שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    קארין
    10/07/2011

הייתי לוקחת רטוטיב 7 חודשים ללא הטבה אני סובלת מדיכאון נראה לי כי בשנתיים האלה אני רוב הזמן מסתגרת בבית ולא יוצאת וכאני יוצאת אני נתקפת התקפי חרדה וגם יש לי היפוכונדריה והיציאות שלי מהבית הם רק לקופות חולים לבדיקות ותלונות על כאבים...כרגע בעלי עזב את הבית וזה החמיר את מצבי פניתי לפסיכיאטרית והיא נתנה לי ציפרלקס 10 מ"ג.האם זה יעזור למצבי הקשה?האם זה כדור מועדף במצבי?איך אקח אותו ישר כדור אחד?לא קיבלתי הסבר והתחלתי מרבע כדור מתי התופעות לוואי מתחילות מלקיחת הכדור של הרבע או שמכדור שלם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    10/07/2011

שלום. ציפרלקס -תרופה יעילה ובטוחה , המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח. בהשוואה לתרופות מאותה קבוצה ציפרלקס פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. בהשוואה לתרופות מאותה קבוצה נמצאה יעילה באותה המידה, אבל נסבלה טוב יותר על-ידי המטופלים. במחקר שהשווה בין אסציטאלופראם לסרטראלין נמצא כי כבר במינון נמוך (10 מ"ג) אסציטאלופראם הראתה אותה מידת יעילות כמו זו של סרטראלין. אסציטאלופראם נוחה לשימוש ונלקחת פעם ביום.
    תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
    בנוסף, הדרך היעילה ביותר לטפל בדיכאון -הינה שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
    ציטאלופרם הינה תרופה טובה ולא ממכרת היא מאוד עוזרת ומרבית הנוטלים מסתגלים היטב לתרופה.
    מתחילים מחצי כדור 4 ימים הראשונים ולאחר עוברים לכדור שלם. מומלץ להתחיל בשעות הבוקר לאחר ארוחה

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אלונה

קארין
    11/07/2011

תודה על התשובה המפורטת מאוד עזרת לי....
    רציתי גם לשאול אני לקחתי כבר רבע כדור במשך 4 ימים והיום העלתי לחצי כדור למשך 4 ימים הנוספים כפי שאמרת לי ואז אעלה לכדור שלם האם זה בסדר?
    מתי אני ירגיש הטבה במצבי?יש לציין שאני מרגישה מין כאב ראש כבדות הזעה מוגברת וחולשה מהכדור מתי התופעות יסתיימו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אלונה - תגובה

ד''ר אלונה גוברמן
    11/07/2011

שלום. זה בסדר את יכולה לעבור לכדור שלם. כאבי ראש, הזעה וחולשה בדרך כלל חולפים תוך שבוע. אני מאוד ממליצה להיות בקשר עם פסיכיאטר המטפל.
    תרגישי טוב
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו