ידיד עם דיכאון קליני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ידיד עם דיכאון קליני
    נעה
    31/07/2011

שלום,
    אני בת 18, ויש לי ידיד נפש קרוב מאוד שסובל מדיכאון קליני וחרדה. לא ידעתי את זה עד לא מזמן, ובמשך זמן רב ניהלתי איתו "שיחות נפש" רבות מאוד בהן ניסיתי לעזור לו, ללא הצלחה, ולפעמים אף התרגזתי על ה-"וותרנות שלו כלפי עצמו". רק לא מזמן "נפל לי האסימון" שדיכאון קליני וחרדה זה רפואי. האם יכול להיות שגרמתי לו נזק רב? איך אני יכולה בכל זאת להקל עליו, בלי להיכנס ל-"שיחות נפש"? איזה מן תרופות מקבלים אנשים עם דיכאון קליני וחרדה, ומה ההשפעות שלהן? האם אני בתור אדם קרוב יכולה להוות איזה שהוא גורם מסייע בשבילו בתקופה הארוכה הזו שהוא סובל בה כל כך? קשה לי לעמוד מהצד כשהוא מרגיש עצוב ובודד כל כך. הוא אומר שוב ושוב שהוא לא מצליח להרגיש שאוהבים אותו או שאכפת ממנו, האם יש לי דרך להצליח לשדר לו אכפתיות?
    תודה רבה מראש! סליחה על כל השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ידיד עם דיכאון קליני

הוספת תגובה

• ידיד עם דיכאון קליני - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    31/07/2011

נעה שלום,

ממכתבך אני קולטת את האכפתיות והתמיכה הרבה שאת מנסה לתת לידידך. את לא יכולה להזיק. ההפך, לפעמים צריך כן לדחוף יותר ולהיות תקפה יותר לצד ההבנה והאמפטיה. טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון וחרדה (SSRI) יכולים מאוד לעזור. את יכולה להמליץ לידידך על התיעצות עם רופא פסיכיאטר. בנוסף, מומלץ מאוד לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT הינו קצר וממוקד ומאפשר לשלוט במצב הנוכחי ולמנוע חזרתיות של דיכאון / חרדה בעתיד.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא המטפלת שלו

מלי קמחי
    31/07/2011

זה מדהים שכול כך אכפת לך ממנו, אבל חשוב שתזכרי שאתם ידידים ואת לא המטפלת שלו. את בקלות יכולה להכנס לתפקיד המטפלת והוא יהיה נורא תלוי בך, כאשר לפעמים לא תדעי איך להתמודד עם סיטואציות מסוימת. אני ממליצה לך לשכנע אותו לפנות לטיפול. טיפול תרופתי יכול להיות מאוד יעיל במקרים מסוימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיד עם דיכאון קליני

נעה
    13/08/2011

שלום
    אותו ידיד קרוב חווה לפני יומיים התקף חרדה. זהו ההתקף הרציני השני שלו. את הראשון הוא חווה בינואר, ומאז הוא חרד מהחרדה עצמה. הוא התקשר אליי במהלך ההתקף, ולא הייתה לי אפשרות להגיע אליו. הרגשתי מתוסכלת מאוד, כיוון שלא ידעתי מה לעשות או להגיד. התקשרתי לפסיכולוגית שלו ודאגתי שידידה טובה שלו תהיה איתו, והביאו לו כדור של קלונקס עד שהוא נרגע. אך אני יודעת בוודאות שעוד התקפים יקרו לו, וגם בהתקף הבא הוא יתקשר אליי. מהי ה-"עזרה הראשונה" הטובה ביותר שאני יכולה להעניק לו דרך טלפון? האם נוכחות פיזית של אדם קרוב עוזרת? האם יש דבר נוסף שאני יכולה לעשות כדי לסייע לו יותר בפעם הבאה שכזה דבר יקרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיד עם דיכאון קליני - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    15/08/2011

נעה,
    את צודקת, להתקפי חרדה שלא מטופלים נכון יש נטייה לחזור ולתקוף שוב. ההתקפים יכולים להיות מאוד לא נעימים, ממש מפחידים, אך הן כלל לא מסוכנים. את יכולה לעודד את חברך, להגביר את האמונתו ביכולת שלו להתמודד עם ההתקפים, לחדד שהוא משוגל להתמודד אותם. מצד שני הוא חייב ללמוד כלים להתמודדות עצמית עם התקפי חרדה. אני מקווה שהפסיכולוגית שלו מלמדת אותו להתמודד נכון מול החרדה שלו. כלים להתמודדות יעילה ושליטה בחרדה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT). הרפיות, מדיטציות וביופידבק עוזרים מאוד.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו