-
רקע 45
סובל מתסמונת כאבים בעיקר בטן /חזה (ושונות)מזה עשור !!!
לאחרונה הפרעות בהקלדה מזה כחודשיים פלוס
הופנתי ל CT ראש ע"י נוירולוג ...
1. האם הכרח בביצוע ?
נשאל מתוך אורינטציה לקשר למצבי סטרס כרוני -
2. האם סוגייה זו יכולה להביא למצב זה ?
3.בשאלת CT ל MRI - מבחינה אבחנתית - האם להעדיף את האחרון ?.
אודה מאד התיחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בהקלדה
ד''ר איתן אוריאל28/04/2008אינני יכול לחלוק על נוירולוג שהתרשם מהסיפור באופן ישיר ואף בדק אותך ולפיכך אני ממליץ לבצע את הבדיקה. בדיקת MRI הינה מדויקת יותר ונטולת קרינה אולם עקב מחירה הגבוה נעשית רק בהתויות בודדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכוצויות כלי דם במוחשירי26/04/2008
בת משפחתי עברה לפני שבוע וחצי ניתוח להסרת 2 גידולים בראש אחד 7 ס”מ והשני 2.5 ס”מ מהיו הרביעי אחרי הניתוח החלה הידרדרות במצבה ואתמול היא הוחזרה לטיפול נמרץ ונאמר לנו שהיא סובלת מהתכוצויות של כלי דם במוח, בינתיים מטפלים בזה ע”י מתן תרופות להעלות את לחץ הדם באופן מלאכותי האם יש עוד טיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוציות
ד''ר איתן אוריאל27/04/2008יש צורך לבדוק את החולה ולבצע בדיקת CTA או MRA כדי להדגים את כלי הדם התוך גולגולתיים ואז להחליט האם יש מקום להתערבות נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשת שריריםאיזה אחד24/04/2008
שלום חודשים ומשו כבר אני מרגיש חולשת שרירים בכול הגוף גם בפה קשה לי לדבר מרגישש חלשש בידים בעיקררר אני ממשש בקושי מצליח לקום מהמיטה אני עייף כול הזמןן היה לי פעם לחצים חזקים בראש ועכשיו זה עבר לדופק מהיר באזור במוח הרופא שלי אמרה שיש לי קצת לחץ דם גבוה לא יודע עם זה כול כך קשור אבל מה עושיםם במצב כזה הידים שלי מאוד חלשות וגם קשה לי לדברר שאני מדבר אני ישר מתעיףףף לא יודע מה יש ליי אני בן 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד''ר איתן אוריאל27/04/2008אני מציע לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי TPAאלון23/04/2008
מתי לראשונה החלו לטפל באמצעות TPA בארץ ובבית חולים הדסה עין כרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר איתן אוריאל27/04/2008אינני יודע מתי הוחל הטיפול בהדסה. הטיפול אושר לשימוש עלה ידי הFDA בארה"ב בתחילת שנות ה2000. עדיין הטיפול לא ניתן באופן רוטיני בכל בתי החולים בארץ ובחלקם הוא ניתן כבר מספר שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)