מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה חברתיתלימור03/11/2011
שלום, זה עתה התחלתי תקופה חדשה בחיי- לימודים. מאז שאני מכירה את עצמי תמיד לא הייתי מרוצה מאיך שאני, בין אם זה חיצונית ובין אם מדובר האופי שלי. אני ילדה מאוד ביישנית ומכך בטח אתן מבינות כי קשה לי לבטא את עצמי, ובייחוד במסגרות חברתיות. עברתי לא מעט שינויים, עם הגיל ובהתאם למצבים שונים. בעיקרון, יש לי מודעות עצמית גדולה מאוד ואף יותר מידי כך שאני שמה לב ליותר מידי דברים ולא נותנת לעצמי להנות מדברים ולהתנהג באופן חופשי עקב ביקורת עצמית בלתי פוסקת. לא מזמן התחלתי לעבוד וזאת הייתה אחת החוויות הכייפיות שהיו לי. הכרתי שם כל כך הרבה אנשים, נפתחתי כל כך הרבה והיה נדמה לי כי בשלב מסויים אף התגברתי על הביישנות שלי. (אני חייבת לציין שעם השנים פיתחתי ביטחון עצמי ונהייתי הרבה פחות ביישנית), אך העבודה הזאת גרמה לי להאמין בעצמי שוב פעם, כולם אהבו אותי שם, היתחברו אלי והראיפו מחמאות. והכל בגלל מי שאני! הם קיבלו אותי בדיוק כמו החברות הטובות שלי- בזכות עצמי והאופי שלי. זה רקע עלי על קצה המזלג אבל אגיע לשורש הבעיה שלי כרגע: במכללה בה אני לומדת כרגע, הגענו הרבה בנות. באתי בגישה מאוד חיובית וציפיתי להכיר הרבה חברות ולהתחבר לאנשים די בקלילות( טוב כי בזמן האחרון זה הלך לי ממש מצויין), הייתי בטוחה שזאת תהיה הפעם הראשונה בחיי, שהכנס למסגרת ולא אפחד, לא אדאג לקטע החברתי- וכנראה שטעיתי. התחלתי ללמוד לפני שבוע, ולמרות שאני יודעת שזאת התחלה, הדבר ממש אבל ממש מציק לי ומכניס אותי לדיכאון, עד כדי כך שאני רוצה לפרוש מכל העסק, ונמצאת ברגעים מסויימים על סף בכי. אני מרגישה כאילו וכולם התחברו אחת לשניה ורק אני לא הצלחתי. אני אהיה יותר מדוייקת, כן היתחברתי וכן הכרתי שם כמה "חברות"- בנות מאוד נחמדות, הבעיה היא שרק ל- 2 מהן אני מתחברת, ובכללי אני לא ממש רואה שם מישהי שאני יוכל להתחבר אליה, משהי שיהיה מין קליק התחלתי כזה איתה. אניע מרגישה שאני צריכה לעשות מאמץ כדי להכיר את הבנות, ואם אני לא אהיה זאת שתפנה אליהן, הן לא יהיו אלו שיפנו אלי, אני מרגישה כאילו ואף אחת לא רוצה להכיר אותי, כאילו אני לא מספיק מעניינת. הלימודים חשובים לי, אך לא פחות מזה חשובה לי גם החוויה, אני רוצה לבוא לשם עם חיוך על הבוקר, אני לא רוצה להיות בדיכאון, אני לא רוצה לזכור את התקופה הזאת כאיומה. הדבר שאולי מפריעה לי לא פחות הוא שעד שסוף סוף הצלחתי להתגבר על הבושה, ופיתחתי ביטחון, אני מרגישה כאילו ועכשיו הכל פשוט נעלם!אני פשוט רוצה להרגיש חלק מחבורה. להרגיש רצויה. אני רוצה שאנשים יכירו אותי וישפטו לפי מי שאני, אם כי לפעמים אני מרגישה כאילו ואנשים שופטים אותי מראש.
אשמח מקרב לב לקבל עצה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית - תגובה
שרון לויט04/11/2011היי תמר,
קודם כל, כל הכבוד על הדרך שעשית ועל כך שהצלחת להיפתח במקום העבודה שלך, ולהתגבר על חלק משמעותי מהחרדה החברתית. שנית, אני מזהה אצלך הרבה מחשבות שליליות שקשורות לסיטואציות שאת נתקלת בהן: כאשר יש סיטואציה חברתית שהיא לא בדיוק חיובית, את מסיקה מסקנות גורפות לגבי עצמך (שאת בנסיגה), לגבי הבנות האחרות ולגבי התקופה כולה. בשפת ה- CBT הייתי קוראת לזה "פסילת החיובי" או "חשיבה בשחור לבן": עלייך לזכור שהסיטואציה הנוכחית אינה מבטלת את ההישגים שלך, ושגם אנשים שמתגברים על חרדה חברתית (ואפילו כאלה שמעולם לא סבלו ממנה) ייתקלו במהלך חייהם בסיטואציות בלימודים או עבודה שבהן ירגישו לא שייכים. בנוסף, אין זה אומר שלא קיימים כלל דברים חיוביים בתקופה הזו בחייך, וחבל שתחשבי עליה כתקופה איומה בגלל כמה בנות שאינך מוצאת עמן שפה משותפת. הנטייה לחרדה חברתית והערכה עצמית פגומה מעודדות סוג כזה של חשיבה, וצריך לתרגל את דרכי היציאה ממנה. אגב, בטיפול CBT המטפל היה שואל אותך שאלות שהיו גורמות לך להגיע למסקנות האלה בעצמך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)