פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיקולציות ובדיקות
    ליאור
    23/04/2008

1.האם מוכרת תופעה של פסיקולציות כתוצאה מנטילה עודפת של החומר הטבעי GABA?(כתוסף מזון מרוכז).
    2.מהי בדיקה לפעולה ספונטנית של השריר? האם היא שונה מבדיקת EMG? האם היא מקיפה יותר?
    3.האם יש בדיקת דם מסוימת ספציפית שכדאי לעשות במקרה של פסיקולציות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיקולציות ובדיקות

הוספת תגובה

• פסיקולציות

ד''ר איתן אוריאל
    27/04/2008

החומר הטבעי איננו מוכר לי. בירור פסיקולציות מצריך בדיקה נוירולוגית על ידי רופא ממוחה ובהמשך בדיקת EMG.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום משבץ מוחי
    נאוה
    22/04/2008

שלום, האם ידוע על דרך שיקום המומלצת ביותר לאחר שבץ מוחי?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום משבץ מוחי

הוספת תגובה

• שיקום

פרופ' נתן בורנשטיין
    23/04/2008

ההחלטה לגבי שיקום צריכה להנתן באופן פרטני לאחר בדיקת החולה ובהתאם לחסרים הנוירולוגים הרלוונטיים. לדוגמא,חולה עם פגיעה קשה במרכז השפה שאיננו מסוגל להבין פקודות מילוליות יהיה בעל פוטנציאל שיקומי ירוד ביחס לחולה עם הבנה שמורה. באופן כללי השיקום לחולים עם פגיעה מוטורית צריך להנתן במקום המתמחה בפגיעות נוירולוגיות עם פיזיותרפיה אינטנסיבית עד כמה שניתן. לפי ההתויה הקלינית יש לשקול גם ריפוי בעיסוק ,קלינאית תקשורת ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פתרון שיקומי כחול לבן

חנן
    29/06/2008

חברת מוטוריקה מקיסריה מציעה שיקום בעזרת רובוטים+מטפל מומחה. www.motorika.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שיניים
    חובי
    19/04/2008

לפני שבוע קיבלתי מכה חזקה בשיניים הקדמיות. כל השיניים הם לאחר טיפולי שורש וכתרים.

בעקבות המכה, התחלתי לסבול מכאבים טורדניים בשיניים הקדמיות, שגורמים לי אי נוחות וחוסר שקט.

ביצעתי מספר צילומים אולם רופא השיניים טוען שאינו רואה כל סיבה לכאב ( שבר, סדק או מוגלה כתוצאה מטראומה )

לדעתו עליי ללכת לנוירולוג בכדי לבחון את המערכת העצבית המחוברת לחנייכים.

על מה הוא מדבר ? האם ייתכן ויש אמת בדבריו כי המכה פגעה וכיצד בדיוק מתבצעת בדיקה כאמור ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שיניים

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר איתן אוריאל
    21/04/2008

איני יכול לחלוק על רופא שבדק אותך,לכן כדאי לשמוע לדבריו ולפנות לנוירולוג כדי שיבצע הערכה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרמים בראש
    לי
    18/04/2008

ברגע שאני נכנסת למיטה לישון יש לי כמו זרמים חשמליים בראש שלא נותנים לי לישן, אני נרגעת בהשפעת קלונקס ובבוקר כשאני מתעוררת אני מרגישה עדיין את הזרמים האלו. מה דעתך ,
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    זרמים בראש

הוספת תגובה

• זרמים

פרופ' נתן בורנשטיין
    21/04/2008

חשוב לקבל היסטוריה רפואית ולבצע בדיקה נוירולוגית. הינך מוזמנת לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך סלארי
    אורנה ב
    17/04/2008

אמי ,בת77, עברה בדיקה MRI בעקבות צניחת עפעף, ראייה כפולה. [לפני 3 שנים עברה ניתוח כפתורים האזנים בשל רעשים, זמזומים, מים] בבדיקה זוהה תהליך אינטרה סלרי קברנוסי וסופרסלרי עם לחץ על הכיסמה האופטית, וכן לאחור לכיוון הקליבוס וגזע המוח.
    אמי אישה חולנית. מה ניתן לעשות במצב זה? במה עלול תהליך זה לפגוע מעבר לראיה והשמיעה
    בתודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    תהליך סלארי

הוספת תגובה

• תהליך

ד''ר איתן אוריאל
    21/04/2008

לא ציינת באיזו תהליך נראה כי מדובר-מנינגיומה,קרניפרינגיומה,גרמינומה וכו. הטיפול בכל תהליך הינו שונה. יש צורך להתיעץ עם נוירואונקולוג או ניורוכירורג בנידון לאחר שיבדוק את אמך ויצפה בהדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרדמת ארוכה
    רוני קרן
    17/04/2008

אחי בן 50 נחבל בראשו בתאונת אופנוע בשטח ופונה לעין כרם ,שם אובחן שטף דם במח ובוצע ניתוח במהלכו הסירו חלק מעצם הגולגולת (צד שמאל), הוא היה מונשם ומורדם במשך 3 שבועות ושהופסקה ההרדמה הוא פתח עינים והזיז את היד, אבל המוח שלו הפסיק לספוג את הנוזל וזיהו לו לחץ מהנוזלים וחיברו לו נקז חיצוני. מאז מצבו התדרדר והוא חזר לתרדמת מלאה,
    היום אחרי 8 שבועות הוא נושם בכוחות עצמו וגם החדירו לו את הנקז לחלל הבטן, אלא שזה גרם לניקוז יתר והקרקפת שלו ממש שאובה חזק פנימה עד כדי שאולי לוחצת על רקמת המח,
    לדברי הרופאים אין להם יותר מה לעשות היות והתגובות הניאורולוגיות שלו מאד חלשות לדבריהם וכל פעולה נוספת לא תשפר את מצבו ולכן אין טעם לבצעה.

נאמר לנו שאולי אחרי החזרת העצם למקומה יחול שיפור באיזון הלחצים ואז גם אולי יטיב מצבו אך הם נמנעים מלבצע את זה לפני 3 חודשים.

שאלתי היא האם ניקוז היתר והלחץ של עור הקרקפת על רקמת המוח לא ממשיך להרוס ולהרוג עוד תאים ?

האם הוא צמח? ש הרי הוא לא ישן וער הוא ישן כל הזמן

ואם זו תרדמת אז איך כלכך הרבה זמן?

ואם הוא לא יתעורר, כמה זמן הוא יוכל לחיות בצורה כזו?

מתנצל על מתקפת השאלות אבל ה מידע הזה מאד חשוב לי

לקביעת תור
    סגירה
    תרדמת ארוכה

הוספת תגובה

• תרדמת

ד''ר איתן אוריאל
    21/04/2008

צר לי אך מבלי לבדוק את אחיך מבחינה נוירולוגית,להתרשם מתפקודי גזע המוח ,להתבונן בהדמיה וכן לבצע בדיקות נוספות לפי ההתויה,לא ניתן לענות לשאלותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסטוניה בtriceps
    סטודנט
    14/04/2008

שלום ד"ר
    כבר יותר משנה שאני סובל מדיסטוניה בחגורת כפתיים עליונה. לפי הרגשתי מדובר בשריר הtriceps של יד ימין בלבד.כיוון שהיא מופיעה בעיקר בכיווץ קונצנטרי של אותו השריר (אקסטנציה של היד), שללתי latissimus dorsi כיוון שאין בעיה בint rotation.
    הדיסטוניה מתגברת במצבי עייפות וסטרס ואז ההרגשה היא שאני חייב להשעין את היד אחרת היא מתכווצת לבד.
    הוסבר לי שזו בעיה באינטרניורונים בעמוד השדרה.
    עוד זמן קצר יש לי תור לפיזיותרפיה. שאלתי היא האם יש דרך להבריא מהמצב הזה מבלי להזריק לשריר וכמובן ללא ניתוחים. האם פיזיותרפיה יכולה לעזור? הרי מדובר לצורך העניין בעצב הרדיאלי, האם טנס או אמצעי אחר המכוון לשורש העצב בצוואר יכול לעזור? מתיחות או תרגילים להורדת ספאזם?

זו בעיה שמפריעה לי רבות, אשמח לסיוע.
    יש לציין שאני סטודנט לפיזיותרפיה כך שניתן לספק לי הסברים מקצועיים מעולם הרפואה או להפנות למאמרים רלוונטיים.

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דיסטוניה בtriceps

הוספת תגובה

• דיסטוניה

ד''ר איתן אוריאל
    21/04/2008

קיימות סיבות רבות לדיסטוניה החל ממצבים פונקציונלים,חשיפה לתרופות,מחלות תורשתיות ומצבים נוירולוגים נוספים .יש צורך להתבונן בדיסטוניה , לבדוק האם היא תלוית פעולה,מגיבה ל"טריקים" שונים,לבצע בדיקה נוירולוגית וכמובן לקבל אינפורמציה מלאה ,כולל לגבי מקרים דומים במשפחה. הטיפול המקובל לדיסטוניה פוקלית הינו בזריקות בוטוקס מקומיות אולם קיימים טיפולים נוספים. הינך מוזמן לפנות ליחידה להפרעות תנועה במרכז הרפואי תל אביב לצורך הערכה וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הדיסטוניה

ספיר
    28/03/2010

שלום אני בת 20
    יש לי רעד ביד ימין מגיל 14
    הובחנתי ע"י נוירלוגים והם קבעו שזה דיסטוניה.
    יש לי דוד כזה במשפחה, והוא נראה זוואה.
    המחלה נורא מפחידה אותי.
    האם זה יכול לעבור גם ליד השמאלית?
    האם זה יכול לעבור גם לרגליים? ולעוד מקומות בגוף??
    ממתינה לתשובה...
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסטוניה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    31/03/2010

קיימות מספר סיבות לדיסטוניה.
    דיסטוניה יכולה להיות מקומית או לערב מספר אזורים בגוף או להיות כללית.
    במקרה שלך קיים רקע משפחתי אך לא בהכרח מפושטות המחלה זהה בכל בני המשפחה.
    מומלץ לפנות לנוירולוג המטפל לצורך קבלת הסבר על מהות המחלה והטיפולים הקיימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת חומר מחקרי על כמות החולים בשכ
    אביבה
    14/04/2008

מחפשת חומר מחקרי על כמות החולים בשבץ בארץ ובעולם בכל שנה

הוספת תגובה

• חומר

ד''ר איתן אוריאל
    21/04/2008

שבץ מוח מהווה את גורם התמותה השלישי בעולם המערבי,לאחר מחלת לב וסרטן, וגורם הניכות הראשון בקרב האוכלוסיה המבוגרת. הינך מוזמנת לפנות למחקר הNASIS שפורסם וכולל רישום דו שנתי של מקרי השבץ בישראל לצורך נתונים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בראש, מוח, אבחנה..
    צחי
    13/04/2008

שלום ד'ר,
    מזה כמעט שנה שאני סובל מכאבי ראש קלים אך מעיקים שבחלק מהזמן פוגעים בתפקוד היומיומי שלי, הכאבים מתבטאים בכאב בצד שמאל מעל העין ולעיתים רחוקות בכל הראש, ללא בחילות קושי בראייה סחרחורות וכו', שיערתי שאלה פשוט מגרנות כי אני עובד בלילה והשעות שלי לא מסודרות, הבעייה היא שהכאבים מופיעים בממוצע של 4-5 ימים בשבוע ואני יודע שמגרנות,גם חמורות, לא מופעות בתדירות גבוהה כזו, ביקרתי אצל נרולוגית לפני כחצי שנה והיא בצעה בדיקה זריזה יחסית והפצירה כי אין מה לדאוג וכי הכאבים מופיעים בגלל סדר היום שלי,תזונה לא מסודרת וכו'.
    עכשיו השאלה שלי היא האם זה הגיוני שהכאבים נמשכים כ"כ הרבה זמן(כמעט שנה) ואם יש לי מה לחשוש מגידול בראש,במוח? כשאני מבקר אצל רופא ואומר לו שאולי צריך בדיקת סי טי הוא אומר אם היה לך גידול מלפני שנה היום כבר בטוח היית יודע את זה.
    בכל אופן אשמח לשמוע את דעתך המקצועית,
    תודה רבה, צחי.

לקביעת תור
    סגירה
    גידול בראש, מוח, אבחנה..

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר איתן אוריאל
    21/04/2008

יש צורך בקבלת תיאור מדויק של אופי הכאב,מיקומו,תדירותו ותגובה למשככי כאבים. בנוסף יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית כולל הסתכלות בקרקעית העין. כאב ראש שנמשך תקופה כה ממושכת מחייב התייחסות נוספת ולכן אני מציע לפנות שוב לנוירולוג או למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי קרוטיס
    גלי
    08/04/2008

אבי צריך לעבור ניתוח קרוטיס. פרופ' אחד אמר לו שהניתוח מתבצע בהרדמה אזורית שכן החולה צריך להיות בהכרה כדי שאפשר יהיה לבדוק בזמן אמיתי שלא נוצר נזק.
    ואילו פרופ' אחר אמר שהניתוח מתבצע בהרדמה מלאה.

האם מדובר בשתי שיטות?
    מה היתרון של הרדמה מלאה?
    מה השיטה החדשנית מבין השתיים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי קרוטיס

הוספת תגובה

• ניתוח קרוטיד

ד''ר איתן אוריאל
    09/04/2008

שתי השיטות אכן מקובלות. מאחר ואחד הסיבוכים הינו שבץ בזמן הניתוח חשוב לנטר את החולה. בהרדמה מקומית ניתן לדבר עם החולה ולבקש ממנו לבצע פקודות בגפיים הנגדיות לצד המנותח ,למשל ללחוץ על בובה המשמיעה צפצוף בזמן לחיצה. כאשר הניתוח מתבצע בהרדמה מלאה ישנן שיטות אחרות לנטר את המצב הנוירולוגי של החולה כגון בדיקות דופלר דרך הגולגולת או EEG. השאלה החשובה ביותר שעליך לשאול את המנתח הינה מה אחוז הסיבוכים הקשים סביב הניתוח,דהיינו שבץ או מוות, באותו מרכז בו הינך מנותח. בהתויות מסוימות ניתן לבצע את הפרוצדורה באמצעות צינטור והכנסת תומכן (סטנט).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמלים מול העיניים
    גלית
    05/04/2008

שלום רב,

בת 32. פעם בכמה זמן חודש חודשיים יש לי נמלים שחורות מול העיניים למשך מס' שניות. האם זה מעיד על בעיה כלשהי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נמלים מול העיניים

הוספת תגובה

• נמלים

ד''ר איתן אוריאל
    06/04/2008

יתכן כי הסיבה לכך הינה קוצר ראיה אולם עליך לפנות לבדיקת רופא עיינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימולים, זרמים ולחץ דם
    סטלה
    04/04/2008

שלום
    אשמח אם תוכלו לסייע לי, אני בת 38, בריאה בדרך כלל. בעלת עודף משקל.
    לפני כשבוע וחצי התחילה לי תופעה מוזרה של הרדמות ביד שמאל שעברה לאחר מכן לימין, אחרי יומיים זה חלף. היו כמה ימי רגיעה ואתמול שוב החלו נימולים -זרמים חשמלים קטנים, לעיתים תחושת בעירה בכל מיני מקומות בגוף: בפנים, בידים וברגלים.היום גם התחיל לי כאב ראש, אבל לא היסטרי. בעבר סבלתי ממיגרנות, אך דיקור הצליח להעלימן.

לפני שלוש שנים במהלך ההריון השני שלי היתה לי עליה של לחץ דם ולכן חשבתי שאולי זה קשור, אני עוקבת מזה שבוע אחרי לחץ הדם שלי שהועמד בממוצע על 120/91.

כמובן שהלכתי לרופא אך נשלחתי לבדיקות רבות שעדיין לא הגיע מועדן.הקשורות ברובן ללב.
    אין לי גם תוצאות של בדיקות הדם עדיין.

האם אני צריכה לפנות לבית חולים או שלא מדובר על משהו אקוטי.

לקביעת תור
    סגירה
    נימולים, זרמים ולחץ דם

הוספת תגובה

• שאלה נוספת קטנה

סטלה
    04/04/2008

האם אפשר לקחת אדויל לכאב הראש במצב כזה?

תודה וסופשבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימולים

ד''ר איתן אוריאל
    04/04/2008

כמובן שלא ניתן לענות לשאלתך ולהעריך את הדחיפות הרפואית מבלי לקבל את ההיסטוריה המלאה ולבצע בדיקה גופנית. לפיכך אני מציע להתייעץ עם הרופא שכבר בדק אותך והתרשם מהבעיה באופן ישיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT מוח
    דוד
    04/04/2008

שלום
    אני חזרתי לפני חצי שנה מהודו , וסבלתי מחולשות סחרחורות מידי פעם חום,קשיי שינה ,
    כאבי ראש שלא עוזבי אותי עד היום-עיקצוצים ברגליים,עשיתי מלא בדיקות שכללו דנגי וציקונגונה EBV CMV, עשיתי גם CT מוח לפני 5 חודשים כלומר חודש אחרי שחזרתי ולא נמצא כלום חוץ מתפקודי כבד לקויים שבביופסית כבד יצא כבד שומני עם דלקות מזעריות כרוניות שמתאים ל NASH,
    קיבלתי טיפול ממוחה למחלות זיהומיות לפני חודש לטפילים שכלל אסקזול פרוטוציד ומטרוג'ל

(למרות שלא אובחנתי גם לא בבדיקת צואה אלא ב CT בטן שראו עיבוי במעי הדק עקב אישפוז בבית חולים לפני שבועיים בגלל חום גבוהה , ואח"כ עשו קולונוסקפיה במעיים ולא מצאו כלום יש לציין שטופלתי באישפוז במטרוג'ל וציפרודקס שבוע )
    המצב השתפר אחרי הטיפול הזה , אבל עדיין יש לי כאבי ראש וסחרחורות וקצת חולשה .
    שאלתי היא האם ב CT בסיס מוח אפשר לראות אם יש איזה טפיל שהתישב לי בראש וגורם לי לכל הבלאגן הזה , או אולי צריך לעשות MRI כי CT לא מספיק

לקביעת תור
    סגירה
    CT מוח

הוספת תגובה

• CT

ד''ר איתן אוריאל
    06/04/2008

יש צורך בבדיקת נוירולוג כדי להעריך האם קיים סיכוי שהזיהום מערב גם את מערכת העצבים המרכזית. במידת הצורך יהיה צורך להשלים את הבירור גם עם בדיקת ניקור מותני, המהווה את בדיקת הבחירה בזיהומי מערכת העצבים המרכזית, ויתכן גם עם CT עם חומר ניגוד או MRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות CT מוח
    אמיר
    01/04/2008

שלום רב,
    שמי אמיר, בן 27, בריא.
    נשלחתי לבדיקת CT מוח בעקבות הפרעה בפעילות, בעיקר מימין (כך כתוב בהפניה).
    בין הממצאים של הבדיקה היו מס' 2 דברים שלא הבנתי ובפרט האם הם תקינים:
    (1) אוסטאומה בתאים אתמואידלים מימין.
    (2) עיבוי קל של רירית בסינוס המקסילרי משמאל.
    אודה להבהרות.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות CT מוח

הוספת תגובה

• CT

ד''ר איתן אוריאל
    02/04/2008

אינני נוהג להתייחס לתוצאות הדמיה מבלי לדעת מה התלונה הקלינית,לבדוק את החולה ולהתבונן בהדמיה באופן ישיר. עליך לחזור עם הדיסק לרופא המטפל. מכל המקום המצאים המתוארים אינם מוחיים אלא שייכים לגולגולת ומערות הפנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבץ מוחי שני של אבא שלי
    נורית
    31/03/2008

אבא שלי בן 55 , עם לחץ דם גבוה בדרך כלל עבר ארוע מוחי לפני כמה חודשים שהוגדר כקל וניתן לו טיפול תרופתי של אספירין, ליפיטור ואטקנד, טיפול פיזיותרפי כי צלע ברגל שמאל.
    ביום שישי האחרון כאשר כל היום הוא היה ממש עצבני הוא עבר לקראת הערב עוד ארוע מוחי שלפי הגדרת הרופא המטפל שלו היה חזק יותר וכי רואים כתם בסי.טי שעשו לו אבל בכדי לראות בבירור היכן יש עורק סתום צריך קודם לתת לשבץ לחלוף או להירגע ורק אז יעבור סי.טי עם יוד שבו יראו היכן בדיוק העורק חסום.
    מחר הוא אמור להשתחרר מבית החולים כשהוא יקבל שוב טיפול תרופתי ופיזיותרפיה, אני חרדה מאוד לאבא שלי ומבקשת את ממכם ייעוץ או טיפול מונע שניתן או להיפגש עמכם יחד עם אבי ולנסות לעזור לו.
    אשמח לשמוע תשובה מכם
    תודה מראש
    נורית.

לקביעת תור
    סגירה
    שבץ מוחי שני של אבא שלי

הוספת תגובה

• שבץ

ד''ר איתן אוריאל
    31/03/2008

לא ציינת האם אביך את הבירור ההכרחי ,מעבר לבדיקת CTA,הכולל אקו לב דרך הושט ודופלר עורקי צואר ובדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית. בנוסף מאחר ואביך עבר את האירוע המוחי על רקע טיפול באספירין יש צורך לשקול החלפת טיפול לתרופה אחרת כגון פלויקס. תור לפרופ. בורנשטיין ניתן לקבוע דרך מרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה