מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם שיר יכול לגרוםיונית אליהו08/11/2011
לתופעה של דכאון? האם יכול להיות שיש שירים שאסור לאנשים לשמוע? יש משהו שאני מאוד נהנית לש מוע הרבה אבל זה גרום לי הרבה מחשבות וגם ככה יש לי נטייה לדאון מה כדאי לעשות? אגב זה השיר (חבל שולדתי השם שלו או נולדתי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם שיר יכול לגרום - תגובה
שרון לויט08/11/2011היי יונית,
דיכאון כהפרעה אינו נגרם כתוצאה מגירוי חיצוני מסוים. מקובל להסביר את הבעיה כתוצאה של שילוב של פגיעות גנטית, דפוסי חשיבה שבהם האדם מורגל ויכולים להוביל אותו לדיכאון, וגורמי לחץ סביבתיים (שינוי משמעותי בחיים, אבדן של אדם אהוב וכו'). אם את שואלת האם שיר יכול לגרום לך למצב רוח רע, מדוייק יותר לומר שהתגובה שלך לשיר היא שגורמת למצב הרוח הרע או לעצבות. הרי אנשים רבים יכולים לשמוע את אותו השיר, וכל אחד מהם יגיב אחרת. בדרך כלל, גירויים חיצוניים עוברים דרך ה"מסננת" המחשבתית שלנו, שגורמת לנו לחשוב מחשבות מסוימות לגביהם. מחשבות אלה הן שגורמות לתגובה הרגשית השלילית או החיובית, כפי שציינת בעצמך.
לדעתי, תוכלי להיעזר בטיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT), שיסייע לך להפחית את דפוסי החשיבה השליליים ולפתח דפוסי חשיבה שיועילו לך יותר. כך תוכלי להגיב אחרת, גם לשירים שאת שומעת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)