שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אני
    17/01/2008

שלום.
    אני חיילת בת 19, ויש לי שאלה לגבי ocd.
    לפני כמה שנים הייתה תקופה ארוכה בה היו לי מחשבות כפייתיות (אם אני אלא אעשה ככה יקרה ככה וכו') וגם נקיפות מצפון בעקבות כל מיני מחשבות. אחרי חצי שנה בערך הצלחתי להפסיק עם הקטע הזה (שליווה אותי כל הזמן בתקופה ההיא), אבל תמיד תפסתי מעצמי טיפוס די אובססיווי, לאו דווקא בצורה כפייתית אלא רצונית לחלוטין, אבל עיסוק אינטנסיבי בדמויות מסוימות, צורך לחשוב על מישהו כל הזמן...
    במשך שנתיים עכשיו היו לי מחשבות פולשניות בנושא מסוים. הן לא הפריעו לי בחיי היומיום, אבל זה עניין שהיה ברקע כל הזמן. לפעמים הצלחתי 'להדחיק', אבל היו כמה פעמים שחשבתי על העניין ונכנסתי לחרדה ממנו. כל הזמן חשבתי שמשהו לא בסדר אצלי עד שקראתי על המושג לפני כמה ימים.
    כרגע אני בסדר, פחות או יותר, אבל אני חושבת, האם אני צריכה לפנות לפסיכולוג או משהו כדי שהעניין לא יחזור שוב? או שאפשר להתעלם ולהמשיך כרגיל?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    19/01/2008

שלום לך,

התעלמות לא פותרים בעיות. במקרים של OCD עם לא עוקרים את הבעיה מהשורש קיימת סכנה שלא רק שהיא תחזור אלה תלך ותתפשת לתכומים אחרים בחייך, תתחיל להגביל אותך ואף תיצור הפרעה לחייך היומיומיים התקינים. הייתי מציעה לטפל בעניין לפני שה OCD יצא משליטתך.

בברכה,
    אירנה נתנאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו