הפסקת טיפול והחדרה חוזרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול והחדרה חוזרת
    קובי
    12/09/2011

שלום רב,

לפני כשנתיים התחילו לי התקפי חרדה.
    לאחר פניה לפסיכיאטר התחלתי טיפול בציפרלקס,
    במהלך הטיפול נתקלתי בתופעה קשה של פיהוקים במהלך כל שעות היום גם מיד לאחר שינה ארוכה וטובה.
    לאחר שיחה עם הפסיכיאטר ובהמלצתו החלפתי את הכדורים לסימבאלתה 30 MG.
    היום אני מבין שתופעת הפיהוקים נבעה מהתקף החרדה עצמו ולא כתופעות לוואי של הכדורים.

הטיפול בסימבאלתה היה מהיר וענה לצרכיי,
    מייד הופסקו תופעות החרדה, מצב הרוח היה מצויין והרגשתי כאילו נולדתי מחדש.
    לאחר 8 חודשים של טיפול רצוף בסימבאלתה החלטתי שאני גיבור גדול והחלטתי להפסיק את הכדורים בצורה מבוקרת ואיטית. ובמשך כחודש התחלתי להוריד במינון בצורה מבוקרת עד להפסקת נטילת הכדור לגמרי.
    היום אני כ-8 ימים לאחר הפסקת הכדור, תופעות הסחרחורת הולכת ונעלמת.
    מאתמול התחלתי להרגיש שאני נכנס שוב להתקף חרדה ומצב הרוח משתנה מקצה לקצה (כאבי בטן, בחילות, תחושה של צורך לבכות והחשק לפעילות כלשהיא שואף ל-0).

את הכדורים הפסקתי מאחר וגיליתי את תופעות הלוואי של הסחרחורות לאחר ששכחתי פה ושם לקחת כדור.
    אני ממש חרד מלקיחת הכדורים אבל לא יכול לחזור לתקופה הרעה שעברתי.
    אני מעדיף לחזור ליטול ציפרלקס ולא סימבלטה מאחר וקראתי שמחקרים מעידים על כך שהיא יותר בטוחה.

שאלותי הן:
    1. האם לחזור לקחת טיפול כלשהוא או שעדיף להמתין ולראות כיצד הגוף מתמודד אם הפסקת נטילת הכדורים?
    2. אם כדאי להמשיך בכדורים, האם אני יכול לחזור לקחת ציפרלקס במקום סימבלתה בתקופה כזו קצרה של הפסקת הסימבאלתה (יש לי מרשם לשנייהם)?
    3. האם המבחן הזה מעיד על כך שמעתה ועד סוף ימי אצטרך ליטול כדורים כאלה או אחרים?

תודה מראש וסליחה על אורך השאלה.
    קובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול והחדרה חוזרת

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול והחדרה חוזרת - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    14/09/2011

קובי שלום,

חשוב שתדע שתרופות פסיכיאטריות לא מרפאות את ההפרעות אלא רק מדכאות את הסימפטומים. לכן, כשמפסיקים נטילת התרופה, הסימפטומים של ההפרעה נוטים לחזור. על מנת לשלוט בהפרעה ולמנוע הישנות והתדרדרות מומלץ לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT תוכל ללמוד כלים ומיומנויות שעוזרות לזהות סימנים מקדימים של ההפרעה ולעצור את ההחזרתיות של החרדה. לכן, במידה ותרצה להפסיק את התרופה תהיה לך שליטה מירבית שתמנע את החרדות העתידיות. CBT הינו טיפול קצר, ממוקד והוכיח את עצמו כהכי יעיל.

אשמח לענות על כול שאלתך,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו