מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב קשהמישהי26/07/2011
היי אני בעוד חודש בערך בת 18.(אבל יש לי עוד י"ב עד הצבא)
עברתי דברים איומים ב"חיים" שלי כבר מאז גיל ממש צעיר.
בסביבות גיל 2-3 הורי התגרשו, האבא המסריח שלי היה פושע וגם
עשה דברים רעים למשפחה... אמא שלי לא הפסיקה להזכיר לי אותו כל החיים של
"אני לא צריכה אותך כאן, לכי תגורי עם אבא שלך"
היא גם השפילה אותי מול החברים שלי ועוד הרבה דברים רעים.
לפני שנה חתכתי את עצמי אבל אני מודה שזה היה למטרת צומי.
הפסקתי בגלל שנהיתה לי צלקת ולא רציתי עוד כי רק יקחו אותי לא נכון.
לאף אחד פשוט לא היה אכפת, אני אפילו אמרתי בפנים מה עובר עלי
ופשוט לא אכפת להם. אף אחד פשוט לא נותן שיט לגביי.
כבר ניסיתי להתאבד, ועם הכדורים שלקחתי היו עובדים לא הייתי כאן היום.
שום דבר לא באמת השתנה אצלי לטובה, הכל רק מחמיר ואני ממש פוחדת
ממה שיהיה איתי בעתיד. אני ממש בודדה (גם חבר לא היה לי אלא רק סתאם בגן חובה וכיתה א'. אני דכאונית, מיואשת, מפוחדת, פרנואידית, כבר ממש קשה לי להרדם בלילות, אני מרגישה ממש חלשה וקשה לי להתרכז בלימודים. אפילו חשק לצייר או לשחק במחשב ממש אין לי, גם לפעמים ממש כואב לי באונה השמאלית. ד"א ממש התחלתי לשנוע את אלוהים ואפילו לקלל אותו, להגיד שהוא לא קיים.
אף אחד לא אוהב אותי, ניסיתי להוכיח לעצמי שאולי אני טועה אך... האמת מכה אותי בפנים. מה שאני לא מנסה זה לא עוזר. כבר סיפרתי חלק ממה שאני מרגישה למישהוא אך מסתבר שהוא פשוט לא מבין וסתם הסגרתי את עצמי.
בלימודים ירדתי, לעבודה בחופש לא רוצה לצאת בגלל שאני שונעת את הסביבה.
לי אומרים שאני עושה דווקה אבל זה ממש לא נכון.
לא אוהבת פסיכולוגים, אלה שהייתי אצלם רק עיצבמו אותי.
אני גם ממש לא מסתדרת עם אמא, לפעמים אני פשוט שונעת אותה ועוד אחרי כל מה שהיא אמרה ועשתה לי, היא גם הייתה בעד שהאח הגדול שלי (בן 40) יכה אותי פיזית.
יש לי מזג ממש חם לגביה, ולא אכפת לי שאחרים אומרים שאמא יש רק אחת!
-אני נשבעת שאני מעדיפה להיות יתומה עם אולי משפחה מאמצת נורמאלית יותר.
. לא להזכיר משעברתי בבצפר כמובן, ואיך שאמא שלי לא תמכה בי, רק נשקה לאויבים שלי תתחת.
העם זה בגלל התדמית שלי? אובכן השנה שיניתי את המראה להרבה יותר טוב.
זה רק חלק קטנטן מהזוועות שעברתי, גם היה מקרה שהגיעו צלמי חדשות הביתה כשהייתי בת 12 ופשוט ביזו אותי בטלויזיה, ניסו לחטוף אותי בפלסטינה כשהייתי בת 2 או 3 ואני זוכרת מספיק.... וכן ממש באלי לקלל אותם רק שפה אני לא אכתוב מילים כאלה.בצו ראשון שאלו אותי עם ניסיתי להתאבד עניתי שכן ואז יום אחר הזמינו אותי לשיחה עם קצינה אחת וסיפרתי לה קצת ראיתי שהייתה לה תגובה שהיא כמעט לא בכתה.ואני כמעט לא בכיתי, אך יש לי הרגל מגיל צעיר לא לבכות מול אנשים אחרים כי אני רק מרגישה מושפלת (גם בעבר רק צחקו לי על זה)
אני פשוט מרגישה שאני עוד מעט אסיים עם עצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מוכן להקשיב לך
אור27/07/2011אני גם עברתי ילדות עם הורים קשים שהשפילו והרביצו
ולא נתנו יחס
את מוזמנת ליצור איתי קשר עם בא לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, כבר שלחתי לך הודעה
מישהי27/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאת אמיצה
מלי קמחי27/07/2011היי מישהי....
אני נשמעת בחורה מאוד אמיצה. עברת חיים קשים ואת חייבת עזרה,אוזן קשבת ותמיכה מאנשים שעברו בדיוק את מה שאת עברת בילדותך.(ויש לא מעט מתבגרים כאלה) אני מציעה לך להתחבר לעמותת אנוש, שמציעה פעילות חברתית לאנשים עם דיכאון כמו שלך. אני מאמינה שמסגרת חברתית תעשה לך טוב....בנוסף, יש פסיכולוגים ואנשי טיפול מדהימים וייתכן שהאכזבה שאת חשה כלפיי הדמויות שקרובות אלייך גורמת לא להפתח או להאמין בפסיכולוגים.
אני אשמח לענות על כול שאלה.
מלי קמחי
מטפלת בפסיכודרמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממ...
מישהי27/07/2011הלוואי והייתי אמיצה לתלות את עצמי או משו... כבר עדיף.
ולאן אני פונה?? אין לי מושג מאיפה להתחיל:[* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממ... - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל31/07/2011שלום לך,
מכתבך מאוד מרגש ונוגע ללב. מאוד מצער לשמוע שמגיל מאוד צעיר חווית מצוקה משמעותית עד כדי כך שלעיתים קרובות את מרגישה חוסר אונים ואין מוצא. המוצא היחיד שאת רואה הוא לשים קץ לחייך. חשוב לי להדגיש שגם כאשר המצב נראה חסר תקווה אפשר למצוא פתרונות יעילים על מנת להתמודד עם החיים. ניתן ללמוד דרכי התמודדות שיחזקו אותך. חיוני למצוא אדם בוגר שתוכילי לשתף אותו במצוקתך, אדם שיקשיב, יתמוך, יעודד ויחזק. וכן, טיפול פסיכולוגי יכול מאוד לעזור. כדאי שתמצאי את המטפל / ת שתוכלי להתחבר אליהם.
חזקי ואמצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו!
חייבת עזרה!06/09/2011אני תמיד חושבת שהמצב שלי קשה (לא,הוא לא קל) אבל אני גאה בך שעברת את כל זה ונשארת בחיים! אם את צריכה מישהו לדבר איתו אני פה בשבילך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)