שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    בקי
    25/10/2011

הי.
    אני בת 34 . סובלת תחושות עצבות תהומית, ריקנות, אדישות וחוסר עניין כמעט בהכל. יש בי המון רגשי נחיתות. יש בי תחושות אובדניות. חושבת שעדיף בלעדי לכולם.
    אני מאוד נמנעת מלהפגש עם אנשים ולהכיר ולהתיידד - אעפ"י שדי מנסים.
    המון קשרים שהיו כולל משפחה - פשוט ניתקתי. זה נובע מתחושות אכזבה,שעמום ואיבוד עניין בשניות, תחושת בושה ורגשי נחיתות...
    יש לי הפרעות בריכוז - לא מסוגלת להתרכז בכלום. מאבדת עניין.בהכל!מאוד מבולבלת
    אני נמנעת מלעשות דברים אלמנטרים בבית, ובכלל. מחוסר רצון, עצלות, אדישות
    יש לי בעיית התמכרות - אמנם לדברים "קלים" אבל כל הזמן אני צריכה את זה. משנת 2002 ועד היום אני על סמים קלים + אלכוהול - לפרקים הכל יחד ולרוב זה תקופת (שנה..) אולכוהול ואח"כ (שנה) ס. קלים....
    התחושות שבי היו קיימות תמיד. אבל ב - 6 שנים האחרונות - ממש בצורה חמורה
    יש לי בת קטינה ואני די מאבדת כיוון עם עצמי ומאוד רוצה לקבל עזרה ולטפל בעצמי מיידית. אני אשמח אם יומלץ לי לפנות למשהו שידע לאבחן מה יש לי ואקבל את הסיוע הכי יעיל ונכון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

שרון לויט
    26/10/2011

היי בקי,
    לדעתי, הכי כדאי לך לפנות לטיפול גמילה קבוצתי או לטיפול התנהגותי- קוגניטיבי (אפשר אישי או קבוצתי). טיפולי גמילה מומלצים, כיוון שבטיפול נכון ויעיל המטפל עוזר לך למצוא פעילויות ודברים שימלאו את חייך כתחליף לחומרים הממכרים, וכך אפשר להשיג הקלה גם בסימפטומים אחרים. הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי יתמקד גם בהפחתת הדיכאון, בשתי דרכים- התנהגותית, על ידי מציאת פעילויות ואנשים (מערכות תמיכה) שימלאו את חייך, וקוגניטיבית- על ידי עבודה על מחשבות שליליות לא אדפטיביות (שאינן תורמות לך) והחלפתן בהדרגה במחשבות הגיוניות יותר.
    העובדה שניתקת את מערכות התמיכה בחייך בוודאי לא עוזרת לשיפור בסימפטומים, ואף מחריפה אותם. אחד היתרונות במסגרת טיפולית קבוצתית היא האינטראקציה עם אנשים נוספים, כאלה שיוכלו אולי להבין בצורה טובה יותר מה את עוברת.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו