תקופה לא טובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקופה לא טובה
    ע.
    20/10/2011

היי ד"ר,

הנני בן 24 ואמור להתחיל בשבוע וחצי הקרוב לימודים אקדמאיים בחוג די נחשק. הנני מטופל ע"י פסיכולוג קליני מקופ"ח ואצל פסיכיאטרית בברה"ן שבעירי. אובחנתי כסובל מ:אפיזודה דיכאונית מתונה,OCD(בעיקר מחשבות), חרדה חברתית, הפרעה סומטופורמית והפראת אישיות לא ספציפית. טופלתי בסרוקסט 40 מ"ג כמעט 3 שנים.כרגע לא עובד אך עבדתי לתקופה קצרה של כחודשיים במוקד טלפוני ועזבתי אותו מוקדם מידי לפני הלימודים.העבודה היתהלחוצה מבחינתי. במהלך העבודה העליתי את המינון ל-60 מ"ג והוספנו ריספרדל 0.5 מ"ג פלוס לוריוון 0.5 מ"ג בבוקר ובערב לעת הצורך. הגעתי למצב שהישיבה בבית, שרובה היתה חסרת-מעש לא הביאה למצב טוב. התחלתי להרגיש שאני "לא מרגיש", לא מחובר לתחושותיי רגשית, עם הזמן פחות רציתי לראות אנשים ולצאת, התיאבון ירד והשבוע האחרון הייה די מזעזע.אני בקושי מצליח להכניס פירור לפה ואוכל רק בכח. אני קם בבוקר ומתהפך כמה שעות במיטה והפחדים מציפים אותי. יש לי בחילות אני רץ להקיא ואין שום דבר. תחושהה כאילו יש "גוש" בגרון או בקיבה שלא נותן לי להכנסי את האוכל. העלינו את הריספרדל ל-1 מ"ג . אני מאוד מודאג בקשר למצבי הגופני והנפשי, אני אמור כבר שבוע הבא להגיע ליומיים הכנה באוניברסיטה להיכרות חברתיתבקמפוס ופוחד שלא יהיו ליכוחותלזה ומצד שני להרחיק ממני אנשים. אנא ד"ר יקר, האם הטיפול התרופתי מתאים? תוך כמה זמן לוקח לזה להשפיע ואם לא מה ניתן לעשות? אני רוצה להבריא כמה שיותר מהר .

תודה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקופה לא טובה

הוספת תגובה

• תקופה לא טובה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    21/10/2011

שלום לך,

אתה לחוץ מאוד לקראת תחילתה של שנת הלימודים. טבעי להרגיש לחץ לקראת הלימודים החדשים. סטודנטים רבים מתרגשים בתקופה זו ואף לחץ ברמה מטונה מדרבן. לפי תיאורך נראה שאתה סובל מלחץ ברמה מאוד גבוהה שגורם להופעתם של תסמינים גופניים. בנוסף, מצב כזה יכול ליצור מעגל הקסמים של חרדה שבו לחץ מגביר תחושות גופניות ותחושות גופניות מגבירות עוד יותר את הלחץ. הדרך הטובה ביותר להתמודד היא לשלב טיפול תרופתי נכון ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT תוכל ללמוד מיומנויות של שליטה במתח, תרגילי הרגעה והרפיה. ניתן לשלב גם תרגול בביופידבק. בנוסף, חשוב לציין שכלים אשר תרכוש בCBT יעזרו לך לא רק בהתמודדות העכשוויות אלא גם בעתיד. כלים אלה של שליטה מסיעים למנוע התדרדרות של המצב בעתיד.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו