מהי עצתכם בנוגע לציפרלקס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהי עצתכם בנוגע לציפרלקס?
    יניב רוזן
    20/07/2011

שלום,
    ברצוני לשאול בבקשה
    פניתי לרופאת משפחה שלי עם תלונות על דפיקות לב, קושי נשימה זה קרה לי אחרי דלקת גרון מאוד חזקה שחליתי מזה חודשיים, היא בהתחלה שלחה אותי להמון בדיקות כי התלוננתי בפניה הרבה על תגובות פיזיות כמו דופק מורגש דפיקות לב מואצות קושי בנשימה אחרי שהאקו לב יצא תקין היא החליטה שזה דיכאון וחרדה ונתנה לי מירשם לציפרלקס.אמרה לי שהוא הכי קל מבחינת התופעות לוואי.

השאלה שלי זה האם אחרי חודשיים שאני סובלת מחרדה ודיכאון להתחיל טיפול תרופתי זה ההתלבטות שלי כי אני נורא מפחדת מהתרופה זאת קראתי פה תגובות של אנשים שבהתחלה עם נטילת התרופה הזאת החרדה רק מתגברת והתופעות לוואי מלחיצות אותי. אני עדיין בתקווה שזה יעבור מעצמו אני לוקחת כדורי הרגעה בהשפעתן אני רגועה ואחר כך זה חוזר אבל עדיין אני נורא מפחדת להתחיל טיפול תרופתי.

תודה מראש:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    20/07/2011

אנה שלום,

ציפרלקס, היא תרופה מצויינת שהוכיחה את עצמה כיעילה מאוד מבחינה קלינית ומחקרית. על מנת לצמצם תופעות לא רצויות מומלץ להתחיל בנטילה באופן מאוד הדרגתי. תתגברי על החששות ותתחילי. לא שווה לסבול עוד יום. איכות החיים חשובה מאוד וציפרלקס משפרת באופן משמעותי מאוד את איכות החיים.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ענת
    21/07/2011

שלום,
    החלטתי אחרי הרבה התלבטויות להתחיל טיפול בציפרלקס בימים הקרובים, לפני שאני מתחילה ברצוני לשאול כמה שאלות שלא קיבלתי מהרופא,

1- האם ניתן לשלב את הציפרלקס בתרופות-
    גלולות למניעת הריון, ויטמין B-12' או כל ויטמין אחר ואופטלגין או כל משכך כאבים?
    והאם ניתן לקחת במקביל לטיפול תרופות הרגעה כמו נרבן, ורסקיו?

2- מהן התופעות לוואי הנפוצות שיש בתחילת הטיפול האם זה ממש בלתי נסבל, כי קראתי פה תגובות מאוד מלחיצות של אנשים על הציפרלקס שיש בהתחלה הגברה של החרדה, מחשבות אובדניות, תגובות גופניות קיצוניות, זה מאוד מלחיץ ומרתיע אותי להתחיל בטיפול למרות שהחלטתי להתחיל.וגם דיברתי עם אדם בעבודה שלקח ואמר שלא הרגיש כלום. אז אני כבר לא יודעת מה לחשוב.
    אשמח לתגובות של אנשים שלקחו את התרופה

תודה מראש:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    26/07/2011

ענת שלום,

אני לא רופאה לכן אענה מתוך ניסיוני הקליני עם אנשים רבים שנוטלים את התרופה. לגבי השילוב עם כול התכשירים שתיארת לא צריכה להיות שום בעיה: לא עם הגלולות, לא עם ויטמינים, לא עם משכחי כאבים ולא עם תרופות הרגעה. ציפרלקס משתלב טוב עם כול אלה. לגבי שאלתך השניה, על מנת לצמצם תופעות לא רצויות מומלץ לעלות במינון באופן מאוד הדרגתי. למשל, רבע כדור בשבוע. כלומר, במשך שבוע לוקחים רבע כדור, אחר כך מוסיפים עוד רבע למשך שבוע וכך הלאה כול שבוע רבע עד שמגיעים למינון הטיפולי. אם מתחילים באופן הדרגתי הדבר מאפשר לגוף הסתגלות טובה יותר לתרופה. תופעות לוואי שכיחות ביות של ציפרלקס כוללות עייפות, הפרעה בתפקוד המיני, חוסר תיאבון. בדרך כלל תופעות אלו. עייפות בדרך כלל חולפת כאשר הגוף מסתגל לכדור.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו