מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרדמת קומה?איזה אחד05/02/2008
היתי רוצה לדעת מה סימנים של תרדמת קומה כי כמה שאני יושן והוכל אני תמיד מרגישש שאני עוד עיף וזה לא מפסיק אני מרגיש שאני עוד שניה נירדם ותמיד אני רוצה לישאר בהלם המום כזה אני פוחד שזה קומה בן 18 אני עם תוכל לגיד לי מה הסימנים לקומה אני מזה ישמח המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרדמת
ד''ר איתן אוריאל06/02/2008אינך סובל מתרדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכולת מוטוריתטל05/02/2008
שלום לרופאים, אבי עבר שבץ מוחי לפני 6 שנים והירידה אצלו בתפקוד היא דרסטית ומשמעותית - הוא כמעט ואינו מגיב, מתקשה בתנועות פשוטות והוא מרותק לכסא גלגלים. האם יש דבר מה שניתן לעשות בצד הרגשי-נפשי כדי לשנות את המצב, כי הוא לא איבד לחלוטין את היכולות המוטוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולת
ד''ר איתן אוריאל06/02/2008במידה וחלק מהתופעות הינן על רקע דכאון,המהווה סיבוך שכיח של שבץ,ניתן לטפל בו בהצלחה יחסית בתרופות נוגדות דכאון.יש צורך בהערכה נוירולגית כדי לדעת האם ניתן לסייע לאביך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת רדימות ביד שמאל COUMADINאברהם03/02/2008
לרופא שלום רב,
לפני כמה שבועות, כשהייתי בעבודה החלתי להרגיש גירוד ביד שמאל. לאחר זמן מה, התסכלתי וראיתי שהחלה לי פריחה לאורך כל יד שמאל שניראית כמו כוויות קטנות ואדומות המופיעות גם על כף היד.
היד הזו מאוד כואבת לי, ויש לציין שאני מרגיש בה מעין רדימות ונימול. כמו מה שניקרא "נמלים" ביד.
באותו יום הלכתי לכמה רופאים ואף אחד לא יודע מה זה - או לחילופין, משער משהו שסותר את מה שהאחר אומר.
הייתי מבקש חוות דעת מקצועית שלך בנושא, וייעוץ - מה עלי לעשות, ולמי לפנות? אצרף דיאגנוזה של קרדיולוג:
בן 76, מדי פעם דפיקות לב לא חזקות לא מלוות בקוצר נשימה או כאבי חזה.
אובחן CAF הוחלט על Rate Control, במקביל הוחלט על טיפול בcouimadin.
מציין רדימות ונימול ביד שמאל שהופיעו לפני כמה שבועות. עקב כאבי חזה בלתי טיפוסיים עבר מבחן מאמץ בדופק 121 לדקה, 84% בדופק מירבי. לא נמצאו סימני איסכמיה.
אקו לב - תפקוד תקין של LV עם 50% EF, לאתוארה הפרעה איזורית. הרחבה קלה של שני הפרוזדורים עד 22 סמ"ר בשטח של LA.
הודגם Mild MR+AR לחץ ריאתי RAP+37
ללא LVH, הולטר - סינוס עם APBs נדירים
ידוע על אסתמה
HTN
TG 105 creat+potassium - TSH - NORMAL,
LDL 81, HDL 43 , טיפולי קבוע Normalol.
Oscaar plus 25/6 25MG*1
Simovil 10MG*1, seretide, digoxine 0.125MG*1, coumadine
דופק 84
לחץ דם 140/170
בדיקה גופנית: קולות לא סדירים, ללא אוושות וקולות נוספים, ללא קרוטיס, ללא חרחורים או צפצופים בריאות.
רגליים לאל בצקות
אקג arial fibrillation 105bpm
vertical heart axis T negative III, AVF, without significant ST changes. ATRIAL fibrillation 75-110 bpm, without dinamic to previous ECG
יש לציין שהרופא שיער שהפריחה היא הרפס והפנה לרופא עור, ושהרדימות והנימול הוא אולי שבץ מוחי, והפנה לנוירולוג.
זה מאוד מדאיג אותי.
מודה לך מאוד מראש, ומקווה שתהיה לך תשובה, או לפחות השערה...
אברהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדימות
ד''ר איתן אוריאל06/02/2008הנימול שעלול להופיע בשבץ מוח איננו מלווה בפריחה,אולם כמובן ויתכן ומדובר בשתי תופעות שאנן קשורות זו בזו. יש צורך בבדיקה נוירולוגית כדי להחליט האם מדובר בתגובה מקומית לפריחה או בסיבה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטולי03/02/2008
האם היו מקרים של חולים שהשתקמו 7 חודשים אחרי CVA?. אבי בן 75 ולפני כ-7 חודשים הופיעה אצלו חולשה ביד ימין שכמעט חלפה.הוא שוחרר הביתה במצב טוב. (האוטם כניראה היה בספטמבר וניראה ב-CT ללא חומר ניגוד ! בחודש דצמבר-ממוקם משמאל ונאמר כי במקום ה אחראי לדיבור). במהלך שהותו בבית החל פתאום להחליף מילים (מבין אך לא מבינים אותו) והוא ממש "כאילו חי בעולם אחר". רופא המשפחה טוען שבאוטם יש שיפור אחרי 4 חודשים ומאחר ועבר יותר זמן במצב בילתי הפיך. מה אפשר בכל זאת לעשות ?. כל המשפחה מיואשת .קופ"ח מסרבת לשלוח אותו לשיקום והוא מסרב לצאת מהבית,להתרחץ ולעיתים גם לשתות ולאכול. יש לציין כי הוא עונה לעניין (עד כמה שאנו מבינים). אנא הושיעו אותנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל06/02/2008לא ברור לי מתי ועקב מה הופיעה ההדרדרות שכן ציינת שאביך שוחרר במצב טוב מבית החולים. בנוסף לא ברורה לי מה הסיבה להדרדרות,האם מדובר באירוע שני או בסיבוכים מאוחרים של שבץ מוח כגון דכאון או שיטיון. אני ממליץ לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב כדי שנוכל להעריך את אביך מבחינה נוירולוגית ולהמליץ על טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין - בעד ונגדרמבקשת תשובה31/01/2008
מה הסיכונים לטווח ארוך בלקיחת אספירין?
מה הסיכונים אם לא לוקחים אותם (בהנחה שיש המלצה של הרופא לקחת)?
מאחר והם גורמים לדילול דם - האם זה אומר שכל פעם שנפצעים או נחתכים זה יכול לגרום למוות?
זה מאד מדאיג אותי מאחר והרופאה המליצה לי לקחת אספירין.
מהו מינון סביר לקחת הכדורים?
בבקשה תשובה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
ד''ר איתן אוריאל31/01/2008חשוב לדעת מהי ההתויה לנטילת אספירין. אספירין עלול לגרום לגרום לדימומים,למחלה פפטית ברירית הקיבה או המעי המקורב ולתופעות נוספות. מאידך, אין ספק כי לאספירין סגולות רבות ותפקיד חשוב מאוד במניעה שניונית של שבץ מוח או אוטם שריר הלב. המינונים היומיים המקובלים נעים בין 100 מ"ג ל 325 מ"ג. ההחלטה הסופית צריכה להנתן בשיתוף הרפוא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ... שאלה לפרופ' בורנשטייןיורם וינברג31/01/2008
אימי בת 80 בעלת חסימות בעורקי הצוואר, 100% בשמאלי 80% בימני 90% אחורי, 3 ארועים קלים שחלפו לאחר כמה דקות בשנת 2001 2002 לפני כ- 10 ימים ארוע קל נוסף ולפני כ 3 ימים הגיע לבית החולים לאחר ארוע קלים נוסף ואושפזה, כל הארועים ללא נזק, הואיל והיא עברה צינטור לבבי בעבר, בבית החולים הוחלט עכשיו לבצע בה צינטור לפתיחת חסימות ... שאלתי מה הסיכון הכרוך בצינטור זה לארוע מוחי !!!!
סלולרי 052-3218859* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד''ר איתן אוריאל31/01/2008הסיכון בניתוח לפתיחת היצרות בעורקי התרדמה לסיבוכים קשים הכוללים שבץ מוח או מוות נע סביב 3.5%,אולם המספרים שונים מאוד בין המרכזים הרפואיים השונים. חשוב להתעניין מה אחוז הסיבוכים סביב הניתוח,או הכנסת התומכן,במרכז הרפואי בו אימך מאושפזת. פרופ בורנשטיין איננו בארץ כרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווציויותנילי30/01/2008
שלום רב,
אני בת 30 בריאה לאחרונה יש לי התכווצויות ומשיכה של שפה עליונה או תחתונה למשך מס' שניות. יום אחד זה היה יום שלם...אבל בדר"כ זה חולף...
על מה זה יכול להעיד?
לפני כשנתיים היו לי התעלפויות בחדר כושר וסחרחורות חזקות לאחר התעלפות בדיקות א.א.ג היו תקינות וכך גם בדיקות קרדיאליות..
כששבתי להתאמן לאחר כ3 חודשים זה נעלם
אילו בדיקות עלי לבצע? האם ההתכווצויות הללו הן כמו התכווצויות בעפעף מעייפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווציות
ד''ר איתן אוריאל31/01/2008סביר להניח כי מדובר בתופעה ללא משמעות קלינית מיוחדת אולם כדאי לפנות לנוירולוג כדי שיתרשם מאופי התלונה , מתיאור האירוע של איבוד ההכרה ויבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת כאב/עיקצוצים/דקירות בכף יד שמרמבקשת תשובה29/01/2008
שלום,
אבקש עזרה- מזה יומיים אני מרגישה תחושה של כאב/דקירות/עקצוצים בכף יד שמאל. רק בכף היד.
הנושא מדאיג אותי מאחר ואני מקבלת טיפול לעודף טרומבוציטים -אגרילין/אנגריליד.
אין לי תופעות לוואי מהטיפול מלבד שזה גורם להצטברות מים בקרסול,
ולהמוגלובין נמוך בגלל הטיפול. הרופאה ייעצה לקחת אספירין - אבל אני פוחדת מדימומים.
אבי נפטר כתוצאה מאניוריזם.
כמו"כ אני עושה פעם בשבוע טווינא.
אף פעם לא עישנתי ואיני שותה משקאות אלכוהולים, עושה מעט מאד ספורט איני שמנה 1,67 מ' 70 ק"ג, ויש לי מעט כולסטרול גבוה.
שאלות -
1. מה פשר התחושה בכף היד? האם זה יכול להצביע על בעיה הקשורה באירוע מוחי?
2. האם הכדורים שאני נוטלת יכולים לגרום לשבץ מוחי?
3. האם בגלל אבי יש לי סיכוי גדול יותר ללקות באירוע מוחי?
4. האם טווינא יכולה לגרום לאירוע? קראתי שטיפול כירופרקטי יכול לגרום לאירוע כי יש מניפולציה של עמוד השידרה הצווארי דרכו עוברים כלי דם חשובים אל המוח. האם זה כך לגבי טווינא?
5. האם בדיקה של קרקעית העין יכולה להצביע על סיכוי נמוך/גבוה של אפשרות לאירוע מוחי?
6. האם קיימת בדיקה שאפשר לעשות כדי לבדוק מה המצב בכל רגע לגבי המצב של זרימת הדם בגוף והאם יש זרימה לא תקינה העלולה להצביע על קרישי דם או דימום או אפשרות לאירוע מוחי?
7. האם יש קשר בין כבד שומני לבין אפשרות לאירוע מוחי?
תודה מראש.
אודה לתשובה דחופה...
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה על כאב בכף היד
רמבקשת תשובה29/01/2008אני בת 50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר איתן אוריאל30/01/2008סיפור משפחתי של שבץ מוח מהווה גורם סיכון עצמאי לשבץ מוח.כבד שומני מהווה אף הוא גורם סיכון. בדיקת דופלר של עורקי התרדמה בצואר מספקת אינפורמציה יעילה ובדרך לא פולשנית לגבי הזרימה בכלי הדם הגדולים המספקים דם למוח. בדיקת קרקעית העין עשויה לזהות פתולוגיות בכלי דם רשתיים הקשורים ליתר לחץ או סוכרת המהווים אף הם גורמי סיכון. מניפולציות או טראומות, אפילו קלות,לצואר ,עשויות לגרום לדיסקציה ,דהיינו,קרע בדופן כלי דם צוארי ולשליחת תסחיף למוח. דיסקציה מהווה גורם נדיר לשבץ מוח בגיל המבוגר אולם הגורם השני בשכיחותו לשבץ מוח בצעירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות המשך - לד"ר אוריאל
רמבקשת תשובה31/01/2008תודה רבה.
ובכ"ז אני מבקשת לחדד - האם לתחושות בכף היד ( שהן כעת עמומות יותר) יש משמעות כלשהי?
כמו"כ - מאחר וטיפולי הטווינא ( בהגדרה מעורפלת וכללית מאד - סוג של מסג'/שיאצו קצת יותר אגרסיבי לגוף) הם טיפולים שבין היתר יש בהם טיפולים בכתפיים ובצוואר - האם זה מסוכן? בין היתר בהגדרה של הטיפול נאמר שהוא מיועד לטיפול בלחץ דם גבוה, לאנשים שעברו שבץ ועוד - אז האם הטיפול עלול/ יכול לגרום לתסחיף? האם הוא מסוכן לאנשים מסויימים?
אודה מאד להתייחסותך.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות המשך
ד''ר איתן אוריאל31/01/2008יש צורך באנמנזה מדויקת ובבדיקה גופנית כדי להתרשם מאופי הפרעות התחושה ביד. כפי שכבר ציינתי מניפולציות צואריות עלולות,אומנם באופן לא שכיח,לגרום לדיסקציה ולשליחת תסחיף למוח מכלי דם צוארי. סביר להניח כי לאנשים מסוימים קיימת נטיה או רגישות יתר להתפתחות הדיסקציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיסטיקה של אירוע מוחיניב28/01/2008
הייתי מעוניין לדעת כמה אנשים עד גיל 40 לוקים באירוע מוחי מדי שנה?
ומתוכם- כמה גברים עד גיל 40 לוקים באירוע שטף דם מוחי מדי שנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטיסטיקה
ד''ר איתן אוריאל30/01/2008כרבע מהחולים בשבץ מוח הינם צעירים מגיל 55. קיימת לאחרונה עליה באחוז חולי השבץ הצעירים. כ-15% ממקרי השבץ הינם על רקע דמם תוך מוחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקסנילי28/01/2008
לפני כשנה וחצי עברתי ארוע מוחי . ב-mri נמצא שזה אירוע שני. אני מטופלת בפלויס מזה שנה וחצי. האם יש סכנה בשימוש לאורך שנים בתרופה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס
ד''ר איתן אוריאל30/01/2008תופעת הלואי העיקרית הינה דימומים ,אולם בשיעור נמוך יותר מהשימוש באספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקקת העורקיםגלית28/01/2008
שלום רב,
אני בחורה בת 33 ועברתי ארוע מוחי קל לפני כשנתיים. מצבי הבריאותי תקין לחלוטין אני מטופלת באספירין. עוד נמצא אצלי כי אני נשאית של F2-G20210A וגם נשאית של MTHFR-677C>T האם תוכל להסביר לי מהן מוטציות אלה וכיצד הן קשורות לפקקת העורקים? האם בגלל מוטציות אלה הסיכוי שלי לקבל שוב ארוע מוחי גדול יותר? האם יש מה לעשות בנידון? תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקקת
ד''ר איתן אוריאל30/01/2008לא ציינת האם את הומוזיגוטית או הטרוזיגוטית למוטציה,דהיינו האם את נשאית של גן אחד או של שניים. מכל מקום יש לשקול טיפול בנוגדי קרישה מסוג קומדין . ההחלטה לגבי טיפול זה צריכה להינתן במשותף על ידי ההמטולוג והנוירולוג המטפלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
גלית30/01/2008עדיין לא ענית לי מהי פקקת העורקים והאם היא "תורמת" לארוע מוחי נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפקקת
ד''ר איתן אוריאל30/01/2008מצבים המטולוגיים של קרישיות יתר עלולים לגרום ליצירת קריש בתוך כלי דם (טרומבוס),לסתימה של הכלי ולשבץ. יש לשקול כל מקרה לגופו לגבי הטיפול המניעתי המיטבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימולy.n28/01/2008
שלום,
בת 36. מחלות רקע, POCD, היפותירודיזים, עודף משקל.
מזה מספר שבועות תחושת נימול חזקה ביד שמאל לעיתים מלווה בתחושת חום. הנימול קיים לכל אורך היד. בשבועיים אחרונים, עולה גם לגב (רבע שמאלי עליון) ולצואר.
תחושת הנימול קיימת שעות רבות ביום.
צילום רנטגן לע"ש צוארי יצא תקין., בדיקות דם תקינות כולל בדיקות בלוטת התריס ו- B12.
האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
ד''ר איתן אוריאל28/01/2008צילום רנטגן רגיל המכוון לעמוד השדרה הצוארי איננו יעיל בד"כ בתלונות מסוג זה .ראשית יש צורך לפנות לרופא המטפל או לנוירולוג כדי שיבצע בדיקה נוירולוגית ויתרשם מחוסרים אובייקטיבים או יצליח למקום את הבעיה מבחינה אנטומית. בהמשך יהיה צורך לשקול,לפי תוצאות ההיסטוריה הרפואית והבדיקה, האם יש מקום לבדיקות עזר נוספות כגון הדמיה מדויקת יותר של עמוד השדרה הצוארי או של איזורים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה נוירולוגיתירון26/01/2008
שלום
שמעתי שיש בדיקה שעושים כבדיקה נוירולוגית: מסתכלים קדימה, עוצמים עיניים ואז צועדים במקום כמה שניות.
כשניסיתי לעשות זאת לאחר 3-5 שניות הרגשתי חוסר שיווי משקל שגרם לי לפקוח את העיניים.
אם אני מנסה פיזית ללכת בעיניים עצומות כמעט ואין לי כל בעיה
* על מה יכולה להצביע התופעה הזו ?
* האם אני צריך לגשת לבדיקה נוירולוגית דחופה ?
* האם המצב מסוכן ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה נוירולוגית
ד''ר איתן אוריאל28/01/2008ביצוע הבדיקה הנוירולוגית ופיענוחה נועדו לרופא המטפל ולא למטופל. במידה וקיימת תלונה נוירולוגית קונקרטית אני מציע לפנות לרופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיציק23/01/2008
אבי עבר אירוע מוחי לפני כשנה. כיום הוא מאושפז בבית אבות והוא משותק בפלג גוף שמאל. בבית אבות מתייחסים אל הזקנים לא טוב ומשאירים אותם במיטות 90 אחוז מהיום. רציתי לדעת האם יש מקום אחר חוץ מבתי אבות שאפשר להכניס את אבי לשם?
כמו כן, האם אדם במצבו יכול להיות בבית אם פיליפינית, או שזה לא בטוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל28/01/2008כמובן שלא כל בתי האבות עשויים מקשה אחת וקיימים מקומות טובים יותר או פחות. יש לבדוק את אביך כדי להעריך את מצבו ולהחליט האם הוא יכול להיות בבית עם מטפלת צמודה. הורדה מהמיטה וטיפולי פיזיותרפיה הינם חשובים מאוד לצפי של חולים לאחר שבץ ולמניעת סיבוכים משנים כגון פקקות טרומבוטיות בורידי הרגליים. הייתי מציע לנסות ולסקור בתי אבות נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?!שמעון21/01/2008
שלום רב היתי רוצה לדעת במידע ומתפוצץ לבאנדם הבורדים ברגלים לא כולם וריד אחד או משהו אז היתי רוצה לדעת עם הוא מת במקום או שמה קורה איתו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל21/01/2008הפורום עוסק במחלות כלי דם של המוח ולא של הרגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)