חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    clara
    29/10/2011

אני בת לאם שעברה את השואה.אמי תפקדה ביום ובלילה היה לה סיוטים שכללו צרחות ואבי ואני היינו צריכים להאיר אותה זה נמשך עד שהייתי בת 10 אחרי זה זה נפסק אינני יודעת איך זה השפיעה עלי.בגיל 15 עברתי ברחוב נסיון חטיפה בדרך לבית ספר והצלחתי לברוח מזה. בגיל 23 עלינו לארץ ובפעם ראשונה נתקלתי במלחמה במלחמת יום כיפור היינו רק 3 חודשים בארץ.משנת 1990 עד היום עברתי כ 10 ניתוחים חלקם קלים וחלקם קשים.חליתי פעמיים בסרטן שד ואני מטופלת בפמרה.היו לי גם המון אירועם יפים נסיעות טיולים חתונת הבנות הפחתי להיות סבתא לארבעה נכדים הגדול בן חמש. המצב כלכלי טוב.בעלי פנסיונר וממשיך לעבודה אני פרשתי לפנסיה מוקדמת בגיל 60, לפני שנה ונהנית מהבטלנות מציירת קוראת ספרים סורגת ת מטפלת בנכדים ומשחקת איתם ובכל זאת קשה לי מאוד להתחיל את היום לקום להתקלח לצאת לרחובץלוקח לי זמן עד שאני מצליחה להתחיל לתפקד אני מרגישה אי שקט ומין בילבול בראש חום קוק סחרחורת. אני מטופלת ב ויאפאקס ולוריון כבר 7 שנים או יותר.אני משתדלת להישאר חיונית אבל זה מפחיד אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

שרון לויט
    30/10/2011

היי קלרה,
    ראשית, כדאי לערוך בירור רפואי כדי לדעת אם יש סיבה פיזיולוגית לתחושות שלך- בייחוד לאור העובדה שאת מתארת סימפטומים גופניים, שלאו דווקא קשורים לחרדה. שנית, האם את נמצאת במעקב של רופא פסיכיאטר לגבי לקיחת התרופות? הנושא חשוב מאוד, בייחוד לאור העובדה שאת מטופלת כבר זמן רב והטיפול הוא לטווח ארוך.
    בנוסף, לא ברור לי מדוע את מטופלת בלוריוון ומתי את לוקחת אותו, מאחר שמדובר בתרופה שפועלת אך ורק בטווח הקצר- לאחר הלקיחה. אם את לוקחת את אותו מינון זמן רב, סביר שהוא אינו משפיע עלייך כפי שהשפיע בתחילה, מאחר שמדובר בתרופה שהסבילות לה עולה מהר מאוד. בנוסף, מדובר בתרופה ממכרת שרבים מהפסיכיאטרים לא ממליצים על נטילתה לטווח הארוך (מהסיבות שציינתי). כדאי לך לברר את הנושא בהתייעצות עם פסיכיאטר.
    מלבד זאת, אם לא תימצא סיבה פיזית לסימפטומים הנפשיים שאת חווה, כדאי לשקול פניה לטיפול פסיכולוגי (רצוי CBT) כדי להשיג שיפור משמעותי בתחושות חרדה או חוסר אנרגיה שאת חווה. אכן, קיימים אנשים שהתחושות האלה חזקות יותר אצלם בשעות הבוקר, ועבור הבעיות האלה יש ל- CBT הרבה מה להציע.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו