מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה חברתיתדני27/10/2011
אני בן 26 ומאז שאני מכיר את עצמי יש לי חרדה חברתית רק לאחרונה התחלתי להבין מה זה יש פורמומים יש אינטרנט יש גוגל לאחרונה גם התחלתי לטפל בעצמי לפני שיהיה מאוחר מידיי עכשיו יש לי שאלה הייתה לי לא מזמן מישהי שהייתי איתה בקשר כמו חברה אפשר להגיד איכשהו הצלחתי להחיזק איתה מעמד שנה וחצי וגם יותר מידיי היא לא הייתה יודעת מה יש לי להגיע לבית לא הייתי מסוגל בסופו של דבר היא זרקה אותי זהה היה ברור עכשיו אני רוצה לדעת אם אי אפעם אוכל לנהל מערכת יחסים עם מישהי ואם אצליח להתחתן רציתי לדעת אם יש בחורות שהם כמוני שאפשר לפגוש ולהכיר עם אותה בעיה שלי כי נראה לי בחיים לא אוכל לנהל מערכת יחסים עם מישהי שאין לה חרדה חברתית אי אפשר לארגן דייטים עם בנות עם חרדות חברתית שנהיה חרדים ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית - תגובה
שרון לויט28/10/2011היי דני,
אני חושבת שהתשובה נמצאת בגוף השאלה. כמו שאמרת, יש אינטרנט ויש פורומים. קיימים פורומים וקומונות לאנשים בעלי חרדה חברתית שמטרתם פשוט לעודד אנשים לשתף זה את זה בבעיה. בנוסף, אם אתה מעוניין להכיר אנשים נוספים עם אותה בעיה כמו שלך, הייתי ממליצה על טיפול קבוצתי, אולם חשוב לדעת שבדרך כלל בקבוצות טיפוליות נאסר על החברים להיות בקשר מחוץ לקבוצה. כמובן שיש גם יוצאים מן הכלל, ובנוסף לקבוצות טיפוליות קיימות גם קבוצות תמיכה לאנשים הסובלים מאותה בעיה.
בנוסף, חרדה חברתית אינה חייבת להיות "חותמת" לכל החיים, מאחר שזו בעיה פתירה ובהחלט אפשר להשתפר. עצם האינטראקציה עם אנשים מפחיתה את החרדה בסיטואציות מסוימות (כמו הקשר הרומנטי עצמו), ואם נחשפים לאנשים שונים בסיטואציות שונות באופן הדרגתי ושיטתי, ניתן גם להתגבר על רוב הסימפטומים, אם לא על כולם. הדרך השיטתית ביותר לעשות זאת היא בטיפול CBT, ואני מקווה שזהו אכן סוג הטיפול שאתה נמצא בו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)