חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    בת 23
    09/11/2011

שלום אני הייתי רוצה לדעת אם יש תשובות לשאלות שלי
    אני נמצאת בתקופה של חרדות פטרו אותי מהעבודה התחלתי ללמוד והפסקתי הציעו לי נישואים בקיצור נוצר אצלי בראש בלאגן חוסר שקט ואין לי רגע של שקט כל היום עסוקה במחשבות עכשיו זה לא מטריד אותי
    הכי מטריד אותי שאני נמצאת במצב של בן אדם אחר בעולם אחר לא בפוקוס ב-היי
    מנוטרלת אני מרגישה שאני עושה דברים בכוח ולא מרצוני כאילו מישהו אחר מתפקד בתוכי ולא אני האמיתית למה אני מרגישה מנותקת מהמציאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• עזרה

בת 23
    09/11/2011

למה לא עונים לי על השאלות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    09/11/2011

שלום לך,

על מנת להבין מה הסיבות למצבך, ממה את סובלת וכיצד לעזור לך נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. אני מאוד ממליצה על התיעצות עם אנשי מקוצוע (פסיכולוג/ית, פסיכותרפיסת/ית). לאחר אבחון והבנה טובה יותר אני בטוחה שמטפל/ת ימצאו את הדרך הטובה ביותר לעזור לך להתמדד. יתכן ואת זקוקה ללמוד כלים ומיומנויות של התמודדות יעילה עם מצבי החיים. כלים אלה ואחרים שיאפשרו לך שליטה מרבית בחייך ניתן ללמוד בגישה התנהגותית - קוגניטיבית CBT.
    טיפול CBT הינו קצר, ממוקד ומאוד יעיל.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

בת 23
    09/11/2011

תוכלי לומר לי בבקשה למה אני מרגישה ב-איי מנוטרלת מהעולם ומהרצונות שלי? למה זה השפיע עליי בצורה שכזו שלא בא לי לצאת לבחוץ לא בא לי לאכול אין לי תיאבון והבעייה הכי מדאיגה אותי זה למה אני מנותקת מהמציאות? ולא כמו שהייתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

שרון לויט
    09/11/2011

שלום לך,
    החוויה שאת מתארת נשמעת כמו דה- ראליזציה (תחושה של ניתוק מהמציאות, "הליכה בחלום") או דה פרסונליזציה (תחושה ש"זו לא אני"). ייתכן אפילו שאת סובלת משניהם. זוהי תופעה מוכרת, שהרבה אנשים חווים אותה במצבים קיצוניים של לחץ. נתקלתי גם באנשים שחווים אותה באופן יומיומי, ובדרך כלל מדובר באנשים שסובלים מהפרעות חרדה, החווים רמות גבוהות של מתח ולחץ בחיי היום יום שלהם. יכול להיות שהחוויה מדאיגה אותך ברמה כזו, שאין לך חשק לעשות דברים. בכל אופן, הדבר החשוב ביותר הוא להפחית את הדאגה או הלחץ מקיומו של הסימפטום הזה. עלייך להבין שמדובר בתופעה מוכרת ונפוצה הרבה יותר ממה שנהוג לחשוב, ואין סיבה להילחץ ממנה. כאשר מטפלים בבעיית החרדה, ורמות הלחץ בחיים שלך פוחתות, בדרך כלל גם הסימפטום הזה הולך ופוחת.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

בת 23
    13/11/2011

אני מרגישה קצת יותר טוב אבל יש משהו שנורא מדאיג אותי אני בערך 5 חודשים בבית (נרשמתי ללימודים והפסקתי) בקיצור אני הרבה בבית ואני כמעט ולא רוצה לצאת לבחוץ בגלל שפיתחתי חרדות פוביה מאנשים אני נמנעת מלצאת מהבית לראות אנשים אחרי התקופה של החרדות אני מרגישה גם קצת אולי בן אדם אחר לא נורמלי כמו בן אדם רגיל אחר אולי זה מחשבות במוח? מה עליי לעשות כדי לצאת מהבועה הזו וכן לאהוב אנשים וכן לחזור לאותו בן אדם שהייתי? תעזרו לי בבקשה אני כן רוצה לעזור לעצמי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    13/11/2011

היי,

אני מאוד שמחה לשמוע שמצבך משתפר. עם זאת, נראה שעדיין קיימים תסמינים של חרדה חברתית: את חושבת שאת שונה מאחרים, נמנעות מאינטרקציות חברתיות, ועוד. מחשבות שלילות רק מגבירות חרדה ומקשות עוד יותר על יציאה מהבית. באופן כזה היכולות החברתיות שלך הולכות ונחלשות. הדרך הטובה ביותר למנעה התדרדרות היא להפסיק להסתתר בבית ולשקם באופן הדרגתי אינטרקציות חברתיות. כדאי לבנות תוכנית מסודרת לעבודה עצמית בתחום החברתי. תוכנית שמטרתה להגביר חשיפה, לצמצם המנעויות ולשפר כישורים חברתיים. כישורים, כלים ומיומנויות להתמודדות עם החרדה החברתית ולהשתלבות תקינה בתחום החברתי ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו