מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת בדיקת MRIדודי30/03/2008
שלום דר', תוצאת בדיקת MRI - מוקד קטן ב-Mesencephalon מימין שאינו עובר האדרה - האם זה יכול להסביר חולשה ביד וברגל שמאל שלי?
אוסיף שבראש אין לי שום חולשה, השמיעה הראיה והתחושה מצויינים.
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
ד''ר איתן אוריאל31/03/2008יש צורך להתבונן בהדמיה באופן ישיר ולראות באיזה צד ובאיזה חלק של גזע המוח נמצא המוקד אולם באופן תיאורטי הממצא עשוי להסביר חולשת גפיים. כמובן שיש צורך גם לקבל את ההיסטוריה המלאה ולבצע בדיקה נוירולוגית.מאחר ואין ברשותי את הפרטים המלאים אני מציע להתקשר בהקדם לרופא המטפל שהפנה אותך לבדיקה ולעדכן אותו בממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר במוחאיזה אחד30/03/2008
שלום דוקטורר משהו כמו חודש וחצי יש לי בעיה קטנה משהו שמאוד מציק לי הורידם במוח שלי פועלים מהר כמוו נגיד בלב שיש דופק מהירר אז זה אצלי זה במוח הורדוים פועלים לי מהר שאני בודקק וזה מפיערה לי אני לא יכול לישון כככה לא כלום עשיתי כבר סיטי עם חומר נגידוי לא מצאו לי כלום עכישו אני רוצה לדעת עם זה מסוכןן מה שאני מרגיש אני פוחד שהורידים במוח יפסקו חס ושלום לפעול לי ואז יקרה לי משהוו מה זה יכול להיות בבקשה תענה לי על זה כמה שיותר מהר שאני ידע מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר במוח
ד''ר איתן אוריאל31/03/2008כמו גם בתגובה לפניותיך הקודמות,אני מציע לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד/קפיצות שרירערן29/03/2008
אני סובל בשנה האחרונה מקפיצות שרירים במיוחד בידיים ותחושה של מחנק.
תחושה כאילו מקבל "מכת חשמל קלה" בשריר הוא קופץ/רועד.
נטלתי בשלושת השנים האחרונות מגוון רחב של תרופות נוגדות חרדה ודיכאון המשפיעות במסלולים שונים על מערכת העצבים המרכזית(גאבא,סרוטונין,דופאמין,נוראדנלין) אבל אני נקי מהן כבר כחודשיים.
בדיקות דם תקינות כמו כן בדיקת EMG בידיים אצל הנוירולוג יצאה תקינה.
מה לעשות כדי לאבחן את מקור הרעד?הרופא אומר שיתכן שכל זה מחרדה ובפרט כל הבדיקות תקינות. לי לא ממש נראה כיוון שסבלתי מחרדה כל חיי אבל מעולם לא היו תופעות של רעד בשרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד
ד''ר איתן אוריאל31/03/2008כדי לסייע לך יש צורך לקבל פרטים מדויקים לגבי התנועות הבלתי רצוניות ולהתרשם האם מדובר ברעד או בתנועת מסוג אחר.בנוסף יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית ולעבור על בדיקות העזר שבצעת. לשם כך עליך לפנות לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בגזע המוחחסוי28/03/2008
לפני כמה שנים גילו אצל אימי גידול בגזע המוח
היא עברה ניתוח בהדסה עין כרם והסירו חלק קטן מהגידול אבל לא את רובו
מאז היא עברה גם הקרנה ממוקדת לעצור את המשך הגדילה של הגידול
סיכום בדיקת מעקב במירפאה
הנל טופלה ב 2002 ברדיוכירוגיה למנינגיומה של הגת המחילתית מימין ואזור הקליווס הסמוך
כעת בבדיקה קלינית ללא שינוי יסודי לציין כעי בבדיקת שדות הראיה קיים פגם נזלי קל בעין ימין
בהדמיה MRI תהליך מיצר מקום ידוע בגת המחילתית מימין ואזור הקליווס מימדו 20X8.5
הקטנה לעומת גודלו בעת הטיפול
הבעיה שמאז הגידול ממשיך לגדול
וקשה לקבל הסבר מדויק ממי מהרופאים לגבי מה בדיוק קורה שם
השאלה שלי האם יש אפשרות לישלוח למישהו את הדיסק עם כל הצילומים
ולקבל הסבר מפורט מה בדיוק המצב
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול
ד''ר איתן אוריאל31/03/2008עליך להתיעץ עם נוירוכירורג או נוירואונקולוג. על מנת שיעבור על המסמכים הרפואיים,ההדמיות ויבדוק את אמך. ניתן לפנות למרפאה הנוירואונקולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להציל את אמאמיכל28/03/2008
אני מחפשת רופא נוירולוג שיכול להגיע לראות את אמא עברה אתמול אירוע מוחי ונמצאית בקפלן ואין אפשרות להעביר אותה לשם. אני מחפשת נוירולוג שיוכל ליע לשם לאבחן את מצבה. היא מאושפזת במחלקה הפנימית מאחר ואין מחלקה נוירולוגית בקפלן....
כל מי שיכול לעזור בבקשה תתקשרו אליי - מיכל מעין - 0523524109
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירולוג
ד''ר איתן אוריאל31/03/2008צר לי אך איננו נוהגים להמליץ על נוירולוגים בפורום. אני משוכנע כי גם בקפלן ישנו נוירולוג יועץ. נשמח לענות לשאלות קונקרטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות מוזרות בפהטליה27/03/2008
בוקר טוב,
היות ולא מצאתי פורום נירולוגיה למבוגרים אני מקווה שתוכלו לעזור לי. אימי בת 78 סובלת בתקופה האחרונה מתחושות מוזרות בפה. היא פתאום מרגישה כאילו השיניים מפריעות לה, "מושכות" לה כלשונה ומרגישה טעם חריף וחמוץ. היא גם סובלת מיובש קשה בפה (תסמונת סג'וגרן). התחושות מאוד מאוד קשות לה. האם ייתכן שהגורם נוירולוגי ?
תודה רבה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות בפה
ד''ר איתן אוריאל27/03/2008היובש בפה עקב תסמונת סוגרן עשוי לגרום לתחושות הלא ברורות בפה. שימוש בתרופות מסוימות כגון אלטרול ומצבים נלווים כגוון סוכרת עלולים גם להחמיר את המצב. כדי לשלול בעיה נוירולוגית יש צורך בקבלת היסטוריה מדויקת וביצוע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אטרופיה צרבלרית?חן26/03/2008
ממצא הדמייתי המתאר שינוי ואובדן נפח במוחון (צרבלום) האחראי על שיווי המשקל והקורדינציה. חשוב לבצע בדיקה נוירולוגית כדי לראות האם קיימים סימנים קליניים של הפרעה בתפקודי המוחון. הסיבות לכך עשויות להיות מולדות,שימוש כרוני בתרופות מסוימות כגון אפנוטין,שימוש כרוני באלכוהול ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטרופיה
ד''ר איתן אוריאל27/03/2008ממצא הדמייתי המתאר שינוי ואובדן נפח במוחון (צרבלום) האחראי על שיווי המשקל והקורדינציה. חשוב לבצע בדיקה נוירולוגית כדי לראות האם קיימים סימנים קליניים של הפרעה בתפקודי המוחון. הסיבות לכך עשויות להיות מולדות,שימוש כרוני בתרופות מסוימות כגון אפנוטין,שימוש כרוני באלכוהול ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטלין לאחר CVAעדי25/03/2008
שלום!
המליצו לאימי לקחת ריטלין באופן לא קבוע עקב הדרדרות הריכוז והזיכרון לאחר CVA קל מאד.
הציעו לה לקחת רק לפני פעילות הדורשת ריכוז או נהיגה ממושכת.
חשוב שתדע שגם לפני הארוע הייתה לה בעיית ריכוז אך היא החמירה מאד.
שאלתי היא- מה י היעילות של ריטלין בגיל מבוגר (55+) ובעיקר באופן לא קבוע (היות ויש לה לחץ דם גבוה והבנו שריטלין גם מעלה לחץ דם)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין
ד''ר איתן אוריאל27/03/2008מתילפנידייט (ריטלין או קונצרטה) משמש מזה שנים רבות כתרופת הבחירה לטיפול בילדים עם הפרעת קשב וריכוז-ADHD. יעילות התכשיר הוכחה גם לגבי טיפול במבוגרים ADHD. קיימים גם דיווחים בספרות כי טיפול בריטלין עשוי לשפר גם אפתיות ,הסתגרות ודכאון בחולים מסוימים. חשוב לזכור כי לריטלין מספר תופעות לוואי ,בעיקר בחולים מבוגרים, שיש להתייחס אליהן בזהירות. תופעות הלואי כוללות ,בין היתר , עליית לחץ דם והפרעות קצב לב מהירות. לאחרונה אף פורסמה אזהרה של מנהל התרופות האמריקאי (FDA) בעניין. לכן ,למרות הפוטנציאל של התרופה לסייע לאמך, יש צורך בהתיעצות עם רופא המכיר היטב את ההיסטוריה הרפואית לפני המתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות שרירים לא רצוניות לאחר CVAאריק24/03/2008
שלום, אשתי קבלה CVA לפני כשנתיים. עברה שיקום. מקבלת ציפרלקס וסרוקוול מזה כשנה וחצי.
לאחרונה ישנן התכווצויות ורעידות לא רצוניות ברגל הבריאה. מה הסיבה?
הערה : CVA מסוג דימום בצד ימין. צד שמאל פלגי.
בתודה מראש על התשובה
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווציות
פרופ' נתן בורנשטיין24/03/2008השבץ הישן איננו מסביר התכווציות שרירים לא רצוניות בגפיים הבריאות. חשוב להבין האם ההתכווציות מלוות כאב,תנועות לא רצוניות של הגפה,התכווציות של סיבי שריר מתחת לעור או חוסרים נוירולוגים נוספים. יש צורך לפנות לרופא המטפל כדי שיעריך את התלונות החדשות על ידי קבלת היסטוריה רפואית מלאה וביצוע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד ביידיםביבי23/03/2008
שלום, רציתי לדעת ממה יכול להיגרם רעד בידיים? האם זו יכולה להיות תופעה נורמלית ? האם יכולה לנבוע כתוצאה מטרואמה בהיבט הפסיכולוגי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד
ד''ר איתן אוריאל24/03/2008קיימת אבחנה מבדלת רחבה לרעד בידיים הכוללת, בין היתר ,הפרעה בתפקודי בלוטת התריס,תרופות,רעד ממקור לא פתולוגי וכן מצבים נוירולוגים שונים. חשוב להתבונן ברעד ולאבחן אותו מבחינת מהירות,משרעת,התגברות בזמן מנוחה או פעולה,סימטריות,נוכחות ממצאים נוירולוגים נוספים וכו. לשם איפיון ואבחון הרעד יש לפנות לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה מממך??איזה אחד20/03/2008
שלום רב התחלתי לעבודד באיזה עבודה מסוימת ובעובדה שלי אני בקושי תפקדתייי כמה אנשים אמרו לי שם שאני מעופףףף רדום כזהה וקראתי באיטרנט על תרדמת וזה ואני חושב שיש לי את הסימנים האלה אני מתנהגג קצת מוזררר ככה אומרים לייייי ואני לא כול כך עונה לסיביבה שמדברים איתי אני שקועעעעע גם כמה חברים בשכונה שלי דברו איתי לא עניתי להםם אז עם אמרו לי איזה שקוע אתה מה קרהה יאא אני מזה פוחד ליפול לתרדמת או משהו אני רוצה שתיתתין לי הצעות איך לשלולל תרדמתת איזה בדיקה אני יכול לעבורר שיגיידו לי ב100 אחוז שאני לאא ביתקדמות של זה בבקשה בבקשה תעזור לייייייי אנייייי עייף אני חלש בגוףףףףףף עינים שלי נעצמותת לבד לא יודע מה יש לייי הגיל שלי זה 17 תודה אחיי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה
ד''ר איתן אוריאל22/03/2008אני מציע לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטירבקה20/03/2008
בבדיקת סיטי ראש צואר שעשיתי נכתב הממצא הבא:"כלי דם רחב במהלך פרונטאלי ימני מאיזור הקורטקס אל איזור החומר הלבן, אנומליה ווסקולארית באה בחשבון" מה משמעות ממצא זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי
ד''ר איתן אוריאל22/03/2008חשוב לדעת באיזו התויה נעשתה הבדיקה ,מהן התלונות הקליניות והממצאים בבדיקה הנוירולוגית. כמו כן יש להתבונן בהדמיה באופן ישיר כדי להחליט באיזו אנומליה וסקולרית (כלי דם לא תקין) מדובר . לעיתים מדובר בממצא אקראי בבדיקה אולם מבלי לקבל את האינפורמציה המלאה אינני יכול לומר מה משמעות הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש שעברתי אירוע מוחי קלאלירן18/03/2008
שלום רב לרופאים של הפורום. אני בן 26.
לפני כשנה נקלעתי לסיטואציה שהיתה מאוד טראומטית עבורי. הייתי במתח עצום במשך תקופה של קצת יותר מחצי שנה ובמשך תקופה זו חוויתי תופעות פיזיות שמעולם לא היו לי:
*)לפחות עשרה פעמים הרגשתי חולשה פתאומית ומוזרה בכתף של יד ימין ופעמיים ברגל ימין.
*)היו לי מידי פעם עוויתות שלא בשליטתי בשרירים של השפה.
*)היו לי כמעט תמיד (עד היום) מחשבות טורדנית על האירוע שאי לא מסוגל להפסיק אותן ורמת הפעילות שלי ירדה כמעט לאפס (הייתי סטודנט,עבדתי במקביל וגם החזקתי דירה לעומת היום שאני גר אצל ההורים,הפסקתי ללמוד,אני עובד במשרה חלקית צובר חובות,ממש אדם אחר אין לי אפילו את הרצון לעזור לעצמי)
*)היו לי כמה פעמים הפרעות בדיבור שיצאו לי משפטים לא הגיוניים (מילה שלא קשורה למשפט בלי שאני אשים לב)בהקלדה במחשב אני טועה הרבה שזה לא היה.
*)במהלך התקופה עשיתי בדיקות דם והתגלתה לראשונה בעיה של תפקוד בלוטת התריס
*)לא היתה לי אף שערה לבנה ובחצי שנה הזו נהיו לי כ 14 שערות לבנות
*)קרו לי הרבה פעמים שמרוב מחשבות הופיע לי כאב ראש איום.
אני מפחד שעברתי אירוע מוחי קל כי נורא "לקחתי ללב" ועד היום אני חושב על כל מה שקרה כמעט כל היום חשבתי לבקש תרופות נגד דיכאון או מחשבות טורדניות אבל חשוב לי להיות מודע למצב האמיתי שלי לפני כן. אני לא יודע איך אפשר לבדוק את זה ומאוד הייתי מעוניין בחוות הדעת שלכם לגבי התופעות שהיו לי ואם אני צריך לעבור אבחון איך עושים זאת (אני חבר קופ"ח לאומית)
מה השלבים וכו' ואם אני יכול לפנות במקביל לפסיכיאטר לקבלת תרופות (אני בדיכאון ומאוד מאוד מסוגר בתוך עצמי) או שעדיף לחכות לתוצאות האבחון (אם צריך כזה)ומה הסיכויים שלי לקבל בעתיד חס וחלילה אירוע מוחי.
אני מצטער אם השאלה ארוכה מידי.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש
ד''ר איתן אוריאל20/03/2008אין לי ספק כי הינך זקוק להערכה פסיכיאטרית בהקדם עקב התופעות של מחשבות טורדניות,הסתגרות ודכאון. תוכל לפנות לפסיכיאטר דרך קופת החולים או המרפאה האיזורית לבריאות הנפש. במידה והינך תושב תל אביב תוכל לפנות למרפאות לבריאות הנפש באיכילוב. לא ציינת מה ערכי תפקודי בלוטת התריס אולם חשוב מאוד לאזן אותם שכן הפרעה בתפקודי בלוטת התריס עלולה לגרום להפרעות פסיכיאטריות וקוגנטיביות. בנוגע לכאבי הראש והתקפי החולשה עליך לפנות לרופא המשפחה או לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה טכניתיונת18/03/2008
היי,
יש לי מספר שאלות טכניות בנוגע להגדרות הנוגעות לשבץ:
1. מהו ההבדל בין CHRONIC STROKE ל- ACUTE STROKE?
2. למה בדיוק מתכוונים כשאומרים שמישהו נמצא בשלב ה- POST-ACUTE STAGE?
תודה,
יונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל20/03/2008שבץ מוח, בהגדרתו, מופיע באופן פתאומי וחד למרות שהחוסר הנוירולוגי עלול להשאר לצמיתות. האבחנה בין השלב האקוטי,דהיינו בשעות ובימים הראשונים לאחר הופעת הסימפטומים,לשלב הסאב אקוטי והכרוני הינה רלוונטית בעיקר מבחינה טיפולית. כיום ניתן לטפל בשבץ מוח רק בשעות הראשונות לאחר הופעתו. הטיפול אחר כך מתמקד רק במניעת סיבוכים משניים ובמניעה שניונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בחצי פניםאושרית17/03/2008
שלום רב,
אני בת 30. בהריון הראשון שלי הופיעו לי תופעות של הרדמות צד ימין של הפנים ואחרי בדיקה נוירולוגית בבית חולים הוחלט כי במשך ההריון אקבל קלקסן 30 מ"ג.
כיום אני בהריון נוסף ולוקחת קלקסן לפי הוראת רופא משבוע 7. היום (אני בשבוע 12),הופיעה התופעה שוב. אני לוקחת את הקלקסן ועדיין נרדם לי צד ימין של הפנים והייתי מבולבלת קצת. נמצב הזה מאוד מלחיץ אותי וממש מפחיד.
שאלתי היא: מה אפשר עוד לעשות חוץ מקלקסן? האם יש טיפול כלשהוא? האם אני נחשת להריון בסיכון?
אני לחוצה מאוד...בבקשה תענו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול בחצי פנים
עידן17/03/2008חשוב גם לציין שיש לי קרישיות יתר הומוזיגוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימול
ד''ר איתן אוריאל17/03/2008לא ציינת לאיזו הפרעת קרישה נמצאת הומוזיגוטית, האם סבלת בעבר מאירועים טרומבוטיים אחרים והאם בצעת בדיקת MRI מוח לאחר התלונות על הנימול בפנים. טיפול נוגד קרישה בהריון היננו מוגבל מאחר וחלק מהתרופות עלולות להיות מסוכנות לעובר ואכן זריקות קלקסן מהוות את טיפול הבחירה. העובדה שאת שוב סובלת מנימולים במחצית הפנים ודאי שמחייבת התייחסות רצינית ומיידית כולל בדיקות עזר והדמיה. יש צורך בהתיעצות בין הנוירולוג,ההמטולוג והגניקולוג המטפלים בנוגע להמשך הבירור והמינון הטיפולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)