מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר לדעת מה מחיר טיפול שיחתידור03/11/2011
הייתי מעונין לדעת מה מחיר טיפול שיחתי וכמה זמן אורך הטיפול. האם הטיפולים פרטיים או שיש סבסוד דרך קופות חולים.יש לי שאלה נוספת אני מצטער.האם מצב של דיכאון וחרדות יכול להיות מוכר כנכות בביטוח לאומי.ואם אפשר לקבל קצבה על סמך תפקוד לקוי ביום יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לדעת מה מחיר טיפול שיחתי - תגובה
שרון לויט03/11/2011היי דור,
הטיפול מתבצע בדרך כלל באופן פרטי, והמחירים נעים בין 200-400 ש"ח לפגישה, תלוי במטפל. ישנה אפשרות נוספת- אם אתה מטופל במרפאה פסיכיאטרית ציבורית על ידי פסיכיאטר, ניתן לבקש טיפול פסיכולוגי שניתן ע"י פסיכותרפיסטים העובדים במרפאה. השירות ניתן ללא עלות. האנשים המטופלים במרפאות הפסיכיאטריות הם בדרך כלל בעלי דרגת חומרה בינונית עד גבוהה של סימפטומים- קח את זה בחשבון.
בנוסף, חלק מהמטפלים הפרטיים עובדים עם חלק מקופות החולים. משמעות הדבר היא, שכל קופה משלמת חלק מהמחיר של הפגישות הראשונות אצל מטפלים הרשומים אצלה. אצל חלק מהקופות ניתן לקבל אפילו 30 פגישות במחיר מסובסד. דרך הקופה, המחיר נע בין 80 ל-160 ש"ח לפגישה, תלוי בקופה. כדי לפנות למטפל שעובד עם קופת חולים מסוימת, צריך לבקש מקופת החולים עצמה את רשימת המטפלים שעובדים איתה.
הטיפול יכול להיות קצר מועד או ארוך מועד- תלוי בגישה הטיפולית. טיפולים קצרי מועד הם בדרך כלל כ-12 עד 30 פגישות. טיפולים המוגדרים כארוכי מועד (כמו טיפול דינמי קלאסי) יכולים להימשך שנים. באופן אישי, אני חושבת שבהפרעות כמו דיכאון וחרדה עדיף לטפל בטיפולים קצרי מועד: אם ניתן להשיג שיפור בזמן קצר יחסית, למה לא לעשות זאת?
לגבי ביטוח לאומי- אפשר לקבל הכרה וקיצבה, בתנאי שיש פגיעה משמעותית בתפקוד. אחוזי הנכות הגבוהים ביותר ניתנים בדרך כלל לסובלים מהפרעות פסיכוטיות, המקבלים קיצבה בסך של כ- 2,400 ש"ח בחודש. במקרים של דיכאון ו/או חרדות, זה יכול להיות הרבה פחות, אלא אם כן האדם לא מסוגל לעבוד כלל בעקבות הבעיה, תקופה מאוד ממושכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)