עשיר בחרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עשיר בחרדות
    רפי123
    16/10/2011

בן 28 סובל מחרדות כל החיים
    קשה לי לתקשר עם אנשים ובעיקר בחורות, אני לחוץ מאוד בחברת אנשים
    מרגיש שלדבר עם אנשים זה מעמסה,קשה להסתכל לאנשים בעניים ןלנהל שיחה
    לפעמים מאוד מתרגש מכלום, הגוף קופא לפעמים וקשה לי להגיב
    מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עשיר בחרדות

הוספת תגובה

• עשיר בחרדות - תגובה

שרון לויט
    16/10/2011

היי רפי,
    ראשית, כדאי למלא את שאלון לייבוביץ' לחרדה חברתית, כדי לדעת מהי חומרת הבעיה (ניתן למצוא בעברית במנועי החיפוש). בנוסף, אני מאוד ממליצה לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי- במסגרת אישית או קבוצתית (אפשר שתיהן במקביל). היתרון של הקבוצה הוא, שמלבד העובדה שכולם מתמודדים עם אותה בעיה ולכן כל פרט מרגיש פחות חריג, ישנה אינטראקציה עם אנשים אחרים. אינטראקציה זו מאפשרת לך תרגול של מגע עם אנשים (כפי שעושים בטיפול ההתנהגותי), בנסיבות הרבה פחות מאיימות, שהרי כל המשתתפים חוששים ממגע עם האחר ומודעים לבעיה שלך. בנוסף, עובדים בטיפול, הן האישי והן הקבוצתי, על שינוי מחשבות לא אדפטיביות שמורידות את הביטחון העצמי וגורמות לעכבות חברתיות ולתחושות פיזיות לא נעימות. היתרון בטיפול הקבוצתי הוא, שכל אחד מהמטופלים שומע חוות דעת ופידבקים על המחשבות שלו מאנשים נוספים מלבד המטפל, וזה יכול לעזור מאוד.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו