מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימפ' לא קלאסיים של חרדהאליהו02/11/2011
לפני כשנה וארבעה חוד' אבי נפטר והחלו אצלי סמפט'של דיכאון קל ומזה 5 חודשים שאני סובל מסמפ' שקרובים למצב חרדתי,מדובר בחולשה כללית של הגוף המלווה בכאבי בטן ובעצירויות' נשימה כבדה ובחוסר תיאבון,(בתחילה היו מחשבות שליליות אך לאחרונה כמעט ואין) ניסיתי טיפול תרופתי(גם מהדור החדש כמו סימבלטה) אך הגוף הגיב קשה מאד (כ'.בטן עזים והרגשה כללית רעה מאד )ממש כטסטרופה והפסקתי לאחר יום יומיים (אולי בשל המעי הרגיז שלי,) בכל מקרה ניסיתי גם סי בי טי וגם ביו פידבק ולא עוזר (גם דיקור סיני ויפני ולחיצות עם מנטרות-(אני מבין שלדעתכם לא יעיל)
הדבר המוזר בכל הסיפור הוא שעם רדת החושך משתלטת עלי עייפות גדולה ואני נרדם ומתעורר מוקדם מאד(4-5) ולא מצליח לחזור ולהרדם ואם מנסה אז זו שינה צפה הגורמת לי סבל רב בהמשך היום,אני מרגיש עייפות גדולה ושמנסה לישון בצהריים לא מצליח ושוב סובל ,לוקח לפעמים(כשמרגיש רע מאד) קסנגיס 0.5 מ"ג אחד ליום ולא תמיד זה עוזר, עושה הליכות נשימות ותרגילי הרפיה ובגדול לא ממש עוזר,אני עצמי עו"ס(בוגר פסיכות'.c.b.t )ואיש מקצוע בבריאות הנפש וחש חסר אונים לנוכח המצב.
לא בא בחשבון ט'.תרופתי עם ת' לוואי בטניות-לא מסוגל לסבול עד שיעברו זה בלתי אפשרי!!
אלו לא סימפ' קלאסיים של חרדה, אז מה יש לי?אבל מורכב?(יופיע ב-dsm5 )
מה עוד יכול לעשות?
האם אסיבל או לוריבן יעילים יותר,והאם חייב לקחת קבוע גם כשמרגיש טוב?
אשמח לכיווים יצירתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפ' לא קלאסיים של חרדה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2011שלום לך,
על מנת להבין לעומק ממה אתה סובל נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. באופן כללי, תסמינים שאתה מתאר יכולים להתאים לאבחנה של דיכאון לאחר מוות אביך. אם CBT לא עזר וגם על תרופות לא גבת טוב שווה לשקול טיפול לא תרופתי בגרייה מגנטית למוח TMS. טיפול זה הוכיח את עצמו כיעיל במצבים של דיכאון. מידע נוסף על TMS תמצא באתר של מיינד קליניק. בנוסף, חשוב לציין כי לא מומלץ על שינה בצהרים , זה משבש את מעגל הביולוגי של השינה - ערנות ויוצר הפרעת שינה. כדאי שתטפל בהפרעת שינה. זהו טיפול קצר וממוקד שתורם גם לריפוי של דיכאון (ידוע כי קיים קשר בין הפרעה בשינה להופעת דיכאון).
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אירנה
אליהו03/11/2011האם את מתכוונת לטיפול בנזעי חשמל? אם לא אז הרחיבי מעט(האם מתאים לחרדה?)
לגבי האבחנה :
אני כן יודע שעתה החרדה במרכז עם אלמנטים של דיכאון(ולא ההיפף כפי שהיה עד לפני 5 חודשים) ולכן צריך לעשות טיפול לגוף שישפיע על הרגשות והמחשבות (מהלך הפוך)
כי עובדה שאף שאין מחשבות הגוף עדיין מגיב חרדתית
בכל מקרה אנא כיתבי לי אם עקרונית צריך לקחת כל יום או פעמים אם מרגיש צורך את הקסנגיס כדי שהוא יהיה יעיל או רק שלא שמרגיש רע
גם אימרי משהו לגבי אסיבל ולוריוון(האם גם הם בנזודיאפינים מקב' הואליום?)
תודה על התיחסותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אירנה - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל03/11/2011אליהו,
ראשית, אני ממליצה על אבחון מקצועי על ידי רופא פסיכיאטר. יתכן וכדאי לשקול טיפול תרופתי שיתאים לך. הכוונה היא לא לנזעי חשמל אלא לגרייה מגנטית למוח - TMS כטיפול אנטי דיכאוני. קסנגיס, אסיבל ולוריוון הינם בנזודיאפינים.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)