מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אירוע מוחייוסי16/03/2008
שלום, אני בן 33, מעשן ועם עודף משקל לצערי(הפסקתי לעשן ביום האירוע).
לפני כשלושה שבועות חשתי סחרחורת, פלג גופי הימני עם "נמלים", דיבור בצד ימין לא מתפקד(שפה נופלת...), זה קרה לי פעמיים תוך שעה וכל פעם כ-2-3 דקות של אירוע. בבית החולים, שם אושפזתי, עשיתי CT ראש שיצא תקין עם ובלי חומר רק שהEEG(הרגיל, את השני עם חסך שינה אני צריך לעשות בהקדם) לא יצא תקין, טענו בביה"ח שיצא עם "סדרות". שאלותיי: 1. האם הגיוני לעבור אירוע מוחי בגיל כזה? 2. למה טענו שיכול להיות שזה בכלל התקף אפילפטי? 3. למה אני כ"כ עייף? 4. למה ידי הימנית כואבת בטירוף?(לציין שבימים שלאחר האירועים כף ידי הימנית הייתה כחולה לחלוטין וכרגע לא) 5. האם יש ללחץ:בעבודה, כספי, בנישואים וכו' השפעה על כך שהיו לי אירועים אלה?
מצטער על "התקפת" השאלות אך אשמח לקבל תשובה מפורטת
תודה רבה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפת שאלות
ד''ר איתן אוריאל17/03/2008האבחנה המבדלת לאירועים שעברת אכן כוללת גם אירוע מוחי חולף וגם אירוע כיפיוני (אפילפטי). יש צורך לקבל היסטוריה מדויקת ולבצע בדיקה נוירולוגית. בנוסף יש לעבור באופן ישיר על בדיקת
הEEG כדי לראות האם נצפתה פעילות אפילפטוגנית. יש צורך לעבור בירור מלא כולל דופלר עורקי צואר,אקו לב דרך הושט, EEGלאחר חסך שינה,MRI ובדיקות נוספות לפי הצורך. יש צורך גם להחליט האם להתחיל טיפול מניעתי בנוגדי צימות טסיות או טיפול נוגד כיפיון. מאחר ואינני יודע עדיין מה גרם לאותם אירועים שתיארת אינני יכול לקשור אותם כרגע לבעיות אישיות או לעייפות הכללית. יש צורך לבדוק את היד בהקדם עקב הכאב והכחלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוסי18/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות וחולשהאבי15/03/2008
שלום
אני סובל כבר (לדעתי) זמן רב מתופעות של חולשה (בעיקר בגפיים התחתונות, מהברך ומטה) ובגפיים עליונות, מתלווה לכך תחושה של עיניים עייפות הנוטות להיעצם, פיהוק מידי פעם ודמעת.
מידי פעם מתלווה לכך תחושה של כאילו ניתוק, כאילו אני עומד לאבד שליטה (לא ליפול פיזית כמו להרגיש שמשהו שואב את כל כוחותי ממני -) לאחר תחושה כזו מתחיל שיעול שנמשך מספר דקות.
אם אני לא מבצע כל פעולה וסתם יושב על הספה אני בקלות יכול להירדם.
התופעות יכולות להופיע במחזוריות מידי כמה ימים או בתדירות של אחת ליום-יומיים.
יכול להתרחש גם לאחר הקימה בבוקר וגם במהלך היום והערב, התופעה יכולה לקרות ולהמשך כשעה-שעתיים ואח"כ ההרגשה משתפרת ומשתנה.
שמתי לב כי לפעמים (כשאני מרגיש קצת חולשה ) אני נוטה לנטות בישיבה לצד אחד (במודע כמובן) או לשבת מאוד נמוך ישבן בקצה הכסא/ספה וגב קמור שגם הוא על המושב - כאילו לפני גלישה מטה מהכסא)
רופא המשפחה אמר (עפ"י תוצאות הבדיקות) כי אין מה לעשות עם זה ועלי לעשות הרבה ספורט.
בדיקות שיגרתיות שאני מבצע אחת לחצי שנה-שנה יוצאות בסדר. (ספירה, ביוכימיה, בלוטת תריס, B12, חומצה פולית) - B12 בתוך התחום אך בגבול התחתון.
הייתי ביעוץ נוירולוגי לפני כשנה+ בגלל תחושות מידי פעם של מאין קפיצות פתאומיות, כאילו מישהו מפחיד אותי ואני קופץ לשניה, ותחושות אחת לכמה ימים של מעין ניתוק, כאילו אני מתנתק מממה שקורה סביבי לאלפית שניה (אני ממשיך להיות ער לקורה איתי ואף מודע לאלפית השניה הזו כאילו אני מנותק).
* האם כל הסממנים שפרטתי קשורים אחד לשני ? כולל השיעול ?
* האם הנושא הוא נוירולוגי טהור ומה בה בחשבון ?
* האם יש לשלול גם מחלות קשות והאם יש כאלה שגורמות לתסמינים כאלה ?
* האם יתכן כי כל הנ"ל הוא תוצאה של שינה לא טובה, דכאון וחרדה בלבד ?
* מה עלי לעשות פרט לבדיקות הכלליות שביצעתי ואילו עוד בדיקות יש לבצע לפני קביעה כי מדובר באיכות שינה ירודה/דכאון בלבד ?
אני מבקש יעוץ ככל שניתן בערוץ זה של הפורום כדי לקבל כיוון, אני די מיואש מהעניין ואף חושש מאוד ממנו, בנוסף בזמן האחרון אני מהרר הרבה על מהות החיים ומה קורה לאנשים שפתאום עוזבים את העולם.
אגב, בן 40, לא מעשן, לא שותה, לא שמן.
תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה
אבי15/03/2008* האם התופעות שמניתי יכולות להצביע על משהו מסוכן ורציני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר איתן אוריאל17/03/2008אינני רואה קשר ברור בין רשימת התלונות שמנית. כדי לענות לך על השאלות ברצינות יש צורך לקבל היסטוריה מלאה ולבצע בדיקה גופנית.אני ממליץ להתיעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרופאים לא מצליחים לפענחבת13/03/2008
שלום רב,
אבי (60) עבר בחודש האחרון 3 ארועים מוחיים קלים שהותירו אותו עם בעיה בדיבור ועם צד ימין
(רגל , יד , שפה ימנית) שמתפקד 50%.
בנוסף הוא נראה לי גם קצת בולבל ולא מאוד מאורגן.
הארוע השני שלו לווה גם בהתקף אפילפטי.
הוא כרגע בבי"ח - עשו לו כבר כמה פעמים CT (עם ניגוד , בלי ניגוד , אנגיו וכו') , EEG ,
ועוד בדיקה של הלב - ולא מוצאים כלום.
MRI לא יכולים לעשות לו כי יש לו קוצב.
מה שמוזר - במשך החודש האחרון כל התסמינים שציינתי משתנים כל הזמן - מגרוע לטוב ,
מטוב לגרוע ... נראה לפעמים שמשהו אחד נעשה טוב אבל אז תסמין אחר נעשה רע.
ביום ראשון יבדקו לו נוזל מעמוד השדרה.
אולי יש למישהו מושג ממה כל זה יכול להיות ? מה אפשר לעשות ? מה עוד צריך לבדוק .
המצב מאוד מפחיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופאים
ד''ר איתן אוריאל14/03/2008אני מניח כי אביך עבר בירור וסקולרי מלא לשלילת מקור לתסחיפים למוח כולל דופלר עורקי צואר ,אקו לב ובדיקות נוספות לפי הצורך. אני מבין מדברייך כי הבעיה האבחנתית קשורה למצב הבלבולי. חשוב מאוד לקבל היסטוריה רפואית מלאה ולבצע בדיקה נוירולוגית. לעיתים חולים עם בעיה קוגניטיבית קלה עלולים להדרדר מאוד כתוצאה מאירוע מוחי קל. חשוב גם לעבור בקפידה על ההדמיה ובעיקר על בדיקת הEEG ובמידת הצורך גם לחזור עליה במיוחד כאשר אביך מבולבל. לעיתים ביטוי של התקף אפילפטי ממושך עשוי להיות רק מצב בלבולי ולא להיות מלווה בתנועות לא רצוניות או פרכוסים. גם לאחר ההתקף האפילפטי החולה עשוי להיות מבולבל למספר שעות ואף למספר ימים. יש צורך גם לערוך בירור מטבולי וטוקסי מלא כולל רמות אמוניה,תפקודי בלוטת התריס וויטמין B12. בדיקת הניקור המותני בהחלט חיונית כחלק מהבירור. אני מציע להמשיך את הבירור תוך כדי אשפוז ולקיים שיחה עם הרופאים הבכירים במחלקה כדי לקבל הסבר לגבי האפשרויות האבחנתיות הקיימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות mriמ.ר13/03/2008
שלום רב,
אני בת 39, עקב חוסר תחושה באיזור העין נשלחתי ע"י נוירולוג לביצוע mri התוצאה שקיבלתי הינה: "המעבר הקרניו-צרביקלי, גזע המח, הגשר והמוחון תקינים. החדר הרביעי במיקום ובמימדים תקינים. בחתכים העל-טנטריאליים חדרי המח והמרווחים התת עכבישיים מורחבים במקצת. החומר ואפור והלבן שמורים, ללא מוקדי סיגנל חריג. אין האדרה פתולוגית עם גדולוניום. ... בסיכום: לל ממצא פוקלי, למעט אטרופיה מוחית קלה..."
אבקש לדעת מה משמעות התוצאה? האם יש צורך בבדיקת רופא מייידית?
תודה מראש
מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
ד''ר איתן אוריאל17/03/2008אינני יכול להתייחס לתוצאות בדיקת MRI מבלי לבדוק את החולה ולהתבונן בהדמיה באופן ישיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחי קלשוש12/03/2008
אבי נותח לפני שבועיים והושתל בגופו קוצב,לקראת הניתוח נאלץ להפסיק להשתמש בקומדין ובמשך 3 ימים עד ההשתלה קיבל זריקות בבטן. למחרת עבר את ההשתלה ויום לאחר מכן קיבל קומדין. שבועיים לאחר מכן קיבל אירוע מוחי קל,הוא מבולבל לא מצליח לקרוא,ואנו מודאגים האם יש סבירות גם לאחר ניתור של קומדין לשבץ נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קןמדין
ד''ר איתן אוריאל12/03/2008לא ציינת באיזו התויה אביך מקבל קומדין ומה היו ערכי הINR כאשר קיבל את השבץ. ההתויה השכיחה ביותר למתן קומדין הינה פרפור עליות. פרפור עליות מעלה פי 5-6 את הסיכון לשבץ מוח . שימוש בקומדין עם ערכי מטרה מאוזנים מוריד את הסיכון בכ-67% אך לא לחלוטין. במידה ואביך אכן סובל מפרפור עליות או הפרעה לבבית אחרת יש לבצע בהקדם אקו לב דרך הושט כדי לשלול מקור לתסחיפים מהלב למוח. בנוסף יש לבצע את הבירור הרגיל הכולל דופלר עורקי צואר ,הדמיית מוח ובדיקות נוספות לפי הצורך.חשוב מאוד לשמור על ערכי INR מאוזנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע מוחי קל
שוש14/03/2008לא ציינתי שאבי עבר לפני 21 חודשים ניתוח תיקון מסתם וכן צריבה למניעת פרפורים עקב כך הדופק היה נמוך כ-48-55 וכן השימוש בקומדין כמדלל.
ובהמשך הגענו לניתוח להשתלת קוצב לב.
האוטם לאחר האירוע הוא חמור,למרות שהאירוע נקרא " קל". הוא היה מבולבל ובנוסף נפגעה יכולת הקריאה שלו,וכן שדה הראיה בעיין ימין.
שאלתי היא מה קורה עם האוטם האם יש סיכוי שהוא יעבור או ישתנה .האם שדה הראיה נפגע לצמיתות או שלא
תורה מראש על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירוע
ד''ר איתן אוריאל17/03/2008לא ניתן לחזות כעת עד כמה,אם בכלל, אביך ישתפר בעתיד מבחינת ההפרעה בשדה הראיה או החסרים הנוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח של ctיעל11/03/2008
מכיון שחשתי בבעייה בצד ימין של הראש(מעין בצקת) ועקצוצים בפנים - עשיתי בדיקת CT
בבדיקה נרשם בין השאר:
מוקדי צפיפות נמוכה מתחת לגרעיני בסיס דו צדדי כנראה
IRCHOFF RUBIN SPACE/\.
מוקד סיד בגרעיני בסיס מימין.
מבית החולים שבו אושפזתי לשבוע (מחלקה נוירולוגית) - יצאתי כמו שנכנסתי - עם אותה בעייה.
אך מרוב פחד ומרוב זה שהם אמרו שהם לא מוצאים כלום ואין לי בעייה - החלטתי גם אני שאין בעייה, הרמתי ידיים והלכתי על זה.
כרגע יושבת אני בבית - עם אותה תחושה של משהו בצקי בראש. הראש כבד , וכשאני נוגעת נגיעה חלשה אני מרגישה את כל ראשי זז וכואב. וזה לא דמיוני.
מה עושים?
לאן ניתן לפנות על מנת לפתור את הבעייה ?
והאם מה שרשמתי על תוצאות הבדיקה יכול להעיד על משהו שעדיין לא נבדק וצריך להבדק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
פרופ' נתן בורנשטיין12/03/2008יש צורך לקבל את הסיפור המלא וכן לבצע בדיקה נוירולוגית. בנוסף יש להסתכל על ההדמיה באופן ישיר כדי להתרשם ממנה. הינך מוזמנת לפנות למרפאות הנוירולוגיות במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
יעל12/03/2008איך ניתן להגיע למרפאות אלה .
האם זה פרטי או דרך קופת חולים והאם זה דורש אישפוז?
מה צריך לעשות?
ותודה על התשובה המהירה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאות
ד''ר איתן אוריאל13/03/2008יש צורך בהפניה מקופת החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיקולציות שריריםלירן10/03/2008
אני בן 30 וכבר כ-10חודשים יש לי פסיקולציות שרירים לא רצוניות(בעפעף,בידיים,רגליים וישבן).
איני נוטל בכלל תרופות מירשם אבל אני סובל בחרדה כבר מספר שנים.
ניבדקתי אצל נוירולוג והוא לא זיהה פגיעה עיצבית.רפלקסים גם תקינים.
כמו כן,ביצעתי בדיקת EMG והממצא הוא שהכל יצא נורמלי ללא עדות לניורופטיה.
גם בבדיקת מחטים מתחת לעור יצאו תוצאות תקינות בערכים נורמלים.
למרות זאת,הקפיצות של השרירים ממשיכות מידי פעם וזה לא נעים וגם מעט מביש...
האם יש לבצע בדיקות נוספות כמו C.T או MRI לאיתור מקור הבעיה?או להניח לתופעה לחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיקולציות
פרופ' נתן בורנשטיין11/03/2008לא ברור מדוע העניין "מביש" שכן פסיקולציות גורמות רק להתכווציות ספונטניות מתחת לעור ולא לתנועות בלתי רצוניות הנראות על ידי הסביבה. כדי להכנס לשורש הענין יש לקבל אינפורמציה מדויקת,לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה ולעבור על תוצאות בדיקת הEMG באופן מדוקדק. הינך מוזמן לפנות למרפאת עצב שריר במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפיצות ניראות לעין!
רועי11/03/2008קפיצות השרירים שאני מדבר עליהם הם נראות לעין ומדובר על ממש רעד קל של השריר למספר שניות. דבר שניתן בהחלט לראות בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקיםיסמין09/03/2008
שלום, כבר כארבעה חודשים אני סובלת מכאבי ראש חזקים, טשטוש ראיה ולחץ מאד גדול באיזור הראש, עשיתי ct ולא מצאו כלום, אבל הכאב עדיין ממשיך, האם יש טיפול נוסף שאני יכולה לעשות, בדיקות נוספות לאיתור הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל10/03/2008קיימת אבחנה מבדלת רחבה לכאבי ראש. יש צורך לקבל את הפרטים המלאים,לבצע בדיקה נוירולוגית ולשקול האם יש צורך בבירור נוסף ומהו הטיפול המיטבי. הינך מוזמנת לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אור ( כמו פלש בק ) בראיה ...דור06/03/2008
ד"ר נכבד
גיל 46
לפני כ-מספר ימים חוויתי בתופעה : חריגה
הפרעות אור ( כמו פלש בק ) בראיה לרבע שעה בלבד ! (חד פעמי)
ולאחר מכן כאבי ראש שבינתיים שככו
( עקרונית ראייתי תקינה ממש)
אולם ברקע: הופיעו בהמשך !
חולשה ברגל שמאל בבוקר מזה מס שבועות (עוד לפני המקרה)
כעת חולשה ברגליים
תחושה וירלית כלשהי ?
ויותר מכל בעת הדפסות מיילים ,מסמכים קצרים מרבה בשגיאות !!! מפוזר ?
נבדקתי היום לנושא גלואקומה(באיכילוב- במבצע שנערך)- תקין ./ נוירולוג סבור כי מצב תקין אך המליץ CT מח ?
האם הכרח ומהם החסרונות -סיכונים מיותרים מול יתרונות ???
ומה בדבר MRI
אודה מאד עיונך/היתיחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אור
פרופ' נתן בורנשטיין07/03/2008מבלי לקבל את הסיפור המלא ולבצע בדיקה נוירולוגית לא ניתן להמליץ על המשך בירור. מעבר להערכה הנוירולוגית יש צורך גם לבדוק את קרקעית העין לשלול הפרדות רשתית ,במיוחד בקצרי ראיה, שביטויה עשוי להיות הבזקי אור. אני מציע לשמוע להמלצות הנוירולוג המטפל שהתרשם מהסיפור באופן אישי. בדיקת MRI אכן מדויקת יותר מבדיקת CT ואיננה כרוכה בקרינה אולם היא איננה זמינה באופן שגרתי אלא רק בהתויות מסוימות מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בראשש ?איזה אחד04/03/2008
אהלן אחשלי מה קורה ?שמעעע אחיי יש לי לחצים חזקים בראש וזה לא עובררר בהתחלה שהתחיל לי הלחצים יענו אמרתי סבבבה וזה אני בטוח שזה יעובור לי לבדד בוא נחכה כמה ימים נירא מה יהיה חכיתי חיכית אני רואה זה לא עובר עד עכישוו ומממשך כואב לי הראש לחציםם באמצעעע בדיקות דם שלי תיקנותת ויש לי חוסר תחושה בידים וברגלים מזה יכול להיות מה אני מיאוש כבר הרופאים עשו לי בדיקות דם לא מצאו כלום הבדיקות דם יצאו בסדר גמור ולפני איזה חצי שנה עשיתיי גם סטיטי ראש יצא בסדרר למה לא עובר לי הלחצים בראש וחוסר תחשוה בידיםם זה ממש מעצבן אני סובל מזה והבעיה שאני גם מזניח את זה אני לא הולך לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים
ד''ר איתן אוריאל05/03/2008אני מציע לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תרדמת?איזה אחד04/03/2008
שלוםם איך אפשר לשלוללל תרדמת קומה איזה בדיקה יכולה לגלות שאין לי את זה חס ושלוםם .??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרדמת
ד''ר איתן אוריאל04/03/2008חולים בתרדמת אינם כותבים שאלות לפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספרין בשילוב אומגה 3אריאל04/03/2008
שאלתי לפורום ושמח לקבל תשובה או יעוץ
כתבות רבות בנושא שילוב בין נטילת אומגה 3 ואספרין? ממלצים בכול הכתבות לקבל חוות דעת מרופא .שאלתי מה הקשר בן שתי התרופות ומה עליי לעשות?
בתודה מראש אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה.
אריאל04/03/2008קחו אומגה 3. המינון המומלץ: שש כמוסות במינון רגיל (120 מיליגרם חומצות שומן מסוג EPA ו-180 מיליגרם DHA) או שלוש כמוסות במינון כפול. אם אתם נוטלים תרופות לדילול דם, התייעצו עם רופא לפני שאתם מתחילים בנטילת אומגה 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
פרופ' נתן בורנשטיין04/03/2008אומגה 3 הינו תוסף תזונה בעל פוטנציאל לשיפור פרופיל השומנים ולהורדת סיכון לתחלואה קרדיווסקולרית. אספירין הינה תרופה נוגדת צימות טסיות בעלת תפקיד חשוב במניעה שניונית של שבץ מוח ומחלות לב. מאחר ולאספירין תופעות לואי כגון נטיה לדימומים,כיבים במערכת העיכול ועוד,יש להיוועץ ברופא בנוגע להתויה לשימוש ולאינטראקציות עם תכשירים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות בראש כאילויעל03/03/2008
שלום
רציתי לברר בקשר לתופעה שיש לי
צד ימני בראש כאילו רדום בדומה לתהליך שלאחר ההרדמה מרופא שיניים.
זה די מציק ומרגיז
לפני כמה ימים חשתי בזה - זה עבר
והיום חזר שוב
מה עושים ומה זה עלול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות כאילו
ד''ר איתן אוריאל04/03/2008לא ציינת מה גילך והאם את סובלת ממחלות נוספות ומגורמי סיכון וסקולרים. חוסר נוירולוגי חדש כגון חולשה או נימול בחצי גוף או חצי פנים מחייב פניה מיידית לעזרה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוציקליןגלית02/03/2008
שלום ד"ר, האם נעשה כבר שימוש בתרופה מינוציקלין למי שעבר אירוע מוחי? האם ניתן להשיג אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוציקלין
ד''ר איתן אוריאל03/03/2008מינוציקלין הינה אנטיביוטיקה ותיקה הנמצאת בשימוש נרחב. מחקר עדכני שנעשה בבה"ח וולפסון ופורסם בספרות העולמית מצביע על הפוטנציאל של התרופה בטיפול בשלב החריף בשבץ מוח. אין עדיין די נתונים כדי להכניס את התרופה באופן רוטיני והיא עדיין לא בשימוש בהתויה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץמיה26/02/2008
שלום ד"ר נכבד,
אמי עברה אירוע מוחי קל, ללא תופעות לוואי וחזרה לשגרה, אך אני חוששת כי בגלל עומס העבודה שלה ובכלל היא עשויה לסבול מכך שוב, כמו כן, האם יתכן שהחמרה במצב תגיע רק לאחר תקופת זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל27/02/2008שבץ איננו מחמיר באופן הדרגתי. קיימת כמובן סכנה לשבץ חוזר. על מנת להפחית את הסיכון יש לבצע בירור מקיף כולל הדמיית מוח,אקג,אקו לב,דופלר עורקי צואר ובדיקות נוספות לפי ההתויה הקלינית. כמו כן יש להתחיל טיפול מניעתי בתרופות נוגדות צימות טסיות או בתרופות נוספות לפי הצורך וכן לאזן את גורמי הסיכון הוסקולרים כגון לחץ דם,סוכרת,השמנה,יתר שומנים בדם עישון וחוסר פעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)