מה עושים למי שלא רוצה לעזור לעצמו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים למי שלא רוצה לעזור לעצמו
    שרון
    08/10/2011

בעלי סובל מחרדה ומדיכאון , כמו אביו לפניו וכמו שנים מילדינו.
    אבל כמו אביו לפניו הוא מסרב לשמוע על טיפול תרופתי או אחר.
    הוא מתפקד בעבודה אבל חבר מהעבודה אמר לי שהוא נורא נורא עצבני.
    הוא רוצה להיות כל הזמן לבד לא לדבר עם אף אחד כל נסיון שלי להגיע אליו לדבר איתו הנכשל.
    ניסתי לעשות התערבות עם הילדים
    ניסיתי יום אחד לשים לו רבע כדור ציפרלקס בכוס מים להראות לו שהוא אפילו לא הרגיש את הכדורון ללא הועיל.
    אני לא חושבת שהוא אובדני אבל אני לא יכולה לחיות עם הדכאון שלו הוא לא מדבר איתי לא שוכב איתי (הוא אדם שאהב מאוד מין וצרך המון מין) בקושי אוכל ומאחר ואנחנו לא ישנים בחדר אחד אני לא יכולה לדבר על איכות השינה שלו ממה שאני יודעת היא גרועה מאוד.

מה עוד אפשר לעשות??????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה עושים למי שלא רוצה לעזור לעצמו - תגובה

שרון לויט
    09/10/2011

היי שרון,
    לצערי הרב, אי אפשר לכפות עזרה על מישהו שלא מעוניין בה. אי אפשר לטפל במי שאינו מעוניין בטיפול, ולנסות, כביכול, לעזור לו ללא ידיעתו (כמו לשים לו תרופה במים) יכול אף לפגוע באמון שיש לו בך ולגרום למרמור מצידו. אולם, את צריכה לזכור שכל יום בו את חיה לצידו של אדם כזה הוא מבחירה מודעת שלך, וייתכן מאוד שהדבר היחיד שאפשר לעשות במקרה הזה הוא לבחור אחרת- כלומר, לא לבלות את חייך לצידו. גם אין שום פסול בכך שתאמרי לו, שאם אינו מתכוון לנסות להשתנות, זה יגיע לכך בסופו של דבר. לעיתים אולטימטום כזה יכול להוות גורם מוטיבציוני מאוד חזק עבור בן הזוג לקבלת עזרה- כך הוא יודע שאם לא ישתנה, הדבר יפגע בזוגיות שלו בצורה בלתי הפיכה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו